KPSS geçiyor sonra bir de kurumların yaptığı sınavlara girmek için veriyoruz para. Sayıştay denetçiliği, idari yargı hakimliği vs.. Hepsinin başvuru ücreti ateş pahası.. Çok şükür bizim zorumuza gitse de veremeyecek durumda değiliz ama sırf sınav parasını denkleştiremediği için sınava giremeyen insanlar var inanır mısınız..Olaya bak yaa 125 tl lik ne yapıyorlarmış acaba? Bu nasıl bir ranttır, bu nasıl bir haksız kazanctır. O parayı nasıl verecek insanlar, kaç kez verecek? yazıklar olsun.
Daha önce Halkbankasının sınavı için de yanlış hatırlamıyorsam 40 lira gibi bir para talep edildi ve ona da rekor sayıda başvuru oldu. Aynı anda iki pozisyona birden başvurulabiliyordu falan.. Mecliste gündeme getirildi bu paralar nereye gitti diye ama cevabı hala bilmiyoruz..Twitterdan bize destek olursanız çok sevinirim..Mezun olmuş birçok arkadaşımda sosyal paylaşım sitesinden sizin gibi sitem etmişler.Çok haklısınız.120 lira ne demek!İnsanlar o parayı kolay mı kazanıyor.Hadi çok adaletli yerleştiren bir sınav olsa neyse de durum ortada,yapılanlar açık ve net.Bu resmen insanları kullanmaktır.Nasıl olsa 1 milyondan fazla kişi bu sınava girecek ne kadar para kaldırırsak o kadar kardır hesabı bu resmen.
Bence de susmamak gerek.Öncelikle sosyal ağlardan sesi duyurmak lazım belki bir ümit bu yeni zamı düzeltirler.
Evet aynen öyle. Kimse kendini denemek için falan giremez artık. Hatta sınavlar arasında seçim yapmak durumunda kalacak insanlar.. Yazık çok yazık..Şu an gözlerim yuvalarından çıktı resmen
Bizlerin moralini yeterince bozdukları yetmiyor anlaşılan. Bu sene
sınava girmeyecek olmama rağmen, kan beynime sıçradı.
Bildiğiniz caydırma politikası bu. Hayır geçen seneden bu yana
ne değişti de bu derece arttı fiyat???
Dünyanın en şaibeli sınavı için dünya para istiyorlar!! Bu haksız sınav yüzünden 35 öğretmen intihar etti... zaten işsiz ve hayat mücadelesi veren insanlardan bu kadar para almaya utanmıyorlar!haram olsun ödediğim paralar..
yakında soru başına ücret kesecekler..
Ben de geri adım atacaklarını sanmıyorum ama kabullenip susmak da istemiyorum. Belki ilerleyen sınavlar için bir faydamız dokunur.Gerçekten çok fazla ama bu tarz tepkilerle geri adım atacaklarını sanmıyorum her şey gönlünüzce olsun...
Evet malesef.Bu gerçekten soygun...
insanlar nasilsa girmek zorunda ya, utanmasalar 500 TL yapacaklar
Osym senede kac sınav yapıyor ?Ortada trilyonlar dönüyor.Ama sonuç hep fiyasko tam fiyasko..
Koyun gibi verilecek bu ücreti yine.
Karşı çıkıp hak mı arayacagız?? Sonra adımız ''marjinal''e çıksın..
Hak aramak mı ? Pardon o neydi ben unuttum artık ??
Yılda sayısız sınav yapıyor Ösym. Her bir sınav için en az 40 lira. Trilyonlara oynuyorlar resmen.1 yıllık sınav paralarından memurlarının ömür boyu maaşlarını buradan karşılasalar da yine de ciddi miktar açıkta kalıyor. Ve her yıl aklımıza gelemeyecek miktarda paralar...
Ve en kötüsü de bu kadar para öde, yüksek puan almak zorunda ol. Bir sürü sınava, mülakata daha gir. Ben A grubundan girmek istemiyorum bu yüzden.
Bu kadar insanın hakkını yiyenler elbet bir gün öder...
Not: Ösym yakında başka ülkelere sınav satacakmış!
Eski ÖSYM'de, adayların KPSS sonuçları değiştirilmiş - Memurlar.Net
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının 2010 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri test skandalıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinde (ÖSYM) çalışan 163 kişinin ifadesi alındı. Savcılığın, ÖSYM eski başkanı Ünal Yarımağan ile genel sekreter ve bazı yöneticilerini ifadeye çağırdığı öğrenildi. Yarımağan ve yöneticiler önümüzdeki hafta ifade verecek.
KOZMİK ODAYA NİYE GİRDİNİZ
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınanın talimatı üzerine polis, 20 günde tamamladığı ifadelerde şüphelilere, elektronik posta trafikleri, mal varlıkları ile soru kitapçıkları ve sınav sonuçlarının bulunduğu ÖSYMnin Kozmik odasına internet yoluyla niye bağlantı kurulduğunu sordu. Şüphelilerin, yaklaşık 3 bin sayfayı bulan ifadeleri savcılığa gönderildi.
YATAKTA PARALARLA FOTOĞRAFLAR
Polis, mal varlıklarında kazançların üzerinden artış görülen ÖSYM çalışanlarına, bu artış ile bilirkişi raporuna giren bazı ÖSYM çalışanlarının para torbalarıyla ve yatak üzerinde serili paralarla çekilen fotoğrafları sordu. Fotoğraf çektirenler ifadelerinde, Her sınav öncesi sınav harcırahları ve ödenekler geliyordu. Hatıra olsun diye bu fotoğrafları çektirdik dedikleri öğrenildi.
ÇAYCININ HESABI ÜZERİNDEN İŞLEM
Raporda ayrıca, Temizlikçi, çaycı, güvenlikçi gibi alt hizmetlerde çalışanların hesapları üzerinde para aktarımı yapıldığı, soru kitapçıklarının basımı ve dağıtımında yapılan ihalelerin şartnamelerin dışında gerçekleştirildiği, bazı kişilere menfaat sağlandığı, rüşvet alındığı, bu yolla 6 yılda kurumda 150 milyon liralık bir zarar oluştuğu kaydedildi. ÖSYMde uzman, şef olarak görev yaptığı belirlenen 90 kişiye ait banka hesaplarında da şüpheli para trafiğine rastlandı. Hesaplarında 50 bin ile 1.5 milyon lira arasında para giriş-çıkışı olduğuna raporda yer verildi.
Yarımağan da ifade verecek
Savcılığın, ÖSYM eski başkanı Ünal Yarımağan ile genel sekreter ve bazı yöneticilerini ifadeye çağırdığı öğrenildi. Yarımağan ve yöneticiler önümüzdeki hafta ifade verecek.
Savcı: Sisteme girip soruları almışlar
BİLİRKİŞİ raporlarında bazı adayların yerleşme, puanlama ve doğru-yanlış sayılarında değişiklik yapıldığı saptanmıştı. 2005-2011 yılları arasında yapılan bütün sınavlar soruşturma kapsamına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından yürütülen soruşturmada, Rüşvet, sahtecilik ve bilişim sistemlerine girmek suretiyle verilerin ele geçirilmesi suçunun işlendiği kanaatine varılmıştı.
nolcak o paralar işte yataklarda falan fotoğraf çektirecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?