• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok korkunçtu çooookkkk

yumurtlama alanlarıyla ilgili olduğunu sanmıyorum ben de marmariste geçen hafta gördüm- ki eskiden hiç yoktu marmariste -nereden geldiler ne ara bu kadar yoğun şekilde sığ yerlere gelmeye başladılar anlamadım;onca yıldır oralara giderim hiç böyle şeylere şahit olmamıştım;acilen gerçek alanlarına çekilmeleri gerekiyor yetkililer tarafından

Bu olay beni çok etkilediği için bir çok kişiyle de konuştum caretta popülasyonunu korumak için doğaya çok fazla müdahale edildiğini ve aşırı ürediklerini bu da yetmezmiş gibi ete alıştırılıp normalinden daha fazla vahşileştirildiği söyleniyor. Bence herşey olağan düzeninde ilerlemeliydi doğaya edilen bütün müdahaleler bu şekilde olumsuz sonuçlar doğuruyor

Hanımlar merhabalar bugün yaşadığım bir olaydan bahsetmek istiyorum. Muğla Dalyanda İztuzu plajı var bilen bilir muhteşem bir doğal güzelliği var. Arkası ağaçlık dağların içinde plajı tamamen kum denizi 50 metre ilerlenilse bile derinleşmiyor caretta carettaların yumurta bırakma bölgesi aynı zamanda. Bugün oradaydık pazar olması dolayısıyla da inanılmaz kalabalıktı. Sahilin uzunluğu 5 km var neredeyse 2000 kişi vardık denizde. Birden nasıl oldu anlamadım daha derine bile açılmamışken bir dev carettanın saldırısına uğradım o kadar insanın içinde gelip veni buldu. Ömrümde en çok korktuğum an buydu sanırım ısırdı çığlık çığlığa kaçmaya çalışırken tekrar ısırdı ve ben çok çırpınıp bağırınca gitti Denizden çıktığımda ise bacağımın iki yeri felaket kanıyordu diş izleri vardı. Hemen orda krem ve batikon yaptılar devlet hastanesine gönderdiler orada da tetanoz ve kuduz aşısı yaptılar. O kadar insanın içinde beni bulmasına mı üzüleyim yoksa canımın aşırı yanmasına mı bilemedim. Hastanede bize dediler ki bu carettaları tavuk etine alıştırmışlar ve onlar da beyaz tenlileri tavuk eti sanarak saldırıyormuş. Ben şu an halen tedirginim bu olayı benden başka yaşayan oldu mu tetanoz ve kuduz aşıları yeterli midir?
haber bülteninde izlediğimiz bayansınız o zaman ha?

Çiftleşme dönemlerinde agresif oluyorlar ve alanlarında yabancı istemiyorlar..insanları tavuk sanmıyorlar yani :)) gelmiş geçmiş olsun..

Ben burada yasiyorum carettalari millete gostermek icin et attilar sureklu sonucta vahsi hayvanlar gayet normal gecmis olsun

Temmuzda fethiyedeydik şu yaziklarini okusam sanirim yuzemezdim:KK57:
Dalyana gittik iztuzu plajina kadar gittim ama okadaaaar kalabalikti ki geri döndum iyi ki donmusum.
Kral mezarliginin karsisinda biyerde yemek yerken mekan sahibi bize gelin carettalari gorun dedi tavuk atmiss:oha: simdi gelirler dedi ben cok sasirmistim ne alaka diye 1 dk gecmeden 2 tane birden hemen geldiler. Kocamaandi
Bu olaylarin sorumlusu tamamen insanlar yazik hayvanlari ne hale getirmisler. Cok gecmis olsunnnn.

Eğer başka bir şehirden gelip kıyılarda yüzmekle yetinmeyip tekneyle ıssız koylarda yüzme merakınız varsa, o koyların sahipleri tarafından hoş karşılanmamayı göze almalısınız. Denizi kirleten teknelerle, hayvanların yaşam alanlarını işgal ettiğinin farkında olmamak, bir hayvanın hanesine tecavüz edip sonra hayvanı canavar gibi göstermek sadece bencil insanoğlunun yapacağı bir davranış.

Kalabalık teknelerle turizm yeri haline gelen koylar burada yaşayan hayvanların dengesini çokça bozuyor. Turist kafileleri tarafından rahatsız edilen ya da elle yemek yedirmeye alıştırılan hayvanların doğasını alt üst ettiğimiz yetmiyormuş gibi bir de bu hayvanları canavar ilan ediyoruz. Nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağaları ülkemizde yeri geldi kurşunlandı yer geldi başlarına poşet geçirilerek öldürüldü.

Yetkilileri ise: Konu ile ilgili Bodrum gönüllümüz ile yapacağımız çalışmalarda saldırı yapan caretta carettaları yakalayıp merkezimize getirip rehabilite ettikten sonra tekrar doğal ortamlarına bırakacağız. Caretta carettaların ısırmasından çok önemli bir şey olmaz. Isırma sonrası biraz buz konulabilir, ardından bir doktora başvurulabilir. Bölgemizde, şu ana kadar bu tür olaylara rastlamamıştık, günlük tura çıkanlar caretta carettaları gördüklerinde kesinlikle yiyecek vermesinler” şeklinde uyarılarda bulundu.

(Alıntı)

Geçmiş olsun. Umarım uyarılar dikkate alınır ve bu tür olaylar bir daha yaşanmaz.

geçtiğimiz yaz kaş tada bir çok bayanı ısırmıştı hatta bayanlardan biri ile sohbet etmiştik bizim otelde kalıyordu.ve oteller bu caretta tehlikesini müşterilerden saklıyolar kesinlikle çok tehlikeli hayvanlar bu kontrolsüz üremelerine bir dur denmeli bence

geçtiğimiz yaz kaş tada bir çok bayanı ısırmıştı hatta bayanlardan biri ile sohbet etmiştik bizim otelde kalıyordu.ve oteller bu caretta tehlikesini müşterilerden saklıyolar kesinlikle çok tehlikeli hayvanlar bu kontrolsüz üremelerine bir dur denmeli bence
kaşa bu sene taşınmayı düşünüyordum :(

Aslında tehlikeli oldukları filan yok insanlar onları besliyorlar saçma sapan,yemek ekmek vs alıştıkları için saldırgan oluyorlar. Hatta carettaların bakkm merkezine gittiyseniz oralarda da yazıyordu beslemeyin ekmek vermeyin saldırganlaşıyorlar diye. Bir de onların yerini işgal ediyoruz. Orası aslında denize girilmemesi gereken bir yer. Onlara özel olmalı.

Bazi yorumlara koptum, biliyorum konu hortlamis ama:) sen carettasin isirmak nereden cikti yazan uye allah iyiligini versin, guldum epey sayende:)))

Öncelikle çoook geçmiş olsun. Soğukkanlı hayvanların ısırıkları ile kuduz geçişi bu güne kadar hiç yaşanmamıştır. Yalnızca kendi zehirlerine dikkat edilmesi gerekir (yılan-kertenkele...vb) Ancak Caretta ısırığının enfekte olması dışında kuduz ihtimalinin çook düşük olduğunu söyleyebilirim. Ama yine de mutlaka doktor kontrolünde olun. Bulaşabilen başka bakteriler de olabilir. Doktorunuz gerekirse antibiyotik tedavisine başlar zaten.

Ben o plajın tamamen kapatılması taraftarıyım. Carettaların üreme alanı, sırf turizm getirisi olsun diye hem bu hayvanların hem de insanların hayatını riske atıyorlar.
Hiç bir hayvan boş yere insanlara saldırmaz. Saldırsa dahi bundan suçlu tutulamaz. Oraya gelen, vurdumduymaz insan oğlu bu hayvanlara yemek atıyor, tehdit edecek davranışlarda bulunup zarar veriyor. Bu hayvanlar da tüm canlıların doğası gereği verdiği tepkinin aynısını veriyor ve savunmaya geçiyor, saldırganlaşıyor.

Back
X