Çok korkuyorum.Anlasmali bosanma sonrasi velayet degisikligi

Eski eşim ocak ayında beni çocuğa yönelik şiddet uyguladığım gerekçesiyle karakola şikayet etmişti.Gecen hafta kovuşturmaya yer yok kararı cıktı çok şükür.Ama adam karara itiraz edecekmiş.Velayeti almaya çalışıyor.Cocugun her söylediğini ses kaydı yapıyormuş.Cocuk benimle kalmak istiyor oraya gitmek istemiyor ama babasına da şirin gözükmek için beni kötülüyormus babası onu terk etmesin diye.Cok korkuyorum çocuğu alır diye.Cocuk diyor ki babam bana zorla soylettirdi derim diyor avukatım da var bu arada ama yine de korkuyorum işte
Çocuğu delil olarak gösteremez bana göre çünkü tehditte edipte ses kaydına, videoya aldırabilir çocuk idrak edebilecek kendini ifade edebilecek yaşta olmalı ancak sizin çocuğunuza şiddet uyguladığını ispatlaması darp raporu alması gerek lafla olsaydı bu işler ohoooo hepimiz neler neler kazanırdık. Daha dün mobilyacımız 50 bin tl lik sözleşmenin dışında 20 bin daha istemiş düşünün herkes kafasına göre bir şeyler ekliyor :) Çocuk kaç yaşında bu arada? Ve iyi bir avukat şart gerçekten normalde anneden öyle almak kolay değil

Çocuğunuzun karakterini bilmiyorum ancak kendi davamdan örnek vereyim. Çocuk tamamen annenin dolduruşu ile pedagoga babasini sevmediğini babasının şiddet uyguladığını vs bu nedenle annesi ile kalmak istediğini söyledi.
Mahkemede bu yüzden geçici velayeti anneye verdi. Çocuk anne ile yaşamaya baslayinca bin pişman oldu. Şimdi eğer tekrar bir pedagog raporu ayarlayabilirsem babasını sececeginden eminim.
Belki sizin çocuğunuzda babasının yanındaki ortamı görünce onun istediği gibi konuşma durumundan vazgeçer.

Sir raporu var elimizde pedagog şahitlik yapmasa da bu yeterli olmaz mi acaba

Bir plan, yol haritası sunmadı mı? Karakolda çocukla görüşen pedagog/görevli gelip şahitlik yapamaz mı? Eliniz gayet sağlam, bacak kadar çocukla karakola düşmüşsünüz bu herif yüzünden adamı hayatboyu uzaklaştırmaya yeter artar bu bile. Bence daha cevval bir avukat bakın.
Sir raporu var elimizde pedagog şahitlik yapmasa bile bu rapor yeterli olmaz mi

Eski eşim ocak ayında beni çocuğa yönelik şiddet uyguladığım gerekçesiyle karakola şikayet etmişti.Gecen hafta kovuşturmaya yer yok kararı cıktı çok şükür.Ama adam karara itiraz edecekmiş.Velayeti almaya çalışıyor.Cocugun her söylediğini ses kaydı yapıyormuş.Cocuk benimle kalmak istiyor oraya gitmek istemiyor ama babasına da şirin gözükmek için beni kötülüyormus babası onu terk etmesin diye.Cok korkuyorum çocuğu alır diye.Cocuk diyor ki babam bana zorla soylettirdi derim diyor avukatım da var bu arada ama yine de korkuyorum işte

Kızınızın babası velayet değişikliği talep ettiğinde kızınız uzman pedagoglarca dinlenmeyecek mi ? Süreç bu şekilde olmuyor mu ?

Siz rehber öğretmendiniz. Kızınız için pedagog desteği almanızı tavsiye etmiştik geçmiş konularınızda. Pedagog desteği aldınız mı ?

Velayetin değiştirilmesi davası açılması için yeni bir olayın vuku bulması gerekir. Örneğin velayet daha önce anneye verilmiştir ancak anne ahlaksız yaşam sürmeye başlamıştır vs vs sizde böyle bir durum yoksa eşiniz neye dayanarak dava açacak anlamadım

Hadi diyelim açtı, zaten ceza davasında KYOK almışsınız yani yüksek ihtimal o şikayeti sırf ilerde hukuk davası açarsak kullanırım diye düşünerek yapmış. Ama elinde patlamış. Yani bu şikayet sizin ne lehinize ne de aleyhinize. Velayetin değiştirilmesini gerektiren yeni bir olay yoksa dava zaten reddedilecektir. Hakim kuşkuya düşerse de yeni bir pedagog raporu talep edecektir. Çocuğunuz pedagog ile görüşmesi esnasında da sizin aranızdaki ilişkiyi olduğu gibi izah ederse velayetin değiştirilmesi mümkün değil

Bosanali 3 yil oldu ama hala derdi intikam almak işte.Zaten hep tehdit ediyordu seni mahkemeye vereceğim diye.Bosanmayi hazmedemedi işte

Kızınız, babasına şiddet gördüğünü söylediği için ; babası şikayette bulunmuştu. Bu 3 yıl süresince eski eşiniz kapınıza dayanıp olay çıkarmamış , çocuğunun beyanını dikkate almış. Eski konunuzda da konuşuldu bu konu.

Sonrasında kızınız, daha çok sevilmek istediği için, böyle davrandığını söylemişti. Size bu noktada pedagoga gitmeniz tavsiye edildi. Gitmemiştiniz.

Son durum nedir ?

Son düzenleme:
Konu sahibini yaralamak gereksiz bence. Eşlere de çok şey oluyor. Boşanmak en büyük travmalardan biridir, etkileri özellikle kadınlarda yas süreci ile neredeyse aynıdır.

Konu sahibi çocuğun gerçekten ne istediğini psikolog desteğiyle belirleyin derim. Uzman bakışı olmadan emin olmayın. Sizle kalmak istiyorsa bile babasına iyi görünmek için böyle bir tavra girmek zorundalığı durumundan kurtulmuş olur. Hayır demeyi öğrenmesi için destekleyici
Konu sahibi zaten yaralı
Boşanma sürecinin zor olduğunu biliyorum ama en az hasarla kurtulmalı
Ve iki yetişkinin yaptıkları hatanın bedelini çocuklara ödetmek hiç adil değil
Bu yaşta yavrunun yaşadıkları hiçte kolay değil
Eşler en azından yetişkin kişilikleri azçok oturmuş insanlar
Çocuklar ise yeni kişilik oluşturuyorlar
Bu süreçte hasar görüyorlar
Sizin boşanma konunuzuda okumuştum sanırım
Sizinki filmlere konu olacak cinstendi
Evet haklısınız az şeyler yaşanmıyor

Umuyorum en az hasarla atlatırlar

Son düzenleme:
Nafaka çok mu ödüyor
O sebeple mi velayeti istiyor , nafaka ödememek için

Muhtemelen duruşmada hakim çocuğunuzu dinleyebilir . Orada söyleyecekleri etkili olabilir . Siz çocuğunuzla konuşun . Doğruları konuşması İçin tembihte bulunun

Hiç bilmiyorum neden yapmak istediğini 596.50 kuruş nafaka ödüyor.

süreç nasıl gelişti o önemli. Çocuğun aklı tamam en karışmış durumda da olabilir.
Bir uzmana danışmak ta fayda var diye düşünüyorum. Çocuğa sizin ayrılmayı istediğiniz, mutlu yuvayı sizin bozduğunu zda söylenerek ikna ediliyor olabilir.

Çocuğunuzun karakterini bilmiyorum ancak kendi davamdan örnek vereyim. Çocuk tamamen annenin dolduruşu ile pedagoga babasini sevmediğini babasının şiddet uyguladığını vs bu nedenle annesi ile kalmak istediğini söyledi.
Mahkemede bu yüzden geçici velayeti anneye verdi. Çocuk anne ile yaşamaya baslayinca bin pişman oldu. Şimdi eğer tekrar bir pedagog raporu ayarlayabilirsem babasını sececeginden eminim.
Belki sizin çocuğunuzda babasının yanındaki ortamı görünce onun istediği gibi konuşma durumundan vazgeçer.
Çok merak ettim bir çocuk neden anneden ısrarla kaçar ki..anne şiddet mi uyguluyor ? Babasının imkanları mi çok iyi ?
Bu arada bizim ex bu hafta çocuğa şu cümleyi öğretmiş :"Anne, babada kalsam olur mu ?" Cevap vermedim.3,5 yaşındaki çocuğu şimdiden işlemeye başlamış, bakacağından değil intikam olsun işte

11 yaşındaki çocuğun beyanları dikkate alınır. Mahkemede kedisine yapılanları anlatabilir hatta babayla görüşme zamanlarını seyreltme talebinde bile bulunabilir. Bir kaç yıl daha sabredin belli bir yaştan sonra velayet için sadece çocuğun isteği göz önünde bulunduruluyor diye biliyorum.

Çocuğunuz kaç yaşında? Benimde böyle güncel bir davam var şuanda. Geçici velayet annede. Ben babanın vekiliyim. Küçücük çocuk adeta sinir krizi geçiriyor annesine gitmemek için. Babasına yalvarıyor nolur beni de götür diye. İçler acısı bir durum, mahkemeye bin defa beyan dilekçesi sundum. Tekrar bir pedagog raporu almak için çabalıyorum ancak pedagoga da akıl sır erdiremiyorum. Çocuk tamamen anneden korkusuna pedagoga annemi istiyorum diyor ve o da bu şekilde bı rapor hazırlıyor. Ama çocuk gözümün önünde kendini yiyip bitirdi ufacık yaşında. Henüz hiç bir çözüm bulamadım ve gelecek celseye kadar da muhtemelen rüyalarımdan çıkmayacak o çocuğun hali
Çocuğa diyemiyor musunuz bize anlattıklarını seninle konuşanlara anlatmazsan asla babanın yanına gelemezsin diyemiyor musunuz, çok mu küçük çocuk. Allah yardımcıları olsun

Çok merak ettim bir çocuk neden anneden ısrarla kaçar ki..anne şiddet mi uyguluyor ? Babasının imkanları mi çok iyi ?
Bu arada bizim ex bu hafta çocuğa şu cümleyi öğretmiş :"Anne, babada kalsam olur mu ?" Cevap vermedim.3,5 yaşındaki çocuğu şimdiden işlemeye başlamış, bakacağından değil intikam olsun işte
Anne ve dayı şiddet uyguluyor. Aslında boşanma aşamasına gelene kadar da çocuğa hep babanne bakmış. Anne çalışan biri de değil ama çocuk hep babaannede buyumus

Anne ve dayı şiddet uyguluyor. Aslında boşanma aşamasına gelene kadar da çocuğa hep babanne bakmış. Anne çalışan biri de değil ama çocuk hep babaannede buyumus
Eğer öyleyse çocuğun velayetini elinde tutmasın, inşallah babaya gider bu durumda

Bence çocuğunuza manipülasyondan korunma yolları konusunda ciddi bir eğitim-destek aldırmalısınız.
Bütün konularınızı gözden geçirdim. Adam boş tehditten ibaret. Elinde sizin şiddet uyguladığınızı ispatlayacak bir darp raporu olmadığı sürece de velayeti elinizden alamaz. Bir rehber öğretmen olarak yapmanız gerekenleri çok iyi bildiğinize eminim ama yine de çocuğu karşınıza alıp boşanma sebeplerinizden başlayarak yapılanların hangileri doğru hangileri yanlış birlikte sorgulamanızı öneririm. Bir de iki evin ayrı kuralları olduğunu açıkça söyleyin, sizin evinizde babasına verdiği direktiflerin geçersiz olduğunu net bir dille anlatın ve her sorun çıktığında bunu hatırlatın.

Ayrıca siz onun babasına nasıl davranacağını söylemediğiniz gibi, babasının da çocuğunuzun size nasıl davranacağını asla söyleyemeyeceğini bunun yanlış olduğunu söylemelisiniz. Her evin kuralları kendine göredir, uymama hakkın yoktur

Back
X