Çok korkuyorum bi bakın lütfen: (

Naz571

xöğretmen
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
2.574
1.745
333
Dün 2 .doz tetanoz aşısı oldum sabah gece kolum çok kaşındı sabah far ettim yusyuvarlak şişlik ve çok da kaşınıyor aşı yeri kıpkırmızı bu normal midir çok korkuyorum

Başına böyle bir şey gelen var mı bilen: (

Doktora sor mutlaka canım. Alerji filan olmus olabilir.

Panik yapmayin.Bebeklere aşı yapıldığında da böyle olabiliyor. Alkollü bez ile temizleyip buz torbası koyun üzerine. Sabaha geçmezse doktorunuza danışırsınız.

İlk dozda hiçbir şey olmamıştı dün kolumun üstüne yatmışım bu da şişlik yapar mı

Bilmiyorum ki canım. Benim de ilk dozda çok fena olmuştu ikincide birşey hissetmedim.

Lütfen başka yok mu bu aşıyı yapan

Bence normal , bende aynı durumdaydım.hatta aşılı kolumu kaldırmakta güçlük çekiyordum.
Buz veya kolonya koyabilirsin...

Çok normal bende hamileyken vuruldum ve kolumu neredeyse 3 gün oynatamadım bayaa ağrısını çekmiştim braz ağır bir ilaç sanırım vardır sebebi bukadar sıkıntılı geçmesinin aşı sonrası ama bunu ancak sağlık çalışanları açıklayabilir Geçmiş olsun arkadaşım..

Bu asilar aslinda tamda virusu/ bakteriyi vucuda enjekte etmek. Ama yani biraz daha gucsuz olan virusu, sizi öldurmeyeninden. Sonraki surec soyle. Vucut bu virusu gorunce anti maddeler uretiyor. Panzehir hazirliyor. Ve amac tamda bu, bu panzehiri vucut genlerde bi dosyada sakliyor. Bu ardindan egerki buna benzer virusu rastladiginizda( öldureninden) o dosyalanan panzehiri dosyadan cikarip hooopp " ilaci budur" diyor.
Yani o asilar direnci artirmaya saglayan asilar. Ve kizariklik/ates cok normal.
Cocuklardada ilk 2/3 gun atesli olmalari beklenir. Bu guzel bisey. Vucut panzehiri hazirlama asamasinda demektir.

Merak etmeyin gecer.

Ben gebelik için değil, bacağımı demire kestirdim yanlışlıkla diye yaptırdım bu sene. Kolum kocaman şişti, kıpkırmızı oldu. Bir hafta ağrısı devam etti. Sonra kendi kendine geçti. Siz hamilesiniz ama içiniz rahat etsin, bir doktora gösterin yine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…