Dün 2 .doz tetanoz aşısı oldum sabah gece kolum çok kaşındı sabah far ettim yusyuvarlak şişlik ve çok da kaşınıyor aşı yeri kıpkırmızı bu normal midir çok korkuyorum
Panik yapmayin.Bebeklere aşı yapıldığında da böyle olabiliyor. Alkollü bez ile temizleyip buz torbası koyun üzerine. Sabaha geçmezse doktorunuza danışırsınız.
Çok normal bende hamileyken vuruldum ve kolumu neredeyse 3 gün oynatamadım bayaa ağrısını çekmiştim braz ağır bir ilaç sanırım vardır sebebi bukadar sıkıntılı geçmesinin aşı sonrası ama bunu ancak sağlık çalışanları açıklayabilir Geçmiş olsun arkadaşım..
Bu asilar aslinda tamda virusu/ bakteriyi vucuda enjekte etmek. Ama yani biraz daha gucsuz olan virusu, sizi öldurmeyeninden. Sonraki surec soyle. Vucut bu virusu gorunce anti maddeler uretiyor. Panzehir hazirliyor. Ve amac tamda bu, bu panzehiri vucut genlerde bi dosyada sakliyor. Bu ardindan egerki buna benzer virusu rastladiginizda( öldureninden) o dosyalanan panzehiri dosyadan cikarip hooopp " ilaci budur" diyor.
Yani o asilar direnci artirmaya saglayan asilar. Ve kizariklik/ates cok normal.
Cocuklardada ilk 2/3 gun atesli olmalari beklenir. Bu guzel bisey. Vucut panzehiri hazirlama asamasinda demektir.
Ben gebelik için değil, bacağımı demire kestirdim yanlışlıkla diye yaptırdım bu sene. Kolum kocaman şişti, kıpkırmızı oldu. Bir hafta ağrısı devam etti. Sonra kendi kendine geçti. Siz hamilesiniz ama içiniz rahat etsin, bir doktora gösterin yine de.