çok korkuyorum

efsun_rhn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
66
1
0
İstanbul
Kızlar, bir kazada vefat etmiş olan eski sevgilim ara sıra rüyalarıma giriyor.Kendisiyle pek hoş bir şekilde ayrılmamıştık.Ben ona kızgın ve kırgındım o ise son olarak "Efsun beni güzel hatırla" demişti ve ben arkamı dönüp çekip gitmiştim. Onu andığımda aklıma hep o manzara gelir.Ayrıldıktan bir yıl sonra da ölüm haberini aldım.

Daha önce iki defa rüyamda gördüm ve son olarak dün gece yine gördüm. Tam hatırlayamıyorum hayal meyal hatırlıyorum ama o kabus anında ikimizden birisi birinden helallik istiyor. Ben ölmeden önce son bir kez niye konuşamadık diye ağlıyorum ve bu olayın gerginliğini uyku sırasında yaşıyorum. Korkarak uyanıyorum ve gün boyu mutsuz oluyorum. Bunun anlamı nedir kızlar neden rüyalarımda kabus şeklinde görüyorum ölen birini? Şu an hayatımda biri olduğunu da belirtmek isterim.

ama kimin kimden helallik istediğini hatırlamıyorum belki de o an ben istiyorum.Ayrıca rüya sırasında ölmeden önce niye son bi defa konuşamadık diye kendini parçalayan da benim.

Kimin kimden istediğinin ne önemi var ki sonuçta ölüm bu, illaki hakkınız vardır onda, eğer içinizden geliyorsa ve vicdan yapıyorsanız helal edin bu kadar basit..

Eğer mezarlığına gidebilme ihtimaliniz var ise, kesinlikle bir ziyaret etmelisiniz.
Hakkınızı helal ettiğinizi söyleyin ki rahat bir şekilde orada uyusun.
Eğer imkanız var ise küçük bir çiçekde dikebilirsiniz.
Ama kesinlikle hakkınızı helal ettiğinizi söyleyiniz.

ark doğru sölüo Allah ım ben hakkımı şu adama helel ettim die söyleyin bence inş kurtulursn kabusundan dua et yatmadan

sizin de ona karşı hatalarınız olduysa ve oda size kırgın olarak öldüyse? bu da bir ihtimal bence, ona dua edin mezarında huzurlu uyusun yani çok mu canınızı yaktı ki hakkımı helal etmem diyorsunuz?

çok gaddarsiniz gerçekten ..
ölMü$ bi insana Alalh rahmet eylesin denir , varsada hakkim helal olsun denir ..
ikinizde gençtiniz buyuk ihtimalle , ne kadar hatada yapmi$ olsa o artik bu dujyada deil ..
ölü birine kirginlik neden devam eder anlayamadim ..
helal etmiyorsan o zaman ayni ruyalari gorup butun gununu zehir etmeye devam edmeyi kabul ediyorsun demekdir ..
onu adiyla hayir yap diycem ama onuda istemezsin eminim :(

Son düzenleme:
sonuçta ölmüş bi insan bencede hakkınızı helal edin
rüyalarınıza gelince kafanızı çok taktığınız için böyle olduğunu tahmin ediyrum biraz zamana bırakın geçecektir kendimden biliyrum ölen bi yakınımı hep düşünydm rüyama giriyodu düşünmeyi bırakınca rüyalarımda bitti

içimden gelmiyor, ben ona cok kırgınım ama diğer yandan da cok korkuyorum

Valla içinden gelmiyorsa bişey diyemem, hani ölen insan sonuçta ama ortada yaşanılan kötü günler olduysa saygı duyarım..
Şahsen benim helal etmeyeceğim kişilerde var, canım yandıysa onun da yanmalı cezasını çekmeli diye düşünüyorum ben, karşılığını görmeli..çok gaddarca belki ama öyle..

ama kimin kimden helallik istediğini hatırlamıyorum belki de o an ben istiyorum.Ayrıca rüya sırasında ölmeden önce niye son bi defa konuşamadık diye kendini parçalayan da benim.

tabiki o senden helallik istiyor.
bu akşam güzel bir abdest al, onun ruhu için 1 fatiha 3 ihlas oku. okuyabilirsen birde bir yasin onu.
sonrada hakkını helal et ona, huzur içinde yat de.

Son düzenleme:
çok gaddarsiniz gerçekten ..
ölMü$ bi insana Alalh rahmet eylesin denir , varsada hakkim helal olsun denir ..
ikinizde gençtiniz buyuk ihtimalle , ne kadar hatada yapmi$ olsa o artik bu dujyada deil ..
ölü birine kirginlik neden devam eder anlayamadim ..
helal etmiyorsan o zaman ayni ruyalari gorup butun gununu zehir etmeye devam edmeyi kabul ediyorsun demekdir ..
onu adiyla hayir yap diycem ama onuda istemezsin eminim :(

Belki çok canı yanmıştır, neden zulüm yada kötülük karşılıksız kalsın, insan can yakarken öbür tarafı da düşünmeli, düşünmüyorsa çekecek, bu hepimiz için geçerli..

Valla içinden gelmiyorsa bişey diyemem, hani ölen insan sonuçta ama ortada yaşanılan kötü günler olduysa saygı duyarım..
Şahsen benim helal etmeyeceğim kişilerde var, canım yandıysa onun da yanmalı cezasını çekmeli diye düşünüyorum ben, karşılığını görmeli..çok gaddarca belki ama öyle..

Evet bana da gaddar diyenler olmuş ama çok canımı yaktı, affetmem.Hakkımı helal etmem, ölmüş olsa da allahım versin haklının haksızın cezasını, ben affetmiyorum, cok kırgınım.Gün içinde hiç düşünmüyorum, aklıma bile gelmiyor ama rüyalarımdan da çıkmıyor. Acaba onun da benden yana kırgın oldugu noktalar mı var onun için mi bu kabusları görüyorum diye de düşünmüyor değilim. Anlayacagınız ruh sağlığım allak bullak oldu :(

Son düzenleme:
Evet bana da gaddar diyenler olmuş ama çok canımı yaktı, affetmem.Hakkımı helal etmem, ölmüş olsa da allahım versin haklının haksızın cezasını.Ben cok kırgınım.Gün içinde hiç düşünmüyorum, aklıma bile gelmiyor ama rüyalarımdan da çıkmıyor. Acaba onun da benden yana kırgın oldugu noktalar mı var onun için mi bu kabusları görüyorum diye de düşünmüyor değilim. Anlayacagınız ruh sağlığım allak bullak oldu :(

bak canım sen hakkını helal etmediğin için ölen kisiye cennette verilse sen ölene kadar o kapıda bekliciek senle haklaşmak için neden ölmüş birine azap çektiriceksin bence sen helal et Allah bilsin

Evet bana da gaddar diyenler olmuş ama çok canımı yaktı, affetmem.Hakkımı helal etmem, ölmüş olsa da allahım versin haklının haksızın cezasını, ben affetmiyorum, cok kırgınım.Gün içinde hiç düşünmüyorum, aklıma bile gelmiyor ama rüyalarımdan da çıkmıyor. Acaba onun da benden yana kırgın oldugu noktalar mı var onun için mi bu kabusları görüyorum diye de düşünmüyor değilim. Anlayacagınız ruh sağlığım allak bullak oldu :(

zamanla geçer in$allah kabuslariniz ne diyelim . ..
merak ettim bide neden vefat etmi$ o ki$i , bi sakincasi yoksa soyleyebilirmisin ..

3 günden fazla küs kalınmanın helal olmadığıyla ilgili hadisler var, kaldı ki adam ölmüş, size her ne kötülük etmişse cezasını zaten çekmiştir. siz onu zaten unutup yaşamınıza devam etmişsiniz yaptığı kötülük hayatınıza malolmamıştır herhalde, ne güzel bir birlikteliğiniz de varmış. Rabbim bile affediyorken biz kulları olarak ne haddimize diye düşünüyorum ben. affedici olmak sizinm yararınıza olacaktır. zamanında olaya bu açıdan bakabilseydiniz zaten böyle karanlık rüyalar da görmezdiniz diye düşünüyorum ben. bunu kendi iyiliğiniz için yapın. içinizde hesaplaşın, iyice ölçün tartın ve o gönül rahatlığına erdiğinizde bi Yasin okuyun onun için.

Evet bana da gaddar diyenler olmuş ama çok canımı yaktı, affetmem.Hakkımı helal etmem, ölmüş olsa da allahım versin haklının haksızın cezasını.Ben cok kırgınım.Gün içinde hiç düşünmüyorum, aklıma bile gelmiyor ama rüyalarımdan da çıkmıyor. Acaba onun da benden yana kırgın oldugu noktalar mı var onun için mi bu kabusları görüyorum diye de düşünmüyor değilim. Anlayacagınız ruh sağlığım allak bullak oldu :(

Anlıyorum bunu en iyi siz analiz edersiniz, kırgın mı değil mi diye..
Bilmiyorum yaa.. çok karışık bir durum,
ben kendi şahsıma helal edemem, çok hakkım yenmiş üzülmüşüm canım yanmış, neden karşılıksız kalsın, ben ilahi adaleti bekliyorum zaten hakkım için.. sende öyleysen boşver söylenenleri, en iyisini sen bilirsin..
Hak etmeyene helal etsen ne yazar gerçi Allah herşeyi görüyor biliyor :ssz:

Back
X