Cok korkuyorum:(

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.784
1.839
333
Merhabalar

Buraya yazip icimi dökmek istiyorum. Mart ayinda istanbula geliyorum staj icin. Kabus gibi. Koskoca sehirde alti ay ben napicam. Aklima geldikce agliyorum. Zaman geldi catti yakinda 24 yildir ayrilmadigim evden ayrilicam ve koskoca sehirde tek basima kalicam.

Herkes gidiyor bir sekilde ama ben cok utangac hep korunarak buyutulmus biriyim. Nasil tek basina yasanir bilmiyorum. Yurtta nasil kalirim, aksam evde degil yabanci bir yerde nasil uyunur hic bilmiyorum. Ki daha yurt bile bulamadim. Ayrica kalacagim semtte pek guvenli degilmis.

Cok sacma sapan yazdim belki de ama kafam da aynen bu yazi gibi karman corman. Hersey cok kotu olacak geri donerim diye korkuyorum. Iptal etme gibi bir sansim da yok. Bu arada girmem gereken sinavlarim teslim etmem gereken projelerim.hepsi beni bekliyor. Bense kafama yorgani cekip aglamak istiyorum sadece. Kafamda milyonlarca soru var. Nasil kalacak yer bulucam kimlerle karsilasicam zaman nasil gececek burdan nasil ucaga binip annemden ayrilicam ? Soru cok yanit yok.

Nasil gececek zaman? Ne yapicam ben?

Alışacaksın. Hayat bir fanus içinde geçmiyor işte. Her şey insanlar için.

Bi şekilde alışacaksın. Staj ortamı arkadaş ortamı vs derken bi bakmissin sende alışmışsın.
Bende 18 yil hic ailemden ayrılmadım. Üniversite hayatı cok zor gelmisti ilk zamanlar her hafta sonu eve geliyordum. Ama aradan zaman geçtikçe eve gitmeyi istemez oldum. Çünkü bir süre sonra kendi düzenini oturuyorsun.

Yurt ortamı güzel ve eğlencelidir...annenizden de eninde sonunda ayrılacaksınız kendi ayaklarınızın üstünde durmayıl öğrenmeniz lazım...istanbul ben sevmesem de kötü bir yer değil kötü olan insanlardır onlarda her yerde olabilir...özgüveniniz olsun sonuçta aynı dili konuşabildiğiniz bir yere gidiyorsunuz...panik yapmayın.

biraz absurd olacak belki ama insanlar olume bile alisiyor . biraz zorlanirsin mutlaka ama alisirsin. Buyuk ihtimal staja senin gibi baska yerden ilks defa gelecek olanlar vardir .

Büyümek sadece yaşla olmaz hayat sizi böle büyütecek ben 14 yaşmda lisedeyken başladim yatılı kalmaya en başta zor oluyo evet ama sonrasinda arkadaşlarla birlikte yaşamak gerçekten eğlenceli inanın istanbulda sizinle aynı durumda olan bir sürü insan var ama herkes alısiyor kendinizi uzmeyin

biraz absurd olacak belki ama insanlar olume bile alisiyor . biraz zorlanirsin mutlaka ama alisirsin. Buyuk ihtimal staja senin gibi baska yerden ilks defa gelecek olanlar vardir .

Hep daha kotuleri dusunuyorum. Kendi kendimi teskin ediyorum. Sonucta savas ortamina gitmiyorum Allaha sukur param olacak vs ama kar etmiyor.

Evet benim gibi yurtdisindan gidecekler varmis. Ama ya yurt bulamazsam ya ortada kalirsam bunlar beni yipratiyor.

illaki bulunur bir yer. yer bulamadin diye yere karton serip disarda uyacak halin yok ya . Birde neden hep en kotusunu dusunuyorsun ? kendine guven biraz :)

Büyümek sadece yaşla olmaz hayat sizi böle büyütecek ben 14 yaşmda lisedeyken başladim yatılı kalmaya en başta zor oluyo evet ama sonrasinda arkadaşlarla birlikte yaşamak gerçekten eğlenceli inanın istanbulda sizinle aynı durumda olan bir sürü insan var ama herkes alısiyor kendinizi uzmeyin

Sagolun. Boyle ornekler beni rahatlatiyor. Ben biraz garantici bir insanim. Her sey belli olsun isterim.

Staj yerim biraz yavastan aliyor isi. Hala yazili bir cevap vermediler. Yurt bulamadim hala. Dolayisiyla kac gun onceden gitmem gerekir hangi evraklar lazim bilemiyorum. Ustune ustluk biletleri almam lazim tum bunlar havadayken hic birsey yapamiyorum.

Bence siz evde oturun çalışmayın bile. Hayret nasıl okul okudunuz acaba ilginç.
Bu kadar kasmayın kendinizi millet nelerle savaşıyor. Çok nazlı olmayın

Cok buyuk bir dert olarak agilamissiniz bunu ama degil. Kendinizi baska bir hayata aciyorsunuz kolay degil evet ama aslinda cok guzel de olacak sizin icin. Cesur olun ve sevinin elde ettiklerinize :)

Bence siz evde oturun çalışmayın bile. Hayret nasıl okul okudunuz acaba ilginç.
Bu kadar kasmayın kendinizi millet nelerle savaşıyor. Çok nazlı olmayın
:) okulla bir sorunum olmadi ama pek sosyal biri degilim.

Orada yalniz kalmaktan aksam olunca yabanci bir yerde uyumaktan korkuyorum. Belki kucuk bir yer olsa korkmazdim ama istanbul koskoca istanbul.

:) okulla bir sorunum olmadi ama pek sosyal biri degilim.

Orada yalniz kalmaktan aksam olunca yabanci bir yerde uyumaktan korkuyorum. Belki kucuk bir yer olsa korkmazdim ama istanbul koskoca istanbul.
Ben 21 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Hiç bir sorun yok emin olun. Kötü insanlara takılmayın ve herkese de güvenmeyin yeter.

Cok buyuk bir dert olarak agilamissiniz bunu ama degil. Kendinizi baska bir hayata aciyorsunuz kolay degil evet ama aslinda cok guzel de olacak sizin icin. Cesur olun ve sevinin elde ettiklerinize :)

Komik ama askere gidenlerle kendimi kiyaslayip teskin ediyorum.:)

Bu ara hersey ust uste geldi. Tonlarca sinav halletmem gereken evraklar. Bir de orada kalacak yer ayarlamam derken hepsi beni bekliyor. Belirsizlik beni uzen. Belki gidis tarihim belli olsa kalacak yerim ayarlanmis olsa daha sakin olacaktim ama hepsi birbirine bagli birinden cvp alamayinca digerlerinide yapamoyorum

Sagolun. Boyle ornekler beni rahatlatiyor. Ben biraz garantici bir insanim. Her sey belli olsun isterim.

Staj yerim biraz yavastan aliyor isi. Hala yazili bir cevap vermediler. Yurt bulamadim hala. Dolayisiyla kac gun onceden gitmem gerekir hangi evraklar lazim bilemiyorum. Ustune ustluk biletleri almam lazim tum bunlar havadayken hic birsey yapamiyorum.
Rica ederim ne demek belki staj yapıcağınız is yerinde çalısan birilerini bulabilirseniz sosyal medyadan falan en azından evraklari ayarlayabilirsiniz böylece 1 gün önce gitmeniz yeterli olur

Bence hic riske girmeyin,gelmeyin istanbula staj için.Bu karamsarlıkla ve kendine güvensizlikle başarılı ve mutlu olabileceğinizi sanmıyorum ne yazık ki.Yaşınız küçük de değil.Öyle bi anlatmışsınız ki insan bizim bildiğimiz ıstanbul mu diye hayrete düşüyor

- gönlünü refah tut, bu ne olumsuzluk böyle.. bak ne güzel, sorumlulukların uğraşın işin gücünvar..
kendini hiç yalnız hissetme; tek sen misin sanki.
bak milyonlarca çocuk, genç; tee ortaokulda lisede yurtlarda kalmaya başlıyorlar.
yeni bir hayat, yeni bir mekan, yeni bir ortam.. keyfini çıkar bunların..
senin için çok güzel bir deneyim olacak, kendine zehir etme.
hem stajını yap, hem sorumluluklarını yerine getir; hem de gez dolaş keyfini çıkar..

Back
X