Daha çok küçüksün. Ablan nerde şu anda? Yakın akrabalarından kim var sana destek olacak? Babaannenle ilişkiniz nasıl? Babnın durumu hakkında konuşuyor musunuz?
Ablam Ankara'da üniversitede okuyor..
Bir tek halam var burada ama onlar da ne yapacaklarını bilmiyorlar ki. Hastaneye yatırmaya çalıştık ama yatırmadılar.
Ne kadar konuşursak konuşalım fayda etmiyor. Her şeyi denedik. Destek olmaya çalıştık söz veriyor yüzlerce kere ama devam ediyor.
Artık ona güvenim de kalmadı. Babannemle aramız iyi birkaç gün onlara gitmeyi düşünüyorum en azından işlerine falan yardım ederim durumuna bakarım, o da babama çok üzülüyor ama herkes umudunu kesti yani..
Ablamın yanına gitmek isterdim ama şimdi iyi bir liseye gittiğim için değiştirmek de istemiyorum, tüm arkadaşlarım burda...
Bu konuyu aile büyüklerinle konuşman gerekir. Babaannen ve halanla. Beraber konuşup karar vermeniz gerekir. Okullar tatil olduğuna göre babaannene gitmemen için bir sebep yok esasında, hem konuşma ortam da yaratırsın. Anne tarafındn görüştüğün akraban yok mu
Annem tek kardeş zaten onun ailesi de Trabzon'da yaşıyor.
Ayrıca pek çok kez pek çok kişiyle konuştum kimse bir şey yapamıyor ki..
kapıyı kilitliyorlar kapıyı kırıyo, kapının önüne geçiyosun intihar ederim diyo cama gidiyo, camı kapatıyosun camı kırıyo, çayı, yemekler bardakları tabakları yere indiriyo, bıçak alıyo intihar ederim diyo, ilaç veriyosun ölmeyi göz önüne alarak yine içiyo.. Zorla da götüremeyiz ki bir yere. Kendi istemesi lazım diyorlar
Baban ile ilgili bir şey diyemem ama en azından senin güvende ve huzurlu olarak hayatını sürdüreceğin bir yer bulmanı tavsiye ederim, yaşın 18 den küçük olduğu için öncelikle yasal konulardan dolayı bir avukata danışmanda fayda var. Tedavi olabilmesi için elbette tedaviyi kendi kabul etmeli ama aile bireylerine şiddet ve eziyet söz konusu olunca hukuksal olarak bişeyler yapılabileceğini düşünüyorum. Danışmakta fayda var. Tabi bu şiddeti belgelemeniz gerekir, doktor raporu, karakol tutanakları vb gibi yasal delillerle.
üfff cnm benim ya durumuna çok üzüldüm sen dirençli ol kendini dışardaki kötü niyetli insanlara karşı koru annede babada kendin oll cnm sen kendini koru yanii inşş rabbim hakkında en hayırlısını nasip eder kıyamam cnm ya yaşında küçücük inan çok üzüldümm durumunaa dualarım seninle...
Allah kolaylık ve sabır versin. Çok zor şeyler yaşıyorsun. Söyleyebileceğim sadece birkaç şey var. Birincisi, eğer bağımlılarda saldırganlık durumu olursa polis nezaretinde ambulansla hastaneye götürülebiliyor. Size veya birine zarar vermek istediği bir an bunu deneyebilirsiniz. Ama bunu önceden konuşup halandan filan yardım almalısın, reşit değilsin. Kendi başına halledemezsin. İkincisi, halan ve babaannenle mutlaka ilişkin iyi olsun, onlarla birlikte bir çözüm arayın. Üçüncüsü de baba figürünün eksik olduğu kızların düşütüğü hatalara sen düşme. Sakın babandan görmediğin sevgiyi başka bir erkekte aramak için sevgiline sarılma. Daha küçcüksün. Sevgilin sığınılacak liman olmasın. Kavga ediyorsanız ayrıl gitsin. Dönüşü olmayan bağlılıklar geliştirme.
Bu arada merakımdan soruyorum, baban doktormuş, mesleğini yapıyor mu?
canım allah yardımcın olsun.
çok zor bir dönemdesin.
senin yapabileceğin hiçbişey yok.
iki sene dişini sıkıp iyi bir okul kazanıp kendi hayatını kurman gerekiyor.
şizofreni çok zor bir durum.
babanın yüzünden hastalandığını hiç sanmam.
bu konuda babanı suçlama.
annenin durumu babanın psikolojisini bozmuştur.
belki alkolün sebebi de budur.
sen kendini düşünmek zorundasın. ablan gibi.
bu da senin hayatın.
Çok teşekkür ederim hepinize, inşallah öyle olur...
Halam ve babannemle aram iyi en azından.
Babam mesleğini yapıyor ama emekli oldu şimdi iş yeri hekimliği yapıyor gerçi sürekli gitmesi gerekmiyor işe bu aralar hiç gitmiyor zaten sanırım sonra bir sınava girecek o yüzden.. İlkini kazanamadığı için şu an çalışmıyor olabilir.. Ama bu konuda da pek bir şey anlatmıyor.
Destekleriniz dualarınız için çok teşekkür ederim gerçekten bunların büyük yardımı olduğunu düşünüyorum. Sanırım şu an biraz daha iyi.. Adanada hastaneye götürdük bir gün kaldı ilaç serum falan vermişler bugün döndü işte artık canım içmek istemiyor diyordu ve şu an iyi, umarım böyle devam eder..
Gurur duyacağın bir baba olmak için her şeyi yapacağım dedi... Tam olarak bırakacağını düşünmesem de artık daha iyi olacak gibi bir his var içimde, hastanede görmek bana da çok dokundu, o kadar çaresiz görünüyordu ki... Yani ona çok kızıyorum içki içtiği zaman ama böyle çabaladığını görmek gerçekten mutlu olmamı sağlıyor, bağımlılığını kontrol edebiliyordu eskiden ve ben belki şimdi etmediğini düşündüğüm için bu kadar kızdım ama adam 25 yıldır bağımlı kızlar gerçekten artık kendini kontrol etmesini beklemem haksızlık bence. Hastaneye gitmeyi kabul etmesi kendinin de artık yardıma ihtiyacı olduğunu kabul ettiğini gösteriyor. Sanırım büyük bir ilerleme kaydetti..
Hepinize çok teşekkürler...