Çok kötüyüm Arkadaşlar. O şimdi çok hasta :(

Bir insanın hayatı söz konusuysa ve de bu hastalıkta biraz olsun, ben de pay sahibi isem; ailemi bir kenara bırakır, koşa koşa giderdim...​

Ah be güzelim arkadaş neden bu hastalıkta birazda olsa pay sahibi olsun ki. Bu cümlen konu sahibi arkadaşı üzecektir.
Öncelikle sözü edilen hastalık bildiğim kadarıyla MS hastalığı. Bu hastalık kimsenin etkisiyle veya moral bozukluğu ile ortaya çıkmaz. Tam nedeni bilinmesede büyük ölçüde vücuda giren virüslerin bir tahribatı veya vücudun kendi hücrelerine karşı yaptığı bir tahribattan kaynaklanıyor.
Öncelikle bu hastalıkta moral çok önemli, bu yüzden güzel arkadaşım ailen ile görüş, sorun nedir bilmiyorum ama her ne olursa olsun sana ihtiyacı olan hasta biri var karşında. Sanırım ailende karşı çıkmayacaktır. Desteğin onun en iyi ilacı olacaktır.
Allahtan şifa diliyorum. Ama ben tıbbın bu lanet hastalığa çare bulacağına eminim.

Ah be güzelim arkadaş neden bu hastalıkta birazda olsa pay sahibi olsun ki. Bu cümlen konu sahibi arkadaşı üzecektir.
Öncelikle sözü edilen hastalık bildiğim kadarıyla MS hastalığı. Bu hastalık kimsenin etkisiyle veya moral bozukluğu ile ortaya çıkmaz. Tam nedeni bilinmesede büyük ölçüde vücuda giren virüslerin bir tahribatı veya vücudun kendi hücrelerine karşı yaptığı bir tahribattan kaynaklanıyor.
Öncelikle bu hastalıkta moral çok önemli, bu yüzden güzel arkadaşım ailen ile görüş, sorun nedir bilmiyorum ama her ne olursa olsun sana ihtiyacı olan hasta biri var karşında. Sanırım ailende karşı çıkmayacaktır. Desteğin onun en iyi ilacı olacaktır.
Allahtan şifa diliyorum. Ama ben tıbbın bu lanet hastalığa çare bulacağına eminim.

burbuk kesinlikle eleştirmek istediğim şeyi yazmışsın canım, MS'in sinir hücrelerinde tahribat meydana getiren bir hastalık olduğu biliniyor ama nedeni henüz bir sır. ayrıca arkadaşım önceki konularında erkek arkadaşıyla sorunlu bir birlikteliği olduğunu ve kendisinin de mağdur taraf olduğunu dile getirmişti. şu anda tam da erkek arkadaşına moral vermek için güçlü olması gerekirken vicdan azabı yüklememeli kendisine.

tşk ederim burbuk.
evet ona moral vermeliyim
çünkü en büyük destekçisi benim
ben yanında olduğum zamanlar hep iyi olurdu
onun en iyi ilk ilacım benim

burbuk kesinlikle eleştirmek istediğim şeyi yazmışsın canım, MS'in sinir hücrelerinde tahribat meydana getiren bir hastalık olduğu biliniyor ama nedeni henüz bir sır. ayrıca arkadaşım önceki konularında erkek arkadaşıyla sorunlu bir birlikteliği olduğunu ve kendisinin de mağdur taraf olduğunu dile getirmişti. şu anda tam da erkek arkadaşına moral vermek için güçlü olması gerekirken vicdan azabı yüklememeli kendisine.

tşk ederim ablacım.

Rabbim arkadaşına acil şifalar versin canım..bende yanında ol ona desdek ol derim..onun yerinde sende olabilirdin Allah korusun...inş kötü bişi değildir bir yanılmadır inş...:Saruboceq:

Burbukum kendi ifadeleri, o yönde olduğu için söylemiştim...

Yani ben öyle algılamıştım...

Ama haklısın, başkasının söylemesi incitebilir...
Bu yüzden konu sahibi arkadaşımdan çok özür dilerim...

"Canım, sözlerimde patavatsızlık ettiysem bağışla..." :çok üzgünüm:​

bu grip gibi gelip geçici bir durum değilki!neden ona koşmuyosun..allah başa vermesin ama insanın gözü aile felan görmez yani k.bakma..sen onu sevdiğine eminmisin gerçekten?defalarca barışmak istemiş üstelik,seni istiyo adam belli,ama sen hala ne yapmalıyım diyosun..arkadaşım seviyosan sende sorman hata koş git sevdiğin adama ona güç ol yanında ol..allah şifa versin..gerçekten üzüldüm

benim bi tanıdıgımının basına gelmişti.kız arkadasım sevgilisinden ayrılmıstı.cocuk hastalanmıs.akcigerinde sorun vardı ama tam bilmiyorum neydi hastalıgı.o hasta haliyle yalvarıyordu,kız arkadasım bagırıyordu cocuga. sonra baska biriyle nisanlandı kız arkadasım..cocugun hastalıgı üzüntüden cok ilerlemiş.ayrıldıkları için durumu suan ne bilmiyorum umarım iyidir..

canım ilişkiniz bitmiş olsada bir arkadas gibi destek olmalısın..Allah korusun hepimizin basına gelebilir.böyle durumlarda destege cok ihtiyac duyar insan.

canım geçmiş olsun böle bir durumda öncelikle sizin desteğe ihtiyacınız oluyor çünkü ne olursa olsun yanında ona moral verebilmeli geçecegine kendinizi inandırarak davranmalısınız yoksa yanına gidip gözyası dökerseniz bi faydası olmaz diğer konuya gelince sartlar ve ailenizin istememe nedenini bilmiyorum ama karsınızda bir hasta var belkide yasadığı stresle tetiklenen bir hastalık bu durumda en gaddar insanların bile yumusayacagına inanıyorum ilginizi ve sevginizi esirgemeyin bence bu sizin hayatınız nede olsa umarım allah yardımcınız olur ve hastalığını en kısa sürede atlatır allah yardımcınız olsun

Canım MS sebebi halen belirlenememiş bir hastalık. Bir çok sav var ama hiç biri ispatlanamadı.

Çok özetle ve basit bir tabirle; sinirlerin etrafını kaplayan koruyucu tabakanın plaklar tarafından kapanması ve işlevlerini yerine getirmesini engellemesidir. Bu olay kendini ataklar halinde belli eder ve bu durumda sinirler mesajları gereği gibi iletemedikleri için görme, konuşma, duyma, haraket vs. kabiliyetleri üzerinde ciddi etkiler meydana gelebilir. Hastalık başlı başına öldürmez, öldürücü değildir, ama yol açtığı komplikasyonlar zaman zaman kötü sonuçlar doğurabilir.

Beraber yaşanılması öğrenilmesi gereken bir hastalıktır. ıyi bir bakımla ve tedaviye riayet ederek aslında rahat tolere edilebilir. Ayrıca şiddeti, süresi ve etkileri kişiden kişiye çok değişebilir. Erkek arkadaşın şu anda ciddi ataklara maruz kalmamış henüz anladığım kadarıyla. Bu iyi bir haber. Belki de hiç kalmayacak, belki hafif atlatacak...dilerim.

Hastalık başlı başına sinir sisteminin çökmesi şeklinde gerçekleştiği için elbette moral (her hastalıkta olduğu gibi) çok olumlu bir etken. Ama nihayetinde bu ciddi bir rahatsızlık, ona destek olurken sen de yeterince güçlü olabilmelisin. Ona acımadan, melankolik ortamlara girmeden, karşısında dik durarak yapabilirsin bunu.

Ve bence her şeyden önce bunu sevgili, aşık vs. den öte... insan olarak yapmalısın, dost olarak.

Ayrıca çok korkutma gözünü, senelerdir MS hastası çok yakın bir arkadaşa sahibim, 6 ay güneş görmeden evden çıkmadığını biliyorum, o ciddi ataklar geçirdi, ama yılmadı, hep gülümsemeyi başardı, emaaann geçer geçer diye çoğu zaman o bize moral verdi, ve inan şu anda çocuğu bile var, o halde doğum yaptı ve hayatını gayet sağlıklı sürdürüyor. Kurallara uyarak ve tek kelimeyle hastalığı kafada ciddiye almayarak halledilmeyecek hiçbir şey yok.

Çok geçmiş olsun canım, umarım bir an önce atlatır.

Burbukum kendi ifadeleri, o yönde olduğu için söylemiştim...

Yani ben öyle algılamıştım...

Ama haklısın, başkasının söylemesi incitebilir...
Bu yüzden konu sahibi arkadaşımdan çok özür dilerim...

"Canım, sözlerimde patavatsızlık ettiysem bağışla..." :çok üzgünüm:​

Önemli değil canım.
Eminimki beni üzmek için söylememişsindir.
Yine de anlayışından dolayı tşk ederim arkadaşım.

Canım MS sebebi halen belirlenememiş bir hastalık. Bir çok sav var ama hiç biri ispatlanamadı.

Çok özetle ve basit bir tabirle; sinirlerin etrafını kaplayan koruyucu tabakanın plaklar tarafından kapanması ve işlevlerini yerine getirmesini engellemesidir. Bu olay kendini ataklar halinde belli eder ve bu durumda sinirler mesajları gereği gibi iletemedikleri için görme, konuşma, duyma, haraket vs. kabiliyetleri üzerinde ciddi etkiler meydana gelebilir. Hastalık başlı başına öldürmez, öldürücü değildir, ama yol açtığı komplikasyonlar zaman zaman kötü sonuçlar doğurabilir.

Beraber yaşanılması öğrenilmesi gereken bir hastalıktır. İyi bir bakımla ve tedaviye riayet ederek aslında rahat tolere edilebilir. Ayrıca şiddeti, süresi ve etkileri kişiden kişiye çok değişebilir. Erkek arkadaşın şu anda ciddi ataklara maruz kalmamış henüz anladığım kadarıyla. Bu iyi bir haber. Belki de hiç kalmayacak, belki hafif atlatacak...dilerim.

Hastalık başlı başına sinir sisteminin çökmesi şeklinde gerçekleştiği için elbette moral (her hastalıkta olduğu gibi) çok olumlu bir etken. Ama nihayetinde bu ciddi bir rahatsızlık, ona destek olurken sen de yeterince güçlü olabilmelisin. Ona acımadan, melankolik ortamlara girmeden, karşısında dik durarak yapabilirsin bunu.

Ve bence her şeyden önce bunu sevgili, aşık vs. den öte... insan olarak yapmalısın, dost olarak.

Ayrıca çok korkutma gözünü, senelerdir MS hastası çok yakın bir arkadaşa sahibim, 6 ay güneş görmeden evden çıkmadığını biliyorum, o ciddi ataklar geçirdi, ama yılmadı, hep gülümsemeyi başardı, emaaann geçer geçer diye çoğu zaman o bize moral verdi, ve inan şu anda çocuğu bile var, o halde doğum yaptı ve hayatını gayet sağlıklı sürdürüyor. Kurallara uyarak ve tek kelimeyle hastalığı kafada ciddiye almayarak halledilmeyecek hiçbir şey yok.

Çok geçmiş olsun canım, umarım bir an önce atlatır.

canım benim üşenmeden MS hakkında açıklama yaptığın ve desteğin için çok tşk ederim.

dün gece yarın doktora gidip boynundan iğne vurulacağını söylemişti.
Ben de beni meraklandırma doktordan sonra hemen ara demiştim.
ışte doktordan sonra hemen beni aradı.
Canım aşkım herşeyim iğne çok acıttı ya falan dedi içim cız etti.
Doktor şimdi çok kötü değilsin ama stresten ve üzüntüden uzak kalırsan her geçen gün iyiye doğru gidersin demiş bugün.
Ne olur hastalık fazla ilerlemeden ısviçre'ye gidip deha iyi tedavini ol canım dedim ama doktor şimdi gerek yok demiş.

ben anlamadım sen hala neden ne yapmalıyım diyosun yapman gereken belli

elbette destek olucaksın cnm bunu sorman bile enteresan sevdiğin insan seni çok seviyo sana

ihtiyacı var destek olmak için soruyomusun neyse allah acil şifalar versin en kısa zamanda

sağlığına kavuşur umarım.

HastaLıkta moraL qeRçekten çok önemLidir..
aiLenin izni oLmadan destek olmak istemiyorsun anLıyorum ama buRda bi insanın hayatı söz konusu aiLen bunu anlayı$La karşıLıcaktır eğeR qeRçktn yürekTen seviyoRsan hiç duRma o seni bekLiyoo...kaydirigubbakcemile4

Back
X