• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm bebeğim epilepsi.:(((((

Mrb arkadaşlar bebeğim 35 haftalık dünyaya geldi şuan altı buçuk aylık ve son bir aydır hareketleri bana tuhaf geldi ve Dr goturduk bazıtestlerden ve muayenelerden sonra epilepsi ttanısı konuldu hemen tedaviye başladık ayrıca gozlerindede kayma oluyor ve epilepsi sen dolayı geçirdiği nöbetler görmesini ve gelişimini geriletirmis.Ayrica uavruma gözlükte verildi gorme hucrelerinin uyarilmasi ve calismasi icin.Gormuyor degil ama goz temasi kuramiyor kaymadan dolayi.Dr biran önce nöbetlerinin bitirilmesi için hem şurup hem iğne verdi.Nöbetler durdurulamaz ve bitmezse yavrumun otistik bile olabileceğini söyledi..Berbat ddurumdayım moralim yerlerde ...Tamam Dr umutsuz konuşmadı evet bebeğim daha küçük belkide iyi sonuçlar alicaz ama çok korkuyorum.Böyle bir bir durum yaşayipta olumlu sonuç alan varsa nolur bana yazın.Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın.
Geçmiş olsun.
Sormak istediğim bir şey var, doktor, hangi sebeple olmuş olabileceğini söyledi mi, nedeninin tam olarak bilinemediğini biliyorum ama size bir ihtimal söylediler mi?
İçiniz ferah olsun, ben Epilepsi Hastasıydım, son nöbetimi 7-8 aylıkken geçirdim. Ergenliğimde de tekrarlamadı.

Egzersiz demi varmış
Nasıl oluyor
Bende epilepsi hastasıyım :KK43: 15 yıldır ilerleme yok :cry:

Benim egzersizden kastım epilepsi tedavisi için değil di. Konu sahibinin çocuğu erken doğmuş ve nobetler otizmi tetikleye bilirmiş. Erken doğan çocukların gelişimlerini rahat tamamlaması için verilen egzersizler vardır. Ayrıca göz teması önemli bir şey. gözündeki kayma içinde kaslarını geliştirici bir takım egzersizler önereceklerdir. Klasik bir epilepsi tedavisinin yanısıra bunlarıda alması gerekeceğini tahmin ederek ilaç ve egzersiz tedavisi ile ilgili öneride bulunmuştum. sizede çok geçmiş olsun. bildiğim kadarıyla epilepsinin tek tedavisi ilaç kullanımı. Umarım sizde nöbetsiz güzel bir hayat geçirirsiniz.

Hiç korkma, benim kardeşimde epilepsi. Tedavisine dikkat ve devam ettiğiniz sürece korkulacak birşey olmaz İnşallah. Kardeşim 5-6 yıldır böyle mesela o zamandan beri sürekli ilaç kullanıyor yani tedavi görüyor sürekli ama öyle yıpratıcı bir tedavi değil Allaha şükür. İlaç kullanmadığı zamanlarda nöbet geçiriyor sadece onun dışında gayet iyi Maşallah. Görmeyle alakalı bizim kızda da miyopluk vardı zaten bu biraz daha arttı diyebilirim ama o kadar .Bizim ailede ırside zaten bu durum çok kişide var tüm dayılarımda, kuzenlerde falan. Tabii bir de morali yüksek tutmak var henüz çocuğunuz küçük ama şu an etrafı dinleme evresinde yanında yüksek sesle konuşmamaya, kavga etmemeye falan özen gösterin derim, ailede neler olup biter bilemem ama bu benim nacizane önerim. Bir de emin değilim ama ışık rahatsız ediyor diye biliyorum epilepsi hastalarını şöyle ama: bir odadaki ışığı sürekli açıp kapatmak gibi şeyler nöbete teşvik ediyor diye biliyorum.

Mrb arkadaşlar bebeğim 35 haftalık dünyaya geldi şuan altı buçuk aylık ve son bir aydır hareketleri bana tuhaf geldi ve Dr goturduk bazıtestlerden ve muayenelerden sonra epilepsi ttanısı konuldu hemen tedaviye başladık ayrıca gozlerindede kayma oluyor ve epilepsi sen dolayı geçirdiği nöbetler görmesini ve gelişimini geriletirmis.Ayrica uavruma gözlükte verildi gorme hucrelerinin uyarilmasi ve calismasi icin.Gormuyor degil ama goz temasi kuramiyor kaymadan dolayi.Dr biran önce nöbetlerinin bitirilmesi için hem şurup hem iğne verdi.Nöbetler durdurulamaz ve bitmezse yavrumun otistik bile olabileceğini söyledi..Berbat ddurumdayım moralim yerlerde ...Tamam Dr umutsuz konuşmadı evet bebeğim daha küçük belkide iyi sonuçlar alicaz ama çok korkuyorum.Böyle bir bir durum yaşayipta olumlu sonuç alan varsa nolur bana yazın.Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın.
Amin :(

Çok geçmiş olsun, Allah şiva versin. Benim kardeşim epilepsi hastasıydı yaşadıklarınızı anlayabiliyorum. Sabaha kadar uykusunda geçirdiği nöbetler geldi aklıma, 4 yaşındaydı tesadüfen farkettik. Hatta doktorlar inanmadı göz yanılmasıdır dediler çünkü hareketleri çok normal, eeg ve emar da çektirince epilepsi teşhisi kondu. Çok doktor gezdik ama bir tavsiye üzerine gittiğimiz çocuk nörolojisinden şifa bulduk resmen, kardeşim onun verdiği ilaca başlayınca nöbet geçirmedi bir daha ve yıllar oldu 14 yaşında ilacı bıraktık şimdi 20 yaşında, Allaha çok şükür sağlıklı.

Doktor bilgilerini verebilirim isterseniz.

ben epilepsiyim , 3 yılımdayım sanırım yanls hatırlamıyorsam.size şunu söyleyeblrim nöbetlerim yok.ilaç kulllnmadan önce düşüyordum yere, elmdekiler aniden düşüyordu.mesela makarna yiyordum çatal aniden fırlıyordu elimde olmadan ama ilaçlarımı kullanmaya başladığımdan beri azalmya bşladı .şmdilik nöbet geçermıyom bıldığim kadarıyla.depakin kullanıyorum ben bu arada günde 1 tane içiyorum ; sabah aksam yarım halinde.belli aylarda kan tahlili yaptrıyorum ilaçlarının vücudumda zararı varmı diye.bir şey daha dicem aklıma gelmişken mesala uykuya dalış anında sıçramalarım oluyor belkı bebegınızınde olur bunu doktora sordugumda bana normal bu nobet degl demıstı başka insanlardada olur demiş.size geçmş olsn inşallah sağlıgna kavuşur

Benim kardeşim de bu ilacı çok kullandı. Allah şifa versin

Geçmiş ="smuwiLa, post: 43867500, member: 235714"]Çok geçmiş olsun, Allah şiva versin. Benim kardeşim epilepsi hastasıydı yaşadıklarınızı anlayabiliyorum. Sabaha kadar uykusunda geçirdiği nöbetler geldi aklıma, 4 yaşındaydı tesadüfen farkettik. Hatta doktorlar inanmadı göz yanılmasıdır dediler çünkü hareketleri çok normal, eeg ve emar da çektirince epilepsi teşhisi kondu. Çok doktor gezdik ama bir tavsiye üzerine gittiğimiz çocuk nörolojisinden şifa bulduk resmen, kardeşim onun verdiği ilaca başlayınca nöbet geçirmedi bir daha ve yıllar oldu 14 yaşında ilacı bıraktık şimdi 20 yaşında, Allaha çok şükür sağlıklı.

Doktor bilgilerini verebilirim isterseniz.[/QUOTE]
Gecmis olsun.Dr yazarsanız sevinirim.

Çok geçmiş olsun,pek bilgim yok hastalık hakkında ama erken teşhis edilmiş,bu sebeple daha kolay tedavi edilebileceğini düşünüyorum, siz doktorunuza güvenin,tedaviye uyun,Rabbimin izniyle iyileşir inşallah. Acil şifalar diliyorum

Lütfen bana yardımcı olun benim kızımda beş aylıkken göz teması kuramiyir başını tutamiyir diye götürdük arastiryorlardi lakin yedi aylıkken kasilam tarzı nöbetleri başladı eegcekildi epilepsi dendi dört ilaçtan sonra doğru ilacı buldu yurt dışından gelen Firisium adlı ilaç nöbeti kesti ama gelismi konusunda endişeliyim bizi neler bekliyor kızım yürüyecek mi kosabilecekmi sizde durum nasıl acaba

Doktor orkide güzel i araştırın derim. Face de bir grubu da var

Allahım yardımcınız olsun çok üzüldüm allahım tez zamanda şifa versin yavrunuza bu mübarek günde 😞🙏

Geçmiş olsun. Yeğenime de tam olarak aynı teşhis konulmuştu gözlük verilmişti şimdi 4 yaşında hiçbir şeyi yok çok şükür içinizi ferah tutun

Allah şifa versin . Insallah tez zamanda her sey yoluna girer. Siz guclu bir annesiniz bebeginizin size en ihtiyaci oldugu surecten geciyorsunuz sabirli olun guzel dusunun guzel olsun insallah Tedavisi de var diye biliyorum . Icinize ferah tutun her sey yoluna girecek . Allah buyuk :(

Back
X