• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm bu hastalıktan kurtulamıyorummm

çok geçmiş olsun.
sizi çok iyi anlıyorum çünkü bende de var bu hastalık.

1,5 sene ilaç kullandım. ilaçlar yuzunden çok uyuyordum, derslerim olumsuz etkileniyordu ve bu yuzden tedaviyi bıraktım.
ailem, sevgilim hatta ben bile kendimden bezmiştim.
doktorla görüşme sırasında doktor anneme evdeki durumumda değişiklik olup olmadığını sorarken annemin 'evet iyiye gidiyor sanırım artık babasına bile sarılıyor.' dediği an anladım ailemi çok üzdüğümü.
sevgilime de sürkli 'elini yıkadın mı, bu temiz mi, oraya oturma...' diyip duruyorum.
şu an anlayışlı.hep destek olmaya çalışıyor ama bir gun sıkılmaz umarım.
elimde olan bir şey değil.
senin de elinde değil.
ablan anlayışla karşılar bence. bu bir hastalık sonuçta.
ben artık biraz engelleyebiliyorum kendimi.
aklın bir şeye çok takılıyorsa dışarı çık, hava al, başka şeylerle ilgilenmeye çalış.
bir yerden sonra kendi kontrolünü eline alman gerekiyor.
ben tek seferde 10-15 kez sabunlardım ellerimi. şimdi 3-4 kezden yukarı çıkmıyorum. yne aklım kalıyor mu kalıyor.
ama kendimizi kontrol etmeyi öğrenmezsek önüne geçilemez hale gelebilir.

Çookkk geçmiş olsun canım. Bendede takıntı hastalıgı var yani bu doktor kanısı değil ben öyle oldugunu düşnüyorum. Bendede düzen hastalığı var topladıgım yerlerin dağılmasından nefret ediyorum. Bende eşime ve çevremdeki insanlara hayatı çekilmez hale getirdim. Artık eşim dağılacak korkusuyla hiçbir yere dokunamıyor. Başka evli arkadaşlarıma bakıyorum evde yoplu hiçbiryer yok heryer dagınık ama gayet rahat hayatlarını sürdürebiliyorlar. Benimde aklınıza gelebilecek heryerim evimde düzenli ve temiz olmalı. Hiçbişey yapmaya vaktim kalmıyor hafta sonları akşamları temizlik yapmaktan. Ne eşime ne arkadaşlarıma nede kendime vakit ayırabiliyorum. Bazen haftasonları biryerlere gittiğimizde (ki çok nadir) yapamıyorum o zaman sinirden ağlıyorum. Rahat olmak istiyorum ama olamıyorum. Zaman akıp gidiyor benim yaptıgım tek şey temizlik yemek ve diger ev işleri:(((( benlemi yaşıcaklar boşver diyorum ama yapamıyorum.

ay sandımki bu yazıyı bn yazmısım aynı duyguları paylasıyoruz cnm..bu öyle bir takıntıki şimdi anlatacagıma sakın gülmeyin..

evime biri gelecekte kapının girişindeki yere ayakabasıyla basacagını hayal edip aglıyorum..cünkü kim gelse evin içine daha dogrusu girise ayakkabıyla basıyor ..öyle bir sinir oluyorki bnde basanın ayaklarını kırmak öldürmek istiyorum..söyleyebildiklerime söylüyorum ya misafire nasıl söylenir....

yiyip bitiriyor bni bu takıntılar...biri care bulursa banada haber versin

öncelikle psikoloğa değil psikiyatriste gideceksin..
ilaçların yanında okbde bilişsel davranışçı terapi çok önemlidir.
korkularından kaçma üstüne git.
zamanla takılacak bişi olmadığını göreceksin.
mesela şu anda buzdolabını havluyla mı açıyorsun..
o havluyu bırakıp gayet normal bi biçimde açacaksın..
düşüncelerini aklından atmak için zorlama kendini, bu daha da kötü yapar olayı.

Canım hem çok geçmiş olsun hem de Allah sabır versin hem sana hem yakınlarına.
Annem yıllardır bu hastalıktan muzdarip ve o bunu kabullenip tedavi de olmuyor var sen düşün neler çektiğimizi.
Babam bu yüzden evden ayrılmak zorunda kaldı, annem kovdu evden pissin diye, yaklaşık 2 yıldır evli ama ayrı yaşıyorlar.
En basit bir örneği annem artık meyve ve sebzeyi deterjanla yıkama raddesine geldi, sonu nereye varacak hiç bilmiyorum.
Bu yüzden gözünü seveyim tedavine asıl, zaten bunun sıkıntısının bilincindesin ki en önemlisi bu.
Eninde sonunda tedavi sonuç verecektir üzülme.

tedavini sürdür canım inancını hiç yitirme bilki seninki ile aynı olmasa bile hepimizde saçma sapan problemler var..seninkide bunlardan biri sadece,,,Neden bilemiyorum ama bu psikoloji ile ilgili hastalıklar aldı basını gidiyor , ama şükretki ilaçı var doktoru var düzeliceksin buna inandır kendini..Hepsi geçicek sakın unutma..Sakin ol...Sevgiler

okb tedavileri bazen çok yıpratıcı olur ve tedaviye cevap alma,ilecın tam etkisini gösterme süresi de uzundur. tedavileri zaten çok uzun sürelidir. sabır gerektirir, hem kişinin kendisine hem de etrafına ama çözülmeyecek şey değil kesinlikle.

bizim aileden genetik yatkınlığımız var ve ailemden 2 kişi okb. zor bir hastalık ama baş edilemez değil.

ayrıca size sizin okuyabileceğiniz bir kitap önermek istiyorum. dilerseniz okuyabilirsiniz

Takıntılar-Oğuz Tan

kendinize inanın. size ancak siz kendiniz yardım edebilirsiniz öncelikle...

Merhaba arkadaşlar

Konuyu doğru yeremi açtım acaba belki benim gibi olanınız vardır ve bana yardım eder.Ben Obsesij Komp. Hastasıyım.Yani takıntı.Ve inanılmaz derecede bu hastalık hayatımı altüst ediyor.İnsan ablasından ve eniştesinden iğreniyormu ben iğreniyorum.Ablam bana çok yakın oturuyor.Bu hastalığımı olmadan önce yıllarca beni evinde misafir etti evlendim yine beni yalnız bırakmadı.Ben çalıştığım için bana sürekli ev işleinde yemek vs.Maddi açıdan bile destek oldu.Halende oluyor ama ben birkaç aydır ablam ve eniştemden iğrenir oldum.Ne ablama gidebiliyorum nede bana gelsin istiyorum.Akşam bana geldi ve buzdolabıma kışlık bişeyler koymak istedi.Koydu ama inanın şuan buzdolabını bile bezle açıyorum.Neden böyle bir hastalık var.Ablam benim annem gibi.Onu kırmak istemiyorum.Tedavide oluyorum bu hastalıktan dolayı ama tedavi sonuç vermiyor.Çok sıkıntılıyım arkadaşlar bazen intiharı bile düşündüğüm oluyor.Eşim anlayışlı ama onada hayatı çekilmez kılıyorum.Ellerini yıka, oraya oturma bana o ellerinle bana dokunma vs.Çokkk kötüyüm arkadaşlar bana yardım edin bu hastalık başından geçen varmı ne yapmalıyım.İnanın psikoloğa gidiyorum ama çare olamadı.Ablam hasta olduğumu biliyor ama ondan bu derece iğrendiğimi bilmiyor.Bilse beni ömür boyu :Saruboceq:affetmez.Lütfen yardım edinn.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:eyvahedigeldismile

ay canım benim önce düşün şunu ;mutlaka ölüm dışında herşeyin çaresi vardır...sakın tedavi sonuç vermiyor diye düşünme böyle düşünürsen hiç birşeyyy sonuç vermez!! sonuç verecek inşallah çünkü ne gibi hastalar tadavi oluyor da senin bu hastalığın mı tedavi olmayacak....devam et yılmadan bıkmadan tedavine ilaçlı tedavi gerekir sanırım sana sadece psikologla olmaz yani psikiyatr şart...inan zamanla tedavinin sonucunu alacaksın inşalalh...bir kayayı kılıçla vursan yarılmaz ortadan ikiye ama su damlası senlerce düzenli olarak damlayarak o kayayı oyuyor...demek tedavine sabırla geçeceğine inanarak dua ederk devam et inşallah 6/7 ay sonra sonuçlarını almaya başlarsın bu arada evde durmamaya çalış derim..yeni uğraş bulman şart...kurs ;kitap ;enstruman çalmak,,vss vs...gez toz...yani evde kalırsan aklın gözün biyerlere illa ki takılacak..yorman lazım kendini ki evde bunlara kafa takacak gücün kalmasın...

öncelikle çok geçmiş olsun bende okb'yim.Ben ilaçlarımın 6.ayında falan düzelmeye başlamıştım şuan iyiyim ama ilaçları bırakamıyorum bazen deniyorum ama düşünceler yine beynimi kemirmeye başlıyor malesef.Sen ne zamandan beri kullanıyorsun ilaçlarını?

öncelikle çok geçmiş olsun bende okb'yim.Ben ilaçlarımın 6.ayında falan düzelmeye başlamıştım şuan iyiyim ama ilaçları bırakamıyorum bazen deniyorum ama düşünceler yine beynimi kemirmeye başlıyor malesef.Sen ne zamandan beri kullanıyorsun ilaçlarını?

Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Yanımda olduğunuz ve desteğiniz için çok ama çok teşekkürler.

Gülin 89 canım ben 3 aydır kullanıyorum.Önce farklı ilaç kullandım.İnan mide bulantısı ve uykudan kafamı kaldıramıyordum.Şimdi farklı bir ilaç kullanıyorum.Oda 1 ay oldu gibi

Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Yanımda olduğunuz ve desteğiniz için çok ama çok teşekkürler.

Gülin 89 canım ben 3 aydır kullanıyorum.Önce farklı ilaç kullandım.İnan mide bulantısı ve uykudan kafamı kaldıramıyordum.Şimdi farklı bir ilaç kullanıyorum.Oda 1 ay oldu gibi

canım sabırlı olmalısın daha çok yeni yani malesef hemen etki etmiyor bu ilaçlar.biraz zaman geçtikten sonra kendindeki değişikliği sen de farkediceksin ama biraz sabırlı ol :1hug:

gecmis olsun benim böyle bir arkadasim var
malesef kendisi sizin gibi ellerini yikama hastalagi vardi
domuzla bozmustu ..insanlarinin torbasinda domuzmu var kim domuz yedi
biri sacimi elledi acaba domuz eti ellemismiydi ...o sacimi elledi ben sacimi ellemek zorunda kaldim
sonra maskara sürdüm maskaraya bulasmistir gibi ilginc seyler söylüyordu bunun gibi bir cok sey daha...
ellerini camasir suyuyla yikamaktan ileri derecede egzama hastasi olmustu...
siz tedavi görüyormussunuz sirf bu hastaligi yüzünden isini kaybetti malesef ve aynen devam degisen bisey yok sizinde allah yardimciniz olsun....

bende de var takintilar yaa.yurtdisna gelince daha da artti malesef.surekli ellerimi sabunlarim ellerim kesinlikle islak olmuycak habire yikar kurularim bide gece yatmadan mutlaka klozetin kapagi acikmi diye kontrol ederim sanki ordan yilan-fare cikcakmis gibi.disari cikarken utunun fisi dogalgazi mutlaka kontrol edrim 50 kere kontrol edrim 51.de dirasardan yoldan doner glerim bi daha kontrol ederim.malesef esimide kendime benzeetim o da artik benim gibi cunku hep ona konrtol ettirim klozeti dogalgazi.artik kendi kendime ttedavi etmeye karar verdim sallamiycam bakalim ins basarabilrim.

Back
X