çok kötüyüm lütfen yardım

cicikizgul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2011
72
0
36
Eskişehir
slm ben 10 haftalık hamileyim cmtsi doktora gittim ense kalınlığının fazla olduğunu söyledi haftaya ikili test yapalım dedi ama o günden beri ruh gibi dolanıyorum ne yapsam bilemiyorum 1 hafta nasıl geçecek lütfen yardımmmm

canım kesinleşmemiş bişey için canını sıkma unutma her türlü duygundan etkilenir bebişin sen içini ferah tutmaya çalış dua et hayırlısı olması için.umarım temiz çıkar sonuçların ama imkanın varsa başka bi doktor daha baksın ultrasonla belki yanılmıştır doktorun. vede şüphe etmese bile çoğu doktor ikili test yapıyor rutin bişey yani

slm ben 10 haftalık hamileyim cmtsi doktora gittim ense kalınlığının fazla olduğunu söyledi haftaya ikili test yapalım dedi ama o günden beri ruh gibi dolanıyorum ne yapsam bilemiyorum 1 hafta nasıl geçecek lütfen yardımmmm

Bildigim kadariyla, ense kalinligi olcumu 11. ile 14. haftalar arasi yapiliyor ve ayni gun kan alinip 2'li testin uygulanmasi lazim. Bence, mutlaka 2. bir doktora daha gorunun. Onun da ense kalinligi olcumu yapmasini isteyin. bu olcumlerin, cok hassas bir sekilde yapilmasi gerekiyor. Benim 2'li tarama testinde Down sendromu riski cikmisti ama masallah oglum sapasaglam dogdu.

2'li test de yaptirirsaniz, risk cikarsa kendinizi sakin uzmeyin. Bu testler sadece risk belirler. Ve mutlaka 2. bir doktora daha gorunun.

ikinizede çok teşekkür ederim bazı dr lar insanın içini rahatlatmak yerine daha çok karartıyorlar başka bir doktora gitmekte kararsızdım ama tavsiyelerinize uyup gideceğim çok çok teşekkürler birazda olsa içime su serptiniz

hiçbişey çıkmayacak bence benim içime öyle doğuyor Allah bilir ama.ism i azam duasını oku dileğini dile ve inan duanın kabul olacağına.bana doktorum 1 mm.yanlış ölçersin yanlış anlarsın demişti inşallah öyledir.

slm ben 10 haftalık hamileyim cmtsi doktora gittim ense kalınlığının fazla olduğunu söyledi haftaya ikili test yapalım dedi ama o günden beri ruh gibi dolanıyorum ne yapsam bilemiyorum 1 hafta nasıl geçecek lütfen yardımmmm[/Q

umarım kötü cıkmaz ama aynısı ablamada oldu gozune baka baka doktor bu cocuk özürlü dedi ve orda ablam bayıldı.kabus gibiydi sonra baska doktora gittik doktorda gününü yanlıs hesapladıklarından ötürü sorun var zannettikleri söyledi .Ve cocuk dogdu şuan 5 yasında zehir gibi maşallah.bu test cokta dogruluk payı yok yanı bu kadar stres yapma.sanada zarar bebegede.:81:

Dogruusu bu konuda hic bilgim yok ama yine de yazayim dedim sadece moral vere bilirim,lutfen kendini strese sokma, bir bakarsin hic bir sey yok bosu bosuna canini sikmissin ve bebegini sikintiya sokmussun o yuzden kesin bir sey yoksa stres yapma bunu bebegin hiss ediyor ve o da uzuluyor,o daha cok kucuk.

Düşük tehlikem olup da ilk doktora gittiğimde kese ölçüm değerlerimi merak ettim Doktor olan görümceme sordum.

Kendisi bu değerlerin doktordan doktora değişebileceğini söyledi. Çünkü doktor kese olsun, ense kalınlığı olsun bilgisayara kendi istediği işaretlediği iki noktayı gösteriyor, bilgisayar o arayı ölçüyor. Milimetrik değerlerle söz konusu olduğu için hatalar olabiliyor. Tavsiyem ikili testini yaptır, ama biliyorsun onun da hasta dediği 40 çocuktan ancak 1i gerçekten hasta. Düşük riski var ama en sağlam cevap amniyosentezde. Ve tavsiyem labaratuardan labaratuara ölçümler değişiyor. Maddi imkanın varsa Ankara ya da İstanbul'da sağlam özel bir labaratuara yolla. Bir de şaibeli sonuçlarla canını sıkma.

Bu arada ense kalınlığı tahlillerden daha belirleyicide olsa sadece bir belirti, bir tanışımın çocuğuna doğduktan sonrada alın genişliği ve tipik yüz yapısından dolayı doktorlar down sendromlu diye tutturdular. Ama çocuğun göz kordinasyonu, çevre iletişimi süper. Kısacası Allah doktorsuz da bırakmasın ama her şeyi bilmedikleri gerçek. Ki ben bunu bir sağlıkçı ve doktorların arasında yaşayan biri olarak samimiyetle söylüyorum.Allaha sığın sen.

canım başka bi dr. daha görsün bence.
ayrıca ne ense kalınlığı ne de yapılan testler tek başına risk hesaplayabiliyor. ense kalınlığı ve kan testi sonuçları bir arada değerlendirilerek sonuca ulaşıyor doktorlar.
başka doktora göründükten sonra ikili testini de yaptır ve sakin ol stres yapma kesinleşmemiş bir şey için. inşllh sonuçlar temiz çıkar
Allah her şeyin hayırlısını versin.

şimdi 12 haftayı geçtim başka dr a gittim ikili testimde yüksek çıktı :( cvs denen bir uygulama varmış amino sentez gibi ama erken teşhis onu yaptır dedi özelde 2000 tl para istediler üniversite hastanesine gideceğim cuma günü bakalım hayırlısı moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama zor
destekleriniz için teşekkürler ne olur dualarınızı eksik etmeyin

sen canını sıkma canım benim bi arkadaşıma 3 lü testinde down sendromu riski var dediler mahvoldu kız perişan oldu:43::43::43:
ama bebiş çok sağlıklı bi şekilde doğdu bu testler de yanılgı da olabiliyo bunu unutma canım inşallah bişey çıkmaz

dün cvs işlemini yaptırdım üniversite hastanesinde dr başarılı geçti dedi düşük riski amino senteze göre biraz daha yüksekmiş :nazar: bakalım hayırlısı inşallah bişi çıkmaz 1 hafta bekleyeceğim nasıl geçer bilmem

dün cvs işlemini yaptırdım üniversite hastanesinde dr başarılı geçti dedi düşük riski amino senteze göre biraz daha yüksekmiş :nazar: bakalım hayırlısı inşallah bişi çıkmaz 1 hafta bekleyeceğim nasıl geçer bilmem

dua et canım bebişine inşallah sağlıkla kucağına aldığında bu günlere güler geçersin, sonuçlarını alınca bekliyoruz iyi haberlerini. Rabbim ferahlık versin gönlüne çabucak geçsin bu 1 hafta

canım inşallah hayırlı haberlerini alırız.
dualarımız seninle ve bebişinle. sen moralini yüksek tut ki bebişin de etkilenmesin.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

hepinize çok teşekkürler pztesi ilk sonuçları alacağım iyi düşünüyorum ki iyi olsun hayırlı haberleri veririm inşallah :18:

Back
X