cok kötüyüm nolur bakın

bagdattokat

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
61
7
42
nasıl anlatsam bılmıyorum bu benım ıkıncı evlılıgım eşimin 17 yaşında bı oglu var once babaannesınde kalıyordu daha sonra bızde kalmaya başladı ben bıraz dısıplın etmeye çalıştıkça sıkılıp geri babaannesine gıttı daha sonra okulu bıraktı çalışmaya başladı ama oyle duzenlı bı calısma degıl ışe gıtmemeler her ışe bı kulp bulup ayrılmalar falan neyse babaannesiyle aanlasamamıs tartışmış bıze geldı gece eve gıtmıyordu falan neyse aldık yanımıza ama ben cok mutsuzum yıne işten cıktı eve geç geliyor madde kullanıyor ama emın değilim benım zaten psıkolojım ıyı değil eşime dedimkı ben oğlunla yapamıyorum annemlere gıdeceğim neyse bunu duyan görümcen dun evıme geldı bana bırsuru hakaret etti sen abımın parasını bırakıp gıdemezsın eger bu evde kalmak ıstıyorsan o çocuğa bakacaksın yoksa gıdersın yeğenıde dıyorkı boşan baba ben yanındayım offfffffffffffff çok kötüyüm şimdi ben ailemın yanına gıdıp dava açacağım cunku o lafları yutamam dıger yandada ortak olan kızımız var :KK43:

o çocuk sizin oğlunuz olsaydı aynı tepkiyi mi verirdiniz eşinize yoksa onu kurtarıp düzgün bir hayatı olsun diye çabalar mıydınız?ilk evliliğinden olmuş,belli ki anne de yok başında çocuk babaannede kalmış,anne yok baba evli ayrı evde haliyle zaman da kötü.böyle olması çocuğun değil de çevresinin suçu gibi geldi bana.siz tahammül edemiyorsanız orasını bilemem.Allah yardımcınız olsun der geçerim...

baba olsun sahip çıksın oğluna. böyleleri yarın öbürsü gün gider ona buna tecavüz eder. daha geçen gün burda okudum öyle çocuğun biri babası sorumsuzmuş gitmiş madde kullanmış sonrada çocuklara tecavüz etmiş.. burda yazıyodu daha geçen gün okudum. çocukşar orda burda sürüne sürüne kötü şeylere alışıyolar. sizinle kavga edeceğine oğluna sahip çıksın adam olsun. kızıyorum böylelerine. sende oğlanın durumuna çözüm bulmak yerine resmen başından atmak istemişsin kendi çocuğuna nasıl güzel davranıyosundur kim bilir. oğlan kimsenin umrunda deil.

17 yaş çok riskli dönem tam ergenlik süreci. Çok sorunlu yaşlar bu yaşlar dikkat edilmesi gereken. Babası gözetim altında tutacak sürekli bu sizin yapacağınız birşey değil. Hele ki disipline etmek asla bunu yapmayın çünkü faydası olmaz aksine ters teper. Ergenlik sürecinde mümkün olduğunca olumlu yapıcı konuşmanız lazım ki sizi dinlesin.

Boşanın siz en iyisi. Ne o 17 yaşındaki çocuğa zarar verin ne de küçük kızınız zarar görsün.

Anlayışsız bir insansınız. Siz kim oluyorsunuz ki, 17 yaşındaki birini disipline etmeye kalkıyorsunuz? Babası varken üvey annesine düşmez 17 yaşındaki çocuğun hareketlerini düzeltmek.
Ve ayrıca siz kim oluyorsunuz ki, oğlunu babasının evinden göndermeye çalışıyorsunuz?

Boşanın siz en iyisi. Ne o 17 yaşındaki çocuğa zarar verin ne de küçük kızınız zarar görsün.

Anlayışsız bir insansınız. Siz kim oluyorsunuz ki, 17 yaşındaki birini disipline etmeye kalkıyorsunuz? Babası varken üvey annesine düşmez 17 yaşındaki çocuğun hareketlerini düzeltmek.
Ve ayrıca siz kim oluyorsunuz ki, oğlunu babasının evinden göndermeye çalışıyorsunuz?
aynı evde yaşıyolar ve hanımın bir kızı var, çocuk madde kullaıyo ve sorumsuz bi baltaya sap olamayan cinsten anladığım kadarıyla, neden o çocuğun kendi çocuğuna verebileceği zara vs. göz ardı etsin tabii ki disiplin etmeye çalışıcak, sonuçta o çocuğun yemeği çamaşırı vs herbi sorumluluğu eminim bu hanımda, ağzını açıp hiç bişey söyleyemiycek mi onun iyiliği için, bu nası bi ikşyüzlülük çözemedim

Bu şekilde yaklaşımları hiç doğru bulmuyorum. Haksız olsa dahi, buraya insanlar dertlerine çözüm bulmak için giriyorlar. Bu kadar sert olmaya hakkınız yok

Benim sevdiğim insanın başına gelenlere ne kadar da çok benziyor biliyor musunuz? Tek fark madde ve okul konusunda. Ve olanların onu ne kadar yaraladığını ben dahi anlayamam. Annesi terketmiş gizlice evlenmiş, babaannesi büyütmüş, babasında yaşıyor şuan, babası da evleniyor. Ne güzel bir tablo değil mi onun için. Biraz empati neden yapmıyorsunuz? Siz ne hakla disipline sokacaksınız, bir ergeni öz annesi dahi disipline sokamaz tam olarak. Çocuk zaten zor dönemlerden geçerken üstüne sizin o disiplin anlayışınız biniyor. Madde kullanmasına engel olmaktan ve , çalışmak yerine okuluna devam etmesine teşvik etmekten başka yapmanız gereken birşey yoktu. Siz ise bana dokunmayan yılan naparsa yapsın, yeterki bana batmasın derdindesiniz sanırım.

Ve bir adama öz oğlun mu ben mi diye rest çekecek kadar nasıl gözünüz döndü. Bakın elbette yaşadıklarınız zordur sizin açınızdan ama bir ergeni zorla disiplin yerine, kötü huylarını bıraktırmaya ve derslerine yönlendirmelisiniz.
Sizin geçmiş evlilikten kalma bir çocuğunuz olsaydı ve ne olursa olsun, eşiniz size rest çekseydi nasıl karşılardınız?

aynı evde yaşıyolar ve hanımın bir kızı var, çocuk madde kullaıyo ve sorumsuz bi baltaya sap olamayan cinsten anladığım kadarıyla, neden o çocuğun kendi çocuğuna verebileceği zara vs. göz ardı etsin tabii ki disiplin etmeye çalışıcak, sonuçta o çocuğun yemeği çamaşırı vs herbi sorumluluğu eminim bu hanımda, ağzını açıp hiç bişey söyleyemiycek mi onun iyiliği için, bu nası bi ikşyüzlülük çözemedim
O zaman evlenmeyecekti.

Peki nerde babasi , neden cocugunu adam etmeye calismiyor? Annesi nerde?

Anasi babasi bosanmis, babasi baska biriyle evlenmis kendi keyfinde cocugu umrunda degil, babaanneye atmis. Neden annesinde kalmiyor bilemem , o da mi gitti evlendi cocugu engel gorup basindan atti yoksa maddiyat yuzunden mi birakti bilemem ama ziyan olan cocuk, o acik. Suc babada. Madem evli barkli, oglunu adam gibi kendi yuvasinda kardesiyle buyutecekti. Babaanneye atmayi secmis ama.

Bu baba & uvey anne & anne kombinasyonu yuzunden ziyan olmus bu cocuk, belli.

Konu sahibesi , bu cocuk kac yildir babaannesinde ? Annesi nerde? Neden daha once evinize cagirmadiniz?

Babada suc. Evlenirken yeni kadin aldim diye her dedigine evet diyecegine, benim oglum bizimle yasayacak demeliydi ve evladini ziyan etmemeliydi.

Bu cocuk artik ziyan olmus, iflah olur mu bilemem. Bence de en iyisi o yokmus gibi kafayi diger tarafa cevirmek, bundan onceki 17 yilda oldugu gibi.

Ben sizi haksız buldum. 17 yaş riskli ve çok hassas bi dönem. Siz nereden biliyorsunuz cocugun madde kullandığını kanıtınız var mı? Siz kim oluyorsunuz da babasının evinden kovuyorsunuz? O çocuk napsın, ailesi yok ki. İster okur ister okumaz ister işe gider ister baba parasi yer, siz ne hakla disiplin etmeye kalkarsiniz hele de babası dururken?
Bana eşim oğlunmu ben mi dese tabiki oğlum derim. Eşimi de kapının önüne koyardım. Açık ve net

nasıl anlatsam bılmıyorum bu benım ıkıncı evlılıgım eşimin 17 yaşında bı oglu var once babaannesınde kalıyordu daha sonra bızde kalmaya başladı ben bıraz dısıplın etmeye çalıştıkça sıkılıp geri babaannesine gıttı daha sonra okulu bıraktı çalışmaya başladı ama oyle duzenlı bı calısma degıl ışe gıtmemeler her ışe bı kulp bulup ayrılmalar falan neyse babaannesiyle aanlasamamıs tartışmış bıze geldı gece eve gıtmıyordu falan neyse aldık yanımıza ama ben cok mutsuzum yıne işten cıktı eve geç geliyor madde kullanıyor ama emın değilim benım zaten psıkolojım ıyı değil eşime dedimkı ben oğlunla yapamıyorum annemlere gıdeceğim neyse bunu duyan görümcen dun evıme geldı bana bırsuru hakaret etti sen abımın parasını bırakıp gıdemezsın eger bu evde kalmak ıstıyorsan o çocuğa bakacaksın yoksa gıdersın yeğenıde dıyorkı boşan baba ben yanındayım offfffffffffffff çok kötüyüm şimdi ben ailemın yanına gıdıp dava açacağım cunku o lafları yutamam dıger yandada ortak olan kızımız var :KK43:
ee bu cocugun annesi nerde ?????

Her iki tatafin yerine koydum kendimi. Cocuga uzuldum. Anne yok baba yok basta. Orda burda buyumus siginti gibi. Bir yurt bilamamis. Anne baba sefkatinden mahrum. Ruzgara kapilmis gidiyor. Herkes kendi derdinde. Cocuk tam kimlik arayisi doneminde. Baba modeli ariyorken baba yok. Anne sefkati ariyorken anne yok. Okul icin de cok ugrasilmamis anladigim kadariyla. Yani ssldim cayira mevlam kayira olmus biraz.
cociga cok uzuldum. Oysa o cocuk sicak bir yuvads geri kazanilabilir. Ama kimse ugrasmiyor. Tatli dil ve sevgiyle hic degilse geri kalan hayati kazandirilabilir. Cocugun en guzel donemleri orda burda gecmis. Bari geri kalsn donemde sicak yuvasi olsa. Cok uzuldum.

ben size uzgunum dıyorum ama anlamıyorsunuz annesı evlı bır oglu ve uvey çocukları var çocuk orada durmuyor buradaki arkadaş cevresını bırakamıyor nasıl analtsam anne baba boşanmış dıye herkes cocugu mutlu etmaya çalışıyor ve görümcem dıyorkı bu evde kalacaksan o çocuğa bakacaksın zamanında okulu bırakma dedım ama bıraktı aslında bencıllık ama ben problem ıstemıyorum ıyı değil psıkolojım belkı mucadelecı değilim aanladımkı ben ne yapsam çocuk hep onyargılı

X