İçinizi ferah tutun bol bol dua edin. inşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya da getirirsiniz.Bu tür örnekler çok duydum.Down sendromu yada başka bir hastalık şüphesi söylenilen ama dünyaya sağlıklı gelen bebekler çok var etrafımızda.Öncelikle inşallah dua ve tevekkül.
canım 18hafatalık hamıleyın 4aylık yanı ve antalya da yasıyorum.....oncelıkle senın adın a cok uzuldum gercekten Allah ım kımsenın basına vermesin....evet soyledıgın gıbı omurga açıklıgı demek ve doktorum da soyledi yuzde 80ultrasonla gorulen bır seydır dedi....cok ınceledı 4boyutla da baktı ama bır terslık gorulmuyo dedı..heryerını olçtu falan yanı ıcımı bıraz rahatlattı..amnıyosentezı onermedı ultrasonda bır sey gorulmedıgı ıcın 1ay sonra tekrar ıncelerız dedı o zamana kadar da b ıraz daha buyumus olur falan dedi:26:aslında baska doktora gıtmeyı cok dusundum ama hıc tavsıye eden olmadı...tanıdık hemşıre var o da aynı sekılde bu doktorun guzel ılgılendıyse kesınlıkle tavsıye etmıyorum dıyo cunku aklın daha cok karısır dıyoo yuzden vazgectım aslında daha cok hata yapmaktan korkuyorum.....1ay sonra nasıl olsa tekrar bakacak dokotrum dıye dusunuyorum ama bılemıyorum..Allah ım hepımızın yardımcısı olsun canım... ama benım nlamadıgım nokta şu..neden kan da degerlerımde rısk cıktı ama ultrason da temız cıkıyo acaba???uzuntuden doktora bunu sormak hıc aklıma gelmemiş:2:
Allah ım inşallah dualarımı kabul eder....zaten tek yaptıgım dua ve allah a sıgınmakultrasonda dokotrum ayrıntılı bı sekılde baktıgı ıcın ıcım bır nebze de olsa rahatlıyo ama genede ıcımde bır korku var ben duyuyorum boyle seyler hatta doktorlar da her zaman soyluyolar bunu ustelık 3lu tarama kesın sonuc degılmıs sadecerısk oranını gosterırımıs..bende sonuc 141 de 1rısk:26:1ay sonra tekrar ıncelerız dedı o zamana kadar da bebegım bıraz daha buyuyecegı ıcın daha net gorulur galıba
Allah ım inşallah hepimızin dualarını kabul eder...çok teşekkür edıyorum hepınıze tekrardan...ultrasonda belli olur dedı doktor ve her sey yolunda gıbı dedi hatta bıze de gosterdı omurgası uz bı cıkıntı yok dıye ama ıste gene de test pozıtıf cıkınca korktum...inşallah yanlışdır ve bebgımı saglıklısıyla hayırlısıyla kucagıma alırımmmm
arkadaslar bugun uclu tarama nın tahlıl sonucunu aldım ve canım cok sıkkındown sendromunda ve trıosmıs18 de sonuclar negatıf cıktı bır rısk gorulmuyo ama açık spina bıfıda dıye bır sey var onda sonu pozıtıf cıktı yanı rısk goruluyo....sonra doktoruma gıttım ultrasonda detaylı bı sekılde baktı ve rısk gorulmuyo dedı..ama ıcımde gene de bır kusku var ya gormedıyse dıye falan ultrasonda yuzde 80oranında dogruluk olur dedı..acaba bır bılgısı olan varmı veya aynı durumu yasamıs ve bebgı saglıklı olanalar nolurr çok kotuyum
canım hiç moralini bozma, hangi ilde yaşıyorsan o ilin üniversite hastanesinde riskli gebeliklerle uzmanlaşan bir hocaya mutlaka git... sakın tek doktorla sınırlı kalma.. ilk gebeliğimde bebek tek umblikal arterdi.. akdeniz üniv. nde doktor amniyosentez gerekli anomali olabilir dedi.. ankara hacettepe de özgür özyüncü diye süper bi doktor var ona gittim, bu çocuk sapa sağlam hiçbişey yok dedi.. nitekim, 14 aylık bi tosuncuğum var.. ve 2. bebeğime hamileyim... gönlünü ferah tut, içindeki sese kulak ver... sağlıklı bebek diyosa hiç korkma!
Riskli bi gebelik şimdide bu çok yorulduk dimi artık. bende benzer şeyler yaşıyorum. benımde ıkılı test pek parlak çıkmadı. dr. 3luyu bekleyelim dedi. napalım bu süreci böyle geçirecekmişiz demek ki. Allah hepimize sabır versin arkadaşım. seni çok iyi anlıyorum.
bebişlerini Allah bagıslasın canım inşallah bende o gunlere gorurumaslında başlarda bende çok ıstedım baska doktora gıtmeyı ama inan herkes tavsıye etmedı ozellıkle aıle doktoru...yani kendi dokotruna guvenıyosan gıtmende bı anlam yok kafa karıısr dedi o yuzden ıyı yapcam derken daha kotu yaparım dıye vazgectım...ultraonda hıc bır anomali gorulmuyo dedı 1ay sonra 5aylık olcak ve o zaman tekrardan ıncelerız kemık yapısı daha gelişmiş olur dedi....artık beklıyorum...dokotruma da guvenıyorum aslında test sonucunu gorunce bıraz korkmusutu ve o yuzden belkı 1saat falan ınceledi artı baska bır arkadasın dokoruydu ve tavsıye uzerıne gıttık guzel ılgılenmısıttı yani:26 eki canım sende testlerde falan bır rısk gorulmustu??amnıyosentez yaptırmadan mı bıldıler bır sorun olmadıgını??
İnşallah bende senın gıbı guzel haberler alırım canım:))bundan 1ay once gıttıgımde benım bebısımde de 1haftalık gerılık var demıstı ama bu kez gıttıgımde her sey normalmiş beslenmeme bır kat daha dıkkat ettım belkıde ondandır:26:su an 18haftalık hamıleyım 225grmış ve boyu yaklaşık 20cm falanmıs yanı normal dedi..bende oyle yapıyorum artık bır daha kı randevumu beklıyorum dualarla inşallah her sey yolundadırevet canım ben amniyosentez yaptırmadım ve bebişe dediler ki, tek damara beslendi küçük doğar felan.. 3,350 doğdu gayet büyük bi bebekti ve 3-4 aylıkken 8 kiloya ulaştı yani kocaman oldu şimdi de
doktorum benim de çok iyiydi ama işte üniversite hastanesi riskli gebeliklerde daha çok tercih edilmeli.. yani risklii gebelikte uzman bir profösör yada doçentten bahsediyorum.. kan testinde anomali görülmedi canım, benim problem ultrasonda göründü.. anneden çocuğu besleyen 3 damar varmış.. 2 arter 1 ven. benim kordonda tek arter tek ven oluşmuş... o yüzden normalde 2 damarla bebek anneden besleniyor, benim bebek tek damarla beslenmişti.. ee dolayısıyla bebeğe az besin gittiği için gelişme geriliği olur diye düşünüldü... ama dedim ya turp gibi tosun oldu :)) hiç moralini bozma canım.. 1 ay daha bekle bakalım... haberlerini bekliyorum.. sevgiler bebişi sev, bol bol su iç dinlen..
inan kendim kadar senın ıcın de ıstıyorum her seyın yolunda gıtmesınıAllah kımseye vermesın cok kotu bı sey gercekten..inşallah bosuna endıselenıyoruzdur...bol bol dua edelim...Allah çook buyuk ve bunu dusununce kendımı daha ıyı hıssedıyorum.....peki sana doktor amniyosentez falan onermedi mi??
İnşallah bende senın gıbı guzel haberler alırım canım:))bundan 1ay once gıttıgımde benım bebısımde de 1haftalık gerılık var demıstı ama bu kez gıttıgımde her sey normalmiş beslenmeme bır kat daha dıkkat ettım belkıde ondandır:26:su an 18haftalık hamıleyım 225grmış ve boyu yaklaşık 20cm falanmıs yanı normal dedi..bende oyle yapıyorum artık bır daha kı randevumu beklıyorum dualarla inşallah her sey yolundadırsenın de tosununu Allah analı babalı buyutsun dıyorum canımm
canım sonuçlar net cıkmaz dıyosun ya hangi sonuç 3lü tarama mı??çunku benımde kanam olmuştu once plasenta prevıa vardı yanı sımdı o geldi aklıma:26:amnıyosentez ıcın genelde dusuk rıskı varmış ama gecen de saglık ocagına aşı ıcın gıttıgımde hemsire bana o kadar buyutulecek bır sey degıl demıstı bılemıyorum herkes farklı soyluyo..yaptırırsan bıle çook dıkkat et canım...duaların için çoook tesekur edıyorum canım inşallah dedıgın gıbı emeklerımız bosa cıkmaz....bu arada ne kadar daha yatman gerekıyo??3lüyü bekleyelim dedi ama ben kanamalı bir hasta olduğum için sonuçlar net cvp vermezmiş. Amniyosentez taraftarı yani ama onun içinde en az 16 hftlık olmam lazımmış. Beklemedeyiz şuan mecbur. Amniyodan çok korkuyorum, o kadar düşmesin diye yatıyorum, nasıl yaptırırım bilmiyorum. Bu arada ben hala yatıyorum. Hatırlıyorsan plasenta sorunum vardı, sabırla onun düzelmesini bekliyorum. Cnm bu sitede ilk dertleştiğim arkadaşlardansın, her duamda seninde yerin var. Allah'ım yüzümüzü güldürsün inş. Çok emek ve sabır verdik, Rabbim boşa çıkarmasın.
saol canım hepimizinkini
içini rahat tut, doktoruna güven o kadar yapacak bişey yok..
zaten bebek de büyümüş... umarım bi aksilik çıkmaz...
2 li test yaptırmamış mıydın?
yaptırmısıtm canım onda bı rısk gorulmemısti downm sendromu için,bu uclu tarama da bu sendrom ıcın rısk gorulmedı ama ıste acık spina bıfıda da rısk gorulmuş.bunun ıcın de ultrason da ınceleme gerekıyomuş amnıyosentez gerekmıyomus....beklıyorum artık bende sabırla canım
arkadaslar bugun uclu tarama nın tahlıl sonucunu aldım ve canım cok sıkkındown sendromunda ve trıosmıs18 de sonuclar negatıf cıktı bır rısk gorulmuyo ama açık spina bıfıda dıye bır sey var onda sonu pozıtıf cıktı yanı rısk goruluyo....sonra doktoruma gıttım ultrasonda detaylı bı sekılde baktı ve rısk gorulmuyo dedı..ama ıcımde gene de bır kusku var ya gormedıyse dıye falan ultrasonda yuzde 80oranında dogruluk olur dedı..acaba bır bılgısı olan varmı veya aynı durumu yasamıs ve bebgı saglıklı olanalar nolurr çok kotuyum
canım sonuçlar net cıkmaz dıyosun ya hangi sonuç 3lü tarama mı??çunku benımde kanam olmuştu once plasenta prevıa vardı yanı sımdı o geldi aklıma:26:amnıyosentez ıcın genelde dusuk rıskı varmış ama gecen de saglık ocagına aşı ıcın gıttıgımde hemsire bana o kadar buyutulecek bır sey degıl demıstı bılemıyorum herkes farklı soyluyo..yaptırırsan bıle çook dıkkat et canım...duaların için çoook tesekur edıyorum canım inşallah dedıgın gıbı emeklerımız bosa cıkmaz....bu arada ne kadar daha yatman gerekıyo??
ıçım bıraz daha rahatladı canım ...yanı kanamalı oldugum ıcın belkıde bende de oyle cıkmıstır gercı ben kanamayı testten yaklasık 1ay once falan olmustu sanırım....doktor sana ne tavsıye edıyosa onu yap canım ama bu kadar dusunmeyelım bebıslerımız ıcın kotu3lü tarama için dedi sonuçların net olmayacağını. kanama bazı değerleri değiştiriyor dedi. amniyo için eskisi gibi riskli değil diyorlar ama bilmiyorum. yine de içim istemiyor. aman ne bileyim walla düşünmektende yoruldum artık. dün de acile gittik. deli gibi böbrek ve kasıklarım ağrıdı. dayanamadım artık devlet hastanesine gittik. birde enfeksiyon çıktı başıma. sende hoşgeldin dedim artıkyatmaya sıra gelince belli değil. plasentaya bağlı. zaten şiştim yatmaktanda. sende kafanda büyütmemeye çalış. inş. hiçbişey çıkmayacak. testler zaten güvenilir değil. bizde hiç değil kanamalı olduğumuzdan. bunu diyen prof. için rahat olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?