çok kötüyüm :(

her gün 12 saat çalışıyorsan haklısın şikayet etmekte.
sen 9 da değil akşam 5 de çıkarım hafta sonu da evimde olmak isterim de.
evin de dönmesi gerek senin de dinlenmen gerek.
o zamanlar için okul sonrası iş arayan gençler var.
öyle biri bulunur. eşine yardımcı olur.
daha az ücret ödemiş olur.
hem bir genç de harçlığını çıkarmış olur.
onun ücreti ev almanızı engellemez artık.

her gün 12 saat çalışıyorsan haklısın şikayet etmekte.
sen 9 da değil akşam 5 de çıkarım hafta sonu da evimde olmak isterim de.
evin de dönmesi gerek senin de dinlenmen gerek.
o zamanlar için okul sonrası iş arayan gençler var.
öyle biri bulunur. eşine yardımcı olur.
daha az ücret ödemiş olur.
hem bir genç de harçlığını çıkarmış olur.
onun ücreti ev almanızı engellemez artık.

tam benim düşündüklerimi yazmışşın bence de çalışma saatlerini biraz daha esnetmekte fayda var ama komple bırakma çünkü insan bi kere soğuyunca da işe hiç girmek istemiyor daha önce çalışmadığın için de zor gelmesi çok normal alışırsın:3:

Eşiniz yine sizin için çabalıyor, anlayış göstermeli ve yardımcı olmalısınız.. Ben ev hanımıyım diyerek kenara çekilmeyin bence..

kendi işinizse saatleri esnetebilirsiniz,bu sizin elinizde.yalnız k.valide ile gün gün gezmek için de iş bırakılmaz ya,insan sıkılır o günlerden..sizin yerinizdeki bir çok kişi sırf k.validesi ile gezmemek için bile iş bulur çalışır vallahi:9:

Bende esnafım.Eşim istersen eleman alalım der,ben dükkanımızı kimselere bırakmak istemediğim için istemem.Hatta 2 gündür hastayım,eşim evde yat dinlen diyor ama ben dayanamıyorum dükkanımıza geliyorum.Ben çalışabilecek durumdayken elemana verilen paraya acırım.Eşinle konuş saatlerini esnetsin biraz.Mesela ben öğlen 12de gidiyorum,4-5 arası mola veriyorum ve 8de çıkıyorum.Sizde saatleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

keske bizim de bi işyerimiz olsa .. eşimle birlikte calısmaya razıyım 7/24 .. üstelik ev almak için çalısıyorsun .. bu nasıl zor geliyo bilmiyorum sonucta senin ailen senin evin ilerde senin cocukların için yatırım yapıyor eşin su an .. gezmelerinden biraz uzak kal ne olacak .. bende eylülde evlendim eşim 850 tl maası kredi çekince düğün borcları yüzünden 550 ye düştü evimiz de kira düşün yani ALLAH dan kayınalidem gil arkamızda .. 3 aydır iş arıyorum onun iş saatie uygun .. ama bulamadım .. meslegim de olmasına ragmen bulamadım.. bence haline şükret .. surda hamile kalırsın 1 2 aya kadar zaten istiyorsan eger ..o zaman istesen de calısamazsın .. bol bol gezersin.. eşin senin ve ilerde olacak cocukları için çalısırken sen yardımcı oldugundan dolayı söyleniyorsun .. düzgün bi gelirin varmıs düşünceli ileriyi düşünen bi eşin var daha ne istiyorsun ki... eşinn sıktıgı kadar düşündüğü kadar biraz da sen düşün bence..

işinizi çok merak ettim doğrusu. aman millet gün gün gezsin boşver. sende eşinle daha iyi yerlere geldiğinde daha iyi gezersin. kendine zaman ayırmak evine zaman ayırmak istiyorsun anlıyorum. ama iki sene dediğin nedir ki diyor insan bazı yerde... geriye bak bakalım on ayın nasıl geçtiğini anlamazsın bile. keşke eşim çalışmama karşı çıkmasa yaşadığım yer küçük bir yer olmasa bende çalışırım. yoksa ev felan alamayız bizzz:43:

konu sahibi haklı olabilirsin ama azıcık eşine destek oluver..

inanamıyorum ya biz çoğu kadın elalemin işinde çalışıyoruz eve destek olalım die amir, müdür kahrı çekiyoruz buna rağmen sonsuz şükürler olsun halimize, ama bakıyorumda insanlar kendi işlerine burun kıvırıyo biraz şükredin halinize, eşinizinde sizin desteğinize ihtiyacı varmış biraz daha çalışıverin ne olacakki sanki.. bu kadar bencil olmayın kendi gezme tozma zevkiniz için eşinizi iş konusunda yalnız bırakmayın canım, hem bu durum nasıl içinize sinecek hiç anlamıyorum pes doğrusu :53:

keşke bizimde kendi işimiz olsa seve seve çalışırım, başkasının işinde çalışmaktan çok daha iyidir..

Son düzenleme:
peki dükkanda yorgunluktan ve isteksizlikten suratımın asılmaması için ne yapmalıyım ...

yorgunluk = yoğunluk = çok müşteri = çok para :52:

isteksizlik = eve vakit ayıramama + gün gün gezememe.

yorgunluk ve isteksizliğinizin nedenlerinin yazdıklarım olduğunu düşünüyorum. gün gün gezememenin size sağlayacağı çok bir yararı olmadığını, ama çalıştığınız için maddi manevi eşiinze destek olduğunuzu düşünürseniz suratınız asılmaz. işinize daha bir sıkı bağlanırsınız

Canım eşinin işini evlenmeden önce biliyodun dimi büyük ihtimalle sende yanımda çalışırsın falanda demiştir laf arasında dememiş olsa bile kendi işini yapan eşleriniz varsa hergün gel denmese bile arada gideceğiniz kesin yani yardıma çağırır temizliğe çağırır sonuçta ekmek tekneniz önceden bunları düşünmeliydin uğraşamıcaksan amir memur falan bulcaktın:)
Evde olsan inanki daha çok sıkılcaksın çat kapı biri gelir kaynanan gelir öyle hergün gezmek nerde milletin gözpne batar zaten kime gitcen ya çalışıyolar yada misafir istemiyolar evde zamanda geçmiyo bi süre sonra elinde toz beziyle dolaşmaya başlarsın sıkıntıdan bende evdeyim ve hiç çalışmadım ama eşimin kendi işi olsaydı bayıla bayıla giderdim hem eşim gözümün önünde hep beraberiz hemde elalemin değil kendi işim sonuçta paraları alıp çarçur etmiyo sana git başkasının işinde çalış demiyo önceden çalışmadığın için zor gelmiş ama millet fabrikalarda çok daha fazla saatlerce ayakta kalıyo hemde asgari ücrete nerde 2 senede ev almak rüyasında zor görür ama ekmek parası kazanmak kolay değil çocuğun çok acelesi yok benim 2,5 sene olmadı sende planlı olarak 2 sene kadar yapmazsın sonra çok rahat yaşarsın sıkıntı çekmeden olmuyo hiçbişey.

vallahi tabiri yerindeyse 8.yıldır hamal gibi çalışıyorum özel sektörde, neler çekmedikki karısıyla kocasıyla tartırşıp sinirini senden çıkaran patronlardan gına geldi. benim böyle bi şansım olsaydı balıklama atlardım.

ama eğer senin yerinde olsaydım yani sabah 8-9 akşam 8-9 gibi elbette yorar insanı hergün. mesela böyle bir durumda eşimle konuşup örneğin haftasonları bir gün ya c.tesi ya pazar part-time çalışan bir sürü öğrenciler var. öyle bir eleman bulurdum. ogünde ben dinlenirdim, gezerdim v.s. v.s. böyle çalışan oldukça fazla öğrenci var. hem ben dinlenirim hem bütçemiz fazla zorlanmaz. :51:

bence eşininde işininde kıymetini bil. ufak değişikliklerle yorgunluğunu azaltabilirsin.

siz hepiniz calısan kadınlardınız ki böyle söyleyebiliyorsunuz ben hiç çalışmadım ve bana cok zor geldi iş yüzünden bazı seylerden uzak kalmak ki cevremdede ya bir ya iki çalışan kadın var gerisi ev hanımı belki buda beni etkiliyor

kesinlikle haklısın anlayamadığım nasıl buraya yazabiliyorsun tatil günüm yok demişsin çok yoğun demişsin .....
Kötü bir niyetim yok yanlış anlamayın ama normaldir etrafınızda herkesin evde oturup gezip tozmasını görmek zor bir durum.Mesela ben çalışan birisiyim ama havalar ısındıkça i,ş beni çok sıkıyor millet geziyor evidnde istediği saate uzanıp yatabiliyor bu büyük lüks diyorum kendimi ağır işçi gibi hisseyorum gücüm azalıyor falan....
ama kış gelincede iyiki çalışıyorum diyorum yani seninde sıkıntın yaz aylarına girdiğimizden mütevellit olmuş olabilir mi ? ev almayı istemiyorsan çalışma zorunda değilsin ama emin ol 2 aydan sonra pişman olacaksın bu sefer adam hiç bir işe yaramıyorsun muamelesi yapacak sana daha da kırılacaksın

hastayım dersin 2-3 gün evde yatıp dinlenirsin.

bu süre içinde mantıklı bir şekilde düşünürsün:

3 çocuğuyla dul kalıp evlere temizliğe giden bayanları düşünebilrsin

gece-gündüz demeden fabrikada çalışan bayanları düşünebilrsin.

dantel işleyerek harçlığını çıkarmaya çalışan bayanları düşünebilrsin.

ve en son kazandığı 3 kuruş parayı kocasına vermeyince dayak yiyen bayanları düşünebilirsin.

canım önce haline şükret. yaşın daha küçük bu yüzden gezmek senin için daha ön planda olabilir ama bak bu evlilik. siz bir yola çıktınız ve bu yolda birlikte yürümelisinizi.
bence çalış evde otursan gün gün gezsen sana ne faydası varki.
eşine ctesi çalışmak istemiyrum de en azından 2 gün evinde ol böyle olursa mutlu olursun.
ama isteksizim ben dersen işten huzur bulamazsın iyi taraflarını düşün ve madem çalışıyosun sigortanı muhakkak yaptır manayla ödenir :34:

Hakkaten bazı kadınlar çok ilginç. yaş henüz 21, 12 saat çalışıyorum gün gün gezemiyorum diye mutsuz. yahu 50 yaşında torun torba sahibi kadınlar evlere temizliğe gidiyor milletin ağız kokusunu çekiyor kolay mı? bende 22 yaşındayım 2 senedir çalışıyorum. illaki zor geldiği anlar oluyor. çünkü zaten hayat başlı başına zor. ama yine de idare edip gidiyor insan. patronu bir dert müdürü ayrı dert ve bunlara ağzını açıp gık diyemiyorsun. susup dönüyorsun işinin başına. ben bekarım hiç bir sorumluluğum yok mis gibi paramı kazanıp aileme de destek oluyorum çeyizimi de düzüyorum. rahata alışmak hakkaten berbat bişey kimsenin sırtından asalak gibi geçinemem ben yaşım daha genç allah izin verdiği sürece de çalışacağım. sabah 8 akşam 6 çalışıyorum bende. 43 yaşında annemde ve oda aynı şekilde hala çalışıyor. hemde asgari ücretle. neden çünkü emekli olmak gibi bir hayali var. anlayamıyorum insanları ya kocam çalışsın afedersiniz ama eşşek gibi bende evde yatıp çatır çatır o paraları yiyeyim. ohh ne güzel dünya...

siz hepiniz calısan kadınlardınız ki böyle söyleyebiliyorsunuz ben hiç çalışmadım ve bana cok zor geldi iş yüzünden bazı seylerden uzak kalmak ki cevremdede ya bir ya iki çalışan kadın var gerisi ev hanımı belki buda beni etkiliyor

canım sen hiç çalışmamışsında, bizde annemizden doğduğumuzdan beri çalışmıyoruz belli bi yaşta başladık çalışmaya, bence biraz sorumluluk almayı dene.. herzaman herşey düzgün olmuyo malesef.. armut piş ağzıma düş olmuyo, hayat bu gezmeyle tozmayla geçmiyo malesef.

21 yasındayım eşim 30

yaşında küçükmüş...ne yapıcaksın kaynananla yaşlı kadınların arasında gezipte ....sana ne katacak...anca gelinlerini cekiştirirler mahalle dedikodusunu yaparlar bunlardan sanane?

yogunda olsa bir iş var ben senin yerinde olsam ufaktan ufaktan yastık altı yaparım bu fırsatını degerlendır...eşin sana maaş bağlamamıs ama harclık niyetıne al biriktir

Back
X