Çok kötüyüm...

19 haftalık hamilesiniz. iki aylıkken kanamam oldu, kocam yollamıyor vs bunlar bahane. hadi otobüsle gidemiyosunuz uçak bileti dediğiniz de olsun da 200 olsun 300 olsun. elimde avucumda yoksa bişeyler satar yine bulurdum parayı ben olsam. adam vefat etse eşinize sarılıp teselli de bulamayacaksınız belli ki. valla geçmiş olsun, üzüldüm ama gitmemeniz çok saçma.
Ya ilkniki ayda kanama lekelenme yasamayan kadin mi var ya her 10 gebeden 7 sinin basina gelmistir zaten bu ko cocuk artik 5 aylik olmus nerdeyse insallah onlarin evlatlari da onlar gibi hayirsiz olmaz.

• Beğen
Reactions: anu
Ya ilkniki ayda kanama lekelenme yasamayan kadin mi var ya her 10 gebeden 7 sinin basina gelmistir zaten bu ko cocuk artik 5 aylik olmus nerdeyse insallah onlarin evlatlari da onlar gibi hayirsiz olmaz.

hiç hamile kalmadım valla bilmiyorum hani herkes yaşasa da endişelenmek normal ama 3 ay önce bi kanamam oldu diye babamı annemi öyle bırakmazdım ben. yazık.

Benim annem belden ameliyat oldu ve 7 aylik hamileydim o sirada hastanede de ben kaldim bir ayda aralıksız ben baktim hicte biseyde olmadi eğer tehlikeli hamilelik degilse sizede bisey olmaz esinizle güzellikle konusun anlatin gidin ailenizin yanina allahin izniyle bişey olmaz aksine hayr duasi alırsınız

Selâm kızlar . ..
Kizlar sürekli stresli,sıkıntılı zamanlarim var. Ağlıyorum hickira hickira .. hangi birine üzüleyim kafama takayım bilmiyorum... babam akciğer kanseri. Ve ameliyat oldu 4 gün evvel. Benim annem babam ayrı. Babamin yanında kimse kalmadı.. Annem kaldı.. 5 gün boyunca. Sırf Allah rızası için ve evlatları hatırına. Ama çok yıprandı. Bu ameliyat çok zor ve riskli olduğu için . babamin Afedersiniz balgamı olmuş sürekli istifra etmiş üstüne basina. Ve bunların hepsini hastanede annem gördü yaşadı. O temizledi babamin üstünü. Vücudunu sildi kokmasın diye. Üstünü değiştirdi. Afedersiniz tuvaletini bile yapamıyor pijamasini indiremiyormuş annem yapmış tüm bunları. Şimdi ben bunları düşündükçe krize giriyorum. Kimse kalmadı yanında. Annemin üzerine düşmediği halde tüm bunları benim anam yaptı. 2.si babamin ameliyattan sonra sürekli yürümesi ve derinden öksürmesi gerekiyor. Ciğeri pıhtı atmasın ve şişmesin diye. Ama babamin canı çok açıyormuş. O yüzden yürüyemiyormuş . yürüdüğünde de bir iki adım atsa nefesi kesiliyormus... hava takılı suan babamda. Şimdi diyeceksiniz neden Mişli anlatıyorsun. Çünkü ailemden cokk uzaktayım. Bilmediğim bir şehirdeyim. Buraya evlendim. Bunların hepsini telefondan öğreniyorum. Yanlarına gidemiyorum. Anacagizima destek olamıyorum. Babama sarsılamıyorum. Krize giriyorum resmen. O kdr kötüyüm ki anlatamam .. . Esim Bu halimi gördükçe sınır küpü oluyor. " eger ki o çocuğa bir sey olsun herkesten tek tek sorucam hesap. Önce annenden başlıcam " diyor. Annem bana her şeyi söylüyormuş diye kızıyor. Sen hamilesin neden saklamıyor senden . Babamin durumunu kendi durumunu vss.. diyor. ve ben Şuan hamileyim 19. haftamdayım.. nereye kdr gidecek böyle napicam ben. . babamin bu durumu normale döner mim solunum yetmezliği yaşıyor bu geçer mi. benim bu durumum nasıl geçecek. nolursunuz kusura bakmayın. cok uzun yazdığım için . ama benim burada dertlesebilecegim bir tek arkadaşım komşum bile yok deliricem en sonunda..
evet gidebilirdiniz.anneniz yerine siz olabilirdiniz.kocanız da ayrı bir vicdansız.

hiç hamile kalmadım valla bilmiyorum hani herkes yaşasa da endişelenmek normal ama 3 ay önce bi kanamam oldu diye babamı annemi öyle bırakmazdım ben. yazık.
Tabiki endiseleniyorsun canim. kimse aman deyip gecemez ki zaten. ama dedigi gibi bebek buyumus dusuk tehlikesi neredeyse yok artik 5 aylik ya

Acaba hamilelik psikolojisinden mi hormonlardan mı bu kadar iyi niyetli olduğunu düşünüyorsun eşinin. İnanıyor musun gerçekten bu söylediklerine.eşini sen daha iyi tanirsin elbette ama bana hiiiicccc inandırıcı gelmedi söyledikleri. Aynısı kendi babasininda başına gelirse (insallah gelmez) yanına giderse (kiii gider zaten ) o zaman vicdanın daha çok sizlar.cok pisman olursun ilerde.çocuğunun kısmeti varsa yiyecek ekmeği varsa bu dünyada, rabbim onu korur.uçakla gidebilirsin.para yoksa da borç bulabilirsiniz ailenizden.yine de size kalmış
Valla aynisi babam ada olsa ayni davranirim dicek tabi hayir tam tersi olacak dicek hali yok ya

Sen de yaşlandığında böyle ağır hasta olsan .Kızını eşini göndermese.Kızın hamile diye hastanede biriki güncük bile kalamasa.Hastanenin hamileliğine ne zararı olabilir.Hemşireler karnı burnunda çalışıyor!.Odası tek kişiliktir muhtemelen.Annene destek ol biraz moral ol onlara.Annen tek başına nasıl yıpranmıştır. Hastanede birkaçgüncük bari kalmayacan mı ce deyip gidecen mi?Allahım vefasız evlattan sen koru .Yemin olsun benim gidip kalasım geldi ben hala seni ikna etmeye çalışıyorum öz evladını.
Ya ben yedi aylik hamileyken annem ameliyat oldu hastanede ben kaldim hemşireler bile aaa sen hamilemisin neden sen kaldın baska kimse yokmuydu dediler dedim hamileyim hasta degilim ya aksine hareket halinde olmak daha iyi geliyodu aklımda annemde kalmiyodu zaten hamilelik boyunca sureklu kosturmaca icindeydim normal dogum yaptim cok sanci cektim ama dogurdugumu anlamadim bile catala ciktim 15 dkda dogurdum anlamadim bile çok etkisi oldu hareketliligimin esime o zaman söz hakki bile tanimadim annem yani iki tane de bekar kız kardesim var onlar iyi bakamaz diye kaldim

Doktoruna danış git derse git. Esinde bebeginiz için endişeleniyor sanırım. Ama bunu içinizde bir kaosa dönüştürmek yerine doktoruna danisabilirsin.babana birşey olsa içinde kalır.boylede çok strese giriyorsun . Gerekirse orda kalirsin doğumu da orda yaparsın. Dogum yapmak için uzak mesafeden memleketine giden arkadslarim vardı. En iyi kararı doktorunla verirsin.geçmiş olsun.Allah şifa versin babana.

ne demek ,babam bu kadar kotuyken annem tekken esım yollamıyor dıye gıtmemek..
esım ayaklarımı baglasa ellerımın uzerınde yürür yine giderim..
sız olayın farkında degılsınız snaıım.
bebegınız engel degıl hiç..
7 aylık hamıleyken otobusle de ucakla da yolculuk yaptım ,boyle hASTalıkta degıldı he keyfı..
ne acayıpsınız ya:)

Selâm kızlar . ..
Kizlar sürekli stresli,sıkıntılı zamanlarim var. Ağlıyorum hickira hickira .. hangi birine üzüleyim kafama takayım bilmiyorum... babam akciğer kanseri. Ve ameliyat oldu 4 gün evvel. Benim annem babam ayrı. Babamin yanında kimse kalmadı.. Annem kaldı.. 5 gün boyunca. Sırf Allah rızası için ve evlatları hatırına. Ama çok yıprandı. Bu ameliyat çok zor ve riskli olduğu için . babamin Afedersiniz balgamı olmuş sürekli istifra etmiş üstüne basina. Ve bunların hepsini hastanede annem gördü yaşadı. O temizledi babamin üstünü. Vücudunu sildi kokmasın diye. Üstünü değiştirdi. Afedersiniz tuvaletini bile yapamıyor pijamasini indiremiyormuş annem yapmış tüm bunları. Şimdi ben bunları düşündükçe krize giriyorum. Kimse kalmadı yanında. Annemin üzerine düşmediği halde tüm bunları benim anam yaptı. 2.si babamin ameliyattan sonra sürekli yürümesi ve derinden öksürmesi gerekiyor. Ciğeri pıhtı atmasın ve şişmesin diye. Ama babamin canı çok açıyormuş. O yüzden yürüyemiyormuş . yürüdüğünde de bir iki adım atsa nefesi kesiliyormus... hava takılı suan babamda. Şimdi diyeceksiniz neden Mişli anlatıyorsun. Çünkü ailemden cokk uzaktayım. Bilmediğim bir şehirdeyim. Buraya evlendim. Bunların hepsini telefondan öğreniyorum. Yanlarına gidemiyorum. Anacagizima destek olamıyorum. Babama sarsılamıyorum. Krize giriyorum resmen. O kdr kötüyüm ki anlatamam .. . Esim Bu halimi gördükçe sınır küpü oluyor. " eger ki o çocuğa bir sey olsun herkesten tek tek sorucam hesap. Önce annenden başlıcam " diyor. Annem bana her şeyi söylüyormuş diye kızıyor. Sen hamilesin neden saklamıyor senden . Babamin durumunu kendi durumunu vss.. diyor. ve ben Şuan hamileyim 19. haftamdayım.. nereye kdr gidecek böyle napicam ben. . babamin bu durumu normale döner mim solunum yetmezliği yaşıyor bu geçer mi. benim bu durumum nasıl geçecek. nolursunuz kusura bakmayın. cok uzun yazdığım için . ama benim burada dertlesebilecegim bir tek arkadaşım komşum bile yok deliricem en sonunda..

Selâm kızlar . ..

ALLAH babanıza acil şifalar versin, ben babamı bu hastalıktan kaybettim.
Ağlamak yerine doktoruna sor seyahat engelin yoksa babanın yanında ol sadece bunu diyebiliyorum sana sonra pişman olma.

Gecmis olsun.
Kardesiniz falan yok mu sizi almaya gelip goturse babanizin yanina.Allah korusun kendimi dusunuyorum da..gitmeden duramazdim.benimde annem babam ayri.Kimbilir baban ne kadar mahcup oluyordur annene.Sonucta ayrilar yani.Senin gidip annene yardimci olman babanin yaninda olman mahcubiyetini azaltman gerekir.

Canım kanser değil mi?Eninde sonunda ölür br kanser hastası.Akciper bir de.Şuan da rezil bir haldeymiş.Kanser çok acılı bir hastalık heleki akciğer..Başlangıçtan itibaren üç ay içinde ölen var iki yılda ölen var.İlk aylarda ölüm çok duydum.Geç teşhis edilmşse hele Bir tane on yıl yaşamış dıymuştım ama nadirÇok erken teşhis edilmişse.Ama illa gidiyor oyıllar bir kanser hastası o hastalıktan .Hemşireyim ben.
Bu nasıl bir yorumdur ya.. siz yazdiginizi okuyormusunuz.

Eşiniz henüz doğmamış bebeğiniz için endişeleniyor,babalık duygusuyla endişe taşıyor olabilir ama unutmasın ki sizin babanız da senelerce size babalık yaptı .Eşinizin kaç katı hakka sahip üzerinizde.Uçak parası çok ta astronomik değil eskisi gibi.Para bulunur da ,babanıza birşey olursa telafisi yok.

Benim annem/babam bu durumda olucak, bende oturduğum yerden krizlere gireceğim?

Valla kapıdan çıkarmasa kocam balkondan camdan çıkar yine giderim, karnım burnumda olsa dahi giderim.
Hamilesiniz, hasta değilsiniz..
Hamile olunca yolculuk yok hareket yok diye birşey yok.

Benim dedem kanserden vefat etti, annem kardeşime hamileydi ve doğuma 1 ay kadar zaman kalmıştı baya karnı burnunda. Gece kalamazdı hastanede ama her sabah giderdi, akşam dönerdik. Kusmukta temizledi, kan kustu onuda temizledi.. Kardeşimde turp gibi doğdu maşallah.

Valla hayret ettim, ben annemi babamı doktor kontrolune bile tek başına göndermiyorum görmeden duymadan içim rahat etmez, bence siz olayın ciddiyetinin farkında değilsiniz, umarım pişman olmazsınız.

Ha babanız için Allah şifa versin, ama ameliyat olabilmesi iyi birşey bu hastalıkta, akciğer olduğu içinde solunum problemleri normal çok yeni daha.. Geçer gider çabucak inşallah.

Sen de yaşlandığında böyle ağır hasta olsan .Kızını eşini göndermese.Kızın hamile diye hastanede biriki güncük bile kalamasa.Hastanenin hamileliğine ne zararı olabilir.Hemşireler karnı burnunda çalışıyor!.Odası tek kişiliktir muhtemelen.Annene destek ol biraz moral ol onlara.Annen tek başına nasıl yıpranmıştır. Hastanede birkaçgüncük bari kalmayacan mı ce deyip gidecen mi?Allahım vefasız evlattan sen koru .Yemin olsun benim gidip kalasım geldi ben hala seni ikna etmeye çalışıyorum öz evladını.
Bilip bilmeden konuşmayın Allah aşkına.. oda tek kişilik falan degillll. 3 kişilik. refakatcilarla beraber doluyo oda zaten. burada size ne kadar vefalı olup olmadığını izah edecek halim yok. Allah kimseyi çıkmaza koymasın. sızı de Inşallah !

babana geçmiş olsun.
acil şifalar dilerim.
eşine de akıl fikir dilerim.
şu söylediği saçmalığa inandığını düşünmek istemiyorum.
baban ağır bir ameliyat geçirmiş.
yakışanı uygun olanı bir günlüğüne bile olsa yanına gitmendi.
ne demek babam bu durumda olsaydı asla izin almazdım.
öyle birşey olduğunda göreceksin koşa koşa gidecektir.
neyse eşin sana karşı vicdansızlık yapıyor bence.
ağır hastamız var kp kötü dese 2 gün izni haydi haydi alır.
öyle bişey yok yani.
sen yanına bir arkadaş filan ayarlayıp gitseydin o da olurdu.
yok mu öyle biri?
Benim hickimsem yok burada. yapayalnizim . .

babamin Afedersiniz balgamı olmuş sürekli istifra etmiş üstüne basina. Ve bunların hepsini hastanede annem gördü yaşadı. O temizledi babamin üstünü. Vücudunu sildi kokmasın diye. Üstünü değiştirdi. Afedersiniz tuvaletini bile yapamıyor pijamasini indiremiyormuş annem yapmış tüm bunları.

Eşin haklı... Senin bu detayları bilmene ne gerek var ?
Ağır hastanın yanında refakatçi kalan herkesin yapacağı şeyler bunlar. Yok silmiş üstünü değiştirmiş, istifra etmiş filan... Annenin senin hamile olduğunu düşünüp bunları anlatmaması gerekirdi. Ayrıca ben de refakatçi kalıp daha fazlasını yaptım ama eşim dahil kimseye neler yaptığımı adım adım anlatmadım. Gece biraz sıkıntısı oldu gibi şeyler söylenir geçilir.
Kendimi annenin yerine koydum, kesinlikle söylemezdim.

Gidip en azından ziyaret etmen bence de daha doğru olur.

Back
X