Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bir varmışş bir yokmuşş
Kayıtlı Üye
bügün bebişim gündüz beni cok üzdü ya her geçen gün memeden biraz daha uzaklaşıyor ben ne yapıcam bilmiyorum emmesi azaldı kilo alımları yavaşladı ama anlamıyorum bi türlü önceden emen bebek şimdi ne değişiyoda meme almıyor bi görseniz keyifli halinde veriyorum hani alır diye meme ağzıda değer değmez kıyameti koparıyor kulagında falan bi problemi yok ya ben ne yapayım bilmiyorum :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
yok başka yolu.....
Kayıtlı Üye
Canım bende kötüyüm
benim kızda aynı bugün
memeyi ağzına verir vermez başlıyo isyanlara ağmalara
biberonu değdiriyorum hemen yakalıyo mama yemek istiyo
çok üzgünüm
zorla emziriyorum
mamayı az veriyordum aslında meme ağırlıklı besliyorum
sanırım zor geliyo emmek
inat ettim mama vermiycem
inşallah oğlum emmeye devem eder
ben iki tane olduğu için mama vermek zorunda kaldım
daha düne kadar mamayı istemiyodu
şimdi tam tersi oldu
daha 4aylık olmasına 10gün var erkenden bırakmasınlar ya
fınfık kurdum büyüyor
Kayıtlı Üye
valla kızlar gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama aynı sorun yaklaşık bir aydır bende de var ve sonunda olan oldu benim kız bıraktı daha gördüğü gibi çığlığı basıyor o yüzden artık emmiyoruz.
yok başka yolu.....
Kayıtlı Üye
Birde lelalcim işin kötü tarafı mecbur gün içerisinde arada mama vericem
tek olsa sadece meme verip mamayı unutturayım
buyüzden işim biraz zor
illada emmiycem derse yapacak bişi yok
HayaT BeNimLe GüSeL :))
Kayıtlı Üye
benim kızda buraya geldi geleli mamaya ağırlık verdi.
bugün ilk sağ göğsümü verdim çığlık çığlığa.
solu verdim az biraz emdi ama yetmedi o da.mama vermedim ben de .bi daha acıksın dedim.
aradan zaman geçti yine ilk sağı verdim yine ağladı bağıra bağıra,solu verdim biraz daha fazla emdi günzüzw göre.
heralde sağda süt yoktu dedim.olsa niye içmesin ki.
sağ tarafta birikmesi baya zaman aldı.birikince ceren hafif uykuluydu , o halde emzirdim uyuttum.
olunca içiyo benimkide benim süt iyice azaldı.offf yaaa biraz daha emse.zaten 3 günlüktü mama takviyesine başladık.
Kayıtlı Üye
ddm tek oluncada sadece meme olmayınca olmuyo malesef.
benimki gündüz ikisinide emiyo doymuyo.
geçen gün ilk kez gece mama verdim.emdi doymadı kumuz mamyıda yedi

ÖMRÜMÜN SERENCAMI
Kayıtlı Üye
bügün bebişim gündüz beni cok üzdü ya her geçen gün memeden biraz daha uzaklaşıyor ben ne yapıcam bilmiyorum emmesi azaldı kilo alımları yavaşladı ama anlamıyorum bi türlü önceden emen bebek şimdi ne değişiyoda meme almıyor bi görseniz keyifli halinde veriyorum hani alır diye meme ağzıda değer değmez kıyameti koparıyor kulagında falan bi problemi yok ya ben ne yapayım bilmiyorum :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
merhaba canım son zamanlarda olan birşeymi yoksa herzaman mı oluyor bu şundan dolayı sordum ben ekim annesiyim ve bizim topiktede 3. aya girdiğimizde emme sorunu yaşayan çok oldu bende yaşadım benimkisi zaten hep gönülsüz emiyordu ama 3. aya girdiğimizde ilk 1 hafta emmek istemedi birde gazlı olduğumuz içinde bahanemiz çok bende emmeyince buzlukta daha önceden sağdığım sütleri verdim ama sanrım biberona alıştı bu seferde o yüzden emmek istemiyor şimdi eskilere döndük silikon göğüs ucuyla veriyorum emzik gibi emiyor hemde ağzına süt geliyor napayım bu şekildede olsa yeterki emsin ben kavgasız dövüşsüz emzirdiğimi hiç hatırlamıyorum hep mücadele halindeyim 2 ayımız kaldı inşallah 6 ayı sadece anne sütü alarak tamamlarız birde emmediği için sütü azalan arkadaşlar ayva çok güzel süt yapıyor bir şekilde anne sütü alsın bebişlerimiz sağıp verin hiç değilse ne biliyim aklıma başka bişey gelmiyor anne olmak çok zormuş bu emmeme olayı beni gerçekten çok yıpratıyor
startubacım ve emzirme problemi yaşayan arkadaşlar Allah kolaylık versin.maşallah benimki emiyor ama aklım çıkıyor nırakıcak diye.bunları okudukça iyice korkulu rüyam haline geliyor
CANIM KIZIM IRMAK'IM
Kayıtlı Üye
aynı sorun bendede var ne yapcam bilmiyorum çok yıprandım bugün 3kez mama vermek zorunda kaldım.mama vererek iyimi yapıyorum kötümü bilmiyorum ama bazen çok aç olsa bile almıyor bende çok inat yapıpda memeden iyice sogutmak istemiyorum.aslında benim kızım ilk başlarda çok güzel emiyordu taki gögüslerim yara olana olana kadar.sagıp vermeye başlamıştım buseferde biberona alıştı şimdi emzirmede çok zorlanıyorum.ne yapcam hiç bilmiyorum.anlayacagınız bende sizin gibi çaresizim.
bir varmışş bir yokmuşş
Kayıtlı Üye
kızlar bide emzik emiyordu benimki memeyi emmiyor onu verince hemen emmeye beşlıyor ben hiç mama vermedim benim sütüm şükür fazla bazen emmiyo buluzlerime akıyor süt dün emzikleri hep çöpe attım bakalım ondanmı
bodruma da gittik beraber :)
Kayıtlı Üye
merhaba canım son zamanlarda olan birşeymi yoksa herzaman mı oluyor bu şundan dolayı sordum ben ekim annesiyim ve bizim topiktede 3. aya girdiğimizde emme sorunu yaşayan çok oldu bende yaşadım benimkisi zaten hep gönülsüz emiyordu ama 3. aya girdiğimizde ilk 1 hafta emmek istemedi birde gazlı olduğumuz içinde bahanemiz çok bende emmeyince buzlukta daha önceden sağdığım sütleri verdim ama sanrım biberona alıştı bu seferde o yüzden emmek istemiyor şimdi eskilere döndük silikon göğüs ucuyla veriyorum emzik gibi emiyor hemde ağzına süt geliyor napayım bu şekildede olsa yeterki emsin ben kavgasız dövüşsüz emzirdiğimi hiç hatırlamıyorum hep mücadele halindeyim 2 ayımız kaldı inşallah 6 ayı sadece anne sütü alarak tamamlarız birde emmediği için sütü azalan arkadaşlar ayva çok güzel süt yapıyor bir şekilde anne sütü alsın bebişlerimiz sağıp verin hiç değilse ne biliyim aklıma başka bişey gelmiyor anne olmak çok zormuş bu emmeme olayı beni gerçekten çok yıpratıyor
ewet terkeninde yazdığı gibi 3. ayın basında nerdeyse tüm ekim anneleri aynı sorundan sikayetciydik.hepiimiz korktuk bebişler emmeyi bırakıomu die.bas bas bağırıolardı memeye yaklasınca.hemen hemen hepsinde oldu.bizde dahil.ama gecti şükür.şimdi hepsi yola geldi cuk cuk cekiolar

inşallah sizinkilerde bu sürecten geciolardır ve tez zamanda düzelirler:Saruboceq:
kasım annesi olarak aynı sorun bizde de oldu. dün sabah ilk kez mama verdim ama kötü hissettim ve bi daha vermedim şimdilik zorla emzirmeye çalışıyorum. geçici bi durum olsa ii olur çünkü çalışmaya da başlayacagım ve bu savaşı kaybetmek istemiyorum. ilk çocuğumu emziremedim hala suçluluk duyuyorum. kararlıyım keşke dememek için direniyorum. kendimi terapide hissttim yahu :))
bir varmışş bir yokmuşş
Kayıtlı Üye
startubacım ve emzirme problemi yaşayan arkadaşlar Allah kolaylık versin.maşallah benimki emiyor ama aklım çıkıyor nırakıcak diye.bunları okudukça iyice korkulu rüyam haline geliyor
Canım bişeynasıl başlarsa öğle gidiyor benim bebiş doğuştan isteksiz emiyordu eğer senin bebişin istekli emiyorsa öğle gider inşallah çok zor çünkü ama ben iki gündür emzik vemiyorum emme hissini sanki biraz memeden çıkarmaya başladı bu ilk aylar memeden beşka bişey varmemek lazımda işte bazen elimizde olmuyor CADIARZU
Kayıtlı Üye
terapi niyetine takılıyoruz bazen zaten :))
Bende bugün bir 90 lık bir 60 lık mama verdim.
gün içinde emdi bi kez.az öncede uykuluyken emzirdim ama pek ememedi uyku sersemi.
inşallah bugün daha çok sütümü içcek.
ben bugün mama verirken şapka takıp gözüne indiriyorum.mamayla etrafı izliyo diye.
Kayıtlı Üye
benimki istekli emiyoda garibim bulsa emiyo,bulamazsa dokunmuyo bile
yok başka yolu.....
Kayıtlı Üye
benimki bugün iyiydi
ama akşamdan buyana 1defa mama verdim
neyi fazla verirsen ona alışıyolar
amman nazar değmesin
offf fazla taktım ben bunu bırakırsa bırakır
benim kız hazırcı
çekince hemen gelecek ağzına