Çok merak ediyorum!Kendi çeyizinin nakliye parasını karşılayan varmı aranızda kızlar?

janet_

Zombican'ın annesi
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2010
1.518
0
66
İzmir
kayınvalidem biz çeyizinin nakliyesini karşılayamayız onu siz karşılayın dedi ne dicemi şaşırıp kapattım telefonu

Ayy böyle para muhabbetlerini çok çirkin buluyorum ben..
Yerinizde olsam kendi çeyizim için onlara minnet bile etmezdim..
Sormazdım bile,inanın,muhtaç değilsiniz ya..

neden sordunuz kı ..:26:

bende kendı ceyızımı gönderirken nakliye ıcın parayı kendım ödedim onlara sormadım bıle..

sormasaydın keşke, neden sordun ki

gerçi sorduğunda bi yerde iyi olmuş, sanki el kullancak o eşyaları ya

sonucta kendi esyalarin senin ceyizin.onlarin odemesi abes olurdu.sen odemeliydin.sormasaydin keske.

herkes sormasaydın diyor ama bunun sorulmasına bile gerek yok ki:19:
bizim buralarda çeyizin götürülmesi erkek evine aittir.kız evinden davul zurnayla çeyiz götürülür
başka yerlerde gelenek nasıl bilmiyorum ama buralarda böyle:26:

bizim buralarda çeyizin götürülmesi erkek evine aittir.kız evinden davul zurnayla çeyiz götürülür

adetlere bakarsak çoğu yerde böyledir..
benim çeyizimi eşim kendi gelip almıştı o verdi cebinden bu durumda benim cebimden :61:
boşver kendin ver hiç lafını etme arkadaşım.

adettir oğlan tarafı araba getirir çıkarır çeyizi ilk sandık çıkar kızın sandığına kardeşlerden biri oturur harçlık alır hep birlikte arabaya yükler götürür yerleştirirler ben öyle biliyorum kimse kendi götürmüyo tertemiz beyaz çarşaflara sarıp kırmızı kurdalelerle bağlıyo kıztarafı süslüyo çeyizleri çeyiz alma deniyo

valla adetlere göre denirse yöreye göre değişmekle beraber erkek tarafı alır tabii ama şimdi büyük şehirlerde pek adetler yaşanmadığı için, belkide kaynanan bilmiyoda olabilir, gerçi her halukarda biz ona karışmayız falan demesi çok saçma:37::37:

adettir oğlan tarafı araba getirir çıkarır çeyizi ilk sandık çıkar kızın sandığına kardeşlerden biri oturur harçlık alır hep birlikte arabaya yükler götürür yerleştirirler ben öyle biliyorum kimse kendi götürmüyo tertemiz beyaz çarşaflara sarıp kırmızı kurdalelerle bağlıyo kıztarafı süslüyo çeyizleri çeyiz alma deniyo

aynen canım:13: bizim burdada öyle oluyor. İnşallah benimkinde tatsızlık çıkmaz:18:

zaten onlar karşılayack olsa inan sana sormazlardı.davulla zurnayla erkek tarafı gelir alırdı.ama bişey söylemedilerse keşke sende sormasaydın .kendin karşıla boşver.böyle 2 kuruşluk şey için laf ediyolar ya sinir oluyorum böyle kayınvaldelere ya.hiç minnet etme kmseye.kendin gönder

ama her iki tarafta eger boyle bir adetin varligindan haberdarsa oturup daha onceden esyanin gidecegi gun ve odeme sekli hakkinda konusmalari lazimdi.daha dogrusu gelin ve damadin.

ben nikah başvurusunda belediyeye ödenen ücreti bile kendim ödemiştim eşim görev gereği gelememişti evrakları teslim etmeye... damat yok mu diye bi de dalga geçmişlerdi benimle orda:( üzülme canım imkanın varsa öde ama lafını etmeleri ayıp yani onu da mı veremiyolar gelin almayı biliyorlar ama

çeyizin götürülmesi tabiiki erkek tarafına aittir güzelim. benim çeyizim de mobilyalar direk eviem kurulmuştu ama dieğrleri hepsi için araba tutmuştu eşim hatta ailesi kendi arabasıyla tek tek taşıyın felan demiş ben olmaz dedim sonra çeyizi yokmu dedirteceksin bana demiştim. ama yinede üst üste yığmışlardı eşyaları birde arabalrın bağajları dolmuştu. hatta bizde birde sandık alır erkek benim kendi sandığım var ama sizde alacaksın demiştim aşime ne gerek var bir tane var demişti çok kızmıştım onuda pislik içinde getirmişlerdi. bu tür şeylerde illaki bir taraf düşüncesizlik yapıyor yada işlerine öyle geliyor. boşver sende tut bi pikap götür çeyizini kurula kurula sonrada yüzlerine vurursun çeyiz için araba bile tutamadınız dersin.

dert ettiğiniz şeye bak
kayınvalidenizi arayıp böyle birşeyi söylemekle ayıp etmişsiniz
2011 yılına girdik böyle saçma adetleri unutalım artık.

Aynen bizde de böyle olur..
Hatta ablamın evi arka sokaktaydı yine de davul,zurna ve kamyonla gitti..
Ama bunu biz de sormadık,konuşmadık.. Damat zaten ayarlamış haber verdi sadece..
Ancak karşı taraftan ses çıkmayınca bizde adet böyledir diyerek istemek de abes bence..

ben nikah başvurusunda belediyeye ödenen ücreti bile kendim ödemiştim eşim görev gereği gelememişti evrakları teslim etmeye... damat yok mu diye bi de dalga geçmişlerdi benimle orda:( üzülme canım imkanın varsa öde ama lafını etmeleri ayıp yani onu da mı veremiyolar gelin almayı biliyorlar ama

aynen bende herşeyle kendim ilgilendim ve ücretleride ödedim:1:

aynen bende herşeyle kendim ilgilendim ve ücretleride ödedim:1:

:) benim çeyizim zaten bedavaya gitti annemlerle aynı siteye taşındığımız için kucakladık götürdük hep beraber
yani eşimin ailesi beni aldı üstüne de para aldı nerdeyse:)

Back
X