merhaba arkadaşlar. sıkıntımız büyük malum ve kafam sorularla dolu şöyle ki... 2 sene önce doğum yaptım ve sonrasında şiddetli ve sürekli dökülme problemi yaşamaya başladım. başta önemsemedim ama baktım dökülmeler durmuyor, azalmıyor. dermatologları gezmeye başladım biri kadiköy şifadan biri de acıbadem hastanesinden iki dr gezdim. ama boşa... hiçbir şey bilmiyor, anlamıyorlar sorularıma cevapsız kalıyorlar. anladım ki uzmanlığı saç üzerine olan bir dermatolog bulmak gerekiyor. saç dökülmesiyle ilgili başka bölümlere gittim, vitaminlerle ilgili tahlillerime baktırdım onlarda sıkıntı yok ama başlangıç aşamasında 'subklinik hipotiroidi' teşhisi konuldu ilaca başladım, kadın doğumda ise lh yüksek çıktı ve doğum kontrol hapına başlandı. benim anlamadığım dediklerine göre bunlar hormonları dengeleyecek peki bu erkek tipi dökülmeye sebep de testesteron hormonunun fazla olmasıysa neden doğum kontrol hapı erkek tipi dökülmesi olan kadınların çaresi ve tedavisi olmuyor. erkek tipi dökülmesi olan bayanlara doğum kontrol hapı veriliyor mu? işte merak ettiğim bu ve bir de dökülme şeklimin hangi tip olduğunu nasıl öğrenebilirim? çok gerginim bir söz vardır ya damdan düşenin halini damdan düşen anlar o yüzden sizi anlıyor ve size soruyorum.