Çok merak ediyorum???

Mesela konu açılıyor şu kadar tl maaş alıyoruz yetmiyor diye. Kimisi diyor o paraya geçinilir mi kimisi diyor ben o kadar maaş alsam para bile artırırım. Diğeri diyor hadi ordan et süt yemiyor musunuz sağlıksız besleniyorsunuz. Öteki diyor hayır herşeyi yiyoruz gayette geçiniyoruz. Mesela bu konuda objektif bakan kişi çok azdır. Herkes kendi üzerinden düşünür. 5 bini az bulan vardır çok bulan vardır herkesin hayata bakışı yaşam biçimi farklıdır. Aldatılınca boşanan kişi vardır boşanmayan kişi vardır çeşit çeşit üye var ve bazı konular hakkaten sinir bozucu olabiliyor. Yapılması gereken sabırla yorum yapmak veya hiç yazmamak. Bu yönden sabrınızdan ötürü tebrik ediyorum herkesin harcı değil. Ama şahsınıza sert bir tabir kullanılırsa veya hakkınız yenirse sessiz kalmayın. Belki huyunuz budur ama birgün hiç ummadık bir şekilde patlarsınız, bazen içinizdeki şeyleri söylemek en iyisidir tavsiye ederim.
Güzel bir konu olmuş teşekkürler en azından herkes içini dökebilir Hoppa

genel olarak kendi yaptığım yanlışlarla ilgili konularda çok keskin yorumlar yaparım, ki konu sahibi bi silkinsin, benle aynı hataya düşmesin.
benle benzer sıkıntıyı yaşamış ya da yaşayanlara karşı bi yakınlık hissediyorum, oyüzden korumacı ve net oluyorum diyeyim.
ama bazen taraflı da davranmıyor değilim. mesela konu sahibinin yerine kendimi koymayıp direk gömebiliyorum da onu. bunu genelde art niyet sezdiğim konularda yapıyorum. huyum kurusun, bide niyet okuyuculuğu yapmasam keşke.

evet burda daha mantıklıyım gerçek hayata göre, ama çok ciddi bi fark yok yine de.

dipnot: gerçek hayatta asla argo konuşmam, burda bildiğin kıroyum.

Kendi adıma en acımasız kendimi eleştiriyorum.
Çok ağır bedelini ödüyorum çünkü hatalarımın.
Tekrarlamamak için dik durmaya gayret ediyorum.
Kadınların da ezilmesi,psikolojik/fiziksel şiddet görmesine asla gönlüm razı gelmiyor,dibine kadar bastırıyorum,kurtulması için.
Hepimiz mutlu olmak için uğraş veriyoruz,Rabbim doğru yoldan ayırmasın.
Gerçekten zor... Yaşamak,iyi yaşamak çok zor.

Merhaba bayanlar...
Beni biliyorsunuz burada bir çok konusu olan herşeye susan sabreden
Sabrıyla herşeyi halletmeye çalışan belki de en doğru tanımla pısırık bir bayanım
Maddi yönden hiç sıkıntısı olmayan, kariyer ve karakter sahibi biriyim
Kendi sınırlarımı aşamam, ama benimkini aşan olursa da susarım
Böyle biriyim.
Asıl merak ettiğim şu ki bu sitede belki yüzlerce konu açılıyor ve öyle yorumlar okuyorum
Ki açtığım konularda da aldım o yorumlardan
Gerçekten çoğunuz burda yaptığınız yorumlar gibi mantık üzerine kurduğunuz bir dünyanız mı var?
Yoksa da sadece başkalarının hayatlarına daha mı objektif bakabiliyorsunuz?
başkalarının hayatına objektif bakmakla beraber gördüğüm şu ki canım insanlar başına gelmeyen birşeyi hemen yargılayıveriolar. hani derler ya bekara karı boşama kolay o hesap. sırat köprüsünü geçmiş gibi bi halimiz var adeta. E ne diyelim umarım yargılayanların başına da 'mantıkla cevap verdikleri o olaylar ' gelmez .. ! hayırlısı :KK66:

Burada açılan yorum yaptığım her konu için, konu sahibinin anlattığı kadarı üzerinden kendimi yerine koyarak yorum yapıyorum.
Ben olsam ne hissederdim, ne yapardım? Hissettiğim karşısında nasıl tepki verirdim?
Bunları düşünerek yazıyorum.
Yani yapamayacağım şeyi yazmam, benim ahlakıma göre de doğru gelmiyor.
Fake olduğundan emin olmadığım sürece her konuyu gerçek olarak düşünüyorum. Bu nedenle yazdıklarımızı her konu sahibi dikkate almasada insanların hayatlarına etki edebiliyor olma ihtimalimizi yok saymamalıyız.
Kendimce hayatım boyunca yaşadığım bir çok zorluğun üstesinden gelmeye çalıştım. Bu beni sert mizaçlı biri yaptı.
Doğal olarak yorumlar ve bakış açım sert olabilir yorumda karşımdaki insana sert gelebilir.
Herkesi bilmem ama güçlü imaj çizen her insan sallamıyordur.
Reel hayatımda ağzımdan çıkanı yapacağımı bilirler, ona göre insanlar ayaklarını denk alır.

Bir üyeliğim deşifre olduğunda konularımı mesajlarımı okuyan biri % 98 oranında tüm düşünce yaşam şeklinde tutarlı olduğumu söyledi.:işsiz:
% 2 lik kısım hayatıma dair bilmediği şeylerden kaynaklıydı :KK70:
Herkesin sırrı vardır.:KK8:
Uzun oldu ama burada neysem oyum arkadaş.:süslü:

ne kadar gelirin varsa o kadar giderin olur. bu gider içinde ufak tefek birikim yapılırsa ekonomi yapılmış olur. ama ekonomi yapmak için biraz bilinç lazım. bu bilinç de insanın kendisi ile alakalı. gösterişi seven insan elbette birikim yapamaz. aman evime şunu alayım da komşulara akrabalara hava atayım dersen o para yetmez. zorunlu ihtiyaçlardan sonrasını kenara atcan. bazen erteliyecen ama o birikimi yapıcan. yoksa olmaz.

Burada açılan yorum yaptığım her konu için, konu sahibinin anlattığı kadarı üzerinden kendimi yerine koyarak yorum yapıyorum.
Ben olsam ne hissederdim, ne yapardım? Hissettiğim karşısında nasıl tepki verirdim?
Bunları düşünerek yazıyorum.
Yani yapamayacağım şeyi yazmam, benim ahlakıma göre de doğru gelmiyor.
Fake olduğundan emin olmadığım sürece her konuyu gerçek olarak düşünüyorum. Bu nedenle yazdıklarımızın bu nedenle herkes dikkate almasada insanların hayatlarına etki edebiliyor olma ihtimalimizi yok saymamalıyız.
Kendimce hayatım boyunca yaşadığım bir çok zorluğun üstesinden gelmeye çalıştım. Bu beni sert mizaçlı biri yaptı.
Doğal olarak yorumlar ve bakış açım sert olabilir yorumda karşımdaki insana sert gelebilir.
Herkesi bilmem ama güçlü imaj çizen her insan sallamıyordur.
Reel hayatımda ağzımdan çıkanı yapacağımı bilirler, ona göre insanlar ayaklarını denk alır.

Bir üyeliğim deşifre olduğunda konularımı mesajlarımı okuyan biri % 98 oranında tüm düşünce yaşam şeklinde tutarlı olduğumu söyledi.:işsiz:
% 2 lik kısım hayatıma dair bilmediği şeylerden kaynaklıydı :KK70:
Herkesin sırrı vardır.:KK8:
Uzun oldu ama burada neysem oyum arkadaş.:süslü:

+1

Kendi adıma şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki öfkeme yenilmediğim sürece empati yeteneğini konuşturan bir insanım, bu konuda hiç mütevazi olamayacağım.

Olayları bir adım geriden kavramaya çalışan, bazı durumlarda ise hangi davranışın hangi düşünce biçimine karşılık geldiğini kolay saptayabilen biriyim. Bu da vakti zamanında yediğim kazıklardan ileri gelen bir savunma mekanizması.
Hatta o kazıkları, tecrübeleri, nasihatleri, yaşanmışlıkları uç uca eklesem, dünyanın çevresini defalarca dönerdim herhalde.

Burada bir konuyu okurken (Konu sahibi kendini iyi ifade de etmeli tabi ki), konu sahibinin yerine kendimi koyarım, konuda geçen diğer insanların yerine ayrı koyarım, olayın haricinde benzer bir örnek üzerinden bir de kendi hayatımla mukayese ederim ve davranışlarındaki olası duyguları çözümlemeye çalışırım.
Kendi hayatım için bire bir uyguladığım ve vicdanımı en rahat hissettiren hata - suç - doğru - yanlış ayıklamasını yapar tavsiyemi veririm.

Kendime ne kadar objektif olduğuma gelecek olursak, şu kadarını söyleyeyim;
benim yaptığım hatayı bir başkası yapsa, belki hırslandırmak adına sert de konuşabilirim ama onu şefkatle sararım,
ancak kendime, bildiğin köpek çekerim.

Merhaba bayanlar...
Beni biliyorsunuz burada bir çok konusu olan herşeye susan sabreden
Sabrıyla herşeyi halletmeye çalışan belki de en doğru tanımla pısırık bir bayanım
Maddi yönden hiç sıkıntısı olmayan, kariyer ve karakter sahibi biriyim
Kendi sınırlarımı aşamam, ama benimkini aşan olursa da susarım
Böyle biriyim.
Asıl merak ettiğim şu ki bu sitede belki yüzlerce konu açılıyor ve öyle yorumlar okuyorum
Ki açtığım konularda da aldım o yorumlardan
Gerçekten çoğunuz burda yaptığınız yorumlar gibi mantık üzerine kurduğunuz bir dünyanız mı var?
Yoksa da sadece başkalarının hayatlarına daha mı objektif bakabiliyorsunuz?

Terzi kendi sokugunu dikemezmis kendi adima konusayim cogunlukla mantikli kararlar veriyorum hayatimda, sevmedigim insanlarla gorusmuyorum, beni uzen kisileri umursamiyorum bana buyuk hata yapanlari hayatimdan sonsuza dek cikariyorum. Hayatimi devam ettirmem icin etrafimda birsuru insanin olmasina hic gerek yok cunku. Insanlarin ozeline girmem izin vermedikleri surece, kendimde istemedigim kimseye ozelimi anlatmam. Yasliymis, kulturu bildigi oymus, yok akrabaymis atsan atilmaz satsan satilmazmis, onlarin gorgusu bu kadarmis deyip kimseyi idare etmek icin kendime baski kurmuyorum hayatta, cunku kimse kimsenin ekmegini vermedigi gibi kimsede kimseyle gorusmeye mecbur degil bu hayatta. Akrabalik arkadaslik komsuluk iliskileri bir cikar icin degil karsilikli alip verilen manevi hazlar icin devam ettirilir , bu bahsettigimiz kategorideki kisiler size haz dan cok zarar veriyorsa sirf elalem ne der kafasiyla nefret ettigim katlanamadigim kisilerle gorusmem. Bu kadar basit. Bu bizim toplumda cok yapilir bu yuzdendir ki herhes artik iki hatta 3-4-5- yuzlulugu cok iyi kiviriyor, kendi annem babamda yeri geliyor kendi kocamda bile yakaliyorum bunu. Bazen esim kizar bana hayat boyle birsey bazen idare etmek politik olmak gerek der ama benim yapim boyle sevmedigim istemedigim birseye zorlanirsam salterlerim atar benimde acayip saldirgan, ofkeli (psikolojik anlamda) olurum.
Ha herzaman mi mantikli kararlar aliyorsun, hic duygusal dusundugun olmuyormu dersen oluyor ama bu kisilik meselesi bence eninde sonunda huyun neyse yapin neyse o sekilde davraniyorsun.

Ama baskasinin bir derdi oldumu mantikli ve akilli olan yorumu yapmakta en normali diye dusunuyorum sonucta derdini yazan kisi isin icinden cikamadigi icin soruyor dimi.

Terzi kendi sokugunu dikemezmis kendi adima konusayim cogunlukla mantikli kararlar veriyorum hayatimda, sevmedigim insanlarla gorusmuyorum, beni uzen kisileri umursamiyorum bana buyuk hata yapanlari hayatimdan sonsuza dek cikariyorum. Hayatimi devam ettirmem icin etrafimda birsuru insanin olmasina hic gerek yok cunku. Insanlarin ozeline girmem izin vermedikleri surece, kendimde istemedigim kimseye ozelimi anlatmam. Yasliymis, kulturu bildigi oymus, yok akrabaymis atsan atilmaz satsan satilmazmis, onlarin gorgusu bu kadarmis deyip kimseyi idare etmek icin kendime baski kurmuyorum hayatta, cunku kimse kimsenin ekmegini vermedigi gibi kimsede kimseyle gorusmeye mecbur degil bu hayatta. Akrabalik arkadaslik komsuluk iliskileri bir cikar icin degil karsilikli alip verilen manevi hazlar icin devam ettirilir , bu bahsettigimiz kategorideki kisiler size haz dan cok zarar veriyorsa sirf elalem ne der kafasiyla nefret ettigim katlanamadigim kisilerle gorusmem. Bu kadar basit. Bu bizim toplumda cok yapilir bu yuzdendir ki herhes artik iki hatta 3-4-5- yuzlulugu cok iyi kiviriyor, kendi annem babamda yeri geliyor kendi kocamda bile yakaliyorum bunu. Bazen esim kizar bana hayat boyle birsey bazen idare etmek politik olmak gerek der ama benim yapim boyle sevmedigim istemedigim birseye zorlanirsam salterlerim atar benimde acayip saldirgan, ofkeli (psikolojik anlamda) olurum.
Ha herzaman mi mantikli kararlar aliyorsun, hic duygusal dusundugun olmuyormu dersen oluyor ama bu kisilik meselesi bence eninde sonunda huyun neyse yapin neyse o sekilde davraniyorsun.

Ama baskasinin bir derdi oldumu mantikli ve akilli olan yorumu yapmakta en normali diye dusunuyorum sonucta derdini yazan kisi isin icinden cikamadigi icin soruyor dimi.
cevabınız çok güzel teşekkür ederim
elbette dışardan bakan göz daha mantıklı olabilir
ama hiç yaşamamış yaşamayacakmış gibi acımasız yorumlar görüyorum
Ve ben şahsım adıma üzülüyorum

+1

Kendi adıma şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki öfkeme yenilmediğim sürece empati yeteneğini konuşturan bir insanım, bu konuda hiç mütevazi olamayacağım.

Olayları bir adım geriden kavramaya çalışan, bazı durumlarda ise hangi davranışın hangi düşünce biçimine karşılık geldiğini kolay saptayabilen biriyim. Bu da vakti zamanında yediğim kazıklardan ileri gelen bir savunma mekanizması.
Hatta o kazıkları, tecrübeleri, nasihatleri, yaşanmışlıkları uç uca eklesem, dünyanın çevresini defalarca dönerdim herhalde.

Burada bir konuyu okurken (Konu sahibi kendini iyi ifade de etmeli tabi ki), konu sahibinin yerine kendimi koyarım, konuda geçen diğer insanların yerine ayrı koyarım, olayın haricinde benzer bir örnek üzerinden bir de kendi hayatımla mukayese ederim ve davranışlarındaki olası duyguları çözümlemeye çalışırım.
Kendi hayatım için bire bir uyguladığım ve vicdanımı en rahat hissettiren hata - suç - doğru - yanlış ayıklamasını yapar tavsiyemi veririm.

Kendime ne kadar objektif olduğuma gelecek olursak, şu kadarını söyleyeyim;
benim yaptığım hatayı bir başkası yapsa, belki hırslandırmak adına sert de konuşabilirim ama onu şefkatle sararım,
ancak kendime, bildiğin köpek çekerim.
şefkate sarmak gerçekten güzel kelimeler
tebrik ederim sizi

çok güzel soru,ben bazıların öle olmadığını düşünüyorum,etrafımdada var atıp tutup başına gelince rüzgarı ters estiren,ben 38 yaşındayım,yorum yaparken kendı hayatımdan örnek vererek ne tepki göstermışsem onu anlaratak yorumluyorum,yaşadığımı anlatıyorum,benım kadar kendını acımasızca eleştıren,yargılayan yoktur,bu benı çok yordu,artık kendıme daha pozitf davranıyroum,mesela altılanlara boşan bırak ayrıl dıyoruzya,örnek ben bunu yapacağımı bıldığım için evlenmedım,kendımı ıyı tanıyorum,şüphesi bile beni bitirir,zira çok aşık olduğum biri aldattı,çok acı çektım ama anında sildim,bunu yapmayan biri kalkıpda yerınde olsam bırakırdım dıye nara atmamalı

kime sizin ayakkabılarınızla gezmedi,neyi niye yaptığınızı anlayamayabiliriz,lakın bazı gerçekler var,ne olursa olsun,asla kabul edilemez,bunun için yaşamaya gerek yoktur,sonuç değişmez,insanız hata yapıyoruz,bır yerde kendımıze bı dk dur,ne yapıyorsun deyıpte frene basmalıyız,yoksa,dayakda yersın,ihanete uğrarsın,başına sevımsız şeylerde gelir,bir günde böle olmadıktecrübelerın bedelini ödedik,ve aktarıyoruz,paylaşıyoruz,ama ders almayan,kendını hiçe sayıp pısırık olana laf anlatmayı bıraktım ben,anladımki onlar değişimi red ettikleri için böle olayalar yaşıyorlar,

cevabınız çok güzel teşekkür ederim
elbette dışardan bakan göz daha mantıklı olabilir
ama hiç yaşamamış yaşamayacakmış gibi acımasız yorumlar görüyorum
Ve ben şahsım adıma üzülüyorum

vall evet bazilari tu kaka yapiyorlar orasi kesin ama ne yapacaksin oda zihniyet meselesi buraya konu aciyorsan hazirlikli olmasin bu tepkilere, burasida icinde yasadigin toplum gibi farkli insanlarin olusturdugu bir mozaik yani, her kesimden her telden her inanistan her gorusten her deneyimde her kafadan insan var. Olacak o kadar, saygisizlik yapilmadigi surece tabiki

Başkalarının hayatlarında duygularımız olmuyo çok mantıklı oluyoruz o yüzden. :KK53:Bende çok duygusalım ama çok da kırılganım. Kırıldığım an herşeyi sonlandırabiliyorum yanlışlarım varsa böyle bitiyor işte devam etmiyor.

Çoğu arkadaşın yazdığı gibi olaylar dışarıdan daha objektif görülüyor. Büyük laflar etmekten hep çekinirim, kendi yapmadığım şeyi burada başkalarına satmaktan kaçınırım.

Bir de KK tam bir ülke karması, çok farklı hayatlar bir araya gelmiş, bu da o kadar farklı yaşanmışlıklar ve tecrübe demek. KK bu yönüyle başkalarının tecrübelerinden faydalanmayı seven bana çok şey kattı :)

Back
X