cok merhametliyim

keskee insanlar cok kotu size bir bilgi veriyim bu bir hadisi seriftir "Bir kalbi kirmak 70 kere kabeyi yikmakla es degerdir"

Biliyorum tabi de kim dinliyor ki. Sadece insanlar merhametimizi suistimal etmeyecegi sekilde kontrol etmeliyiz toplum icnde tlihsiz herseye ayni tepkideyim seninle ama birinin makyji kotu olmussa iyi demem ki duzeltsin bu bir yardim diye dusun vicdanen rahatlarsın.

Anlattıklarınızda saldırıya uğrayan köpek haricinde hiç biri merhamet unsuru içermiyor. Merhamet acınacak durumda ve yardıma muhtaç olan kimselere duyulan üzüntüdür.

Sizin konunuzda ise;

1) Filme üzülmeniz duygusallıktır. Hepimiz her filmde ağlayabiliriz. Bu çok olağan.

2) minibüs olayınız kusura bakmayın ama özgüven eksikliği ve gereksiz duyar kasmanız.

3) makyaj olayı ise insanlara iyi görünme çabanızın ürünü.
ne duyar kasicam duyar kasicak durumum yok ayrica insanlara iyi gorunmek gibi bir cabamda yok su an daha iyi anladim ben cok aptalim herkese boyle iyi davranirsam daha cok uzulurum ben burda her seyi anlatmiyorum

Burda bir kac faktör birbirine karışıyor. Merhamet, empati, özduygusunda eksiklik hissi. Yani bahsettikleriniz tek merhamet değil. Herşeyin dozu önemli. Fazla takıntı hale gelince terapi kaçınılmaz

ne duyar kasicam duyar kasicak durumum yok ayrica insanlara iyi gorunmek gibi bir cabamda yok su an daha iyi anladim ben cok aptalim herkese boyle iyi davranirsam daha cok uzulurum ben burda her seyi anlatmiyorum

Biz burada herşeyi bilemeyiz. Anlattıklarınızı yorumluyoruz. Verdiğiniz örnekler yanlışsa o bizim problemimiz olmasa gerek.
Bu arada baya açtık sizi maşallah iyi konuşuyorsunuz :))

Askerlere herkes duygulanir cnku bi vatan askimiz var yuregimizde . 10 yil.onceki losev reklamina hala aglarim cocugun saclarini kkesip verdigi merhamet bir insana en cok yakisan sey merhametli olurken yanlisa da merhametli olmamaliyiz aklimizi kullanmaliyiz kalp.kirmadan da merhamt olabilir. Ha yanlis kisiye merhamet yapiyorsam k bakmayin ama kirilsin kokunden yani merhametliym

Hadisi serif demisken hz aise ye sormuslar insan ne zaman kotu olur die

Ben cok iyiyim dedigi zaman olurmus. Merhametliyim die dolasiyoriz ama hangi birimz canevinden vurulduk ki bu kdr rahatz

Merhamet diyosunuz ama içinde yalan da barınıyor biri üzülmesin diye neden olmayan biseyi güzel diyosunuz Hz Muhammed sav diyor ki..... Kendine yapılmasını istemediğin Şeyi başkasına yapmamalısın.. seninkide o mesele beeenmiyorsun kırılmasın diye söylemiyorsun bu iyi bişey değil eminim senin bu takıntı haline getirdiğin vesvese

Merhamet diyosunuz ama içinde yalan da barınıyor biri üzülmesin diye neden olmayan biseyi güzel diyosunuz Hz Muhammed sav diyor ki..... Kendine yapılmasını istemediğin Şeyi başkasına yapmamalısın.. seninkide o mesele beeenmiyorsun kırılmasın diye söylemiyorsun bu iyi bişey değil eminim senin bu takıntı haline getirdiğin vesvese
evet bu kotu bir sey ama kotu diyince de on ton laf yapiyor bu sefer pisman oluyorum

Herkese çok güzelsin,çok iyi olmuş, makyajın süper gibi hep iyi yorumlar yaparsan bir süre sonra kimse senin fikirlerine ihtiyaç duymaz daha çok üzülürsün onun yerine analitik ol ve dost acı söyler unutma,bak herşeyin farkındasın bu çok güzel birşey bir silkelen kalk saf degilim de olmak istemiyorum de arkadaşlarına gerçekten fikrin neyse onu söylemeye başla çünkü farkındasın makyajı güzel olmamış ama güzel diyorsun deme bı yemeği beğenmediğin de bunun şu eksiği var de kimseden de utanma hepimiz topraktan yaratıldık kimse kimseden üstün değil unutma çok kitap oku her konuda bilgi sahibi olmaya çalış sohbet et, biri sana soru sorunca net cevap ver kişisel gelişim kitapları var çok çok güzel onlardan oku mesela Ahmet Şerif İzgören "Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır" çok güzel bir kitap araştır. Bı konuya ilgi duymaya basla bir dergi takip edebilirsin emin ol bunlar senin kişisel gelişimin kendini gerçekleştirmen için çok güzel şeyler hadi canım başarabilirsin güçlü ol yeter ki!

Herkese çok güzelsin,çok iyi olmuş, makyajın süper gibi hep iyi yorumlar yaparsan bir süre sonra kimse senin fikirlerine ihtiyaç duymaz daha çok üzülürsün onun yerine analitik ol ve dost acı söyler unutma,bak herşeyin farkındasın bu çok güzel birşey bir silkelen kalk saf degilim de olmak istemiyorum de arkadaşlarına gerçekten fikrin neyse onu söylemeye başla çünkü farkındasın makyajı güzel olmamış ama güzel diyorsun deme bı yemeği beğenmediğin de bunun şu eksiği var de kimseden de utanma hepimiz topraktan yaratıldık kimse kimseden üstün değil unutma çok kitap oku her konuda bilgi sahibi olmaya çalış sohbet et, biri sana soru sorunca net cevap ver kişisel gelişim kitapları var çok çok güzel onlardan oku mesela Ahmet Şerif İzgören "Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır" çok güzel bir kitap araştır. Bı konuya ilgi duymaya basla bir dergi takip edebilirsin emin ol bunlar senin kişisel gelişimin kendini gerçekleştirmen için çok güzel şeyler hadi canım başarabilirsin güçlü ol yeter ki!
evet kitap okumayi cok seviyorum o kitabi uzun suredir almayi dusunuyodum samsuna gidince alicam insallah

Askerlere herkes duygulanir cnku bi vatan askimiz var yuregimizde . 10 yil.onceki losev reklamina hala aglarim cocugun saclarini kkesip verdigi merhamet bir insana en cok yakisan sey merhametli olurken yanlisa da merhametli olmamaliyiz aklimizi kullanmaliyiz kalp.kirmadan da merhamt olabilir. Ha yanlis kisiye merhamet yapiyorsam k bakmayin ama kirilsin kokunden yani merhametliym

Hadisi serif demisken hz aise ye sormuslar insan ne zaman kotu olur die

Ben cok iyiyim dedigi zaman olurmus. Merhametliyim die dolasiyoriz ama hangi birimz canevinden vurulduk ki bu kdr rahatz
Hay ağzın bal yesin...

Bir film için bir hafta ağlamak , boş yere yanındakini düşünerek geçmemek merhamet değil , gereksiz takintilardir.

Duygu karmaşası yaşıyorsunuz. Bu kadar detay yaşarsanız asla mutlu olamazsınız.

Kendinizi hep arka planda tutmuş olursunuz.

Bir şey yapmak istediğiniz zaman onceliginiz kendiniz olsun.

Bu bugun ayni konuya benzer ikinci konum yine mi sen of diyebilirsiniz ama acil fikir almam lazim konuya gelirsek ben gereginden fazlaca merhametliyim dozu da asmisim artik ornek vermem gerekirse canakkaleyle ilgili bir film izlemistim trt 1 de orda yarali askerleri tedavi edip olecekleri etmiyolardi bir tane durumu iyi olan tedavi edilebilen bir askeri hemsire orda birakti onu gordum ya 1 hafta cikmadi aklimdan aklima geldikce agladim cok uzuldum yolda saldiriya ugrayan bir kopek gordum ona da cok uzuldum kimseyle kavga etmem edemem minibusteyken bir yerde oturuyorum tek kisilik yer bosaldi gecemem yanimdaki uzulebilir alinabilir kendinin koktugunu hissedebilir bir de biri bana makyajim nasil dese kotu olsa bile cok iyi derim cunku o uzulur umarim fikirlerinizi sunarsiniz obur konuma bunu yazmayi unutmusum
Yengeç burcu musun ?

Otobüste oturduğun yerde kalkıp boş yere geçmek bana biraz mantıksız geldi zaten.oturmuşsun yani niye yeni yere geçeceksin ki

Back
X