Çok mu abartıyorum ben acaba bazı konularda lütfen okur musunuz?

Siz zaten cevabınızı vermişsiniz. Daha da üzülecek bir şey yok ki. Bundan sonra da siz istemediğiniz şeylere hayır diyeceksiniz. İnsanlar talep eder maalesef konuşur, siz susturacaksınız. Ya da aile dinamiklerinden çok aşırı rahatsızsanız, eşiniz sınır çizebilecek biri değilse geri dönebilirsiniz bu yoldan...
Benim fikirlerimi önemsemeden ne düşündüğümü bilmeden her şeyi açıkça bana söylemelerinden rahatsızım çok sessiz kaldığım için mi acaba tüm bunlar oluyor beni saf olarak görüp ne de olsa bu kız her şeyi kabul ediyor bundan sonra da eder kafasına girmişler o yüzden de bu kadar rahat konuşabiliyorlar :(

Nişanlım kiralık bir ev buldu ailesinin evine yakın ve işine 3+1 neyse boyası vs yapıldı şuan sadece eşyalar kalmış onları da inşallah halledeceğiz.. Ama bir sorunum var kaynanam bana diyor ki bugün benim evimde eşyalarım çok işte yorgan yastık ıvır zıvırlar sizin eve getirip yerleştireceğim bende hayır dedim anne olmaz öyle şey neticede orası yeni bir gelin evi bilemiyorum çok mu kötü tepki veriyorum ama doğru gelmiyor bana.. Nişanlımın ailesinde rahatlık var her bir şeyleri ortak ve beni de bunun içine çekmeye çalışıyorlar sanki onlar ne yapacaksa ben de yapacağım onlar ne edecekse bende edeceğim ne yapacağım 😭
Ne münasebet ,odanın birini kendine ardiye yapacak galiba , fazlalıkları size getirip bırakacak.Net olun ,şimdi alttan alırsanız bu olay kar topu gibi büyür,işin sonunda evlilğiniz çığ altında kalır

Muhakkak çok içli dışlı sınırsız bir aile benim eski kayınvalidem gibi. Daha 2 aylık evliyken aynı şehirde ben de uyumak istemişlerdi. Baştan net olun sınırınızı koyun baş edemezsiniz yoksa.

Seninki ne diyor bu işe?

Kendini neden kötü hissettigini anlamadım. Böyle devam et istemediğin şeylere hayır diyebilmelisin zaten. Ayrıca kimse kalmayacak dedin kalma lafı mı geçti?

Sana bir not, sen yokken eve gelip kafalarına göre temizlik yapmasınlar. Sen yokken kimse gitmesin, yoksa böyle kendi evleri bellerler.

Açtığınız konular içerisinde ilk defa bu kez haklısınız. Yalnız temizlik için yardım alıyorsanız bunun karşılığı olur bilesiniz. Hı ben aile bildiğimden ne kv. Tarafını, ne gelinimizden yana karşılık beklemem onlarda beklemez gerçekten insanı yardım ederiz. Diğer konularınızdan yola çıkarak diş gösteriyorsanız yardım beklemeyin teklif bile edilse kabul etmeyin. Hem yardım etsinler, hem ses çıkarayımla o iş olmaz. Hı yine diyorum bu defa haklısınız.

Mecburen tutmak zorunda kaldık başka bir yer yoktu şuan için nasıl davranmalıyım onlara karşı bilmiyorum kimseyle karşı karşıya kalmak istemiyorum
Eş adayında bitiyor iş. Erkek eğer hayatta en önemsediği kişinin eşi olduğunu etrafa hissettiriyordu herkes ona göre davranıyor. Herkes rahat ediyor. Ama erkek denge kurucam yok arada kalıyor diyor veya öyle davranıyorsa ömür boyu düzelmiyor. Sizin yerinize bu olayda eş adayı demeliydi. Ama olay hızlı gelişmiş siz demişsiniz. Gerçi onlar evde konuşmuş demekki jisanlınız ses etmemiş, eşime sorayım vs dememiş. O yüzden kadın rahatça size de demiş.
Şimdi bı durum bekleyin bakalım eş adayı annemi üzdün vs diye gelecek mi karşınıza. Ve de sorun o laf dönerken o ne yapıyormuş. Çok ailevi ise de nişan da atılır yaa o evlilikler çok kötü oluyor. Bosanmıyorlar da çat pat bir evlilik oluyor

Bana böyle bir sey teklif edilse bile kriz geçiririm beni gerçekten böyle saf mi görüyorlar diye. Baştan istemeden de olsa dogru tepkiyi vermişsiniz sakin geri adim atmayin taviz vermeyin sizin eviniz . Kimsenin sizi saf yerine koymasina izin vermeyin cizin sinirlarinizi

Nişanlım kiralık bir ev buldu ailesinin evine yakın ve işine 3+1 neyse boyası vs yapıldı şuan sadece eşyalar kalmış onları da inşallah halledeceğiz.. Ama bir sorunum var kaynanam bana diyor ki bugün benim evimde eşyalarım çok işte yorgan yastık ıvır zıvırlar sizin eve getirip yerleştireceğim bende hayır dedim anne olmaz öyle şey neticede orası yeni bir gelin evi bilemiyorum çok mu kötü tepki veriyorum ama doğru gelmiyor bana.. Nişanlımın ailesinde rahatlık var her bir şeyleri ortak ve beni de bunun içine çekmeye çalışıyorlar sanki onlar ne yapacaksa ben de yapacağım onlar ne edecekse bende edeceğim ne yapacağım 😭
Bu abartma değil, kaynanan işgüzarlık yapmış.Sınırını çiz,kendi evin hakkında ki kararı ancak sen verirsin.Ayrica ben başkasının yaşanmışlıkları olan eşyaların enerjisini kendi evime taşımam.Ay birde yatak,yorgan ya kusura bakmayın,ama irite edici ...

N Neptunex ektiğinizi biçiyorsunuz. Anneniz sizi ve ailenizi rezil etti. Kızım iyi karşılansın sevilsin el üstünde tutulsun diyeceğine çirkin isteklerde bulundu. Siz de ama ben istemiyorum ki annem istiyor, ama ben söylemiyorum ki annem söylüyor diye diye yan cebime koy yaptınız. Yazdırmayın şimdi eski konuları. O aile sizi ellerinde çiçeklerle mi karşılayacak?

Ben öylesine aramıştım o esnada da onlar benim evindeydi temizlemek için gitmişlerdi sonrasında da pat diye söyledi dedi eşyalarımın bazılarını senin evine getireceğim dolaba vs koyacağım dedi bende hayır dedim istemiyorum dedim hatta ilk aylarda kimse evime gelip kalmayacak dedim vs bilmiyorum sanki çok mu ağır konuştum ne yapacağımı bilemedim birden ağzımdan öyle çıktı gerçekten kendimi çok kötü

Dedi ki gerçekten istemiyor musun bende evet dedim istemiyorum böyle bişey olmaz dedim sadece tamam dedi
Nişanlın biliyor mu bu olayı? Tepkisi ne oldu? En önemli kısım bu.

Nişanlın biliyor mu bu olayı? Tepkisi ne oldu? En önemli kısım bu.
Evet ona açtım bu konuyu bana dedi ki niye kendi başına söyledin tepki verdin deseydin ki anne ben bir oğlunla da konuşayım öyle sana döneyim olur mu vsden söyledi.. Bilmiyorum başıma karar vermekten hoşnut değildi ama dedi ki bana niye büyüttün bu olayı bu kadar?

Evet ona açtım bu konuyu bana dedi ki niye kendi başına söyledin tepki verdin deseydin ki anne ben bir oğlunla da konuşayım öyle sana döneyim olur mu vsden söyledi.. Bilmiyorum başıma karar vermekten hoşnut değildi ama dedi ki bana niye büyüttün bu olayı bu kadar?
Geçmiş olsun

Asla izin vermeyin. TAVİZ TAVİZİ DOĞURUYOR.

Bunca zamandir o esyalar evindeymis bir sikinti yokmusta simdi siz ev tutuncami rahatsiz etmis atsin o zaman sizde hala daha agir konustum diyorsunuz burada mesele esya degil nabiz yoklama esyalar bahane sinirlarinizi ne kadar asabilecegini olcuyor hz. Kv

Bunca zamandir o esyalar evindeymis bir sikinti yokmusta simdi siz ev tutuncami rahatsiz etmis atsin o zaman sizde hala daha agir konustum diyorsunuz burada mesele esya degil nabiz yoklama esyalar bahane sinirlarinizi ne kadar asabilecegini olcuyor hz. Kv
Bunu nasıl dile getirebilirim başka türlü ben evet sınır koymak istiyorum ama kötü olmak istemiyorum eşimle de onlarla da nasıl tavır göstermem lazım bana söyler misin

Bunu nasıl dile getirebilirim başka türlü ben evet sınır koymak istiyorum ama kötü olmak istemiyorum eşimle de onlarla da nasıl tavır göstermem lazım bana söyler misin
Istemediginiz şeylerde hayir diyerek pasif agresif tavir bunlarda ise yaramaz nede olsa oglumuzun evi derler anlamamazliktan gelirler onlarin olaylari kavgaya donusturmesini engelleyecek sekilde hayir diyeceksiniz

Back
X