Çok mu abartıyorum

sohrabbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
1.680
766
133
Herkese iyi geceler öncelikle ;
Hemen konuya gireyim, daha 11 günlük bir bebeğim var haliyle cok korumacı oluyorum
Kv geldi güya bize bakmaya ama ona da annem bakıyor hasta çünkü
Orta kulak iltihabı olmuş doktor bebeğe fazla yaklaşma demiş buna rağmen kucağına almak eliyle dokunmak istiyor ben mümkün olduğunca engel oluyorum odadan çıkarmıyorum
Bugün kulagini temizledi ve elini yıkamadı böyleyken bebeğimi Nasıl Eline verebilirim ??
Bide simdi bebegim ishal oldu sanırım kustu üstelik bilmiyorum ben mi abartıyorum
Kadını kırıyor muyum sizce ?

Bişey dememissiniz ki kadına neye kirilacak ortada bi tepki yok

Bence cocugunuz hasta ise kayinvalideniz yaklasmamasi lazim. Bide bebeginiu kuste ve ishal dediniz bebeginizin kusmasi böxle olabilir belki bebeginiz fazla süt icti fazlaligini kusuyordur kusmasi normal 3-4 aylik olana kadar kusuyordu benim cocugum fazlaliklari gayet normal dir sizin de bebeginiz ondan kusmustur diye düsünüyorum bide ishal degildir size öyle gelmistir daha yeni yeni bagirsaklari oturuyor dengesiz kaka yapabilir bebişler. Bende hasta birinin cocuguma yaklasmasini istemiyorum ve bunuda söylüyorum kimsede alinmasin sonra cocuk hasta olcak yahik degilmi o bebege.
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTMEYI NASIP ETSIN YAVRUNUZU

Bence cocugunuz hasta ise kayinvalideniz yaklasmamasi lazim. Bide bebeginiu kuste ve ishal dediniz bebeginizin kusmasi böxle olabilir belki bebeginiz fazla süt icti fazlaligini kusuyordur kusmasi normal 3-4 aylik olana kadar kusuyordu benim cocugum fazlaliklari gayet normal dir sizin de bebeginiz ondan kusmustur diye düsünüyorum bide ishal degildir size öyle gelmistir daha yeni yeni bagirsaklari oturuyor dengesiz kaka yapabilir bebişler. Bende hasta birinin cocuguma yaklasmasini istemiyorum ve bunuda söylüyorum kimsede alinmasin sonra cocuk hasta olcak yahik degilmi o bebege.
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTMEYI NASIP ETSIN YAVRUNUZU
Kakası su gibi oldu ayni Zaman'da kudunca endişelendim ama Ateşi yok cok şükür
Cok korkuyorum bişey olacak diye o kadar minik ki kendini Nasıl korusun ben onu korumalıyım diye biraz endişeli bir anne oldum
Amin insallah hepimizin yavruları analı babalı büyüsün
Şu üvey anne dehseti de iyice hassas yaptı beni sanırım

Cok korkuyorum bişey olacak diye o kadar minik ki kendini Nasıl korusun ben onu korumalıyım diye biraz endişeli bir anne oldum

Sessiz kalip icinizde büyütmeyin..sonra sorunlar büyüyor cünkü..devam ederse uygun bi dille söyleyin..yoksa benim gibi volkan olur patlarsiniz o daha kötü olur..

Bence cok hassas davraniyorsunuz..ama daha 11 günlükmüs bebeginiz.. yani sizi de anliyorum. Annelik icgüdüsü iste :KK48:
Orta kulak iltihabi bulasici degil benim bilgilerime göre. Kayinvalideniz de genel anlamda temiz ise ve kulak cubugu ile kulagini temizlemis ise ozaman sorun olarak görmezdim ben sahsen.

Ben bilemem sonucta doktor degilim bende hemen endiselenen annelerdenim ama ben kendi adima diyorumki kakasi sulu olmasi normal siz degisik birsey yediyseniz ondan olabilir emziriyoraniz eger. Bence endiselenecek bir durum yok ama anne hissiniz ishal diyorsa cocugu doktora göstermekte fayda var anne hissi cok kuvvetlidir

Herkese iyi geceler öncelikle ;
Hemen konuya gireyim, daha 11 günlük bir bebeğim var haliyle cok korumacı oluyorum
Kv geldi güya bize bakmaya ama ona da annem bakıyor hasta çünkü
Orta kulak iltihabı olmuş doktor bebeğe fazla yaklaşma demiş buna rağmen kucağına almak eliyle dokunmak istiyor ben mümkün olduğunca engel oluyorum odadan çıkarmıyorum
Bugün kulagini temizledi ve elini yıkamadı böyleyken bebeğimi Nasıl Eline verebilirim ??
Bide simdi bebegim ishal oldu sanırım kustu üstelik bilmiyorum ben mi abartıyorum
Kadını kırıyor muyum sizce ?

Doktor yaklasmasin demisse yaklasmayacak iyilesene kadar bitti bunda anlamayacak ne var sizin cocugunuzsa onunda torunu hic mi dusunmuyor, hem 11 gunluk bebegin neresini istiyor daha kucaga alinmaz hoplatilip ziplatilmaz o cocuk hicbirsey olmasa yinede cok fazla elden ele dolasmasi iyi degil bence. Siz dikkat edin herseyine daha kucucukmus bebeginiz, kimseyide kiriyormuyum diye endise etmeyin sonucta onemli olan bebeginizin sagligi. Eger bir sikintisi varsada doktorunuza danisin oyle burda denilen yada buyuklerinizin dedigiyle yetinmeyin. Cok paranoyakta olmayinda temkinli olun yani. Kolay gelsin, gule gule saglikla buyutun bebeginizi.

Sessiz kalip icinizde büyütmeyin..sonra sorunlar büyüyor cünkü..devam ederse uygun bi dille söyleyin..yoksa benim gibi volkan olur patlarsiniz o daha kötü olur..
Ah anlasa bide eşimin yanlış anlamayacagini bilsem
Kendisinin düşünmesi lazım ama nerde
Zaten tutamıyorum söylüyorum bazı seyleri
Bir suru eski usul sey uygulamak istiyor izin vermiyorum
En son hastalık meselesini de patlayacağım da o Zaman esimle ne hale geliriz bilmiyorum

Doktor yaklasmasin demisse yaklasmayacak iyilesene kadar bitti bunda anlamayacak ne var sizin cocugunuzsa onunda torunu hic mi dusunmuyor, hem 11 gunluk bebegin neresini istiyor daha kucaga alinmaz hoplatilip ziplatilmaz o cocuk hicbirsey olmasa yinede cok fazla elden ele dolasmasi iyi degil bence. Siz dikkat edin herseyine daha kucucukmus bebeginiz, kimseyide kiriyormuyum diye endise etmeyin sonucta onemli olan bebeginizin sagligi. Eger bir sikintisi varsada doktorunuza danisin oyle burda denilen yada buyuklerinizin dedigiyle yetinmeyin. Cok paranoyakta olmayinda temkinli olun yani. Kolay gelsin, gule gule saglikla buyutun bebeginizi.
Zaten kucağımdan indiremiyorum alacak diye
Ya odamda oluyor onun yanında da hep emziriyorum kı almak istemesin
Çocuğum herşeyden herkesten değerli
Israr ederse sert olcak tavrım zaten
Cok teşekkür ederim

Ben bilemem sonucta doktor degilim bende hemen endiselenen annelerdenim ama ben kendi adima diyorumki kakasi sulu olmasi normal siz degisik birsey yediyseniz ondan olabilir emziriyoraniz eger. Bence endiselenecek bir durum yok ama anne hissiniz ishal diyorsa cocugu doktora göstermekte fayda var anne hissi cok kuvvetlidir
Diğer belirtilerde olursa doktora götüreceğim zaten
Gaz sancısı vardı dun gece bugün belki onun rahatlaması olmustur dikkat edeceğim
İnsallah normaldir sizin dediğiniz gibi

Bence sonuna kadar haklisin bende yaşadım ayni durumlar sen lohusasin ve çok hassas oluyor insan bu dönemde kv de kalmayiversin allahım ya bizdede aynisi oldu annecim baktı resmen ve ben tuvalete zor giderken benden hizmet beklediler kp tuvalete su dökmezdi elini de yıkadığını sanmiyorum özellikle dinledim su sesi olmuyor du.. vs vs yani bence sen haklisin ama sana tavsiyem kv.şöyle içinde kalmasın anne o daha çok.küçük savunmasız de eher hasta olursa antibiyotiği vücudu zor kaldırır de verme ona abart hic uyumadı bu gece de ne bileyim hasta diye üzül ağla verme kv eline ama kocana sakin belli etme kv karşı tutumunu yoksa sana kin besle r ve ilerde pişman olursun

Bence sonuna kadar haklisin bende yaşadım ayni durumlar sen lohusasin ve çok hassas oluyor insan bu dönemde kv de kalmayiversin allahım ya bizdede aynisi oldu annecim baktı resmen ve ben tuvalete zor giderken benden hizmet beklediler kp tuvalete su dökmezdi elini de yıkadığını sanmiyorum özellikle dinledim su sesi olmuyor du.. vs vs yani bence sen haklisin ama sana tavsiyem kv.şöyle içinde kalmasın anne o daha çok.küçük savunmasız de eher hasta olursa antibiyotiği vücudu zor kaldırır de verme ona abart hic uyumadı bu gece de ne bileyim hasta diye üzül ağla verme kv eline ama kocana sakin belli etme kv karşı tutumunu yoksa sana kin besle r ve ilerde pişman olursun
Lohusakiktav zaten cok zor duygular karmakarışık bide bunlarla uğraşıyorum
Zaten aserdigim donemde de gelip mide bulantılarımı tavan yaptırmıştı simdi yine Allahım bizde yaslı olacağız gücüne giden bişey yapmak istemiyorum ama bebegim cok savunmasız ona dayanamam
Esime derdimi anlatabilsem keşke
Onun yanında bazen sert çıkıyorum oda hep beni dik baslı asi olarak algılıyor
Ben kimsenin etlisine sütlüsüne karışmıyorum
Kimsede benim hayatıma burnunu sokmasın bebeğimi kendi bildiğim gibi büyüteyim
Cok mu sey istiyorum ya :(

Ve birde günde 3 kere fışkırır tarzda kusması normal.fazlası olursa dr götür.. kakasi yeşil veya çok sümüksü olursada dr götür ama aşırı sulu ve açık sarıysa bu normal anne sütü alan bebekler öyle olur sen bol bol emzir o geçer dr gitsen de bunun için bebeğine bir ilaç vermez anne sütü onun ilacı rabbim her gün onun o günkü ihtiyacina özel yaratıyor o sütü içinde antibiyotiğide vardır elbet..sonra emzirdikten sonra gazini mutlaka çıkart öyle yatır bu yüzden de kusuyor olabilir eğer gazi çıkmazsa yüzüstü yatır bi 5 dk o sırada sırtını ovala sonra tekrar düzelt nu dönem en zor dönemin hem psikolojik hemde maddi olarak çok yorulcaksin ama 40 gün sonra bi oh cekeceksin 3 ay sonra derin.bi oh daha cekeceksin her şey yoluna girecek maksimum 3 ay ya sabir çek eşine sonradan telafisi olmayacak şeyler şöylemekten kaçın.tecrübelerim

Ah anlasa bide eşimin yanlış anlamayacagini bilsem
Kendisinin düşünmesi lazım ama nerde
Zaten tutamıyorum söylüyorum bazı seyleri
Bir suru eski usul sey uygulamak istiyor izin vermiyorum
En son hastalık meselesini de patlayacağım da o Zaman esimle ne hale geliriz bilmiyorum

Cnm öncelikle sunu bil..ilk cocukta gercekten dünya kadar kitap okusak da cahillikle geciyor ilk cocuk..öyle kitaplara doktorlara uyayim deme sakin..ben cok pismanim..temel dogrular oluyor tabi ama cok kasmamak lazim..sonra cok yipranirsin..biraz rahat ol ki bebisin de rahat olsun..

Ama bebegin daha cok kücük..hasta biriyle cok yüz göz olmamasi gerekiyor..ama kirmadan söyle..onlar bu dönem lohusadan daha lohusa oluyorlar her ne hikmetse

3 ay önce bende senir ayni duygulari paylasiyordum seni çok çok iyi anlıyorum bu yüzden bebeğim 4 aylık oldu inşallah hepsi geçecek dediğim gibi eşine sakin annen böyle yapıyor felan deme bak ben babasının hareketini söyledim dayanamdim ve bana karşı kin besledi su anda yeni iyi olduk eşimle düşün 40 gün sonra annenler kv gidecek ama esin yaninda olacak kv sabir çek bende senin gibi düşünüyordum bizde bi gun yaslacaguz elbet ama sen bebeğini koru güzelce anlat diyecegini şöyle ama yaninda esin yokken şöyle

kv nin kendi düşünmesi gerekir.kendi düşünmüyorsa eşin konuşsun yada sen açık açık konuş.çok zor bi durum.allah kolaylık versin.bizim babaannede nazar demesinler diye tükürüyordu çocuğun yüzüne.çok sinirleniyordum.hemen yüzünü temizliyordum çocuğun.ama bişey söylemiyordum.kırılmasın diye.şimdiki ben olsam ilk yaptığında uyarırdım.ne safmışım.ne aptalmışım.eşime söyledim babaannenle konuş tükürmesin yoksa ben konuşacağım dedim.yaşlı kadın ne kadar uyarsanda yapıyordu.

Bak sakin patlama eşine sana kin besler sabret 40 gün huzurlu yuvan için sabret Be begi allahın izniyle anne sütü korur inşallah korkma... ama esin yokken kv şöyle anne hasta olabilir prensesim de veya prensim ... bak yeni tecrübe ettim yabana atma keske bana da söyleyen olsaydı

Back
X