çok mu abarttım?

Bence abartilacak bi durum yok ortada..belki babsbndan para istedi ne icin istedeni babasina solemek istemedi ama ustelyince soledi ve ailesi de biz gonderelim gelinimz deger verdigimizi sevdigimizi gorsun die dusunduler hersey olabilir..evet hos bi durum degil.ama senin kucuk dustugun bi durum yok.her insan maddi skntya dusebilir..nisanlinim niyetine bak once, seni kucuk dusurmek icin bunu yapmadi sonucta.he uslubu hatali evet alip kendi verse daha hos olurdu o noktaya odaklanin uslubunu elestrin ama dedgim gbi birbirinizi kirmaya degecek bi konu degil bana gore.

Tamamda bu arkadaş bu adama bana para bul, para lazım, borç ver tarzı bir şey dememiş ki. Sadece onunla sıkıntısını paylaşmış. Onun bu sıkıntıyı dillendirip ailesine anlatması, daha sonra ailesinden böyle bir dönüş olması sıkıntılı bir durum. Yarın bir sıkıntı olduğunda bahsi geçen para için, bu kız da bizim paramızı yeme derdinde denirse nasıl bir durum oluşur? 27 yaşında bir insanın yapacağı bir davranış değil. Hem 27 yaşında bu adam kendi parasını kazanmıyor mu ? 27 yaşındaki adam bunu düşünmemiş hadi, babası da mı diyememiş oğlum al parayı sen ver, bizden geldiğini bilmesin diye. Bu tamamen iyi niyetle yapılmış bir davranış değil bence.

Bence abartilacak bi durum yok ortada..belki babsbndan para istedi ne icin istedeni babasina solemek istemedi ama ustelyince soledi ve ailesi de biz gonderelim gelinimz deger verdigimizi sevdigimizi gorsun die dusunduler hersey olabilir..evet hos bi durum degil.ama senin kucuk dustugun bi durum yok.her insan maddi skntya dusebilir..nisanlinim niyetine bak once, seni kucuk dusurmek icin bunu yapmadi sonucta.he uslubu hatali evet alip kendi verse daha hos olurdu o noktaya odaklanin uslubunu elestrin ama dedgim gbi birbirinizi kirmaya degecek bi konu degil bana gore.

Konu sahibi şöyle yazmış "Ne alaka bilmiyorum ama ileride para mevzusu acmayacakmis bana. Aynı evin içinde yediğimiz içtiğimiz ayrı olacakmış" Onu da okudunuz mu? Bence abartan nişanlısı.

Tamamda bu arkadaş bu adama bana para bul, para lazım, borç ver tarzı bir şey dememiş ki. Sadece onunla sıkıntısını paylaşmış. Onun bu sıkıntıyı dillendirip ailesine anlatması, daha sonra ailesinden böyle bir dönüş olması sıkıntılı bir durum. Yarın bir sıkıntı olduğunda bahsi geçen para için, bu kız da bizim paramızı yeme derdinde denirse nasıl bir durum oluşur? 27 yaşında bir insanın yapacağı bir davranış değil. Hem 27 yaşında bu adam kendi parasını kazanmıyor mu ? 27 yaşındaki adam bunu düşünmemiş hadi, babası da mı diyememiş oğlum al parayı sen ver, bizden geldiğini bilmesin diye. Bu tamamen iyi niyetle yapılmış bir davranış değil bence.
Gelinlerini kucuk dusurmek icin yaptilar yani sizce oyle mi..valla ben olaylara iyi tarafndan bakma tarafndayim fesatca bakmiyorum..kesinlikle kotu bi niyetleri oldugunu dusunmuyorum..cocugun yaptigina zaten dogru demiyorum toyluk..ilisklilernin detayini bilemdgmz icin kendi parasni kazanip kazanmadgni bilemem kazansa kendisi verirdi heralde..sonuc olarak dogru bi davranis degil uslup hatasi ama ben niyetn onemli odugunu uslubun her zamn duzeltilebilcegni dusunuyorum.niyeti bozuk olmaktansa daha iyidir.bn kotu niyet goremedm siz gorduyseniz o sizin gorusunuz..

Konu sahibi şöyle yazmış "Ne alaka bilmiyorum ama ileride para mevzusu acmayacakmis bana. Aynı evin içinde yediğimiz içtiğimiz ayrı olacakmış" Onu da okudunuz mu? Bence abartan nişanlısı.
Nisanlisi o konusmayi neden yapms okumadm ama tahminimce bizim kiz kizinca tepki gosterdi nidaha para konusu acilmicak diye..bu tepki yanlis bence de cnku ayni evin icinde ayri hesap olmamali bence.evlilik musterektr..guven her anlamda olmali

Gelinlerini kucuk dusurmek icin yaptilar yani sizce oyle mi..valla ben olaylara iyi tarafndan bakma tarafndayim fesatca bakmiyorum..kesinlikle kotu bi niyetleri oldugunu dusunmuyorum..cocugun yaptigina zaten dogru demiyorum toyluk..ilisklilernin detayini bilemdgmz icin kendi parasni kazanip kazanmadgni bilemem kazansa kendisi verirdi heralde..sonuc olarak dogru bi davranis degil uslup hatasi ama ben niyetn onemli odugunu uslubun her zamn duzeltilebilcegni dusunuyorum.niyeti bozuk olmaktansa daha iyidir.bn kotu niyet goremedm siz gorduyseniz o sizin gorusunuz..

Sonuçta bahsi geçen para, dudak uçuklatacak bir miktar değildir. Neden kendi ailesi göndermiyor, hiç mi paraları yok. Kendisi de çalışamıyor mu vs gibi hiçbir soru akıllarından geçmeden sırf iyi niyetlerinden gönderiyorlarsa gerçekten iyi niyetli olabilirler. Ama benim görüşüm iyi niyetli olsalar parayı nişanlısı kanalıyla ulaştırırlardı, göze sokarak değil. Üstelik daha sonra nişanlısının ettiği aynı ev içinde yeme içmelerinin farklı olacağı gibi çocukça bir laf beni düşündürüyor. Bilmiyorum belki de ben fesatım.

Ben niyetlerinin kotu oldugunu dusunmuyorum. ince dusunen bi insan yani sag elin vergini sol el gormeyecek dusturundaki gibi paranin bizden geldigini kizimiz bilmesin belki utanir der..bunu demek ince ruh ister..ama boyle demeyen insani da kotu niyetli addetmem..o gorfuye o oncelige sahip degildir.yani bu da gayet dogal bi durum her insan bi kadr ince olamaz degil mi..keske dedfiniz sekilde davransaydi bnce de dogrusu o ama oyle davranmamsi kotu niyetli anlamina gelmiyor..dedgm gbi sknti olan bnce uslup kendisi halledebilrdi

Haklısın ayrıca nişanlının ailesi iyi niyetli olsa parayı nişanlına verir "bizim verdiğimizi çaktırmadan eternalin borcunu öde sen , kız mahçup olmasın " derlerdi.
Ben nişanlı iken eşimin babasına eşim aracılığı ile para vermiştim benim verdiğimi söyleme mahçup olmasın diyerekten

Bnce cok iyi niyetli bi dudunce hem nisanlin ve ailesi yabancı degil sen abartmussin bu durumda

Üzülme canım oiyiniyetinden yapmış zaten doğrusuailesi parayınişanlına göndrmeleriydi ozaman iyi olurdu aileside oan düşünememiş sende bunun için kızmışsın ama seninde gururunun oldugunu bunun icin kızdıgını art niyetinin olmadıgını söyleyip özürdilersin anlıyacaktır

İste bunu demesine anlam veremedim bi türlü zaten. Bu olay ve ilerisinin ne alakası var değil mi

Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Bakın niyeti iyi ya da kötü öncesinde bana söylese hicbirsey böyle olmazdı. Kimse benim borcumu bilmek zorunda değil ki. Ki ben ona defalarca dedim ben halledicem diye. Çok yardım etmek isteseydi başka kırıcı olmayan yollardan da yapabilirdi diye düşünüyorum

Evet şuan beni haksız duruma düşüren şey bagirmak oldu :KK43: o konuda pişmanım
Bana böyle bir teklif edilse kabul etmezdim ama beni düşünmeleri hoşuma giderdi. Umursamaz olmasından iyidir. Ailesi de bize ne diyebilirdi. O yüzden çok sorun edilecek bir şey değil :)

İyi akşamlar. Farklı bakış açılarına ihtiyacım var , kendim realistik olamıyorum. Bu ay epey sıkışıktim bunu nisanlimla da paylaşmıştım. Ama para istemek fln değil yani sadece durumumu izah ettim. Bugün babasigil brni aradı, kızım işte hesap nonu gönder para yollayalım fln . Yok saolun fln dedim ama kapatınca nişanlıma epey sinirlendim. Ben ona durumumu gidip ailesinden para istesin diye anlamamıştım, niyeti iyi ama kendimi küçük düşmüş hissettim. Arayıp ya o an kendimi tutamadım bağırdım epey. Neden bana söylemeden böyle birşey yapıyorsun fln? O da beni suçladı ve benimle artık geçinemedigini fln söyledi. Moralim çok bozuk. . Ben mi büyüttüm bilmiyorum ama kredi kartı borcu mu o insanların ödemesi fikri beni çok rahatsız etti yani ileride ne olacağını bilemeyiz değil mi ? Ben okuttum vs.tarzi cümleleri duymak istemiyorum çünkü. Sizce haksız mıyım? Her türlü yoruma açığım

İyi niyetle yapmış ama ailesine söylemesi yanlış tabiiki. Bunu sakinleşince konuşarak çözebilirsiniz. Ama bir de şöyle düşünün nişanlınız sizi sevmese önemsemese gidip de ailesiyle konuşma zahmetine girip maddi destek sağlamazdı bence. O sanırım sizden buna sinirlenmenizi beklememiştir siz kızınca da size kırılıp geçinemediğini söylemiştir.:KK16:

Back
X