Çok Mu Alınganım?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba.Ben lisedeyim ve lisenin başından beri çok samimi olduğum bir arkadaşım var.Adı Nazlı olsun.Nazlı iyidir,hoştur ama arkadaşlarına pek sadık değildir.Mesela bu sene bizim sınıfa yeni bir kız geçti onun da ismi Leyla olsun.Leyla ile çok samimi olup beni hep bırakmaya başladı,tabii ki samimi olabilir,sonuçta o benim arkadaşım diye başkalarının arkadaşı olamaz diye bir şey yok fakat beni tamamen unutup Leyla ile sanki yıllardır tanışıyormuş gibi konuşuyor.Beni istemiyormuş gibi yapıyor.Sorduğumda ise bunu inkar ediyor tabii.Oysa ki ben Nazlı'ya karşı çok iyi davranırım,her işine yardım etmeye çalışırım,niye böyle davranıyor anlamıyorum.Neyse biz Nazlı ile sıra arkadaşıyız,Leyla ise arkamızda oturuyor başka bir kız ile.Bugün Leyla'nın yanındaki kız gelmedi.Nazlı da benim yanımdan kalkıp Leyla'nın yanına oturdu.Ben de o kadar üzüldüm ki...Nazlı'ya dedim: "Neden oraya geçtin,senin yerin burası değil mi dedim. Evet ama şimdi Leyla yalnız kaldı,arkadaşı gelmedi dedi. Beni Leyla'yı kıskanmak ile suçladı. Ben de dedim ki:"Ama ben şimdi yalnız kalıyorum dedim. Ne farkedecek ki bir sıra arkada oturunca, dedi. Ben de, e tamam o zaman madem farketmiyordu niye kalktın dedim. Öyle bir tartışma yaşadık.Tabii yine sonuçta Leyla'nın yanında oturdu.Bütün gün yalnız kaldım.Şimdi diyeceksiniz ki,başka arkadaşlar bul.Haklı olabilirsiniz fakat bunca zaman sonra arkadaşlık grupları çoktan oluşmuşken ve Nazlı benim çok yakın arkadaşımken kolay değil birdenbire...Ki bu olaydan kaçsam da hayatta belki hep böyle olaylar gelecek başıma,hep haksızlığa mı uğrayacağım?Sizce bu olayda alınganlık gösteren ben miyim?Değerli fikirlerinizi rica ediyorum.

Lise bitsin, Nazlısı, Leylası, Ayşesi, Hasanı hepsi -mişli geçmiş zaman oluyor.

En sorunsuz çağlarınız şunlar. Gelene hoşgeldin, gidene eyvallah demeyi öğrenip, gençliğiniz, özgürlüğünüzün keyfini çıkarın. İnsan ilişkilerine çok kafa yormayın. Anne, kardeş değil bunlar; kısa bir süre sonra hiç hayatınızda olmayacak insanlar.

Lise bitsin, Nazlısı, Leylası, Ayşesi, Hasanı hepsi -mişli geçmiş zaman oluyor.

En sorunsuz çağlarınız şunlar. Gelene hoşgeldin, gidene eyvallah demeyi öğrenip, gençliğiniz, özgürlüğünüzün keyfini çıkarın. İnsan ilişkilerine çok kafa yormayın. Anne, kardeş değil bunlar; kısa bir süre sonra hiç hayatınızda olmayacak insanlar.
Peki sizce bu olayda hatalı olan kim ?İlerideki yaşamıma da ışık tutar bu örnek olaylar.

Ahh lise yillari

Insallah bu dertlerini ozlemeyecegin kadar guzel bir hayatin olur

Klasik olcak ama derslerine yogunlas krizi firsata cevir derim ben:KK66:

bende kıskanırdım kankeytomu :KK70: :KK70:

Benım kankeytoom kimlere virmeeeeemmmm :KK19:

Peki sizce bu olayda hatalı olan kim ?İlerideki yaşamıma da ışık tutar bu örnek olaylar.
Ya bir çıkarı var kızdan, ya da birşeyine hayran oldu...daha cool, daha eğlenceli falan geldi. Sadakatsizlik onun hatası

Aynı niye gittin, ya ben nolucam diyerek totosunu kaldırman da senin hatan ;)

Gerçek dostluklar bile bazen ömrünü dolduruyor. Kardeşimden öte dediğin insanla bir bakıyorsun senede bir anca konuşur olmuşsun.

O yüzden biri gider, başkası gelir. Hayat çok kısa. Sen kimseyi kırıp yıkmadıktan sonra, kendi giden için hiç kafa yormamak lazım.

kafana takma bence arkadaşın leyla ile takılmak istemiş yapcak birşey yok.kafana taksan ne değişecek günü geçirmeye bak mezun olunca çok az insan arkadaş kalıyor zaten.

Back
X