çok mu bencilim?

denizsd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
21
0
0
İstanbul
ben kıyafetlerimi ve kişisel eşyalarımı paylaşmayı sevmiyorum bu yüzden evdekilerle çok tartışıyoruz ama onlar bana özel izinsiz alınması doğru değil, öyle düşünüyorum...

sabah kalkıyorum giymeyi düşündüğüm kıyafeti ablamın üzerinde görünce deliriyorum.. takılarımı alıp kullanıyor bazen bişey demiyorum ama çıkarınca sağa sola atıyor kavga etmemek elimde değil... kullanma diyorum gene anlamıyoo.. bencillik mi bu..

Bencillik değil,düzensizliğe tahammülün yok.Tabiki kardeşler birbirinin kıyafetlerini giyebilir,takılarını ortak kullanabilirler.Ablanı bıkmadan usanmadan güzellikle aldığını yerine koymasını söyle.Eninde sonunda senin titizliğini anlayacaktır.

çok uyardım ama anlamıyo.. o benden de anlayışsız sanırım

biz de ablamla aynı boyleydik ben aşırı düzenli dolabımda herşey katlı o alır kirli bırakır katlamaz sinir küpü olurdum evlendim keşke hiç kavga etmeseydik demeye başladım şimdi seve seve veriyorum hatta o isteyemiyo bile ben poşet poşet götürüyorum beraber geçirdiğiniz zman okadar kısıtliki evlenince anlaşılıyo bazı şeyler geri dönmek istiyosun ama ne mumkün hiç kafaya takmayın diycem ama sanırım sizde yaşarak anlıyacaksınız bazı şeyleri:))

benim ablamda hiç bir giysisini giymek için vermezdi bende değişik giymeyi severdim bir gün onun ayyakkabısını giydiğim için o kadar kızdı ki çok kalbimi kırdı eğer zaten bir evde kız çocuk sayısı fazla ise kızlara harcanacak para yetmiyor çok ıvır zıvır var annenin alması gerek çoğunda para durumu müsait değil , alamayınca en yakın olan kardeşden almak kaçınılmaz, sanırım bencilsin ,bu evlendikten sonra daha çok olacak

kendi yaşıma uygun kız kardeşim yoktu ama bende eşyalarımın giyilmesini sevmem
hele kirli bırakılması ya da bana tavırla fılatılıp atılması evde katliam çıkmasına sebep olurdu kesin
bu bencillik ise bencillik, paylaşımcı olmamak ise paylaşımcı değilim kardeşim ben
titizim ben
bi badi giycem, bakcam ki ter kokuyo (kendi kardeşim bile olsa) midem ağzıma gelir benim yaaa
ya da üstünde saç bulcam uuuuuuuuuuuuu
ya da pantolon ufff
hele aynı ayakkabıyı giymek hayatta olamıcak bişey

2 erkek kardeşim var yaşları biraz yakın, küçük büyüğün kıyafetlerini giyiyor, uyuz oluyor büyük erkek kardeşim
ne laf söylese fayda etmiyor (tabi giyilmesini istemediği birkaç parçası var, onlar kesinlikle giyilemiyordu, küçük onlarda sınırını biliyordu)
sanırım bu her evde böyle

kesin giyilmesini istemiyorsan baya bildiğin hır çıkarıcan ve kesin net bir dille giyilmesini istemediğini söylicen, ki üstüne gelirler böyle durumlarda öylesi durumda bile susmayıp, istemediğini net dile getiricen
ya da giyilmesi ile ilgili sorun yok ise, sorun kirli bırakılması ise, dişe diş yapıp sende ablanın sık giydiği bir şeyi giyip o istediğinde eline öylece vericen ki anlasın
bazen böyle anlaşılıyorsun napcan

kıyafet konusunda bende titizim.başkalarıyla paylaşmayı sevmem.3 kızım var benim yaşları birbirine yakın ama kıyafetleri hepsinin ayrıdır onlara bile birbirinin kıyafetini giydirmiyorum.ilerde nasıl olur bilmiyorum ama mecbur kalmadıkça aynı kıyafeti ortak giysinler istemem.takı olabilir ona sözüm yok

Bekarken ablamla bende çok yaşardık bu olayları aklıma geldikçe gülerim

Şimdi ikimiz de evliyiz bi düğün bi yemek vs.olduğunda o bana der gel dolabıma bak,ben ona derim gel dolabıma bak diye...

Birbirinizin kıymetini bilin kızlar...

kardeş kardeşe giymeleri yadırgamıyorum çünkü ailelerin para sıkıntısı var , gençlerin giyinmeleri süslenmeleri gerek ama kızımın kıyafetlerini giymek için arkadaşların istemelerini çok yadırgıyorum bir gün pahalı bir ceket vedi kızım arkadaşına bir dah geri alamadı kızın üstünde gördüm çarşıya çıktığımda , ki kız deshane gidiyor ama ceket alacak parası yok ordan burdan giyinip hava atıyot birde böyle uyanık kızlar var bunlar en çirkin olanları ki küçük ksabalarda çok yaygın bu ,şehirde bu yok

ablam bazen hiç giymediğim bi kıyafetimi giyer sonra pis pis dolabıma tıkıştırırdı tam çıldırma sebebi :)
bazende ayakkabı numaralarımız tutmadığı halde ayakkabılarımı giymeye çalışırdı ki onun giydiğini ben bi daha giyemiyordum olmuyo die
şimdi gülerek hatırlıyorz ama o zamanlar cinayet sebebi
önemli olan emanetin kıymetini bilmek özen göstermek ve en önemlisi İZİN ALMAK !! kardeşi de olsa beklyo insan

yorum yapan herkese teşekkürler. benim gibi düşünende var ama düşünmeyende var.. kıyafet paylaşmamak belki bencillik ama hiç hoşlanmıyorum takı konusunda da kullanmasına bişey demiyorum ama aldıktan sonra yerine bırakma gibi bi huyu yok maalesef... naapıcam ben bu ablaylaa

değil kıyafet canımı istese veririm vermeyenleride açıkcası yadırgarım tuhaf. Hayatta en değerli varlığım kardeşim.

sende kendine göre haklısın sana sormadan kıyafetlerini çok yakının bile olsa giymesi hiç hoş değil.. en azından giyebilir miyim diye sorsa o zaman giymesini izin verebilirsin ama hiç paylaşmak istemiyosan ve yine de alıp giyiyosa yapcak bişi yok ama bi kıyafet yüzünden de kavga etme

aman sankı ne olacak ablanmıs sende onun dolabına dal onun kıyafetlerını giy sonrada aynı onun bıraktıgı gıbı sende bırak benım bı kız kardesım yok ama unıversıte yıllarında yurtdakı oda arkadaslarımızla bazen kıyafet alısverısı yapardık ama gerı verırkende yıkar utuler verırdık bı kız vardı yıkamazdı bıle cıkartır kırlı sepetıne atardı bız yıkardık sonra ben dedımkı ona vücudum alerjı oldu ılac kullanıyorum ve doktorum yasakladı kıyafet alısverısını hatta makyaj malzemelerını kullanmak bıle yasakmıs dedım oda bıraktı benım esyalarımı kullanmayı sızde cok rahatsız oluyorsanız bole bı yol deneyın faydalı oluyor ama kardessınız normal gıbıme gelıyor kıyafetlerınızı kullanması...sanırım bı sorununuzda sızın gıymek ıstedıklerınızı gıyıyor olması sız ondan once davranıp bır gun oncesınden gıyecegınız seylerı soyleyın o da almasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…