Merhaba arkadaşlar. Aslında dertleşmekten ziyade size bir şey danışmak istiyorum. Ben 34 yaşındayım ve 1 tane çocuğum var. Özel bir şirkette çalışıyordum ama krizden dolayı kapandı. Ben de bu sene Ales e girerek akademik kariyer yapmayı düşünüyorum.Hatta Ales ile birlikte KPSS ye de girmek istiyorum.ama yaşımdan dolayı yapabilir miyim yapamaz mıyım emin değilim. Yani bazı şeyler için cok geç kaldığımı düşünüyorum. Nereden başlamalıyım bilemiyorum. Aslında sınavdan çok korkmuyorum ama akademisyen olmak çok mu zordur diye korkuyorum. yardımcı olursanız cok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
Yüksek lisans yaptınız mı? Araştırma görevlisi için son yaş 35 yaş. Bence ALES ve dil i hallettikten sonra yüksek lisansa girebilirsiniz. Ama araştırma görevlisi ya 1 sene içinde oldunuz sonra olmazsınz. Öğretim görevlisi kadrolarına başvurursunuz. Hiçbir şey için geç değil. Hangi bölüm mezunuyuz?
Benim bir akrabam o yaşlarda KPSS ye girdi atandı. Bir de o lise mezunuydu 2 çocuklu. O kadar yıl sonra memur oldu yani. Geçen yıl da üniversite sınavına girmiş. Bir yandan da üniversite okuyor. Bence eski halinden daha memnun daha mutlu artık.
İstedikten sonra geç değil hiç birşey için.
Yüksek lisans yaptınız mı? Araştırma görevlisi için son yaş 35 yaş. Bence ALES ve dil i hallettikten sonra yüksek lisansa girebilirsiniz. Ama araştırma görevlisi ya 1 sene içinde oldunuz sonra olmazsınz. Öğretim görevlisi kadrolarına başvurursunuz. Hiçbir şey için geç değil. Hangi bölüm mezunuyuz?
Benim bir akrabam o yaşlarda KPSS ye girdi atandı. Bir de o lise mezunuydu 2 çocuklu. O kadar yıl sonra memur oldu yani. Geçen yıl da üniversite sınavına girmiş. Bir yandan da üniversite okuyor. Bence eski halinden daha memnun daha mutlu artık.
İstedikten sonra geç değil hiç birşey için.
Merhaba arkadaşlar. Aslında dertleşmekten ziyade size bir şey danışmak istiyorum. Ben 34 yaşındayım ve 1 tane çocuğum var. Özel bir şirkette çalışıyordum ama krizden dolayı kapandı. Ben de bu sene Ales e girerek akademik kariyer yapmayı düşünüyorum.Hatta Ales ile birlikte KPSS ye de girmek istiyorum.ama yaşımdan dolayı yapabilir miyim yapamaz mıyım emin değilim. Yani bazı şeyler için cok geç kaldığımı düşünüyorum. Nereden başlamalıyım bilemiyorum. Aslında sınavdan çok korkmuyorum ama akademisyen olmak çok mu zordur diye korkuyorum. yardımcı olursanız cok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
Yüksek lisansınızı be doktoranızı dışarıdan bitirin dr ünvanına sahip olunca kadrolara başvurabilirsiniz
Araştırma görevlisi olmak için yaş sınırı var ve zaten doktora bitimine kadar kadro veriyorlar sonra işsiz olma ihtimali yüksek. dışarıda çalışırken lisansüstü eğitiminizi tamamlayın.
Akademisyen olmak için gerçekten istemeniz lazım. 9-5 gideyim, ay başında maaşımı alayım gibi bir meslek değil bence akademisyenlik. Öyle de olur ama o zaman memurluktan farkı kalmaz. Sürekli araştırmak, okumak ve çalışmak şart akademisyenlikte. Üretmezseniz ve topluma bilgi sunmazsanız akademisyenlik yapmış olmazsınız, derse girip çıkarsınız. Yaparım diyorsanız bence deneyin. Hiçbir şey için geç değil.
Şu an ben doktora yapıyorum. Ama yüksek lisansta da çoğu okul dil istiyor. Yani istemeyen azdır. Tabi torpil de çok var. Dışarıdan yapmak da olabilir ama dersler ve tez ağır da oluyor nasıl yapabilirsiniz izin alabilesiniz bilmiyorum. Birisi yukarıda demiş akademisyen olmak İçin gerçekten çok istemek gerekiyor. Bir de işletmeye her bölümden insan başvurabiliyor. Aklınızda olsun. Ama isteyip çalışırsanız yapabilirsiniz, bu zorlukları aklınızda tutarak.