Çok mu geç kaldım ?

Tokiarika23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2017
2.225
5.075
88
Selam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
Sizlerle yine kızımla ilgili bir derdi mi paylaşacağım.
Kızım 2 yaşını yeni doldurdu ama bir problemimiz var ,ben ona dişlerini kullanmayı öğretemedim:(
Yemekleri ezip veriyorum yani direk yutabilecegi bir kivamda oluyor. Bir kac kez tıkanmıştı o yüzden çok korkuyorum ve bir türlü alıştıramıyorum , ağzına katı birşey almıyor alsa bile anında tıkanıyor :( bu sorunu nasıl çözebilirim önerileriniz neler ??
2.bir sorunum daha var malum kizim 2 yaşına girdi ve tuvalet eğitimi derdi sardı beni , her gören sormaya başladı hala bezliyor musun diye.
Söylediklerine gore onların çocukları en geç 1,5 yaşında bezi bırakmış ve ben çok gecikmişim. Sizlere soruyorum bez bırakmak için neler yapılmalı, nasıl baslanmali ben sanki kizim henüz hazır değilmiş gibi hissediyorum:/
Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim , yorumlarınızı bekliyorum .

Kati gidalara yavas yavas baslamaniz gerekiyor,ufak parcalar halinde onune koyun,isirabilecegi seyleri eline verin. Bez konusu tamamen sizin cocugunuzun fiziksel ve ruhsal olarak hazir olmasiyla alakali. Bununla ilgili yazilmis kitaplari okuyun,egitime baslarken de kiziniza da kitaplar alin,okuyarak baslarsiniz elbet birakacak, erken veya gec. Dert etmeyin

Kati gidalara yavas yavas baslamaniz gerekiyor,ufak parcalar halinde onune koyun,isirabilecegi seyleri eline verin. Bez konusu tamamen sizin cocugunuzun fiziksel ve ruhsal olarak hazir olmasiyla alakali. Bununla ilgili yazilmis kitaplari okuyun,egitime baslarken de kiziniza da kitaplar alin,okuyarak baslarsiniz elbet birakacak, erken veya gec. Dert etmeyin
Iste eline birşey almıyor benim onu kolay bir şekilde yerdirmeme o kadar alıştı ki bekliyor ki ben onu 5 dakka da yedireyim karnı doysun .
Aslinda cok iştahlidir 3 öğün yemeğini meyvesini yer ama işte hepsini ezerek ve kaşıkla:(

Tuvalet eğitiminde bebeğin hazır olması önemli, kimi 2 yaşında bırakır kimi 3
Yaz geldi halıları kaldır, koltuklara su geçirmez alez ört, çıkar bezini dene 2- 3 gün bezsiz durmayı
Bakarsın hazırdır öğrenir, ama anlamıyorsa üstüne gitme kızma sonra tekrar denersin.

Meyve eline ver seftali falan hem yumusak oluyo.kendi kendine yer diye düşünüyorum
Benim kızımda iki yasında
Blw yöntrmini uygulamıştım o yuzden baya rahat ediyorum
Tuvalet egitimini bu sene rafa kaldırdım çğnkü hazır olduguna dair hiçbir belirti yok
Önümüzdeki ay memlekete gidicez,off düşününce şimdiden içim şişiyo.herkes bişey diycek ,takmamaya calışıcam ama kendimide biliyorum

İşe önce insanların ne dediğini dinlemeyi bırakarak başlayın. Çocuğunuzun 1,5 yaşında bezi bırakmasına gerek yok, o yaşta bırakması övünülecek bir şey değil. Çocuklarımız fabrikasyon ürünler değiller, hepsi aynı ayda bezi bırakmak zorunda değil. Kızımı hiç zorlamadım. 32 aylıkken bıraktı, kendini gayet iyi ifade edebildiği, neyin ne olduğunu anladığı yaştaydı ve inanın en fazla 3-4 kere altına kaçırdı. Bir süre gece bezlemeye devam ettim, baktım bezler kupkuru kalkmaya başladı, onu da kestim. Şuan 3 buçuk yaşında, her şey yolunda.

Kızım katı gıdaya geçişte çok zorlandı. Günde 5 öğün öğürür kusardı. Uzun süre püreyle beslendi ama kademeli olarak artırdım pütür miktarını ve mama sandalyesine, kendi kendine deneyebileceği yumuşak besinler bıraktım. Mesela kavun, karpuz verin, lor peyniri verin, pişmiş havuç, yumuşak şeftali verin. Bu konuda geç kalmışsınız evet ama üstüne düşerseniz, aşarsınız. Tıkanıyor derken, ne oluyor mesela? Öğürüyor mu, nefes mi alamıyor? Karşısına oturup birlikte deneyin, çiğnemeyi sizden görsün. İstemezse tükürebileceğini söyleyin, oyun haline getirin. Kızınızın hazır olmaması imkansız, sadece denemeye ihtiyacı var. Siz buna imkan sağlamazsanız, aşması da zor.

Iste eline birşey almıyor benim onu kolay bir şekilde yerdirmeme o kadar alıştı ki bekliyor ki ben onu 5 dakka da yedireyim karnı doysun .
Aslinda cok iştahlidir 3 öğün yemeğini meyvesini yer ama işte hepsini ezerek ve kaşıkla:KK43:
Siz vermeyin mecbur o yiyecek. En inatci cocuklar bile sonunda kendisi yiyecek kivama geliyor inanin. Kendi oglumdan biliyorum ;) yemek yemesi bir iskenceydi benim icin. Bezi de 3 yasinda biraktik. Aradiginiz kisi kesinlikle benim 😂

Ağlasa da aç kalsa da alışması için zaman gerekecek. Pes ederseniz hep pes etmenizi bekler.
Bez konusunda da bence de erken ama bazı çocuklar erken bırakıyor. Onda da sinyallerini veriyor zaten. İyi gözlemleyin derim.

Meyve eline ver seftali falan hem yumusak oluyo.kendi kendine yer diye düşünüyorum
Benim kızımda iki yasında
Blw yöntrmini uygulamıştım o yuzden baya rahat ediyorum
Tuvalet egitimini bu sene rafa kaldırdım çğnkü hazır olduguna dair hiçbir belirti yok
Önümüzdeki ay memlekete gidicez,off düşününce şimdiden içim şişiyo.herkes bişey diycek ,takmamaya calışıcam ama kendimide biliyorum
Evet herkes garip garip bakiyor kızımı bezlerken sanki ne olmuş daha yeni 2 yaşına girdi.

İşe önce insanların ne dediğini dinlemeyi bırakarak başlayın. Çocuğunuzun 1,5 yaşında bezi bırakmasına gerek yok, o yaşta bırakması övünülecek bir şey değil. Çocuklarımız fabrikasyon ürünler değiller, hepsi aynı ayda bezi bırakmak zorunda değil. Kızımı hiç zorlamadım. 32 aylıkken bıraktı, kendini gayet iyi ifade edebildiği, neyin ne olduğunu anladığı yaştaydı ve inanın en fazla 3-4 kere altına kaçırdı. Bir süre gece bezlemeye devam ettim, baktım bezler kupkuru kalkmaya başladı, onu da kestim. Şuan 3 buçuk yaşında, her şey yolunda.

Kızım katı gıdaya geçişte çok zorlandı. Günde 5 öğün öğürür kusardı. Uzun süre püreyle beslendi ama kademeli olarak artırdım pütür miktarını ve mama sandalyesine, kendi kendine deneyebileceği yumuşak besinler bıraktım. Mesela kavun, karpuz verin, lor peyniri verin, pişmiş havuç, yumuşak şeftali verin. Bu konuda geç kalmışsınız evet ama üstüne düşerseniz, aşarsınız. Tıkanıyor derken, ne oluyor mesela? Öğürüyor mu, nefes mi alamıyor? Karşısına oturup birlikte deneyin, çiğnemeyi sizden görsün. İstemezse tükürebileceğini söyleyin, oyun haline getirin. Kızınızın hazır olmaması imkansız, sadece denemeye ihtiyacı var. Siz buna imkan sağlamazsanız, aşması da zor.
Önce nefes alamıyor, yüzü kızarıyor sonra ogurup çıkartıyor bir kez hastanelik olmuştuk bu sebeble ve ben artık ister istemez çok korkuyorum.
Aslında püre yemiyor çorbasına ekmek doğrarım bol bol , sulu köfte filan yer ama işte eziyorum biraz .
Biz yemek yerken yanımıza alıyorum onu da ağzını tıpkı bizim gibi yapıyor ama iş katı yemek yemege gelince asla istemiyor. Eline birşey vermeye korkar oldum ısırıp yutuyor direk çiğnemek yok .

Siz vermeyin mecbur o yiyecek. En inatci cocuklar bile sonunda kendisi yiyecek kivama geliyor inanin. Kendi oglumdan biliyorum ;) yemek yemesi bir iskenceydi benim icin. Bezi de 3 yasinda biraktik. Aradiginiz kisi kesinlikle benim 😂
Inşallah bizde sizin gibi geçte olsa rahatlarız bazen sanki bu dönemler hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorum:(

Ağlasa da aç kalsa da alışması için zaman gerekecek. Pes ederseniz hep pes etmenizi bekler.
Bez konusunda da bence de erken ama bazı çocuklar erken bırakıyor. Onda da sinyallerini veriyor zaten. İyi gözlemleyin derim.
Hiç bir sinyal yok bez konusunda diğer konuya gelince dişlerini hiç kullanmıyor sizce hangi besinlerden başlamalıyım?

oğlum 32 aylık çıktı bezden.
şimdi 2 numaranın 2 yaşı bitecek, ona da bir dahaki yazı beklemeyi düşünüyorum.

yemek içinse çocuğa sürekli hazır sunmayın.
muz kolay örneğin. aç bırakın, dilimleyin muz çatalla koyun önüne, yesin.
ki arrık çatal kaşık kullanması da gerekiyor.

Inşallah bizde sizin gibi geçte olsa rahatlarız bazen sanki bu dönemler hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorum:KK43:
Insan umutsuzluga kapiliyor ama inanin kendinizi uzdugunuze degmiyor goreceksiniz. Hepsi zamanla hallolur. Yemek meselesinde siz yedirmeyin yeterli. Ogrenecek. Krese de yollarsaniz surec hizlanir daha cabuk ogrenir yemek yemeyi

oğlum 32 aylık çıktı bezden.
şimdi 2 numaranın 2 yaşı bitecek, ona da bir dahaki yazı beklemeyi düşünüyorum.

yemek içinse çocuğa sürekli hazır sunmayın.
muz kolay örneğin. aç bırakın, dilimleyin muz çatalla koyun önüne, yesin.
ki arrık çatal kaşık kullanması da gerekiyor.
Bugün muzu deneyeceğim çok sevdiği bir meyve inşallah yemeye çalışır.

Milleti boşver komşum 16 aylıkken öğretti benim oğlum 24 aylık öğrendi kimi 36 aylık öğreniyor çocuğun ne zaman hazırsa. Ö zaman ögret

Insan umutsuzluga kapiliyor ama inanin kendinizi uzdugunuze degmiyor goreceksiniz. Hepsi zamanla hallolur. Yemek meselesinde siz yedirmeyin yeterli. Ogrenecek. Krese de yollarsaniz surec hizlanir daha cabuk ogrenir yemek yemeyi
Kreşe seneye göndereceğim inşallah 3 yaşına girdiğinde.
Inşallah öğrenir bugünden itibaren denemelere ciddiyetle başlıcam , bana dua edin :)))

Selam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
Sizlerle yine kızımla ilgili bir derdi mi paylaşacağım.
Kızım 2 yaşını yeni doldurdu ama bir problemimiz var ,ben ona dişlerini kullanmayı öğretemedim:(
Yemekleri ezip veriyorum yani direk yutabilecegi bir kivamda oluyor. Bir kac kez tıkanmıştı o yüzden çok korkuyorum ve bir türlü alıştıramıyorum , ağzına katı birşey almıyor alsa bile anında tıkanıyor :( bu sorunu nasıl çözebilirim önerileriniz neler ??
2.bir sorunum daha var malum kizim 2 yaşına girdi ve tuvalet eğitimi derdi sardı beni , her gören sormaya başladı hala bezliyor musun diye.
Söylediklerine gore onların çocukları en geç 1,5 yaşında bezi bırakmış ve ben çok gecikmişim. Sizlere soruyorum bez bırakmak için neler yapılmalı, nasıl baslanmali ben sanki kizim henüz hazır değilmiş gibi hissediyorum:/
Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim , yorumlarınızı bekliyorum .
Herkesin çocuğu 8-9 aylıkken konuşuyo, herkesin çocuğu 1-1.5 yaşlarında tuvaletini haber veriyo o insanlar size söylediğinde maşallah diyin başka ne denebilir ki onlara .
Pütürlü gıdalar için ek gıdaya geçerken blendır vs kullanmamalıydınız , uzmanlar ek gıdaya geçerken gıdaların pütürlü olması gerektiğini söylüyor açıkçası şuan alışık olduğu durumu nasıl degistirirsinjz bilmiyorum çok fazla çiğneme ihtiyacı olmayacak şekilde pütürlü olsun başta yavaş yavaş geçiş olur.
Tuvalet eğitimine gelirsek uzmanlar 31 aylık olduktan sonra tuvalet eğitimi verilebilir der ama tabi tek unsur bu değil
Çocuğunuz gece kuru kalkabiliyor olmalı
Tuvaletini haber verebiliyor olmalı
Tuvalet korkusunu aşmış olmalı
Gibi gibi bazı unsurlar var
Yani eğer çocuğunuz konuşuyorsa ona tuvaleti geldiğinde söylemesi gerektiğini öğretin önce , sonra tuvaleti sevdirin çünkü çocuklar bazen lazimliga bile oturmak istemiyor.
Gece kuru kalkıp kalkmadigini takip edin.
En önemlisi de çocuğun ve sizin buna hazır olmanız . Etrafinizdaki insanlar yüzünden stres olmayın

Back
X