Çok mu geç kaldım ?

Tuvalet icin gec kalmadin .. 2,5 yas ideal.

Yemek konusunda gec kalmissin. Cocugun eline muz filan ver.. en fazla tikanip kusar yani nolurki? Ogure ogure ogreniyolar. Kizim 1,5 yasinda elma muz seftali veriyorum.. uzum enlemesine kesip veriyorum( soluk borusuna takilmasin diye) ekmek pogca veriyorum eline. Yani disleri heleki azi disleri varsa herseyi ogutebilir. Korkma ver yavas yavas
En fazla kusar demi , ben boğulup kalcak diye korkuyorum hep en kötüsünü düşünüyorum gerçekten artık başlamalıyım yavaş yavaş .

Kendi yemesi için teşvik edin. Çabuk alışır merak etmeyin. Önüne koyun yemeğini siz yerken alışır.
Kahvaltısını nasıl yapıyor bilmiyorum ama normalde 2 yaşında zeytinin çekirdeğini falan ayırıp yiyebildiği bir yaştır.
Benim eşim de pimpiriklidir. Ben inat etmesem kahvaltısını 2,5 yaşına kadar bulamaç olarak yapardı sanırım :)

Tuvalet eğitimine gelince, çocuğunuz hazır olunca emin olun anlarsınız.
Ama öncesinde bence siz biraz teşvik edici şeyler söyleyin. Arada sabahları altını açınca havalansın diye bezsiz bırakın. Altına yapsın ve o ıslak histen rahatsız olsun.
Ama emin olun o çevredekilerin çoğunun bebesi 1- 1,5 yaşında bezi kendileri bırakmıştır. Siz bakmayın onlara 2 yaş geç falan değil :))

Oğlum 33 aylıkken 1 hafta içinde alıştı. Öncesinde ne ben ne de o hazır değildi.
Bezi bırakmaya karar verince de hiç bez takmayın..
Aslında problem dişlerini kullanmıyor ağzına aldığını direk yutmak istiyor . Bemim bir şekilde ona çiğnemeyi öğretmen lazim .

2 yasin neresi gec ya?
2 yaşın neresimi geç ??bu alışkanlık kazandırma bikaç günde olabilecek bişey değilki oda zaman alacak bunu hesap etmedinizmi ona göre geç... Etrafınızdakilerde belirtmiş bunu yeğenim 11 aylık ufak ufak çiş diyor tabi bazen tutamıyor yada unutuyor ama gün içinde muhakkak çoğu kez söyler hatta bazen tuvalete götürürüz bişey yapmaz oyun sanıyıt onu ama neticede başladı buna komşumun ikizleri var iki yaşına girmediler onlarda söylüyor bunlar birer örnek herkesin çocuk yetiştirme tarzı farklı eltim çok katı bu konularda 4 aylıkken başladı yemek yediremeye çocuğçk 9 aylık şimdiden alıştırma külotu giydiriyor sizde böyle tercih ediyorsunuz saygı duyarım

2 yaşın neresimi geç ??bu alışkanlık kazandırma bikaç günde olabilecek bişey değilki oda zaman alacak bunu hesap etmedinizmi ona göre geç... Etrafınızdakilerde belirtmiş bunu yeğenim 11 aylık ufak ufak çiş diyor tabi bazen tutamıyor yada unutuyor ama gün içinde muhakkak çoğu kez söyler hatta bazen tuvalete götürürüz bişey yapmaz oyun sanıyıt onu ama neticede başladı buna komşumun ikizleri var iki yaşına girmediler onlarda söylüyor bunlar birer örnek herkesin çocuk yetiştirme tarzı farklı eltim çok katı bu konularda 4 aylıkken başladı yemek yediremeye çocuğçk 9 aylık şimdiden alıştırma külotu giydiriyor sizde böyle tercih ediyorsunuz saygı duyarım
Oradaki kaslarin 2 yasindan sonra gelistigini biliyorum. Evet tamda bi kac gun icinde kazaniliyor bu aliskanlik, cunku genelde 2,5 yasinda konustuklari icin daha kolay oluyor. 2 cocugumuda o yaslarda alistrdim. Bi kac gunde alistilar yani.. 3. Yede oyle yapicam

Son düzenleme:
Kati gida konusunda artik başlayın biraz zaman alır ama öğrenir. Bez konusu icin gec kalmadiniz bana gore tuvalet eğitimi önemli birşey ben kendim 3 yas yaşında başladım. Oda sabah kuru kalkmaya başlayınca, wc eğitimi her çocukta farkli Cocuk hazirsa sinyal verir yaparsiniz

2 yasin neresi gec ya?
Benim çocuk doktoru ne dedi biliyor musun ..bu günlerde (kızım 20 aylık ) tum halıları kaldirmami,alıştırma kilodu giydirmemi ,ulaşabileceği orta bir noktada lazimlik hazır tutmami ,bir süre yaptığı kakayi yemeye çalışabileceğini benim kizim kakasını yemesin diye bir peçete ile kakasıni almamı ama yüksek tepkiler vermememi 45 günde tuvalet eğitimini almış olacagini ,bu "algoritmayi" yeni geliştirdiğini söyledi.Bildigin Sivas usulü tuvalet eğitimi ne algoritmasi diyecektim ama büyük kizimin alerjik bünyesinden dolayı çok sık gidiyorum adamla iyi gecinmeliyim😅

Benim çocuk doktoru ne dedi biliyor musun ..bu günlerde (kızım 20 aylık ) tum halıları kaldirmami,alıştırma kilodu giydirmemi ,ulaşabileceği orta bir noktada lazimlik hazır tutmami ,bir süre yaptığı kakayi yemeye çalışabileceğini benim kizim kakasını yemesin diye bir peçete ile kakasıni almamı ama yüksek tepkiler vermememi 45 günde tuvalet eğitimini almış olacagini ,bu "argoritmayi" yeni geliştirdiğini söyledi.Bildigin Sivas usulü tuvalet eğitimi ne argoritmasi diyecektim ama büyük kizimin alerjik bünyesinden dolayı çok sık gidiyorum adamla iyi gecinmeliyim😅
20 aylik bi nebze ama 11 aylik nedir? Oldu olacak dogdugunda hemen ogretsinler sisi kakayi😂 ya cok ugrasirsan olur belkide ama konusan cocuk icin daha kolay oluyor.. yaza denk geliyorsa genelde baglamiyosun bezi ve arada soyluyolar arada islatiyolar alisiyolar yani. O 3-4 gun icinde cok camasir yikiyosun ama degiyor:)

20 aylik bi nebze ama 11 aylik nedir? Oldu olacak dogdugunda hemen ogretsinler sisi kakayi😂 ya cok ugrasirsan olur belkide ama konusan cocuk icin daha kolay oluyor.. yaza denk geliyorsa genelde baglamiyosun bezi ve arada soyluyolar arada islatiyolar alisiyolar yani. O 3-4 gun icinde cok camasir yikiyosun ama degiyor:)
Benim küçük 18 ay kontrolünde yürümeyen (ayakta sadece tutunarak dolaniyordu)ve baba,aba ,acıdı dışında konuşmayan bir bebekti düşün artık bir de konuşan olsa nasıl bir tuvalet eğitimi zamanlamamiz olurdu.Mesela arkadaşımın kızı benimkisi ile aynı hafta doğdu o çocuk tuvaleti gelince evin tuvaletinin kapısına dayanıp klozeti gösteriyor. Onun için kesinlikle doğru zaman

Selam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
Sizlerle yine kızımla ilgili bir derdi mi paylaşacağım.
Kızım 2 yaşını yeni doldurdu ama bir problemimiz var ,ben ona dişlerini kullanmayı öğretemedim:KK43:
Yemekleri ezip veriyorum yani direk yutabilecegi bir kivamda oluyor. Bir kac kez tıkanmıştı o yüzden çok korkuyorum ve bir türlü alıştıramıyorum , ağzına katı birşey almıyor alsa bile anında tıkanıyor :KK43: bu sorunu nasıl çözebilirim önerileriniz neler ??
2.bir sorunum daha var malum kizim 2 yaşına girdi ve tuvalet eğitimi derdi sardı beni , her gören sormaya başladı hala bezliyor musun diye.
Söylediklerine gore onların çocukları en geç 1,5 yaşında bezi bırakmış ve ben çok gecikmişim. Sizlere soruyorum bez bırakmak için neler yapılmalı, nasıl baslanmali ben sanki kizim henüz hazır değilmiş gibi hissediyorum:/
Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim , yorumlarınızı bekliyorum .
1.5 yas daha bebek ya abartmasınlar çocuk hazır olduğunu belli ederse o ayrı ama olmaz çok küçük dinleneyim ben 3 yaşında bıraktırdım hatta3bucuk yaşında bi gunde ogrendi hic zorlanmadik

Aslında problem dişlerini kullanmıyor ağzına aldığını direk yutmak istiyor . Bemim bir şekilde ona çiğnemeyi öğretmen lazim .

Acaba oyunla yemekleri nasıl çiğnediğinizi falan mı gösterseniz?
Sayı saymayı biliyorsa "hadi şimdi ekmeği 6 ya kadar çiğneyelim sonra yutalım" falan deseniz iştirak eder mi?
Huyunu tam bilmediğim için çok fazla çözüm üretemiyorum.

Ayrıca 2 yaş tuvalet eğitimi için geç diyenler anatomiden sınıfta kaldılar. Çocuğun (kız/erkek farketmez) pelvis kasları 2 yaş sonrasında gelişmeye başlar. Doktorumuz özellikle 2,5 yaşını işaret etti.

Oğlumu 2 yaşında 2-3 ayda korka korka alıştıracağıma, 33 aylıkken 1 haftada alıştırdım. 2-3 ay erken de olabilirdi ama havanın ısınmasını bekledim. Ve bu sürede (gündüzleri saymıyorum) gece 1 defa altına kaçırdı.

Çocuklar mekanik eşya değildir. Bazı şeyler çocuğa göre şekil alır. Katılık, disiplin gibi şeyler ileride başka problemlere yol açar..

Benim çocuk doktoru ne dedi biliyor musun ..bu günlerde (kızım 20 aylık ) tum halıları kaldirmami,alıştırma kilodu giydirmemi ,ulaşabileceği orta bir noktada lazimlik hazır tutmami ,bir süre yaptığı kakayi yemeye çalışabileceğini benim kizim kakasını yemesin diye bir peçete ile kakasıni almamı ama yüksek tepkiler vermememi 45 günde tuvalet eğitimini almış olacagini ,bu "algoritmayi" yeni geliştirdiğini söyledi.Bildigin Sivas usulü tuvalet eğitimi ne algoritmasi diyecektim ama büyük kizimin alerjik bünyesinden dolayı çok sık gidiyorum adamla iyi gecinmeliyim😅

"Pardon ne gerek var bütün bunlara?" derdim ben olsam :KK70:

Bir uzman bu konuda "çocuklarda, hayvanlara uygulanana benzer tuvalet eğitimi olmaz, çocuk zaten zamanı gelince tuvalet alışkanlığı kazanır" demişti.

Bunu okuduğumda daha çocuğum yoktu belki de bekardım. O zaman bile mantıklı gelmişti. Oğlum da bu tezi kanıtladı.. :KK48:
He alıştırmaya başlamadan önce "acaba nasıl olacak?" diye bir ürperti gelmiyor değil. Ama bilinç herşeyi kolaylaştırıyormuş..

Instagramda bez fiyatlarıyla ilgili capslerde bebeği kedi gibi direk kuma alıştırmaktan bahsediliyordu.

1,5 - 2 yaş geç kalınmış denince hemen aklıma o geliyor.
Bence direk kuma alıştırsınlar. Çünkü bebeklerde disiplin! önemlidir. Mazallah bir cıvıtırsa bezine falan s.çar.. :KK70:

Öncelik size söylenenleri duymamazlıktan gelip doğruca kendi düşündüğünüz araştırdığınıza yönelmek olsun onlar söylerlerde söylerler .. Ben iki kızımada 1 yaşlarından sonra tabaklarını hazırlayıp önlerine bırakırdım veya börek,poğaça,havuç bu tür yiyecekleri ellerine zorlada olsa verirdim sizin sorununuz gibi bi sorunla karşılaşmayım diye tıkanır vs. Tuvalet alışkanlığınıda babalarıyla aştık büyük kızım için 2 yaşında başladık .. Önce ben gittiğimde malum çocuklar dururmu kendiside gelirdi anlatırdım. Sonra bezini çıkarmaya başladım,bezsiz bırakırdım. Tuvaleti geldiğinde hemen bana söylemesini söyledim hatta kızım afersiniz büyük abdesttini yaparken korkmuştu bizde eşimle çocuk korkmasın alışsın diye her seferinde birlikte hareket ettik alkış tuttuk yeri geldi. Aferin kızım bak korkacak bişey yok diye diye 3 yaşına kadar bıraktık geceli gündüzlü iş size düşüyor gerçekten çok zor ve çok sabırlı olmamız gerekiyor şimdi küçük kızım içinde 2 yaşına doğru başlamayı düşünüyorum Rabbim sabır versin kolaylıklar dilerim ..

"Pardon ne gerek var bütün bunlara?" derdim ben olsam :KK70:

Bir uzman bu konuda "çocuklarda, hayvanlara uygulanana benzer tuvalet eğitimi olmaz, çocuk zaten zamanı gelince tuvalet alışkanlığı kazanır" demişti.

Bunu okuduğumda daha çocuğum yoktu belki de bekardım. O zaman bile mantıklı gelmişti. Oğlum da bu tezi kanıtladı.. :KK48:
He alıştırmaya başlamadan önce "acaba nasıl olacak?" diye bir ürperti gelmiyor değil. Ama bilinç herşeyi kolaylaştırıyormuş..
Zaten ilk kızımda hiç bu tarz bir önerisi olmamıştı bana .Büyük kızım 33 aylıkken bir kaç gün içinde tuvalet eğitimini almıştı.Cok sasirdim bu yuzden.Ben beslenme ve tuvalet eğitiminde cocugu gozlemlemekten yanayım .Genelde annelerin "kişisel basari yasama tutkularına kurban ettikleri " iki konudur çocuğun yemek sevmemesi ve olabildiğince erken bezi bırakması ...on altı yaşında altına kaçıran bir ergen olacağına çocuğum otuz aylıkken tuvalet egitimini tamamlasin derim

katı gıdalara alıştırın. vücutta kullanılmayan mekanizma yavaşlar, yetiler geriler. dil ve konuşma terapistine başvurmanız gerekiyor çiğneme için. aman ihmal etmeyin. merak etmeyin boğulmaz, yutma refleksimiz var yutmazsa da öksürür tıksırır yine çıkarır o lokmayı.

Instagramda bez fiyatlarıyla ilgili capslerde bebeği kedi gibi direk kuma alıştırmaktan bahsediliyordu.

1,5 - 2 yaş geç kalınmış denince hemen aklıma o geliyor.
Bence direk kuma alıştırsınlar. Çünkü bebeklerde disiplin! önemlidir. Mazallah bir cıvıtırsa bezine falan s.çar.. :KK70:
Neye gore gec kalma vallahi ben anlamadim. Burdaki hanimefendide 11 aydan bahsediyor. Bu kadar baski dogru degil bence.

Buyuk oglum daha zor alisti kucuk oglum zaten abisinden goruyordu.. bu yuzden cok daha kolay alisti.

Neye gore gec kalma vallahi ben anlamadim. Burdaki hanimefendide 11 aydan bahsediyor. Bu kadar baski dogru degil bence.

Buyuk oglum daha zor alisti kucuk oglum zaten abisinden goruyordu.. bu yuzden cok daha kolay alisti.
Aç altını sal evin bahçesine ...bezi bıraktı mı bıraktı ,üstüne yapa yapa gezsin... yöntemiyle ihtiyaç olan tek şey bebeğin kas kontrolünü kazanması değil ayakta durup yürüyup yaptigi kakadan uzaklasabilmesi

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim , dün kızıma muzu ezmeden elimde küçük küçük ısırmasını sağlayarak yedirdim ilk adımı atmis olduk :) inşallah devamı da güzel gelir .
Tuvalet konusunda da ortak kanı acele etmemem bu konuda gözlemlemeyi düşünüyorum henüz herhangi bir adım atmayacagim, Allah hepimize kolaylık versin cocuk büyütmek büyük meziyet :)

Iste eline birşey almıyor benim onu kolay bir şekilde yerdirmeme o kadar alıştı ki bekliyor ki ben onu 5 dakka da yedireyim karnı doysun .
Aslinda cok iştahlidir 3 öğün yemeğini meyvesini yer ama işte hepsini ezerek ve kaşıkla:(
Mesela küçük küçük doğranmış sebzeler içeren yemekler yedirin. O zaman da mı çiğnemiyor. Oyuncaklarını ısırıyor mu ya da parmağınızı? Ağzının içine parmağınızı sokup dislerine diline dokunun. Parmağınızı ısırması isteyin. Farkındalığı artsın.

Back
X