• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu hafife alıyorum düğün meselesini?

Senin ev kurma gibi bir derdin yok Ayrıca maddi sıkıntım da yokmuş o yüzden kafan rahat. Ama en iyisini yapıyorsun. Stres olunca ne oluyor ki gelip geçiyor bir şekilde oluyor her şey kafana takmamaya devam et bence.

Mesele de pek bir şey bilmiyor olmak zaten :KK45: Benden önce evlenen abi-abla kuzen vs yok, yani onlarda bir şey görmüş değilim. Kendim zaten pek hazzetmem gürültüden kalabalıktan, hiç aman gelinliği olsun, yok düğünüm şöyle olur hayalim falan olmadı. Adetler vs nedir anlamam da zaten. Misal davul zurna iyi fikirmiş, sizden onu alayım :KK23:
Bi fikir daha vereyim.onun icin pek bi hazirlik yapilmiyo tabi.
Yine gorumcemin dugununde gordum.tabi baska yapan vardirda bende sizin gibi pek dugunlere gitmem.
Hani filmlerde cicek atma olayi oluyoya.
Tuttugunuz salonda bundan bahsedin.en son guzel bi ayarlasinlar hareketli guzel bi muzik.
Siz elinizde cicek.arkada butun salon.sen atiyimi atmiyimi arkadakiler bi bekleyis.
İnan cok guzel oluyo.
Bunu denemelisin bence.
Hevesim yok diyosunya.bence doya doya gul oyna eglen tadini cikar.
Sonradan benm gibi kafani vurursun.

Aa bide ani defterini unutma.
Oturacagin masanin yanina koyulsun.arkadaslarin ailen yazsinlar biseyler.

Sen dugun videom yok dedin bnm icim cız etti cnm ya kimseninde aklina gelmemismi
Yok canm ya kimse hicbisey dusunmemiski ben dahil.
Aman iyikide olmamis videom.o sacma sapan salonu cekipte izleyip izleyip uzulecektim.
Resimlere bile bakmiyorumki.baslibasina en kotu dugun olarak tarihe gecerim o derece
Ama sonu guzel olsun inanki.esimle mutluyumya dugunu olmamis sayiyorum.keskede olmasaymis.

Yine gorumcemin dugununde gordum.tabi baska yapan vardirda bende sizin gibi pek dugunlere gitmem.
Tuttugunuz salonda bundan bahsedin.en son guzel bi ayarlasinlar hareketli guzel bi muzik.
Siz elinizde cicek.arkada butun salon.sen atiyimi atmiyimi arkadakiler bi bekleyis.
İnan cok guzel oluyo.
Bunu denemelisin bence.

Çiçek atma olayının pek hareketli geçeceğini sanmam zira bizim pek arkadaşımız olmayacak ortamda, ikimizin de yaşamadığı bir şehir, geneli akraba vs ama fikir güzelmiş. Anı defteri olur belki, bizim kendi anı defterimiz var zaten eşim ara sıra yazar içinden geçenleri :KK68: Üzüldüm içinize sinmemesine ama huzurluysanız gerisini boşverin derim naçizane :KK23:

Ben de böyle hevessizdim. Kardeşim benim için gelinlikten gelin çiçeğine,iç çamaşırına kadar bir dosya hazırlamıştı ben onlardan bakıp seçmiştim. Ama şimdi keşke her şeyi ince eleyip sık dokusaydım diyorum.

Ilk girdiğim yerden gelinliği almasaydım mesela. Evet güzeldi gelinliğim ama biraz daha gezip keyif yapsaydım falan filan işte.

Çiçek atma olayının pek hareketli geçeceğini sanmam zira bizim pek arkadaşımız olmayacak ortamda, ikimizin de yaşamadığı bir şehir, geneli akraba vs ama fikir güzelmiş. Anı defteri olur belki, bizim kendi anı defterimiz var zaten eşim ara sıra yazar içinden geçenleri :KK68: Üzüldüm içinize sinmemesine ama huzurluysanız gerisini boşverin derim naçizane :KK23:
Bu hani dugununden yakinan insanlari cok kinardim.hic sevmezdim basima geldi :))
Cevrede onemli bu konuda.hani biz bilmiyoduk gosteren ogretende olmadi.
Amannnn bosver canm yaa.
Hayir bide neye gicik oluyorum biliyomusun.kv hicbisey yapmadi.hicbiseyyy.ama kizinin dugunu dortdortluk oldu caka satiyo bize.
Sans iste.diyodumki kendi kizida var basina gelir diyodum.yok valla kadinin bi istedigi bin oldu :))
Benm sanssizligim

İnan cok guzel oluyo.
Bunu denemelisin bence.

Çiçek atma sırasında çekilmiş çok güzel bir fotoğrafım var. Çok severim o fotoğrafı güzel bir an yakalamış fotoğrafçı.

Ben de sizin gibi düşünüyordum.Yani düğün olayını falan basit düşünürdüm. Ta ki erkek kardeşim evlenene kadar . Ustelik ben yengemle birlikteydim . Beraber gelinlik almaya gittik . Gercekten çok zormus. Yengem de rahattı.. Ama günler yaklaştıkça stresi heyecani artmıştı. Ben de bile oldu o stres ,heyecan.:oops:

Senin ev kurma gibi bir derdin yok Ayrıca maddi sıkıntım da yokmuş o yüzden kafan rahat. Ama en iyisini yapıyorsun. Stres olunca ne oluyor ki gelip geçiyor bir şekilde oluyor her şey kafana takmamaya devam et bence.
Aynen ev kurma derdim yok, maddi açıdan da pek sıkıntılı sayılmayız da işte benim bu işlere çok para saçasım gelmiyor, hafta sonu gelinlik bakayım dedim de etiketlerden bir sıfır silmeyi unutmuşlar gibiydi, neyse ki buldum kafama göre bir şey :KK22: Buradan bu cevapları alınca biraz daha rahatladım, atladığım fazla da bir şey yokmuş gördüğüm kadarıyla :KK59:

Ben de böyle hevessizdim. Kardeşim benim için gelinlikten gelin çiçeğine,iç çamaşırına kadar bir dosya hazırlamıştı ben onlardan bakıp seçmiştim. Ama şimdi keşke her şeyi ince eleyip sık dokusaydım diyorum.

Ilk girdiğim yerden gelinliği almasaydım mesela. Evet güzeldi gelinliğim ama biraz daha gezip keyif yapsaydım falan filan işte.

Bana çok daral geldi misal gelinlik bakmaya başlayınca, dantel, güpür, tül, saten... Perdeciye girmiş gibi :-) Fiyat da önemli bir kriterdi açıkçası, hepi topu bir elbise yani, maaş bağlamanın anlamı yok benim için. Çiçek-taç-duvek vs her şey dahil bir tane buldum, tamam dedim ya benim aradığım buymuş meğersem:KK55:

Bu hani dugununden yakinan insanlari cok kinardim.hic sevmezdim basima geldi :))
Cevrede onemli bu konuda.hani biz bilmiyoduk gosteren ogretende olmadi.
Amannnn bosver canm yaa.
Hayir bide neye gicik oluyorum biliyomusun.kv hicbisey yapmadi.hicbiseyyy.ama kizinin dugunu dortdortluk oldu caka satiyo bize.
Sans iste.diyodumki kendi kizida var basina gelir diyodum.yok valla kadinin bi istedigi bin oldu :))
Benm sanssizligim

Ben her şeyi minimumda tutmak istiyorum açıkçası. Güzel bir mekanda keyifli bir akşam olsun yani o öyle yapmış, öteki şunu yapmamış hem işim olmaz hem de tarzım değil, uğraşmam yani. Bir de zaten ne annem ne de eşimin annesinden bir şey beklemiyorum. Gelsinler, tebrikleri kabul edip mutluluğumuzu paylaşsınlar yeter :KK23:

Ben de sizin gibi düşünüyordum.Yani düğün olayını falan basit düşünürdüm. Ta ki erkek kardeşim evlenene kadar . Ustelik ben yengemle birlikteydim . Beraber gelinlik almaya gittik . Gercekten çok zormus. Yengem de rahattı.. Ama günler yaklaştıkça stresi heyecani artmıştı. Ben de bile oldu o stres ,heyecan.:oops:

Bakalım bizde ne olacak :KK51:

Herkese merhabalar;

Öncelikle okuduğum dertlerin arasında benimkisi o kadar da mühim bir şey değil ama son günlerde kafama takılmaya başladı; fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler..

Ben hiçbir zaman düğün heveslisi biri olmadım, gelinlik hayalim, düğün planım vs olmadı yani. Geçen yaz da nikahımızı yaptık ailelerimizin olduğu bir ortamda, burada da sıkıntı yok. Fakat bir de düğün yapılması gerekiyor ailelerin hevesi kırılmasın diye. Bana kalsa nikahla yetinmek mis gibiydi ama olmadı işte. Maddi açıdan da bir sıkıntımız yok bin şükür, ondan çekiniyor değilim yani.

Mesele şu ki bana kalsa çok basit bir şey düğün. Hafta sonu gittim bir gelinlikçiye şipşak bir gelinlik beğenip aldım; tarih belli olunca internetten davetiye sipariş vericem; pasta-müzik vs olaylarını mekan hallediyor zaten. Fotoğrafçı da kolay. Kınayı evde yapıcam sade basit, maksat adet yerini bulsun. Kına hazırlığını da netten ayarlamayı düşünüyorum çerezi kınası vs artık ne lazımsa. Damatlık düğün haftası bakıcaz, eşim yurtdışında çalışıyor önceden almak istemiyoruz kilo alıp verirse diye. Ne kalıyor; gelin arabası süsleme, kuaför randevusu. Mayıs ayındaki düğün için şubatta gitsem randevu verecek yer bulurum diye düşünüyorum (düğünün yapılacağı şehirde yaşamıyorum bu arada). Düğün sonrasına yurt dışında kısa bir balayı bile koyduk hatta bu akşam konuşurken, o iki gidiş dönüş bileti, biraz da tripadvisor-booking yardımıyla halloluyor.

Yani bana kalsa hepsi şipşak halledilir işler gibi geliyor, başkalarındaki heyecanı, planlamayı vs görünce acaba diyorum benim bilmediğim başka gereklilikler var mı? Konuyu düğün hazırlıklarına açmamış olmamın nedeni de; benim düğün hazırlıklarıyla ilgili sıkıntım yok, benim derdim acaba ben mi düğünü hafife alıyorum, koşuşturmalı bir şey mi olmalı illa, yoksa bir yerlerde yanlış mıyım?
Birebir sizin gibi kolay oldu benim dugunumde nisanimda kinamda.etrafima bakiyorum cok ince detaylara takilip boguyorlar hersey mukemmel olsun diye.valla gayette guzel gecti.hicbir detayla ugrasmadim bende..
Gelinligimi hazir aldim sipsak aldik ciktik tam oldu uzerime.
Cok titizlenenlerin hep bir aksiligi oluyor gibi.bence boylesi daha iyi.dugun guzel gecsin yeter detaylar muhim degil..mutluluklar size:)

Herkese merhabalar;

Öncelikle okuduğum dertlerin arasında benimkisi o kadar da mühim bir şey değil ama son günlerde kafama takılmaya başladı; fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler..

Ben hiçbir zaman düğün heveslisi biri olmadım, gelinlik hayalim, düğün planım vs olmadı yani. Geçen yaz da nikahımızı yaptık ailelerimizin olduğu bir ortamda, burada da sıkıntı yok. Fakat bir de düğün yapılması gerekiyor ailelerin hevesi kırılmasın diye. Bana kalsa nikahla yetinmek mis gibiydi ama olmadı işte. Maddi açıdan da bir sıkıntımız yok bin şükür, ondan çekiniyor değilim yani.

Mesele şu ki bana kalsa çok basit bir şey düğün. Hafta sonu gittim bir gelinlikçiye şipşak bir gelinlik beğenip aldım; tarih belli olunca internetten davetiye sipariş vericem; pasta-müzik vs olaylarını mekan hallediyor zaten. Fotoğrafçı da kolay. Kınayı evde yapıcam sade basit, maksat adet yerini bulsun. Kına hazırlığını da netten ayarlamayı düşünüyorum çerezi kınası vs artık ne lazımsa. Damatlık düğün haftası bakıcaz, eşim yurtdışında çalışıyor önceden almak istemiyoruz kilo alıp verirse diye. Ne kalıyor; gelin arabası süsleme, kuaför randevusu. Mayıs ayındaki düğün için şubatta gitsem randevu verecek yer bulurum diye düşünüyorum (düğünün yapılacağı şehirde yaşamıyorum bu arada). Düğün sonrasına yurt dışında kısa bir balayı bile koyduk hatta bu akşam konuşurken, o iki gidiş dönüş bileti, biraz da tripadvisor-booking yardımıyla halloluyor.

Yani bana kalsa hepsi şipşak halledilir işler gibi geliyor, başkalarındaki heyecanı, planlamayı vs görünce acaba diyorum benim bilmediğim başka gereklilikler var mı? Konuyu düğün hazırlıklarına açmamış olmamın nedeni de; benim düğün hazırlıklarıyla ilgili sıkıntım yok, benim derdim acaba ben mi düğünü hafife alıyorum, koşuşturmalı bir şey mi olmalı illa, yoksa bir yerlerde yanlış mıyım?
Şu rahatlığın az biseysi bende olsa dunya yansa umrumda olmazdi sen yaşlanman anacim oh ne güzel valla. . Bsiy solim mi gayette guzel olcak gör rahat ve stressz yapılan hersy guzeldir.

Herkese merhabalar;

Ne kadar rahatsınız. Keşke sizin gibi olabilsem. Eminim sizin bütün İşler tıkırında gider. Benim de yaza düğünüm var. Kafamda kurup duruyorum. O Nasıl olacak bu Nasıl olacak sorun çıkar mı çıkmaz mı. Bide bu benim düğünüm herkes eğlenmeli Bi kez evleniyorum en güzeli en iyisi olsun istiyorum. Fotoğraf çekiminin detaylarını kına gecemin detaylarını her bişeyi düşünüp duruyorum. E bu kadar ince eleyip sık dokursam başıma kesin aksilikler gelir diye de korkuyorum. Kafam allak bullak. İnşallah düğüne kadar kafayı yemem :) Nişanlım aksine rahat. Bu kadar düşünme herşeyin Bi prosedürü var sırayla herşey olacak iyi güzel olacak inşallah diyor beni rahatlatma çalışıyor ama nafile. Bence anormalmiyim diye düşünmeyin en iyisini siz yapıyorsunuz :)

Yok, ben de böyle yaptım.Ağustosun son haftasındaydık, en yakın nikah tarihini de 19 Eylüle bulduk, şansımıza bir çift ertelemiş nikahlarını.Düğün için istediğimiz otelde de boş yer vardı,biz gittik yemekleri ve pastayı seçtik onlar başladılar halletmeye,gelinliğimi ben de hazır aldım.Nişanı ve kınayı bahçede yaptık,kurabiyeler,çerezler,hatıra eşyaları ısmarlandı 1 haftada geliyorlar zaten.Davetiyeler de 2 haftada elimize geçti.Rahat rahat yetişiyor yani aslında, gelinleri sinire strese sokan şeyler olmadan.
Yok gelin bohçasıymış,nişan bohçasıymış,çeyizmiş damat bohçasıymış adetmiş cartmış curtmuş olmadan o kadar rahat evlendik ki anlatamam.Sadece ev bulup temizletmek,eşya sipariş edip tüm evi yerleştirmek biraz yordu.Onda da evin aksesuarları çiçekleri aynaları vs gibi şeyler eksik kaldı.Dönünce geçen ay hallettik daha onları da.

6 ay önce nikah tarihini aldık 1 kaç gün sonra düğün mekanını ayarladık.

1 ay kala mobilyalar 2 ay kala evi tuttuk. 2 aydan az bi zamanda gelinlik, 2 hafta kala davetiye 3 gün kala nikah şekeri

Neyi unuttuk balayı :)
Düğün günüde balayı için otel ve uçak biletini ayarladık .

Herşey ucu ucunaydı yani son hafta okadar koşturdum ki hayatımda hiç okadar yorulmamışımdır.

Bence şimdiden bunları düşünüyosan dert ediyosundur.

Ben tarih olsunda kolay kafasındaydım.

Biraz fazla rahatsınız.
Ben de sizin gibi hiçbir zaman düğün, gelinlik hevesi ile yanıp tutuşmadım.
Sade nikah olsun diye bayağı da direttim.
Ama düğünün ertesi günü tüm pişmanlıklarım başladı.
Keşke uğraşsaydım, keşke bana ve zevklerime yakışır bir şekilde tamamlasaydım diye.
Mesela düğün yeri mekanla anlaşmakla bitmiyor, süsleme için ayrı bir organizatörle görüşüp tema belirliyorsunuz.
Aslında şöyle söyleyeyim, her şey bir paket.
Gelin ve damadın zevklerine uygun bir biçimde ikramlardan, süslemeye, seçilen şarkılardan gelinlik el çiçeğine verilen hatıralıklara, araba süslemesine, fotoğraf çekim konseptine kadar bütün olması gereken bir paket.
Ama ben de sizin gibi, uğraşmamak ve kendimi yormamak adına, ilk ne gösterildiyse tamam deyip geçtim.
Pişmanlığımın sebebi ise, düğünümde o kadar mutluydum ki, dönüp o fotoğraflara baktığımda mutluluğuma yakışır bir şekilde hayatımın en özel günüyle ilgilenmediğimi farkettim.
Gelinliğimin potluğu, sahne süslemesi, kullanılan çiçeklerin en sevmediklerim oluşu, doğru düzgün bir nikah standına bile sahip olmayışım falan filan.
Her ne kadar mükemmele yakın bir düğüne sahip olsam dahi, o fotoğraflara evimde yer veremiyorum, görmek dahi istemiyorum çünkü ben ve damat hariç hiçbir şey gözüme güzel gelemiyor.
Resmen oraya gökten düşmüş gibiyiz...

Size de özellikle detaylarıyla anlattım ki, benim gibi yapmayın.
Sırf istemiyorsunuz diye zaman ayırmazlık etmeyin, sadece kendinizin beğendiği şeylere yer verin.

Ben de senin gibiydim. Hiç şey de çok güzel oldu.
Bizim iki düğün yapmıştık eşimin tüm akrabaları yurtdışındaydı. Bir yıl sonra da Türkiye'de yaptık. İkisi de çok rahat geçmişti.
Biraz farklılık düşünebilirsin, ne bileyim kendi tarzını yansıtacak bir şeyler.
Düğün tarihini netleştirmeye bak ki yakınlara otel ve biletler daha uygun fiyata alınsın.

Aslında her şey bu kadar.

Ama için işine aileler girince, senin bulduğun kuaföre-fotoğrafçıya vs "o olmaz, bu olmaz, şu olsun" dendikçe ve en önemlisi maddiyat yeterli olmayıp her şeyin en ucuzunu ama zevkinize göresini aramakla uğraşında insanlar sıyırıyor, bu işler de uzadıkça uzuyor :)

Ben de çalışırken masa BAŞINDn halletmiştim söz Nisan KINA ve düğün ile ilgili birçok şeyi :) bir günde de Kıyafet alınmıştı oldu da bitti maşallah:)

Evet hafife alıyorsun o yüzden de önemsemiyorsun, başkası önemsiyor o yüzden de hafife almıyor, ikisinde de gariplik yok rahat ol, herkes aynı olacak diye birşey yok

Herkese merhabalar;

Ben de merasimleri sevmem, eski adetlerin günümüzde uygunsuz şekide devam ettirilmesinden de haz etmiyorum. Bizim nişandan sonra 9 ayımız vardı hazırlık için, abartmadan, kimseyi karıştırmadan, bütçemizi satır satır takip ederek hazırlandık.

Benim ailem maddi manevi çok yardımcı oldu, eşimin ailesinden birşey görmedik.

Önemli olan evlendikten sonra geçecek olan hayatınız; bir gecelik eğlenceler değil. Telaş yapmamanız gayet normal. Davulsuz zurnasız evden çıkınca da birşey olmuyor merak etmeyin, ben kapıda bekleyen davul zurnayı son anda iptal ettirmiştim. Kapıda bekleyenlere de "kimse beni hiçbiryere almıyor vermiyor, ben kendi isteğimle başım dik çıkıyorum evden" dedim ve çıktım. Öyle ya, erkek tarafı kendilerine birşey alır gibi "aha bu evden davulla zurnayla kız aldık" diyemesin istedim çünkü zaten çok da istekli değillerdi.

Siz neye değer veriyorsanız, neyi istiyorsanız öyle yapın. Bana kalsa düğün müğün yapmazdım çünkü bir anda iş takı meselelerine, o ne taktı bu niye takmadıya dönüşüyor. Hiçbir emeği geçmeyenler bir anda düğünü biz yapık demeye başlıyor vbvbvb. Gelemem hiç bunlara ama atlattık. Düğüne pek özenmesek de mümkün olduğu kadar kontrol altına aldık , yoksa istemeye istemeye birçok örf-adetin uygulanması gerekecekti.

Abartmadık biz de, maddi olarak çok kafa yorduk ama hiç kavga gürültüye dönmedi. Herşeyim sapsade ama herşeyde de benim zevkimden; emeğimden bir parça var.

Back
X