• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu hafife alıyorum düğün meselesini?

Maalesef son yıllarda gözümüze sokulan düğünler yüzünden ben de ne istediğimi şaşırmış durumdayım. Eylül gibi evlenmeyi planlıyoruz, ağustos ayına kadar çoğu yer tutulmuş olduğundan gezmeye başladık. Yemekli bir düğün deseniz neredeyse araba parası harcamamız gerekiyor ki ben istemiyorum, diğer türlüsünü ise işletme sahipleri kabul etmiyor. Hafta sonu görüştüğüm bir organizasyon firması sahibi" ayy gelin parayı düşünmez, siz isteyeceksiniz onlar yapacak " diyerek toplumda beklenen gelin imajını özetledi. Ben abartılı mobilyalar istemiyorum, düğünümde gümüş şamdanlar olmasın gerek yok dedim diye taşlanacaktım neredeyse:KK45: Dügün mekanınız, fotografçınız hazırsa ki zaten ev eşyası derdiniz de yok bence sakinliğinizi koruyabilirsiniz. Minicik bir tavsiye, son zamanlarda yaptırırım diyerek davetiye,düğün hediyesi vs bekletmeyin arkadaşımın 400 tane nikah şekeri elinde patladı kargo yüzünden. Şimdiden mutluluklaar:nazar:

Yemeksiz düğün istiyorum ben de açıkçası, parasını pulunu da geçtim kimse gene memnun olmayacak. "Ay servis geç başladı, yemekler soğuktu, kilimcinin kör oğluna benden önce yemek verildi, hiç lezzetli değildi" gibisinden bir ton bıdı bıdı; çekemem... Yemek az mı geldi, arttı mı huzursuzluğu ile de uğraşamam. Gördüğüm kadarıyla bu evlilik-düğün işlerinin son modasının adı görgüsüzlük. Ben bugün ikinci bireysel emeklilik hesabımı açtırdım, iş yerimdekiler "ay düğün yapıcaksın sonra başla şimdi para lazım olur" gibisinden konuştu. Bilmiyorlar ki ben ne gelinliğime 3500-4000 ne de mekana 14-15bin lira para veririm. Parayı harcamak için kazanıyoruz eyvallah da, para harcamak ile kaz gibi yolunmak farklı şeyler. Bilemiyorum, bu konuda kafamda deli sorular :confused:

Mekan için bir iki alternatifimiz olsa bile günü netleştiremedik iş yoğunluğu nedeniyle, o yüzden mekanla anlaşmadık henüz. Fotoğrafçı da için de aklımda çok bir şey yok açıkçası ama sanırım işin asıl özen isteyen kısmı o.. Tavsiyeniz de kesinlikle kulağıma küpe olacak :KK22:

Size de mutluluklar :nazar:

Back