Çok mu mukemmelliyetciyim?

cekirdekcik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
1.035
2.132
Baslik da bi sacma oldu ama size sormak istedigim bir sey var. Ben arkadaslarimin ya da tanidiklarimin bana karsi hatasinda hemen gemileri yakiyorum. Mesela, biri vardi. Arkadasiz yani yeni tanistik ama baya sohbet ediyoruz ben sicakkanliyimdir zaten. Artik cesaret mi aldi bu durumdan neyse, bana bi anda "aptal gibi konusma, salak gibi laf etme" falan dedi. Şok oldum. Bu arkadasim da karsi cinsten. Direkt sen kimsin vs. cikistim sonra da sildim. Geldi ozur diledi epey, en sonunda tamam sorun yok dedim. Bana bi konuda yardim edecekti onun lafini acinca da istemiyorum dedim mesafe koydum. İliskilerimde de boyleyim. Biri, bu tip hakaretvari laf edince arkadas olsun ya da sevgili kolayca hayatimdan cikarabiliyorum. Cok mu mukemmelliyetciyim ya?

Baslik da bi sacma oldu ama size sormak istedigim bir sey var. Ben arkadaslarimin ya da tanidiklarimin bana karsi hatasinda hemen gemileri yakiyorum. Mesela, biri vardi. Arkadasiz yani yeni tanistik ama baya sohbet ediyoruz ben sicakkanliyimdir zaten. Artik cesaret mi aldi bu durumdan neyse, bana bi anda "aptal gibi konusma, salak gibi laf etme" falan dedi. Şok oldum. Bu arkadasim da karsi cinsten. Direkt sen kimsin vs. cikistim sonra da sildim. Geldi ozur diledi epey, en sonunda tamam sorun yok dedim. Bana bi konuda yardim edecekti onun lafini acinca da istemiyorum dedim mesafe koydum. İliskilerimde de boyleyim. Biri, bu tip hakaretvari laf edince arkadas olsun ya da sevgili kolayca hayatimdan cikarabiliyorum. Cok mu mukemmelliyetciyim ya?
Önce gelip hakaret ediyor sonra özür diliyor oyuncakmı bu?

Mukemmeliyetcilik degil aslinda bence en iyisi bu keske herkes canini sıkanı,rahatsiz oldugunu atabilse :) sonucta istedigini hayatina sokar istedigini cikartirsin

Bunun mükemmeliyetçilikle alakası yok kendinize saygınız var ki kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi bir başkasına yapmazsınız diye tahmin ediyorum yani kişilik meselesi

Insan ilişkilerinde ben de Öyleyim.
Hakaret,saygısız tavır gördüğüm anda silerim karşımdakini.
Çünkü herkese karşı çok kibar ve terbiyeliyimdir, aksi davranış görünce affetmem.
Ben de oyleyim. Kimseyi kirmamaya dikkat ederim. Cok kibar davranirim ama cok da guleryuzlu pozitif bir insnimdir hemen kaynasirim. İnsanlar bu samimiyetten midirnedir yuz buluyor. Onceleri ses etmiyordum insaniz falan diye ama artik buyudukce insanlara da tahammulum azaliyor. Koskocaman insan nasil konusacagini bilmiyor ya da kaba davraniyor...

Aynen ben de öyleyim.
İlk başta sohbet muhabbet güzel güzel konuşulur, sonra bi anda senden bulduğu yüzle küfürlü konuşmalar, lakayt hareketler falan başlar. En sevmediğim insan tipi. O yüzden arkadaş konusunda çok seçiciyim. Kendim şaka yaparken bile belli bi seviyeyi koruduğum için kafama göre birini bulamıyorum.

Salak, aptal gibi kelimeler ancak şaka yollu ve sizin her şeyinizi bilen, nazınızın geçtiği öyle dese de sizin kırılmayacağınız insanlar diyebilir. Tabi sürekli diyebilir demiyorum.

Mükemmeliyetçilik değil aksine kendinize duyduğunuz saygıdan kaynaklı.
Bende sevmem böyle lavbali tipinde insanları.. Doğru olanı yapmışsınız zira bu gayet sert bir şekilde söylemiş ve arkadaş olalı zaten uzun bir süre geçmemiş.

Bana bu tip şeyleri ancak 15 senelik çocukluk arkadaşlarım söyleyebilir. Yoksa 4 -5 senelik arkadaşlarım bile bu sınırı geçemez.

İnsanlar sınırları bilmeli.

Ben de aynı sizin gibiyim ama bu özelliğimden memnunum. Merhametten maraz doğar diye bir söz vardır. Çevremde sevgili ve arkadaşlarına taviz verip duran, sonucunda iyi davranışı suistimal edilen birçok kişi gördükçe iyi ki böyleyim diyorum. Sonucunda yalnız kaldığım zamanlar da olabiliyor ama prensiplerime uygun hareket etmenin verdiği iç huzur bundan daha önemli bana göre.

Ben de aynı sizin gibiyim ama bu özelliğimden memnunum. Merhametten maraz doğar diye bir söz vardır. Çevremde sevgili ve arkadaşlarına taviz verip duran, sonucunda iyi davranışı suistimal edilen birçok kişi gördükçe iyi ki böyleyim diyorum. Sonucunda yalnız kaldığım zamanlar da olabiliyor ama prensiplerime uygun hareket etmenin verdiği iç huzur bundan daha önemli bana göre.
Evet... Ben de bu durumdan dolayi yalnizlik cekiyorum bazen ama o kisinin hatasini gormezden gekmeyi denedigimde de olmuyor. İcten ice sogukluk oldugu icin kendimi de mutsuz hissediyorum ban laf etti bense aldiris etmedim diye. Tek olmadigima sevindim gercekten.

Ben de oyleyim. Kimseyi kirmamaya dikkat ederim. Cok kibar davranirim ama cok da guleryuzlu pozitif bir insnimdir hemen kaynasirim. İnsanlar bu samimiyetten midirnedir yuz buluyor. Onceleri ses etmiyordum insaniz falan diye ama artik buyudukce insanlara da tahammulum azaliyor. Koskocaman insan nasil konusacagini bilmiyor ya da kaba davraniyor...
Ben de hep Güleryüzlüyümdür. Fakat hemen kaynaşamam.
Çok çabuk sıkılırım mesela.
Anında sessizleşebilirim.
O Yüzden pek sınırı aşan olmuyor, zaten tavrım çok nettir. Beni kaybetmek isteyen bunu çok kolay başarabilir bence.

Saygısızlık etmiş size, ben de olsam tavrımı koyardım. Üstüne özür dilemiş tamam özür dilemesi iyi de bir defa bişeyler bozuldu mu eskisi gibi olmuyor. Sizde sorun yok, sıkıntı bu tip insanlarda.

En iyisi bu biliyo musun ben de böyleyimdir ve çevremdeki bazıları ne kadar takıntılısın şaka işte der ama çok çok yakınım çok rahat olduğum bir iki kisi haricinde kimse diyemez bu kendine saygı duymaktır o kim ki sana salak aptal vs dicek karşısındakinin insan olduğunu unutan yaratıklar var malesef.......

Verdiğiniz örnek gayet normal, özsaygınızın gereği. Başka örnekler verir misiniz ona göre yorum yapalım?

X