• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok mu önemli bu kilo denen şey insanlar için !!!!

selam kızlar .... evleneli tam 1 sene oldu ... düğün öncesi herkeste olduğu gibi bende de kilo kaybı oldu ... çok zayıfladim ... işimde çok stresli ve tempolu yoğundu... düğünden sonra işi bıraktım 4 ay kadar evdeydim ... e o yoğun tempodan çıkıp birden evde pinekleyince kilo almaya başladım ... şimdi daha rahat bi işe başladım ofis ortamındayım ... bu kilo alımlarım devam etti ... boyum 1.69 şuandaki kilom 68 ... düğünden bu yana 8 kilo aldım... bu durum herkesi rahatsız etmiş olacakki sürekli dile getiriliyor. .. iş arkaxaşlarım kurstan arkadaşlarım kv komsuları eşimin eniştesinin akrabaları .... herkes sen kilo mu aldın , senin vücudda kilo almaya müsaitmiş, sen gün geçtikce kilo mu alıyorsun ... ya size ne diyesim geliyor ... aldım yani ben öncesindede tığ gibi bi insan değildim ki hep bu kilolardaydım size ne bu durumdan diyesim geliyor ... bu durumdan eşim rahatsız değil ... diyete yapınca kızıyor ... yüzün çöküyor hasta gibi duruyorsun diyor ... ama yıldım artık . kendimi çirkin ve bakımsız hissetmeye başladım sayelerinde ... niye bu kadar ilgilendiriyor insanların dış görünüşleri diğer insanları ... yada bütün herkes zayıf olmak zorunda mı nedir yani ... çok bunalttılar beni kızlar yemin ederim ...

insanlar kendilerini daha iyi hissetmek için söylüyor bunları bunu bilir bunu söylerim temelde başkasının mutsuzluğundan mutlu olmak ve ben ne kadar mükemmelim görüyor musunuz hiç kilo almam vs. var bende kilo vermeye çalışıyorum ama başkasını memnun etmek için değil kendim ve sağlığım için

Aksine ideal kilodasin 1.69 sun kilonda 69 olmasi lazim (bu arada boyun iyiymis kiskandim) ben 1.60 im kilom 54 ken herkes ne kadar zayif oldugumu soyluyodu simdi 60 a 60 im kilon iyi diyolar. Tabi ne kadar kilo almissin zayifla diyenlerde var da takmiyorum.zaten en buyuk hatam kilo almaya calismakti kilo aldim ama midem acildi bu seferde kendimi frenleyemiyorum yine eski yeme aliskanligima donmeye karar verdim. Konudan saptim galiba neyse :)) insanlari takma iste zayifken cok zayifsin derler kilo alincada ne kadar kilo aldin biraz zayifla derler tecrubeyle sabit yani

Aksine ideal kilodasin 1.69 sun kilonda 69 olmasi lazim (bu arada boyun iyiymis kiskandim) ben 1.60 im kilom 54 ken herkes ne kadar zayif oldugumu soyluyodu simdi 60 a 60 im kilon iyi diyolar. Tabi ne kadar kilo almissin zayifla diyenlerde var da takmiyorum.zaten en buyuk hatam kilo almaya calismakti kilo aldim ama midem acildi bu seferde kendimi frenleyemiyorum yine eski yeme aliskanligima donmeye karar verdim. Konudan saptim galiba neyse :)) insanlari takma iste zayifken cok zayifsin derler kilo alincada ne kadar kilo aldin biraz zayifla derler tecrubeyle sabit yani

Neye dayanarak ideal kilodasın dedin?:44:
Ben 1.67 falanım çok fazla araştırdım rejim yaparken; mesela benim en yüksek kilom 69 olmalıymış, alt limit de 51.
Ben şuan 54 kiloyum ve hala yüzüm toplu duruyo mesela.

68 olsam açıkcası milleti dinlemez kendim için kilo vermeye çalışırdım. Neden diyorum çünkü bi'ara 58e çıkmıştım lise dönemi ve bildiğiniz basen ve surattım. Kilo sağlıklı bi'şey değil ki...

Ki bence de güzellikle öyle ya da böyle bağlantılı. Kim kiloluyken kendini iyi hissediyo mesela?

Şu sıralar biraz stres yaptım çok yedim farkındayım :56: aynı şeyi bana da yapıyorlar çok kilo aldın filan diyorlar ben farkında değilim sanki ayrıca kime ne vücut benim vücudum diyemiyorum da yakın zamanda spora ve diyete başlamalıyım bence sende öyle yap yoksa susmak bilmez bu insanlar :31:

Ben 6 Ay once dogum yaptim. Zaten evlendikten sonra almistim. Ustune hamilelik kilolari, sonra sut olsun diye yediklerim epey kilo aldim. Bebegim 4 Aylikken diyetisyene gittim emzirdigim icin diyet vermedi, en azindan 7 aylik olsun dedi. Ama insanlar o kadar acimasizki daha 40 im cikmamisken bile kiloma laf edenler oldu.2 Aylik anneyken 2 Tane sen gelmissin masallah bu ne kilo salmissin dedi bi akrabam kendi kilosuna bakmadan. Ben yni dogum yaptim kiloluyum senin kilolar neden dedim. Herkes doguruyo ama bakiyosun incecik dedi yuzsuzce. Napabilirum benim yapimda buymus:( kimisi dogurud 40 gun sonra 38 bedene doner,kimiside benim gibi alir. O siralar cikmazdaydim, diyet yapamiyorum, spora vaktim yok bebegime gek bakiyorum. İnsallah simdi baslayacagim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben 6 Ay once dogum yaptim. Zaten evlendikten sonra almistim. Ustune hamilelik kilolari, sonra sut olsun diye yediklerim epey kilo aldim. Bebegim 4 Aylikken diyetisyene gittim emzirdigim icin diyet vermedi, en azindan 7 aylik olsun dedi. Ama insanlar o kadar acimasizki daha 40 im cikmamisken bile kiloma laf edenler oldu.2 Aylik anneyken 2 Tane sen gelmissin masallah bu ne kilo salmissin dedi bi akrabam kendi kilosuna bakmadan. Ben yni dogum yaptim kiloluyum senin kilolar neden dedim. Herkes doguruyo ama bakiyosun incecik dedi yuzsuzce. Napabilirum benim yapimda buymus:( kimisi dogurud 40 gun sonra 38 bedene doner,kimiside benim gibi alir. O siralar cikmazdaydim, diyet yapamiyorum, spora vaktim yok bebegime gek bakiyorum. İnsallah simdi baslayacagim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence başka doktora gidin hamileyken bile diyet veriyolar doğumdan sonra da diyet listesi verirler bence.
Diyet demeyelim de sağlıklı beslenme diyelim.
Çünkü bazen süt olsun psikolojisiyle yemeği abartabiliyo anneler :1: Kendi küçük kardeşimin doğum ve sonrası evresini çok net hatırlıyorum annem süt olsun diye gecenin ikisinde şerbet içerdi sonrası malum:1:

Merhaba
Öncelikle mutluluklar diliyorum .
1.69 boyum 59 kiloyum . Bir dönem 70den fazlaydım facia bir dönemdi .
Kilo ne olursa olsun insanın hayatını olumsuz etkiliyor . Basit bir tişört alırken beni pırtlayan göbek ...
İleride çocuğunuz olunca zaten alacaksınız o kiloları . Etrafınızdaki insanlar eski halinizle kıyaslıyorlardır muhakkak . Değil 8-10 kilo 3 kilo bile farkediyor

selam kızlar .... evleneli tam 1 sene oldu ... düğün öncesi herkeste olduğu gibi bende de kilo kaybı oldu ... çok zayıfladim ... işimde çok stresli ve tempolu yoğundu... düğünden sonra işi bıraktım 4 ay kadar evdeydim ... e o yoğun tempodan çıkıp birden evde pinekleyince kilo almaya başladım ... şimdi daha rahat bi işe başladım ofis ortamındayım ... bu kilo alımlarım devam etti ... boyum 1.69 şuandaki kilom 68 ... düğünden bu yana 8 kilo aldım... bu durum herkesi rahatsız etmiş olacakki sürekli dile getiriliyor. .. iş arkaxaşlarım kurstan arkadaşlarım kv komsuları eşimin eniştesinin akrabaları .... herkes sen kilo mu aldın , senin vücudda kilo almaya müsaitmiş, sen gün geçtikce kilo mu alıyorsun ... ya size ne diyesim geliyor ... aldım yani ben öncesindede tığ gibi bi insan değildim ki hep bu kilolardaydım size ne bu durumdan diyesim geliyor ... bu durumdan eşim rahatsız değil ... diyete yapınca kızıyor ... yüzün çöküyor hasta gibi duruyorsun diyor ... ama yıldım artık . kendimi çirkin ve bakımsız hissetmeye başladım sayelerinde ... niye bu kadar ilgilendiriyor insanların dış görünüşleri diğer insanları ... yada bütün herkes zayıf olmak zorunda mı nedir yani ... çok bunalttılar beni kızlar yemin ederim ...

insanların laf olsun diye söyledikleri ilk şey bu diye düşünüyorum :) 'aaa ! kilo mu aldın, ya da kilo mu verdin sen ?' :1:

Neye dayanarak ideal kilodasın dedin?:44:
Ben 1.67 falanım çok fazla araştırdım rejim yaparken; mesela benim en yüksek kilom 69 olmalıymış, alt limit de 51.
Ben şuan 54 kiloyum ve hala yüzüm toplu duruyo mesela.

68 olsam açıkcası milleti dinlemez kendim için kilo vermeye çalışırdım. Neden diyorum çünkü bi'ara 58e çıkmıştım lise dönemi ve bildiğiniz basen ve surattım. Kilo sağlıklı bi'şey değil ki...

Ki bence de güzellikle öyle ya da böyle bağlantılı. Kim kiloluyken kendini iyi hissediyo mesela?

Tv de dinlemistim 1.67 sin kilon 67 den yukari olursa kilolu gurubuna giriyosun. doktorda arkadasa soylemis en iyi kilo boyunla kilonun esit olmasidir diye.tabi bence en iyisi kilonun daha az olmasi sonucta nasilsa kilo alcaksin kilonu ayni sekilde korumak cook zor

Son düzenleme:
kilolu olursun yada olmazsın bu ayrı mesele
bence sen kendini nasıl hissediyorsan öyle olmalı
ben bu konuda hassasım 1.71 boyum 53-54 arasında kılom 2 kılo alsam morelim bozar çökerim
şimdide herkez bana zyaıfsın ya dıyolar morelım bozulmuyor cünkü boyle mutluyum

fakat siz bu durumdan sankı memnunmus gıbı yazmısınız ama degıl neden özgüveninizi kaybdiyorsunuzki böyle söylüyorlar diye
bence eger bu duruma dur demenız gerekıyrosa evet dıyetısyene gıdın

haklısın sağlık konusunda ams benim anlam veremediğim şey zaten güzellikle zayıflığı aynı kefeye koymak ... evet hep bu kilolardaydım evlenmeden öncede beni rahatsız eden bi durum yok sağlık konusundada ama benim rahatsız olduğum konu insanların tutumu ... diyetisyene gitmeye karar verdim biraz evvel kocamla konusurken bunu dile getirdim ... evde konusuruz dedi ... büyük ihtimalle karşı çıkack :) senin de dediğin gibi 60 düşmeye karar verdim ...

canım sen kimseye bakm sen ideal kilo aralığındasın!! bende 169 boyundayım ideal kilo aralığımız 53-71 kilo evet üst sınıra yaklaşmışsın ama azıcık dikkat etmeyle 2-3 versen güzel olur ama bence böylede idealsin kendimden biliyorum bende 66 kiloyum 3-4 kilo aldım bende tamam ideal kilo aralığı deyipte harala gürele yememek lazım ..ilk evlendiğim sene ben ünv öğrencisiydim ve ye iç sınav çalış otur modunda olduğum için 73 kiloya kadar çıktım koşu bandı almıştım eve o sene o şekilde verdim birde akşam 6dan sonra yemek yemiyordum..ama şu varki evliliğin ilk senesi herkes genelde kilo alıyor sonra düzene giriyor herşey Allah sağlık sıhhat versin evinde huzur olsun önemli olan o

Üzülme canım takma o kadar. Ben de evlendikten sonra 5 kilo aldım çocuk düşündüğüm için de veremiyorum doktorum sporu yasakladı. Kilo aldın diyenlere de eee kocam bana çok iyi bakıyor diyorum Susup kalıyorlar :) :)

ya bende biliyorum kilo çok sağlıklı değil ... aldım evet belkide sıkıntılı dönemden sonra saldım kendimi . benim anlamadığım olay şu benim aldığım kilolardan görümcemin eşinin akrabasına , kayınvalidemin komşularına ne ... hiçbir samimiyetim olmayan insanlar bunu dile getirirken nasıl bi zevk alıyorlar ... yada bigün sonra geniş giyindiğim için sen hergün kilo mu alıyorsun diyen kurs arkadaşım ... bi gecede şiştim mi yani ben ... ben bunu anlamıyorum herkes zayıf olmak zorunda mı

Merhaba canım,

Sen yazalı çok olmuş ama aynı dert bende de var. Beni burada en cok rahatsız eden konu insanların hangi cüretle benim bedenim hakkında konuşma hakkını kendınde gördükleri. Ben güzellik=zayıflık algısını cok yanlış buluyorum. BU herhangı bısırı ıcın doğru olabılır ama bazıları ıcın doğru da olmayabılır. Nasıl kımı sarı sacı severse kımısı nefret eder bu da onun gıbı bırsey. Zayıf olmak; çalışkan olmak, durust olmak, nazık olmak v.s. gıbı kişinin sahıp olduğu bır mezıyet degıl bır secımdır. "Ikı çocuk doğurdu ama senden ince" gibi lafları söylemeye hak bulan ınsanları algılayamıyorum ve oyle ınsanları eger arkadaşsa hayatımdan çıkarıyorum ama kv dem ve ne alakaysa kayınpeder ben de sureklı böyle laflar edıorlar bana karsı. En son esıme soyledım uyardı. Onların yanında sızı ılgılendırmez vs dedı. Ama bu tarz söylemlerle bana tacızlerı devam edıyor.

Saglık konusuna gelınce, Bunu söyleyen ınsanlar eger hergun sporunun yapan, organık beslenen, sebzesının meyvesının nerede hangı sezonda yetıstıgıne ozen göstere, sıgara alkol kullanmayan ınsanlarsa söyleyecek sozum yok. Ancak butun gun fosur fosur sıgara ıcen, kısın elma gıbı domateslerı yıyen, basıt bır kac makarna ve ızgara ve yağsız salatadan başka yemek yemeyen, cesıtlı beslenmeden uzak, fabrıkasyon dıet sutlerı yougurtları yıyen ınsanlar, emın olsunlar bunları yapmayana ama kılolu olan ınsanlar sızden daha sağlıklı.

Kendı doğrularını ınsanlara dayatma hakkını kendınde görenler bence kendıleri de ancak başkalarının dayatmalarını kabul edıp uyguladığında mutlu olan ınsanlar. Yanı kendılerıyle degıl başkalarının takdırıyle ıyı hısseden ınsanlar.

Tekrar soyluyorum benı sıınırlendıren bana kılolu demelerı degıl sadece ve sadece benım bedenıme karışma hakkını kendılerınde gorebılmeleri ve kendı doğrularını dayatma cabası .

Sevgıler,

ameron aynısı başıma geldi.
insanların başkalarıyla konuşacak bir şeyi kalmadığı için böyle.
bikere bence çok ayıp birisine kilo mu aldın demek. çünkü birisinin kilo aldığını anlamak için baştan sona süzmek lazım. bunu da herkes yapamaz. bi kere bi samimiyet gerekir.
bundan sonra sana her kilo mu aldın diyene sen de :
sen de mi aldın? beyazların ne kadar artmış? yaşlandın mı sen? gözaltıların neden böyle mor? hasta mısın filan de
sen de onların moralini boz.
denendi %100 çalışıyor.
kimse kimsenin eğlencesi değil

eşin rahatsız değilse kime ne yaw, ayrıca şişmanda değilsin yani, ben böyle seviyorum eşimde böyle seviyor de geç
hep bu popüler kültürün etkileri herkes 34-36 beden olmak zorundamı zaten kadınlar gün geçtikçe aynı olmaya başlıyor, dışarı bi çıkın tüm genç kızlar kilosun giyimine saçına makyajına aynı sanki, asıl sıkıcı olan bu bence

8 kilo ciddi bir fark ve tabiki hemen goze carpar ..
Sagliginiz icin bile olsa kilo almamalisiniz ..
Ben kilolu insanlarin gercekten mutku oldugunu sanmiyorum.
Herzaman zayif insandim hamilelik nedeniyle kilo alldim ve bu durumdan cok rahatsizim.

Herkes üst üste söyleyince kendinizi saldırı altında gibi hissetmişsiniz, bunalmışsınız. Bu nedenle de savunma psikolojisi altında yazıyorsunuz, kendimi savunucam derken fazla kilolarınızı savunuyorsunuz farkında değilsiniz.

Kilo almaya güzellik-çirkinlik ekseninden yaklaşırsanız asıl tehlikeyi göremezsiniz.

2 beden büyük pantolon almak zorunda kalmak, göbeğin pantolondan taşması, genişleyen kollar yüzünden sıfır kol giyememek...

Bunlar buz dağının sadece görünen kısmı, sadece vücudunuzun dışında olanlar. Siz bi de içeride olanları bilseniz.

4 ayda 10 kilo çok büyük bi degişim. Üstelik bu 10 kiloyla da kalmayacak emin olun. Kilo aldıkça
-hareket kabiliyetiniz sınırlanır,
-çok daha çabuk yorulur ve nefes alma sorunları yaşamaya başlarsınız,
-metabolizmanız yavaşlar,
-mideniz genişlediği için daha çok yemek yeme ihtiyacı hissedersiniz.

Sonra o 10 kilo olur size 20-30 kilo.

Şeker, hipertansiyon, meme, rahim ve safra kesesi kanserine yatkınlık, hem bebegi hem sizi tehdit eden pek çok gebelik sorunu sizi bekliyo yani.

Beni görenler ayy sana ne olmuuuş diyo aaa o manken gibi kız sendin dimi aa tanıyamadım vallaaa ben 68 kilo evlendim boyum 1.75 doğum yaptım 95 kilo kaldım doğumdan sonra ee bekarken açıktım bakımlıydım şimdi kapalıyım yaşlı gibi oldum daha 26 yaşındayım onlarda haklı da bu kadar açık sozlu olmasalar iyiydi

Back
X