• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu sığ düşünüyorum bilmiyorum

Ailen yardım beklemiyor ki?2 bin maaş alırsın 500 verirsin mesela,bu yardımdır.Ama hepsini ailene verip 200 eline kalacaksan bu nedir ki ya? Annenin tavrı yanlış.

Bence 300 iyi. Haftada 1 ya da 2 haftada 1 bi kilo et alirsin yada max 50 tllik mutfak alisverisi yap yeter. Paranin kalani icinde bi hesap acip gizlice biriktir. Bidr sen calisiyosun yani ustune basina biseyler alman gerekir git alisverisini yap
Yaptm ama içime sinemedi ki suçluluk duygusuyla
Aldim ihtiyaclarimi
ne kadar maaş alıyorsun?
İdareten bi işte çalışıyorum şuan 900tl.. Kpss puanmdan umutluydum ama olmadı gelmedi bi yerler

Ailen yardım beklemiyor ki?2 bin maaş alırsın 500 verirsin mesela,bu yardımdır.Ama hepsini ailene verip 200 eline kalacaksan bu nedir ki ya? Annenin tavrı yanlış.

Borç çok, annem de sağdan soldan borç aldı babam icin onları kapatmak için istiyo büyük ihtimalle. Benm kizdigim babamin bize danışmadan borç yapıp annemi bizi ugrastirmasi. Bi de annemle aramiz zaten bozuk erkek arkadaşımı öğrenmişti telefonumu kurcalayarak. Evet ondan gizledm ama anlatamazdm tepkisinden korkmustum zamaninda. Nerden tutarsanız sorun yanı bende bilmiyorum yıllar sonra okuyup ne derim bu yazdıklarım için.

Yaptm ama içime sinemedi ki suçluluk duygusuyla
Aldim ihtiyaclarimi

Borç çok, annem de sağdan soldan borç aldı babam icin onları kapatmak için istiyo büyük ihtimalle. Benm kizdigim babamin bize danışmadan borç yapıp annemi bizi ugrastirmasi. Bi de annemle aramiz zaten bozuk erkek arkadaşımı öğrenmişti telefonumu kurcalayarak. Evet ondan gizledm ama anlatamazdm tepkisinden korkmustum zamaninda. Nerden tutarsanız sorun yanı bende bilmiyorum yıllar sonra okuyup ne derim bu yazdıklarım için.

O senin emegin canim suçluluk duyma tabi o kadar calistiktan sonra paranı istedigin gibi harcamalisin. Kaldi ki zaten cok cuzzi bi miktar aliyomussun paranin hepsini ailene versen calismanin mantigi yok ki

10 yıldır çalışıyorum maaşımın tamamını eve verir içinden ihtiyacım kadarını alırım, hiç bir zamanda harçlıksız parasız yada istediklerimden yoksun kalmam.Bizde ev idaresi annemdedir, eve para vermekten gocunmam annem bizim için verdiğimiz paralardan yatırım yapar birikim yapar.Sizin gibi sadece kendini düşünen boş hevesler peşinde bir babam olsaydı belki verdiğim para zoruma giderdi.Maaşının tamamını kendi alan arkadaşlarım sürekli parası olmamasından kredi kartı borçlarından yakınırken şaşırıyorum da açıkçası, kirayada çıksanız kiraya faturalara mutfağa masrafınız olacak illaki.O yüzden o evde yenilip içilip kalınıyorsa eve katkıda bulunulmalı.

Anne babanın zamanında yaptığı hatalar evlatlarını zor duruma düşürmemeli. Borç yaparken bir de kızıma danışayım dememiştir. Şimdi ödeyemeyince neden sizin derdiniz olacakmış? Kesinlikle vermeyin.

Ben daha okuyorum ve sana annemin yorumunu söylim ablam var ve o da okuyo bu arada çalışında maaşınızı elime sayın diyo şakamı yapıyo ciddi mi anlamadım ama bişey diyemedim:KK17::KK53::-):KK6:

Anne babanın zamanında yaptığı hatalar evlatlarını zor duruma düşürmemeli. Borç yaparken bir de kızıma danışayım dememiştir. Şimdi ödeyemeyince neden sizin derdiniz olacakmış? Kesinlikle vermeyin.

Benim de zoruma giden bu.annemden benden habersiz evi ipotek ettirip neredeyse her bankadan kart alırken bize sormamasi. Anneme çok uzuluyorum ama sırf erkek arkadaşımı ona anlatamadigim, paramin hepsini eline sayamadığım icin beni karşısına alması canımı sıkıyor. Ruh hali bi iyi bi kötü. Benm de psikolojim bozulabilir.

anneniz babanız çalışıyor mu peki???
Annem çalışmıyor, babamin da iş durumu çok karısık şuan, ziyadesiyle hem de.. İş kurmak için yapilan büyük küçük borçlar vs.

bende ilk maaşımı olduğu gibi anneme vermiştim istemediği halde kendime 1 tişört bile almadan

oldukça duygulandı ağladı sarıldı falan

sonra naptı semtin en lüks kuaförüne gitti kesim boya fön kaş manikür falan full paket bakımdan geçti

1 karton malbora aldı dikkatini çekerim kartonla aldı

neyse üstünden yıllar geçti ama sinirlerim zıpladı daha daha neler yaptığını yazamıcam

beynime balyoz indi resmen o günden sonra bidaha öyle bi hata yapmadım

Benim de zoruma giden bu.annemden benden habersiz evi ipotek ettirip neredeyse her bankadan kart alırken bize sormamasi. Anneme çok uzuluyorum ama sırf erkek arkadaşımı ona anlatamadigim, paramin hepsini eline sayamadığım icin beni karşısına alması canımı sıkıyor. Ruh hali bi iyi bi kötü. Benm de psikolojim bozulabilir.

Annem çalışmıyor, babamin da iş durumu çok karısık şuan, ziyadesiyle hem de.. İş kurmak için yapilan büyük küçük borçlar vs.

Anneniz erkek arkadas konusunu bilincli buyutuyor bence, elinde koz olmasi icin.

ya 900 tl nin neresini verceksin zaten sen şimdi bu parayla bu sorunu yaşıyosan yarın bi gün eline memur olup 2.500 tl geçince seni varya of yer bitirir tavrını baştan koy bence ileride çıkacak olan sorunlarıda önlersin
500 yada ben olsam 400 veririm çok sıkışıklarsa annen madem çok istiyo evden el işi falan yapsın bunu acıma yad acımama olarak değerlendirmiyorum eger babanın arkasında haksız yere duruyosa ve bu açığı seninle kapatmak istiyosa taşın altına elini koysun....

evde oturup da çalışma gayreti göstermeyip çocuğunun kazandığı paranın tamamını istemek bencilliğin daniskası.
üzülmeyin siz doğrusunuz.

ya 900 tl nin neresini verceksin zaten sen şimdi bu parayla bu sorunu yaşıyosan yarın bi gün eline memur olup 2.500 tl geçince seni varya of yer bitirir tavrını baştan koy bence ileride çıkacak olan sorunlarıda önlersin
500 yada ben olsam 400 veririm çok sıkışıklarsa annen madem çok istiyo evden el işi falan yapsın bunu acıma yad acımama olarak değerlendirmiyorum eger babanın arkasında haksız yere duruyosa ve bu açığı seninle kapatmak istiyosa taşın altına elini koysun....

600tlsini almıştım kardeşimle kendi eksiklerimi alabildim ki hala alamadığım şeylerim var bi de yapmam gareken bi birikim. ihtiyac varken de birikim yapmak doğru mu orası mechull.memurlukta kesin değil ki artık su olanlardan sonra. zaten atanırsam bile annem planını yapmıştı sağolsun. bin tlsini ipotek ettirilen evimiz için ayırıp binini de eve verecektim. öyle düşünüyordu canım annem (..)benm düzenimi kurmak için uğraşmak yerine.önlisans 86puanm var ama atanamadım 3.atamalar geliyor yine umudum yok bi ayrı doluyum bu konuda

evde oturup da çalışma gayreti göstermeyip çocuğunun kazandığı paranın tamamını istemek bencilliğin daniskası.
üzülmeyin siz doğrusunuz.

kendisi de yazın komşumuz aracığıyla gündelik işlere gitti biraz para kazandı ama o para olduğu gibi babamın borçlarına gitti. benden de bu isteniyor. geçen hafta kahvaltı yaparken laf sokuldu bana annem sömürü yaptı bende çalışırım napim vs, annemin kardeşi de laf soktu kızların sana bakar neyse vs. babam da orada tabi. tüm yük kücücük omuzlarımda gibi hissettim.ben nası bi durumun içindeym diye. cokta yakınmak istemiyorum ama sinirlerim bozuluyor. 300tl verdim diye arkamdan konustular o gün küfürler hakaretler babam sağolsun bağıra çağıra laf söyledi erkek arkadaşım oldugu için. o cahilliğinin cezasını cok cekmiş ben de cekicekmişim. babanneme inip omzunda ağladım.durum böyleyken annemin ben yeterınce cektim sen cekme deyip beni rahat bırakması lazımken beni caydırmaya calısıyor neymis yozgatlılar iyi olmazmıs, bu cocuk beni satarmış :S ailecek psikolojimiz bozuk dicem ama ortada aile mi var bilemiyorum.

Chunky sen gidersen para kaynaklari kesilcek Sen in elinde hi sekilde alirlar parani aklima Kemal sunalin bi film I geldi

hoşgeldin canım aramıza desem daha iyi olur sanırım.
bi anne baba evladını nasıl bi yük olarak görür demiştim ki farketmeden büyük konuşmuşum.
okul hayatını bitirene kadar bende böyle onlar bizi düşünüyor falan zannediyordum .biz ailemize yük olmayalım üzülmesinler ,şurdan burdan kısalım diye düşünürken onlar bizi bi an önce işe yerleştirip maaşlarımızı alma niyetindeymiş.bide düzgün bi iş bulup giremedim diye adım iş beğenmiyor a çıktı,her gün surat ını çekmek zorunda kaldım.çok şaşırmıştım anladığımda çok üzülmüştüm ama hayat işte

Back
X