Çok mutluyum işten çıkarıldım (!)

Off ya valla su is hayatindan biktimm anladim ki komple bikmis millet. Buna sebep olanlarin topu Allahindan bulsun. Benimde cok memnun oldugum bir isim var(di). Bizim ofise bir kiz gelip gidiyodu is ariyodu haline üzülüp saga sola haber vermistim simdi ben dogum iznindeyim yerime onu almislar ben geri donmeyeyim diye neler neler dedi çocuğum dinc degilmis gece beni uyutmazmis vs. Dersimi aldim yilbasinda is basi yapicam ama istenmeyen kisi oldum bile cok duramayacagim galiba

Herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor artık. Daha bu yaşta bıkkınlık geldi. evde yapılacak işlere bakıyorum yemin ederim. Bi de bu yolu deneyeyim

Önce ki iş yerimde çok sustum ve ezildim. Daha fazla bunu yapmak istemiyorum...
Hak veriyorum size ama soyle diyeyim calistigim ortamlarda kafasiven rahat olan insanlar hicbirseye karismayan insanlardi

Ben yeni oldugum zamanlarda birisi perspnelden bi arkadas ile ilgili ileri geri konustuguna sahit oldum bende dayanamadim hakaiz oldugunu dusunup arkadasi savundum ama bin pisman oldum cunku genelde boyle durumlarda yalniz kalan siz oluyorsunuz

Bi arkadss anlatmisti calistigi is yerindekiler maaslarina zam istiyorlarmis kararlastirip konusalim demisler diyo ki toplandik ben en ondeydim kapiyi caldim kapiyi acinca arkadaslara yolavereyim once onlar girsin diye kenara cekildim arkada bi kisi bile yoktu demusti boyle fikra gibi traji komik seylerde yasaniyor

Hak veriyorum size ama soyle diyeyim calistigim ortamlarda kafasiven rahat olan insanlar hicbirseye karismayan insanlardi

Ben yeni oldugum zamanlarda birisi perspnelden bi arkadas ile ilgili ileri geri konustuguna sahit oldum bende dayanamadim hakaiz oldugunu dusunup arkadasi savundum ama bin pisman oldum cunku genelde boyle durumlarda yalniz kalan siz oluyorsunuz

Bi arkadss anlatmisti calistigi is yerindekiler maaslarina zam istiyorlarmis kararlastirip konusalim demisler diyo ki toplandik ben en ondeydim kapiyi caldim kapiyi acinca arkadaslara yolavereyim once onlar girsin diye kenara cekildim arkada bi kisi bile yoktu demusti boyle fikra gibi traji komik seylerde yasaniyor

Orası öyle. Çok etliye sütlüye karışan bir tip değildim zaten. Milletin dedikodusunu dinlememek için öğlenleri tek bile takılırdım. Ama bu da zarar. Dışlıyorlar bir süre sonra.
Bi yandan da diyorum tam kendi işim değildi, bütün çabalarım boşa gidecekti boşver iyi oldu bi yandan da diyorum parayı nerden bulacaksın şimdi.
Bu kadar dibe vurdum ama inanıyorum ki Allah karşıma çok güzel bir fırsat çıkaracak değerini bilmem için beni böyle süründürüyor :D

Orası öyle. Çok etliye sütlüye karışan bir tip değildim zaten. Milletin dedikodusunu dinlememek için öğlenleri tek bile takılırdım. Ama bu da zarar. Dışlıyorlar bir süre sonra.
Bi yandan da diyorum tam kendi işim değildi, bütün çabalarım boşa gidecekti boşver iyi oldu bi yandan da diyorum parayı nerden bulacaksın şimdi.
Bu kadar dibe vurdum ama inanıyorum ki Allah karşıma çok güzel bir fırsat çıkaracak değerini bilmem için beni böyle süründürüyor :KK70:
Inşallah tez zamanda hayirli kapilar acilir

iyi yapmışsın ezdirmemekle.sonucu kontrol etmek her zaman elimizde değil.için rahat olsun.Allah'ın adaleti büyük merak etme.

Masam kapının önündeydi yani benim sırtım kapıya dönük. Pcde işlerime bakıyordum.
Sonra bi kaç sefer günaydın diyen birini işittim. Oda da o kadar kalabalık ki anlatamam herkes bi yandan konuşup iş halletmeye çalışıyor. Ofis ortamı işte. Neyse ben döndüm arkamı baktım. Sana günaydın diyoruz duymuyomusun günaydın denince günaydın denir dedi. Fark ettiyseniz o da çok kalabalık bu kadar insan içinde sizi arkam dönükken nasıl fark edip cevap verebilirim dedim. Seninde dilin baya uzunmuş dedi. Bende evet öyledir dedim. Olay budur bundan ibaret.
Masamın yanına gelipte Babing günaydın şu işi halleder misin dedi de ben mi tınlamadım ?
Çok boş beleş, gereksiz bir sebepmiş ya, üzüldüm.
Siz orada o adama cevap olarak, yani ilk cümlesine hiç bozuntuya vermeden gülümseyerek (yapmacık da olsa) "Günaydın, kusura bakmayın duymadım, çok ses var. Arkam da dönük olunca fark etmedim. Nasılsınız?" deyip bağlayabilirdiniz bence. Yumuşatılmayacak birşey değilmiş bana göre. Özellikle yaşça büyük olan insanlar en ufak bir olumsuz tavrı kendi üstlerine alınabiliyorlar, abuk sabuk tepkiler verebiliyorlar. Yani böyle ona somurtarak cevap falan verseniz zaten anında arıza çıkaracak birine benziyor anladığım kadarıyla.

Masam kapının önündeydi yani benim sırtım kapıya dönük. Pcde işlerime bakıyordum.
Sonra bi kaç sefer günaydın diyen birini işittim. Oda da o kadar kalabalık ki anlatamam herkes bi yandan konuşup iş halletmeye çalışıyor. Ofis ortamı işte. Neyse ben döndüm arkamı baktım. Sana günaydın diyoruz duymuyomusun günaydın denince günaydın denir dedi. Fark ettiyseniz o da çok kalabalık bu kadar insan içinde sizi arkam dönükken nasıl fark edip cevap verebilirim dedim. Seninde dilin baya uzunmuş dedi. Bende evet öyledir dedim. Olay budur bundan ibaret.
Masamın yanına gelipte Babing günaydın şu işi halleder misin dedi de ben mi tınlamadım ?
Siz orada o adama cevap olarak, yani ilk cümlesine hiç bozuntuya vermeden gülümseyerek (yapmacık da olsa) "Günaydın, kusura bakmayın duymadım, çok ses var. Arkam da dönük olunca fark etmedim. Nasılsınız?" deyip bağlayabilirdiniz bence. Yumuşatılmayacak birşey değilmiş bana göre. Özellikle yaşça büyük olan insanlar en ufak bir olumsuz tavrı kendi üstlerine alınabiliyorlar, abuk sabuk tepkiler verebiliyorlar. Yani böyle ona somurtarak cevap falan verseniz zaten anında arıza çıkaracak birine benziyor anladığım kadarıyla.

Canım tıkandığı tavır çok iticiydi. O yüz mimikleri tavrı filan... Tavrımı yumşatabilirdim evet ama olay içinde ki mimikler ve fiziksel iletişim de beni en çok etkileyen şeydir. Laflar haricinde. Yüzüme gözlerini dikip hareretli bir şekilde konusunca kendimi tutamadım. Şakayla karışık deseydi bende bu kadar tepki vermezdim tabi. Ve açıklamamı yapınca neden uzun dilli oluyorum ? O nu anlamadım.

Adamın olayın devamındaki tavırları çok haksızca ama işi tırmandıran sizin terslemeniz olmuş.

O yaşta, kıdemli bir çalışanı üstelik daha üçüncü gününüzde böyle terslerseniz, işinizden olmasanız bile şirkette geçimsiz olarak tanınırsınız.

Kendinizi biraz törpülemeniz gerektiğini düşünüyorum.

Daha 2 hafta olmus ise baslayali ve tartismaya girmissin. Bu sekilde devam etmemeni tavsiye ederim

Bence sizin profesyonellik üzerine kendinizi geliştirmeniz lazım. Orada altta kalmayacağım diye babanız yaşında adamı terslemeniz ayıp zaten. Diyelim ki aksi biri karşınızdaki. Bu dialoğu güzel bir şekilde yönlendirebilirdiniz de. Ağız dalaşına girmişsiniz resmen. Yaptığınız şey kendini savunmak, ezdirmemek değil. Saygısızlık. Ha o adam çok mu saygılı? Hayır. Ama sizin de farkınız yok yani buradan bakınca. Hatasız değilsiniz, en az o adam kadar hatalısınız.

İkincisi, iş sizi bulmaz. Siz şuna kısaca "çalışmaya niyetim yok" deyin.

Adamın olayın devamındaki tavırları çok haksızca ama işi tırmandıran sizin terslemeniz olmuş.

O yaşta, kıdemli bir çalışanı üstelik daha üçüncü gününüzde böyle terslerseniz, işinizden olmasanız bile şirkette geçimsiz olarak tanınırsınız.

Kendinizi biraz törpülemeniz gerektiğini düşünüyorum.

İşe gireli 3 gün olmuş. Yabancıyım alışmaya çalışıyorum. Şirket çalışanları adaptasyon sürecinde destek olmaları gerekirken laf sokma çabalarına girmiş.
Herkesin içinde '' sana diyorum duymuyo musun nezaketten bir habersin sanırım '' diyen insana ay pardon x bey özür dilerim nahralarımı çekseydim acaba. Tepki vermeyip şak şakcılık yapsaydım böyle olmazdı gerçi. :KK53:

Bence sizin profesyonellik üzerine kendinizi geliştirmeniz lazım. Orada altta kalmayacağım diye babanız yaşında adamı terslemeniz ayıp zaten. Diyelim ki aksi biri karşınızdaki. Bu dialoğu güzel bir şekilde yönlendirebilirdiniz de. Ağız dalaşına girmişsiniz resmen. Yaptığınız şey kendini savunmak, ezdirmemek değil. Saygısızlık. Ha o adam çok mu saygılı? Hayır. Ama sizin de farkınız yok yani buradan bakınca. Hatasız değilsiniz, en az o adam kadar hayalısınız.

İkincisi, iş sizi bulmaz. Siz şuna kısaca "çalışmaya niyetim yok" deyin.

Zaten aksi biri kendisi tanıyamadım pek gerçi öyle dedikodusu dönüyor. :) Çalışanların arasında ki konusmları patrona yetiştiren tiptenmiş. 21 yaşındayım zaten. Profesyonel istesem de olamam :) Her şey tecrübeyle olur. Ha bir de çok güzel bir laf vardır. Büyük büyüklüğünü bilsin de küçükte saygısını bilir. Ben zaten olayın üstünü örtmek isteyip diğer laflarına cevap vermedim. Kendisi kinlenmiş, bu durumda bakarsak ondan 40 yas küçük olmama rağmen ben daha profesyonelim :)

Zaten aksi biri kendisi tanıyamadım pek gerçi öyle dedikodusu dönüyor. :) Çalışanların arasında ki konusmları patrona yetiştiren tiptenmiş. 21 yaşındayım zaten. Profesyonel istesem de olamam :) Her şey tecrübeyle olur. Ha bir de çok güzel bir laf vardır. Büyük büyüklüğünü bilsin de küçükte saygısını bilir. Ben zaten olayın üstünü örtmek isteyip diğer laflarına cevap vermedim. Kendisi kinlenmiş, bu durumda bakarsak ondan 40 yas küçük olmama rağmen ben daha profesyonelim :)

Profesyonelliğin anlamını öğrenmekle başlamalısınız. Profesyonellik tecrübeyle gelmez. Bu iş etiği gibi bir şey. Yaşla tecrübeyle ilgisi yok. Eğitimle, kendini geliştirmeyle ilgisi var.

İşe gireli 3 gün olmuş. Yabancıyım alışmaya çalışıyorum. Şirket çalışanları adaptasyon sürecinde destek olmaları gerekirken laf sokma çabalarına girmiş.
Herkesin içinde '' sana diyorum duymuyo musun nezaketten bir habersin sanırım '' diyen insana ay pardon x bey özür dilerim nahralarımı çekseydim acaba. Tepki vermeyip şak şakcılık yapsaydım böyle olmazdı gerçi. :KK53:
Şakşakçılık yapmanıza gerek yok, terslemeden "arkam dönük, duymamışım, günaydın" diyebilirdiniz.

Her yerde bu tip insanlar olacak. "Dilim sivri benim, oh altta da kalmam" diye bu şekilde ikili tartışmalara girerseniz daha çok benzer olay yaşarsınız.

İstediğiniz kadar haklı olun, iki günlük çalışanın bu şekilde diklenip tartışma çıkarmasından hiçbir işveren hoşlanmaz. Ofis ortamı sizin sınıf ortamınız değil. İşyerinde uygun davranışla şakşakçılık da çok farklı şeyler.

Gerçi burada bile senelerdir iş tecrübesi olan insanlara takındığınız tutumu görünce açık ofis ortamları için daha olgunlaşmanız gerektiğini düşünüyorum.

Şakşakçılık yapmanıza gerek yok, terslemeden "arkam dönük, duymamışım, günaydın" diyebilirdiniz.

Her yerde bu tip insanlar olacak. "Dilim sivri benim, oh altta da kalmam" diye bu şekilde ikili tartışmalara girerseniz daha çok benzer olay yaşarsınız.

İstediğiniz kadar haklı olun, iki günlük çalışanın bu şekilde diklenip tartışma çıkarmasından hiçbir işveren hoşlanmaz. Ofis ortamı sizin sınıf ortamınız değil. İşyerinde uygun davranışla şakşakçılık da çok farklı şeyler.

Gerçi burada bile senelerdir iş tecrübesi olan insanlara takındığınız tutumu görünce açık ofis ortamları için daha olgunlaşmanız gerektiğini düşünüyorum.
Takındığım tutum nedir ? Ağır kaba bir uslüp kullanmadım.
Önce ki iş yerimde alttan alıcı sessiz oldukça problemler yaşadım. Artık sessizliğimden ve yapıcı durumlarımdan müdürlerim kendi özel işlerinde kullanmaya başladıklarında pes ettim. Yani bunun ortasını şuan bulamıyorum. Sanki aynı şeyleri yaşayacakmışım gibi. Ezilmek istemiyorum artık. Ne kadar alttan alıp sustuysam o kadar ezildim. Öyle olacaksa hiç olmasın daha iyi.

Takındığım tutum nedir ? Ağır kaba bir uslüp kullanmadım.
Önce ki iş yerimde alttan alıcı sessiz oldukça problemler yaşadım. Artık sessizliğimden ve yapıcı durumlarımdan müdürlerim kendi özel işlerinde kullanmaya başladıklarında pes ettim. Yani bunun ortasını şuan bulamıyorum. Sanki aynı şeyleri yaşayacakmışım gibi. Ezilmek istemiyorum artık. Ne kadar alttan alıp sustuysam o kadar ezildim. Öyle olacaksa hiç olmasın daha iyi.
Kabasınız demedim zaten. Terslemeye müsait bir yapınız olduğu izlenimi uyandırdınız sadece.

Hakkını aramak, kendini ezdirmemek gereksiz yerde çıkış yapmayı gerektirmez. Dediğiniz gibi arası yok sizde. Fazla sessiz olursanız problem yaşadığınız gibi, bu şekilde daha dakika bir gol bir "karşılık verip huzursuzluk çıkaran" insan konumuna düşerseniz de problem yaşarsınız.

Kime karşı sesinizi çıkaracağınızın dengesi yok anladığım kadarıyla. Yaşınız daha genç ve toysunuz. Bu tip olaylarda alttan almak sizin değerinizi arttırır. Eğer bu olayda siz yapıcı olsaydınız, madem diğer adamın da aksi olmak gibi bir ünü var, herkes "Babing ne efendi kızmış, güzel idare etti durumu" derdi.

Geçmiş tecrübelerinizden de bu durumdan da gerekli dersi çıkarıp orta yolu tutturacağınızı umuyorum. İş hayatı ideal bir ortam değil maalesef, "büyük büyüklüğünü bilsin" diyemiyorsunuz her zaman.

Hem de benzeri bir şey yaşadim. Çağrı merkezinde işe başladım 1 hafta sonra satışın iyi değil diye beni işten çıkardılar. Çok ağladım, ne idi bu? İş hayatında insanları ve olayları anlamak çok zor.

o patron bir elemanin lafina bakip bir baska elemani basit bir sebep den kadar kolay isten cikartiyorsa o sirket batar eninde sonunda bence

Canım tıkandığı tavır çok iticiydi. O yüz mimikleri tavrı filan... Tavrımı yumşatabilirdim evet ama olay içinde ki mimikler ve fiziksel iletişim de beni en çok etkileyen şeydir. Laflar haricinde. Yüzüme gözlerini dikip hareretli bir şekilde konusunca kendimi tutamadım. Şakayla karışık deseydi bende bu kadar tepki vermezdim tabi. Ve açıklamamı yapınca neden uzun dilli oluyorum ? O nu anlamadım.
Uzun dilli olmuyorsunuz tabi ama öyleymişsiniz işte ona göre. Biraz törpülenmelisiniz, ne olursa olsun. Zor olduğunun farkındayım ama bir seçim yapmamız lazım, işsiz kalmak mı yoksa insanları yerine göre alttan almayı öğrenmek ve uygulamak mı? İlla ki bir işe girip çalışacaksınız. Karşınıza belki daha da kötüleri çıkacak. O ne kadar itici olursa olsun siz makul olmalısınız. Biraz kendinize hakim olmanız lazım. Siz orada benim dediğim gibi, günaydın duymamışım, pardon falan deseydiniz belki o da yumuşayacaktı ve tavrını sürdürmeyecekti. Kötü olmuş sonucu. Bu kadar keskin olmayın, keskin sirke küpüne zarar derler.

Back
X