cok mutsuzum 2.5aylik kizim var lohusalik bunalimi yasadim

yasemin_arya

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2015
2
0
39
2.5aylik kizimi disari cikarabilirmiyim parka filan evde bunaldim ankarada yaşıyorum havalar guzel enfeksiyon kapmaz dimi puf mutsuz hissediyorum kendimi

2.5aylik kizimi disari cikarabilirmiyim parka filan evde bunaldim ankarada yaşıyorum havalar guzel enfeksiyon kapmaz dimi puf mutsuz hissediyorum kendimi
Bnm kizimda bugun iki aylik oldu emziriyorum benden baska kimsede durmuyo dgl parka gecen hastanede kontrolum vardi 10 dk lik yol mesafesinde bile durmadi doktor muayeneyi bile zor yapti :KK43: butun gun evdeyiz

Ben de korkuyordum cikarabilir miyim nolur ne biter diye. Bi gun oyle bi patlama noktasina geldim ki karnini doyurup altini temizleyip giydirdim guzelce koydum portbebeye aldim ciktim. 15dk turladik. Henuz 2 aylık bile değildi. Tek başıma anca anneme gidip geliyordum o da taksiyle. Simdi 5.5 aylık, kucağıma aldığım gibi çıkıyorum bi tur atıyoruz en kötü ihtimalle. Allah kolaylık versin, anne olmak kolay değil ama dunyanin en güzel şeyi. Bu günler geçecek. Zorluklar hiç bitmeyecek elbette yenileri çıkacak fakat şimdi ki gibi değil.

Bizde 3,5 ay evden çıkmadık kızımla dışarı çıktığımız anda emme krizi durmadan ağlardı... Şuan 5 aylık yeni yeni çıkmaya başladık.. Bebeklerin sağı solu belli olmuyor küçük oldukları içinde havadan nem kapıyorlar bir süre çıkartmasanız iyi olur...

Kesinlikle güzelce giydirin ve dışarı çıkarın. 10 dk.lık bir hava alması bile çok iyi gelecektir hem bebeğe hem size.
Zamanla alışır. Nasıl buyuturseniz oyle kalır bağışıklığı. Enfeksiyon kapmaz elbetteki.

Lohusalık depresyonu varsa bile bundan kurtulmak kişinin elindedir.
İnanın geçiyor, bir kaç ay sabredin.. Bu günlerinde zevkini çıkarın. Bir daha gelmeyecek.
O şuan en güzel kokan zamanlarında.

bizim de daha yeni Kırkımız çıktı. Ben emzirmiyorum. Mama ile besliyorum. 38 günlükken yani geçen hafta sonu avm ye gittik eşimle sadece yemek yiyip kahve içip geldik. Zaten ortamdaki ugultu sayesinde uyanmadi bile. Emzirsem de giderdim hem emzirme odaları hem de önlükleri var. Dün de kuzenime gittik. İki kızı var onun da çok küçükler yaşları da yakın. Onun da perişan halini görünce kendimi daha iyi hissettim. Herkes böyle diye. Bugün de babymall e gideceğiz. Hafta sonları evde durmak yok. Haftaiçi de bakalım hava güzel olursa arabasına koyup yürüyüşe çıkacağım. çıkın kızlar. Sorumsuz olun demiyorum ama sakınan göze çöp batarmis. Önleminizi alın, eşiniz de yanınızdaysa korkmayın. Kendi ruh sağlığınızı da düşünün. Ben 2 kere ağır depresyon atlattım. Ruh sağlığının değerini çok iyi bilirim. O yüzden önerim kendinizi esir etmeyin.

Merhabalar , bende Ankara'dayım,benim bebeğimde bugün 26 günlük, biz işitme testiymiş, topuk kanıymış, kontrollerimiz vs sürekli hastane ve dra gittik, muhtemelen sizde gitmişsinizdir, bebeği sarıp portbebeye koyuyoruz , çantasını hazırlayıp çıkıyoruz , o kadar keyif alıyorki, evde mızmızlansa dahi yolda keyifle uyuyor,40 ı çıksın ben evde hergün durmayı düşünmüyorum :) her bebek aynı değil tabi, ama bence 2 nizinde hava alması Şart , herhangi bir sağlık sorunu yoksa çıkılabilinir diye düşünüyorum, emziriyorsan, 1 tane emzirme önlüğü alabilirsin, 10 dk bile olsa iyi geliyor :KK66: en azından ben öyle yapıyorum, Bebeğin ve senin durumunu sen daha iyi bilirsin tabi :))

ben 22 ockta doğum yaptım 10 gün soonra çıkarmaya başladım
yoksa bunalımla başedemezdim
Allah'a şükür hiçbişey olmadı bugüne kadar
eve tıkılıp kalmayın o eskidenmiş

Benimde kızım 4 aylık oldu ama hala aynıyım ne ev işi yapmak geliyor içimden ne yemek yapmak! Doğum sonrası kilolar dışardan gelen eleştirilerde işim içine girince insan herşeyden soğuyor nasıl atlatıcam bunu bilmiyorum ...

Ben 10 günlükken çıkarıyordum buyuk oglumu okula goturebilmek için.Ama asil evden cikmayan çocuk daha kolay hasta oluyor.Hava cok ruzgarli ve soguk olmadigi müddetçe cikabilirsin.Bebege hicbirsey olmaz.Hem cikip 1 saatlik yürüyüş sana da iyi gelir.Depresyonda eger ilac kullanimi mümkün degilse ilac niyetine yuruyus tavsiye ediyor doktorlar.Arkadaslarin yok mu gorusebilecegin ? Ev islerine temizlige falan cok kafayi takmamaya çalış bebegine odaklan.Biraz buyurse zaten calisirsin.

Bir de acaba hamilelikte depresyon gecirdin mi ya da daha oncesinde?

Ben kızımı 20 günlükken çıkardım.
Çünkü o gün günlerden ne olduğunu hatırlayamamıştım:KK76:kafayı yiyorumherhalde deyip kızım ve eşimledışarı atmıştım kendimi.
Sen de kendini eve kapatma.

X