Cok mutsuzum ,bunalimdayi

minikoglusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2011
81
25
98
Antalya
Nerden baslayacagimi tam bilemiyorum.biz esimle 2009 yilinda evlendik.ben evin tek kiziyim memur bir babanin cocuguyum.esim ise uni.terk abileri ile isyeri calistiriyorlardi.o zman kor kutuk asiktim.uzakliklar aile yapimizin uyumsuzlugu vs konular hic gozumu gözükmüyordu.
Uzun yillar bu iliski baska memleketlerde surdu.
Sonunda biz evlendik rahmetli annem hic istemedi,sonra eşimi taniyinca sevdi gonulsuzde olsa verdi.bu zaman zarfinda annem hastalandi.biz evlendigimizde annem kemo.görüyordu.zaten 1 ssenelik evli ve 2 aylik hamileyken annem vefat etti.aradan yaklasik 1,5 sene sonra esim iflas etti hemde ne iflas.sonra babam yatalak oldu senelerce baktik.bu sure zarfinda evliligimiz cok kavgali gecti.esimin psikolojisi iyice bozuldu.tabi benimde.ben gurbette yim öğretmenim.ama artik iyice yoruldum.evliligimizz o kadar sorunlu ki.hic ortak paylasimimiz yok.esim iyice dagitti.sabah erken kalkip ise gitmiyor.her sabahimiz hadi kalk hadi kalk seklinde geciyor.aksamalarida 10 dan asagi gelmiyor.haftasonlari ise cumartesi dukkan aciyor.pazar ya dykkan aciyor yada annnesi gile diyoryz.sen ne yapmak istersin diye. sormuyor.arada bana para veriyor.ama daha cok sans oyunlarına ve ozel zevklerine harciyor.faturlar oglumun kres parası pazar alisverisi falan bende hep.cok sukur ben eve yetiyorum.ama esimin borcu dag gibi.sayisaldan para cikmadan duzelmez derler ya o hesap.ne yapacagimi sasirdim.ben evlatlik olarak buyudum.annem babamda olunce oyle saskin kalakaldim.derdimi kimseye anlatamiyorum.herkes bir uzaklasti zaten.cok dua ediyorum ama yoruldum artik.cok uzun oldu.kusura bakmayin

Canım benim ya ne kadar içten anlatmissiniz. ...evladinizla kendinize yeni bir hayat kurmanız mümkün değil mi acaba çünkü eşinizin özellikleri ömürboyu katlanarak yaşanacak cinsten görünmüyor Allah yardımcınız olsun kardeşim. ..hiç olmadı mesleğiniz var evladiniz var doğruyu biliyorsunuz da uygulamak acı. ...Haklisiniz. ..sevgiler

Allah yardımcın olsun . Bir şey sormak istiyorum , bu evliliği hala istiyor musun ? eşini seviyor musun ? bir gelecek görüyor musun ? Nereye kadar devam ediceksin veya o kadar sabrın var mı ? Eşinin düzeleceğine inanıyor musun ? Bence sorun eşinin kendine gelmesi ! eşinin baba olduğunu , bir koca olduğunu hatırlaması lazım . Ciddi bir şekilde silkelenmesi lazım...

Tesekkur ederim.esim aslinda iyi bir insan özünde. Seviyorum o da beni seviyor.fakat bu iflas esimin hesapsiz buyuk islere girmesi arti dolandirilmasi iflasimizin nedeni.babam yatalakken babama bakmasi beni cogu kez frenliyor.ama dayanamiyorum cok bunaldim.bir evimi verdim borclara.simdiki evimide verdim ama kac ay oldu satilamadi.ben ev falan degil huzur istiyorum. Herseye sifirdan baslamak istiyorum alirken 5 dkkada aldigimiz ev kac ay oldu satamadik.sattigimizdada cogu borca gitcek zaten .
milletin rutin hayati benim için bir luks.ne bilim aksam beraber yemek yemek, kahvalti yapmak,tatil yapmak(tatilden kasit akraba ziyareti).koca yaz tatilini evde geçiriyorum.bana sen git diyor ama ben arkaaslari ile icer dagitir diye gitmiyorum.hic ev gezmemiz yok ,hic ortak arkadasimiz yok.cok erken bir iflas oldu bizim.sifirdan baslayabilsek keske.kendimi cok kadersiz hissediyorum ya .bir ailem var ama onlala buyumedigim icin icimde hic bir his yok .görüşüyoruz fakat anlayin iste uzaktan akrabamlarmis gibi.

Konusuyorum.ama sonu kavga ile bitiyor.ilk bagiran ben oluyorum genelde.ustume gelme diyor.ne yapayim diyor kafayii yiycem zaten diyor .zaten cogu kez uykusunda sayikliyor.ben dunyanin sonu degil diyorum .ilk iflas eden sen degilsin diyorum .ama durum duzelmeyince bu sefer sans oyunlarina yoneliyor .alkol olayi eskisi kadar yok kac aydir evde içmiyor.cok para gidiyor diyor artik.arkadaslari ile icmesi de azaldi .ayda bir iki.ama ise gitmek hic istemiyor (zaten dukkanda cok mal kalmadi.gelene yok demektrn biktim diyor).bense olaya su yönden bakiyoru..tamam olan oldu .ama çocuğumuzun su gunleri guzel gecsin vakit ayiralim diyorum.o ise hep borclari düşünüyor

Aileniz neden sizi evlatlık vermiş?
Eşiniz biraz kendine gelmeli..bu dünyada tek iflas eden o değil ki..belki bir uzmandan yardım almanız lazım. Hiç gitti mi bir psikiyatrist görmeye?

herseyden once esiniz ozunde iyi olabilir ama oldukca bencil.
sende calismiyor olsaydin bu kadar rahat olamazdi, ev zaten donuyor ve bir gayret gostetmiyor gibi.
artik o isyerinden hayir gelmiyosa basla is bakmali falan, bir sekilde due cikmaya gayret etmeli.
arkadaslariyla icmeler falan, bunalima girmek icin bahane ariyormus sanki.
haddinden fazla anlayisli olmussunuz sanki.
cocougun durumu nasil aile icinde?
ikiniz bir hayat kursaniz dahami iyi olcak acaba, bunlari dusun bence biraz.

Bu bir dönemse, eşinize destek olmalısınız ama o şans oyunları işi benim midemi bulandırdı açıkçası, çünkü sizin bir lira bile olsa, bu borç ve sorumluluk altında "Şansınızı denemek" gibi bir lüksünüz bile yok, kaldı ki bir de içmek. Kusura bakmayın bunu incitmek için söylemiyorum, eşinin senden daha rahatına düşkün davrandığını görmen için söylüyorum. Evet belki sıkıyor kendini uykularında ama battı balık yan gider havası da var.Bir tartışmanızda da derdini öne sürerek kaçıyor.

Borç, eşinizin sorumluluktan kaçma bahanesi olmuş; "Borcum var, moralim bozuk, psikolojim iyi değil, napayım"
Ne yap, bir yerlerden başla, sana destekçi olan karını hoş tut, kimi cezalandırıyorsun sen?

Yanılıyor muyum?

Eşinizin silkelenip kendisine getirilmeye ihtiyacı var.
Aranız iyiyse, yardımcı olurlarsa eşinizin annesi ve babası ile konuşun, durumu açın. "Benim de annem babamsınız, bir çare" deyin... Eşin "Şikayet mi ediyorsun" vb. diyecek olursa da, "Onlar benim de annem babam, sen de içine içine gömüldün, ben kiminle dertleşeyim sokaktan geçeni mi çevireydim" dersin.

Doktora gitmez oyle bir huyu var.ben kendim gittim bana agir depresyon dedi ilac verdi.esim icme onlari yok kalbine yok midene yazik dedi icirmedi.bagimli olursun dedi.ailem ise zaren benim dogumumda ölümden dönmüş biyolojik annem, o kadar cocuk ustune ben 2 ay yatmis hastanede halam vermis beni .zaten fakirlikte varmis ustune beni gozleri gormemis bile olecekmis nerdeyse.artik bunlari takmiyorum.iykide vermisler.cunku beni buyuten ailem ozellikle annem pirlanta gibiydi .cok özlüyorum onu .oglumu goremedi.

Evet kesinlikle batti balik yan gider havasinda.esimin babasi vefat etti.annesi hasta.psikoloijk olarak.soyledim ona esime cok kizdi.bir cozum olmadi .bazen bosanmayi düşünüyorum.ama esim ogluna vakit ayirdigi zamanlarda cok iyi .gozu gibi bakiyor.bunu ona yapmam haksizlik diyorum.sabret diyorum.fakat iyice hircin oldum.gönlümü hos etse.bu zor zamanlar daha rahat gececek diye düşünüyorum.ama ustune bunlarda olunca iyice kavgaci oldum

doktora gitmez demişsiniz ama buralarda hep söylüyolar ya aile terapisti diye... hani gitseniz, işe yarar belki. çünkü evliliğiniz dışındaki hayat şarları sizi birbirinizden uzaklaştırmış. sanki uğraşılsa düzelebilir gibi geldi. ay üzüldüm ne bileyim. normalde hemen boşan filan yazarı ama.

Bilmiyorum ne yapsam bilmiyorum.bazen sen ustune duseni yapiyorsyn daha ne yapacaksin ugrasma artik diyorum.bazende ozellikle oglumu düşünüyorum.yeterince savasmamissin kolay yolu secip babami birakmissin der diye düşünüyorum.bir akil verin kizlar .

bakın boşanırsanız da kendiniz için devam ederseniz de kendiniz için... çocuğu bahane etmeyin. siz bu adamı seviyo musunuz?düzelmesi için çabalar mısınız? o çabalar mı? gücünüz var mı? bunları düşünün. siz mutlu olmadıktan sonra o çocuğu nasıl mutlu edeceksiniz ki?

Tartışma ile bir yere varılmıyor çözüm odaklı düşmelisin. Eşin psikolojik açıdan çökmüş durumda , yalnız şans oyunları ile borçlarından kurtulamaz. Anladığım kadarı ile eşinin hayat enerjisi de bitmiş ve hayattan sanki beklentisi yok. Herkes zor günler geçiriyor ve eşinin baba olduğunu, eş olduğunu hatırlaması gerekiyor ve sana büyük bir sabır gerekiyor. Hayat sana çok zor şartlar sunmuş ama görüyorum ki sen çok güçlü bir kadınsın, annesin, eşsin ve bunların hepsinin üstesinde gelecek potansiyele sahipsin. Allah gücümüzün yetmeyeceği derdi omuzlarımıza yük etmez sevgili arkadaşım.

İyi baba olmak ile iyi koca olmak farklı farklı şeylerdir ama işte, çocuğuna iyi davranıyor diye kalbin yumuşuyor da, niye karısına höt höt davranıyor?

Ciddi bir konuşma yapmalısınız, durumun gidişi konusunda gözlerini açmalı "Beni kaybedeceksin, bunu istemiyorum ama beni buna doğru itiyorsun, beni huyları çekilmez bir insana dönüştürüyor, kendime küstüyorsun" gibi... İçli bir adam mıdır? Anlar mı böylesi sözlerden? Sesinizi yükseltmeden, konuşmanın başından sonuna kadar tavrınızı değiştirmeden, kızgınlığınızı değil kırgınlığınızı vursanız yumruk gibi?

Nerden duydum bilmiyorum ama bi kadın ağır depresyondaysa kocasını düzeltin diye...sizinkide o hesap..kendi kendinize yetebiliyorsanız boşayın gitsin kocanızı ki boşucak olsanız çoktan boşardınız.Allah sabır versin nediim

Destek oluyorum tabiki.dedigim gibi evi ben döndürüyorum.herseyi ben düşünüyorum.inanılmaz unutkan o .ona al sunu yap desem mutlaka unutuyor.bunu bilerek yapmiyor.ama bu gurbetlik ,yalnızlık bunaltti beni.cok yalniz birakiyor beni.surekli kafam bozuk modunda.yaklasik 5 senedir böyleyim.asosyal oldum ciktim.okula gidince unutuyorum.ya tatil gelmesini istemiyorum boyle birsey var mi ya.sabir sabir sabir .cok doluyum bildiginiz gibi degil

eşiniz başka bir iş yapamıyormu illa dükkanmı açmalı yani gidip biyerde iş bulsa çabuk toparlanırsınız evi siz geçindiriyormuşsunuz zaten,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…