• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum dertlerin en büyüğü bende

Dertlerin en büyüğünü bu zannettiğinize göre, gözleriniz dünyaya, diğer insanlara kapalı yaşıyorsunuz herhalde.
Alışık olduğu çevreden, standartlardan kopmak herkes için zordur, o kısmı anlıyorum. Ama neticede dünyanın sonu değil, hala ülkemizin coğrafyasında, yurdum insanlarıyla yaşayacaksınız ve insan mecbur olunca her şeye alışıyor. Neticede sonsuza kadar da orada yaşamayacaksınız, gün gelir başka yere tayin olursunuz.

Biz her 3-4 senede bir güzel ülkemin bir ucundan bir ucuna hayatımızı geçiriyor, kültür şoklarından kültür şoklarına dalıyoruz. Sizin derdiniz dert mi şimdi benim derdim yanında 😂

Eşinizin mesleğini evlenmeden önce bilmiyormuydunuz? Yani ömürlük istanbulda yaşamayacağınız belliydi en başından niye dertlerin en büyüğü sizin olsun?

Direkt anlatmak istiyorum
27 aşimdayım .
8yillik evliyim 1 yasinda oglum var

doğma buyüme istanbulluyum istanbulda kurulu düzenim vardı taki bugun aldigimiz haberle dünyam basima yikıldi adete duyduğumdan beri agliyorum kendime gelemedim
Eşimin tahini diyarbakıra çikti en geç temmuz, ağustos gibi gitmek zorundayız ama ben oraları sadce tvden gördüğümüz kadarıyla biliyorum
Diyabakirda yaşıyan var mı aradnızda yada benimle aynı kaderi paylaşan hepinizden destek bekliyorum bizi neler bekliyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Bence siz dert görmemişsiniz. En kötü derdiniz bu olsun . Diyarbakır çok güzel bir yer bende İstanbul’da doğdum büyüdüm ama Diyarbakır bence çok ucuz ve çok güzel bir şehir insanları da bir o kadar sıcak . Şükredin bence

Sakin ol :) ben Diyarbakır'da yaşadım çok güzel bı şehir . sanırım eşiniz polis .orasi eskisi gibi değil zannedersem .teyzemde orda bı olay duymadık uzun zamandır .biz ordayken yemedigimiz gaz tanzikli su biber gazı kalmadı :) balkonda seyrettik diye ... baya olaylar olurdu orda .ama eskisi gibi değil dediğim gibi
Teyzem söylerdi bize olsaydı.zaten oda polis okulun yaninda oturuyor ne olay varsa hepsi orda .

Tek yazamiyorum kusura bakmayın yazan herkese tesekkuler
Sorun ailemdendende uzak kalmak degil kendimi nasil ifade edicem bilmiyorum ogreneli daha bikaç saat oldu inşallah zamanla toparlarim kendimi
Nasıl yani ? Nasıl ifade edicem :) ordada Türkçe biliyorlar hemde şiveli :) napisen ,valla ben seni özlemisem, niye herdır (hayırdır) gibi gibi gibi....ben adana da oturuyordum küçükken oraya taşındık sonra bazı nedenlerden (ailevi) dolayı tekrar Adana'ya taşındık gayette ifade edebilsin kendini bu ne şiddet bu ne celal

Nasıl yani ? Nasıl ifade edicem :) ordada Türkçe biliyorlar hemde şiveli :) napisen ,valla ben seni özlemisem, niye herdır (hayırdır) gibi gibi gibi....ben adana da oturuyordum küçükken oraya taşındık sonra bazı nedenlerden (ailevi) dolayı tekrar Adana'ya taşındık gayette ifade edebilsin kendini bu ne şiddet bu ne celal
Burada kendini nasıl ifade edeceğini bilememişHoppa yani ben öyle anladım☺️

Türkiyenin batısı da doğusu da bizim. Siz senelerce devletin ekmeğini yiyorsanız doğu batı ayırt etmeden hizmet vermek zorundasınız. Bir kaç ay sonra türkiyenin ilk ona girecek güzellikteki bir şehirinden kalkıp doğuya taşınacağız ve emekli olana kalıcaz orda. Yaklaşık 20 sene civarı. Hiç de gocunmuyoruz. Ona göre hayatımızı şekillendireceğiz.

Görende çok kötü bir yere gidiyorsun sanacak birçok ilden güzel diyarbakır nasılda bu kadar büyük bir dert olabilir ya güzelim memleket

27 aşimdayım .

doğma buyüme istanbulluyum istanbulda kurulu düzenim vardı taki bugun aldigimiz haberle dünyam basima yikıldi adete duyduğumdan beri agliyorum kendime gelemedim
Eşimin tahini diyarbakıra çikti en geç temmuz, ağustos gibi gitmek zorundayız ama ben oraları sadce tvden gördüğümüz kadarıyla biliyorum
Diyabakirda yaşıyan var mı aradnızda yada benimle aynı kaderi paylaşan hepinizden destek bekliyorum bizi neler bekliyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Bizim kiracılarmz hep polisti eşleri ağlayarak gelydu doğu burası diye. Sonra öyle bi alıştılarki bize çevreye o kadar sevdiler ki tam 10 yıl kaldılar. Ve bunlar aslen izmirliydi. Be zorunlu tayin sebebiyle yine ağlayarak gittiler gitmek istemyolardı çünkü. Doğu insanı sıcaktır iyidr misafirperverdr. Kuzenim de şu an diyarbakirdan ankaraya tayini çıktı aglyo diyarbakırdan ayrlmak istemyrm diyo eşi arkdslrma herkese alstm gitmek istemyrm diyo...

27 aşimdayım .

Doğudaki şehirler tv de gördüklerinizden daha güzel hatta denizi olan şehirlerden daha bile gelişmiş, yaşayanlar bilir. Bu kadar karamsar olduğunuz için kendinize gülersiniz.

Enteresan 🤔🤔 bu dert çözülecek gibi değil. Oturup ahlanıp vahlanın bu dert benim başuma nasıl geldi diye. Çünkü böyle BÜYÜK bir derdin çaresi bulunmaz 🤷

Diyarbakır çok güzel kozmopolit bir yer hiç öyle tv den gordgnz gibi değil ven bayıldım çok begnmstm

Ben doğu görevindeyken Diyarbakır’a gittim, gezdim. Orasını doğudan saymayın, bildiğiniz metropol. Yeni macera, yeni bir yer, üzülmeyin. Ben de doğuya giderken tv de duyduklarımla gitmiştim yüreğim ağzımdaydı. 4 sene dağ köyünde kaldım, bütün doğuyu gezdim, harika bir deneyimdi. İyi ki gitmişim, gitmişken gezmedik yer bırakmayın, pişman olursunuz. Hele Mardin..çok güzel!

Back
X