Çok mutsuzum..Umutsuzum lütfen yardım edin banaaa

PastelBoya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2007
1.859
7
34
Şuan hiç sağlıklı düşünemiyorum bunu biliyorum,ama çok üzgünüm sınıfta kalmışım.. Bi okumayı bile beceremedim ben:gitme:
ınanamıyorum hala aslında,biliyordum ama inanmak istemiyordum bunu kendim istedim kime kızabilirm ki kendimden başka.. Ailem en iyi şekilde okutmaya çalıştı daha 10 gün geçmeden diğer harçlığımı cebime koydular..Ben ne yaptım,onlara layık bi evlat bile olamadım..

Daha bilmiyorlar kaldığımı çünkü ihitmal vermiyorlar,kalırsan bir daha gidemezsin bitti, dedi babam kesinlikle okutmaz ki bende okumam nasıl 1 seneyi tekrar ederim ki yaa olacak iş değil..

Kardeşim ya kaldığını söylemeyecksin okuyayacaksın,yada babamın yanında sürüneceksin diyor..ıkimizde psikopata bağladık..Bizden bir b*k olmaz kızım,biz bir okumayı bile beceremedik diyor..Çok haklı gerçekten çok haklı,biz babamızın hiç göğsünü kabartmadık..

Yediğimiz önümüzde,yemediğimiz arkamızda diyor çok haklı olarak..Okula gittim alışamadım bir sürü problem yaşadım.. çalıştım,ama çok yüksek notlar alıpta ortalamamı yüksek tutamadım..Arkadaşımla aynı notlara çaışıyorduk..Neden hep ben yaa neden hep ben...

Ama o 75 alırsa,ben 50 alıyordum böyle notlarda ortalamamın düşüklüğüne sebep oldu..Böyle oldukça da ders çalışmaya isteğim olmadı Yaz okuluna kayıt oldum 2 döneminde ingilizcesinden kaldım..Ama derslere girmek istemedim,hemde yurttu falan gene masraf yapmak istemedim..

(Hem vize,Hem final) hocayla anlaştım derslere girmedim..kendim çalıştım ilk dönemin bir sınavından 50 diğerinden 35 aldım geçtim ama yüksek olmadığı için ortalamaya pek bir faydası olmadı..

Sorularda tarihler,sayılar,saatlerden idi (2-3 tanesi)Bense Tense (Zamanlara)ağırlık verip çalıştım..2.Dönem sınavlarına girerken de hangi konularsa onlara çalıştım ama sorulardan pek birşey anlamadım konuyu bildiğim halde..

Sonuç sıfıra sıfır elde var gene kocaman bir sıfır..Çuvalladım yanii,hayatım södü resmen,çok mutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum:gitme::gitme::gitme::gitme:
 
Son düzenleme:
babanla konuşmalısın bunlar olagan seyler bu kdr olumsuz düüsnmemelisin aynı durumu yasayan pek cok insan var babanlaa bu problemini hallettikten sonra düzeltirsin henüz cok gencsin bu kdr stres yapma :teselli: kendini cok acımasızca elestirmişsin sana suan böyle yapmak degil o okulu en güzel sekilde bitirmek düsüyor
 
sen aşkı ararken dersleri ihmal etmişsin belli(ey aşkkk nerdesiiin):asigim:
ya üzülme bu kadar bence sen başladığın işi bitirmek istiyor musun bunu düşün
bence babalar ikna olur
yeterki sen iste
 
Son düzenleme:
sen aşkı ararken dersleri ihmal etmişsin belli(ey aşkkk nerdesiiin)

O sadece bir ileti benim 4 senedir sevgilim var zaten..
Aşk aramıyorum yanii..
Ayrıca yazdığın şey konumla çok alakasız.Bundan önce de O bir Kırklarelili yazıyordu sen kırklarelili olmaktan ders çalışmamışsn mı diyecektin
Hoşsun valla =)
Herkesin sorunları iletilerine yazdıklarıyla alakalı olsaydı, yada sorunlarının sebebi olsaydı işimiz var demektir
 
Son düzenleme:
Üzülme bu kadar, hayatın sonu değil... Kendini tek bir başarızılıkta hemen böyle cezalandırma... Ailen de cezalandırmasın... Bu başarısızlığından güzel dersler çıkartıp, çok güzel başarılara yelken açabilirsin. yANı BU BAŞARISIZLIĞIN SENıN geleceğin için başarılara dönüşebilir tatlım...

ıki kurbağa hikayesi var ya onu düşün. Hani iki kurbağa derin bir süt kabına düşmüşler. Sıçramışlar bi türlü kazandan dışarı çıkamamışlar.ve birisi hemen pes etmiş boş yere uğraşıyoruz, baksana sonumuz ölüm demiş. Ölümü tercih etmiş. Diğeri ise hiç pes etmemiş, sürekli sıçramış çıkabilmek için ve Bir süre sonra bir de bakmış ki süt bu çırpınmalarla tereyağına dönüşmüş.

Azimli ve ümitli ol...
Sen de pes etme hemen... Daha birinci şansın yanmış. 1 yıl kaybetmek nedir ki? Hiç bişey.
Sen bu yıl da aynı sınıfı oku canım.

Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler....
 
Canim bu durumu ailenle paylasip paylasmaman senin tercihine kalmis artik. Ama bu da sana iyi bir tecrube olmus hayat konusunda, bundan sonra daha azimli olursun her seyde... Bolumun ne nerede okuyorsun merak ettim
 
nerde okuyorsun kacinci sinifsin?
derken soruma cevap geldi.
bence de babanla konusmalisin yalniz but gibi itiraz gibi bi secenegin yok mu?
 
nerde okuyorsun kacinci sinifsin?
derken soruma cevap geldi.
bence de babanla konusmalisin yalniz but gibi itiraz gibi bi secenegin yok mu?

Zorlasam belki tamam der..Ama okuturken bile çok masraf oldu falan diye söylerdi hep
Bu extra bişey olacağı için cümlesinin yanına ahh kızım ahh bişeyi beceremedin lafını da ekleyecek çok çalış diyeceksiniz çalışsam başarılı bile olsa kalmışsın neye yarar olacak..

Annem en ufak bir tartışmamızda lafı kalmama getirecekk uff bilmiyorum yaa ne yapıcam bilmiyorum gerçekten ama çok mutsuzum..
 
öğrencilik hayatı bu, kalınır da geçilir de, baban sana gözdağı vermiştir daha çok çalış diye, yoksa asla okutmamazlık gibi bişey yapacağını sanmıyorum, sen de daha çok gayretli olmalı ve daha çok ağırlık vermelisin derslerine, o derse girmedim canım istemedi, buna girmedim diye bişi olmamalı:eek:lmaz: başarılı olmanın bir kuralı da dersi derste dinleyip kafana yerleştirmektir, o yüzden derslere girmemezlik etme, okulunuda sakın yarıda bırakmayı düşünme muhakkak bitir okulunu, sonradan pişman olacağın şeyler yapma:1hug:
 
kaçıncı sınıftasınız ve ne şekilde kaldınız yani 2 ing.dersinden 1 seneniz gitmedi herhalde.. ona göre yorum yapmak istedim
 
Bir sayfayı biri on dakikada yutar,diğeri yarım saatte,bir diğeri bir gün okusa anlamaz.Kendini diğer insanlarla kıyaslarsan baştan kaybedersin.Öğrenme ve akılda tutma süreni kendin hesaplayacaksın ve eğer gerekiyorsa çalıştığından daha fazla ve daha çok kendini vererek çalışacaksın..
Bu dediklerimi de babana güzelce anlattığında,okuduğunu ama başarılı olamadığını ve bir yanlışın olduğunu ve bütün kalbinle bu yanlışı anlamaya ve gidermeye çalışacağını söylediğinde sanırım baban senin okuma isteğini ve hatalarını irdeleme özelliğini görecek ,sana destek bile olacaktır..
Sen de üzülme,çok şükür öğrencisin,çok şükür yanlışlarını düzeltmek için fırsatın var ki bu fırsat sınıf tekrarı bile olsa.
Hadi sana kolay gelsin,al babanı karşına konuş ve sakın ha sınıfta kaldığını saklayarak hatanın üstüne daha kötü bir hata ekleme.Zira ilk hatan senin çabana rağmen olmuş bir olayken,yalan söylemen planlı ve korkunç bir hatadır..
Sevgiler a.s.
 
eğer elinden geleini yaptığını buna rağmen kaldığını düşünüyorsan sorun yok, yok eğer ben elimden geleni yapmadım ailem bu kadar özveride bulunuyor karşılığnı veremedim diyorsan kendine çeki düzen ver.dünyanın da sonu değil.saklama anlat bir şekilde ikna olacaktır.
 
Kardeşimle konuşuyorduk ta babamlara kaldığımı söylersem
Kesin göndermeyeceklerine eminim en başta enişten dalga geçicek diyor herzaman
Onu da geçitm yazokuluna kaldığımı öğrenince dedem yaa kalmış mı haha ben dedim
seninkiler okumaz demiş..

Ben elimden geleni gerçekten yaptım,hani bazısında şans olur ya bende o şans yok gerçekten..
Kardeşimin arkadaşı yazayım ne çıkar diye 4 yıllık üni.yazdı tercihlerine ve 4 yıllık üni. yerleşti kimbilebilirdi ki taban puanından 10 puan farkla yerleşebileceiğini..
 
kaçıncı sınıftasınız ve ne şekilde kaldınız yani 2 ing.dersinden 1 seneniz gitmedi herhalde.. ona göre yorum yapmak istedim

Canım çalıştığım halde notlarım düşük geldi çok üzüldüm..Hatta yaz okuluna kayıt yaptırmayacaktım hatta arkadaşıma gene kalıcam dedim..
Ortalamam düşüktü tabii normalde dersimi geçtim ama ortalamamı 1.70 yapmadı tabiki aldığım not
 
babanı ikna etmeye çalış
söz ver başka napabilirsinki

Babama ya daha sonra söyleyip 2 sınıftaymış gibi yapacağım yada
söyleyip benim için seçtiği hayata razı olacağım..:1no2:
Başka seçeneği yok,adam bana peşin,peşin kalırsan okul hayatın biter kızım dedi zaten..

Çalışmama rağmen ortalamam çok düşük geldi ben bile görünce inanamadım:1shok: Çok daha iyi bekliyordum notlarımı en çokta çalışıpta başarısız olmak koydu bana zaten
:gitme:
 
nerde okuyorsun kacinci sinifsin?
derken soruma cevap geldi.
bence de babanla konusmalisin yalniz but gibi itiraz gibi bi secenegin yok mu?

Babam peşin peşin söylemeseydi bir umut var diyebilirdim canım...
Hem izin vermiş olsa bile her zaman konu olacak bu kalma meselesi uff çok çaresizim ne yapacağım bilmiyorum gerçekten..

Bir de şu var çok başarılı bile olsam tamam gurur illa ki duyarlar ama kaldığım için daha bir farklı olucak eminim buna hani kaldı neye yarar hesabı olucak..:nazar:
 
babana birşey söyleme
bu sene daha çok çalış notlarını yüksek tut
zamanı gelince söylersin ben snfta kalmıştım diye
benım bır arkadaşımın sevgiliside sınıfta kalmıştı ama daha söylemedi ailesine
onlar benı 4. snf bilcekleri zaman ben 3. snfta olucam o zamanda bir yılda orada kalmam gerekiyor bir kaç ders daha alıcam gibi birşey söylicem demişti.
hoş bu söylediklerim ne kadar doğru bilmiyorum ama
baban bir daha okulla göndermiceni söylemiş yani bunu yapmaya baban sevk ediyor seni
üniversite nasıl olsa bir şekilde biter yani
 
bence babana söyleme..okul hyatını kurtarmak için bşeyler yapmalısın...annen ne diyo peki? yani ünv bu kalırsın da geçersn de nasılsa biter..
 
X