Çok mutsuzum

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
236
103
36
Herkesin sorunları var biliyorum ama kendimi herkesten daha çok çaresiz hissediyorum. İş yerimdeki stres, özel hayatımın olmaması, umutsuzluk, hastalık... Hiçbir sorunu halledemem gibi hisse kapıldım, çaresizim. Halledemiyorum da zaten. Herşey o kadar üzerime geliyor ki, artık başedemiyorum, kontrol edemiyorum negatif duygularımı. Sanki elim-ayağım bağlı. En kötü olanı, stresli ve üzüntülü zamanlarda asla kendimi toparlayamıyorum ve her daim içimde sanki üzüntü topu var, içten-içten beni yiyip bitiriyor. O kadar üzülüyorum ki.

Mutsuz olmak nasıl oluyor. Uzun vadede ben anlayamıyorum.

Ben sağlıklıyım . Annem babam sağlıklı. Eşim kardeşim sağlıklı. Ben daima bunları anımsıyorum..

Birazdan yürüyüş yapacağım. Çünkü sağlıklıyım.

Guzel bir yemek yiyeceğim. Annemle balkonda oturacağım çünkü sağlıklıyım.

Bunlar ancak sağlıklı bir insana mutluluk verebilir.

Eğer sağlığınız yoksa önce bunun mücadelesini verin. Sağlığınızı geri kazanın.

Hayatta hiçbir şey bana göre çok da ciddi değil.

Şu an benden daha kötü durumda olanlar var belki bir anne dua ediyor hasta evladının başında , belki bir kadın kocasından dayak yiyor , dermansız dertleri olanlar var her halime şükürler olsun , böyle de kendine , en kötü anımda hep böyle teselli ederim kendimi . Çare sende aslında sihirli değnek değmiyor hiçbirimize.

Herkesin sorunları var biliyorum ama kendimi herkesten daha çok çaresiz hissediyorum. İş yerimdeki stres, özel hayatımın olmaması, umutsuzluk, hastalık... Hiçbir sorunu halledemem gibi hisse kapıldım, çaresizim. Halledemiyorum da zaten. Herşey o kadar üzerime geliyor ki, artık başedemiyorum, kontrol edemiyorum negatif duygularımı. Sanki elim-ayağım bağlı. En kötü olanı, stresli ve üzüntülü zamanlarda asla kendimi toparlayamıyorum ve her daim içimde sanki üzüntü topu var, içten-içten beni yiyip bitiriyor. O kadar üzülüyorum ki.
Size yardimci olamam ama sizi o kadar iyi anliyorum ki...
Hiçbir şeyin istedigin gibi gitmemesi,hallolmaması,bundan doğan umutsuzluk,karamsarlik,kendini toparlamisken en ufak aksilikte bunlari tekrar tekrar yasamak,iç sıkıntısı,huzursuzluk,mutsuzluk....
Offf o kadar iyi anliyorum ki sizi.
Bilmiyorum bize ne iyi gelir.Ama çok degil bir iki sorunum hallolsa ben de umutlansam hersey kötü gitmese bana iyi gelecek gibi.
İnşallah içiniz ferahlar en yakin zamanda

Böyle bunalimli durumlarda hep elimizde olan şeyleri dusunup varligina sukretmemiz gerekir stresli olsa da bir işiniz var hiç is bulamayan o kadar çok insan var ki uni mezunu olup işçi olarak çalışan okudu ama evde oturuyor okududa ne oldu gibi laf caktirmalarina maruz kalan binlerce uni mezunu genc var bu ulkede....kendimi çok çaresiz hissediyorum demissiniz afrika da açlıktan kıvranan ya da savaşın olduğu ülkelerde yaşayan insanlarin belgeselini izliyorum bazen bu halimize şükür daha kötü su de olabilir diyorlar hep umut var içlerinde çünkü Allah büyük
hayatınızda birinin olmaması evet bugün biri olmayabilir ama yarın Allah bilir belki de çok mutlu olacağınız bir kisi olacak ve o kisi ile yuva kuracaksınız burada birçok kadin var 30 undan sonra çok sevdigi insan ile tasinip mutlu yuva kuran bence elimizdeki güzel şeylerin kıymetini bilip bu vesveseleri kotu dusunceleri ustumuzden atalım yarının ne olacağını Allah bilir belki de mutlu huzurlu çok şükür dediğiniz guzellikler yasacaginiz hep içinizde umudunuz olsun bu kötü şeylere takılı kalmayın çünkü takıntı olur ve istediğiniz şeyler imtihaniniz olabilir o yüzden akışına bırakın 🌸

Son düzenleme:
İnançlı bir insansanız namaza başlayın. Ya da meditasyona. Kıldığım dönemler bana çok iyi gelirdi, kendimi her anlamda çok dingin ve huzurlu hissederdim, güvende olduğumu düşünürdüm ve kıldığım dakikalarda zihnim tatile çıkardı sanki. Sizin de böyle dinlenceye ihtiyacınız var bana kalırsa

Hepimizin hayatında inişler çıkışlar oluyor. Ben de şuan çok mutlu olduğumu söyleyemicem.
Ama iyi olmak zorundayım. Özellikle dua, olumlama yaparak zihnimi rahatlatmaya çalışıyorum. İşe de yarıyor. Bence sen de bi dene.

Söylediklerinizin hepsi doğru, biliyorum ve herbir şeyi denemeye çalışacağım. Mesela bu sabah kalkıp yürüyüşe çıktım parkta, gelip duşumu aldım ve sağlıklı kahvaltı yaptım, işlerimi yaptım ve şimdi kurs derslerini çalışmaya başlıyorum. Akşama bir akrabamın nişanı var, normalde gitmeyecektim ama kendimi zorlayıp gideceğim. Sırf bu kısır döngüden çıkabilmek için şimdiye kadar yapmadıklarımı yapacağım, bakalım nasıl olacak :KK200:

Back
X