Çok pişmanım

Bu arada anlamadığım bir de işe girerken onca mülakat test yok kişilk testi teknik mülakat oluyor. İş görüşmesi yaparken ne iş yapacağınız söylenmedi mi? Gireyim öğrenirim diye mi düşündünüz?
Mülakatlarda çok bilmiyorum ama hemen öğrenirim diye belirtteyseniz daha yavaş ilerlenmesini talep edebilirsiniz. Biliyorum diye beyan ettiyseniz açığınızı kendiniz kapatmalısınız bir şekilde. Bilgiye erişim eskisi gibi zor değil artık.

Torpille falan mı girdiniz bu işe ?
Yoksa kolay kolay işi bilmeyen birini almazlar
Hatta iş bilenler bile çoğu zaman iş bulamıyor

Tavsiyem de işinizi nerden ögrenebilirseniz boş zamanlariniz da bu egitimi alın
Onlar eğitim vermedi diyorsunuz ama gerilmektense başarısız olurum korkusuyla yaşamaktansa egitim almanin yollarini arayın

Bu konuyu konuşabilirsiniz yada boş kaldığınızda o konu ile ilgili araştırma yapabilirsiniz bence ilerleyen zamanlar da oturur diye düşünüyorum
Ekranla ilgili problem yaşıyorum bu kendi başıma öğrenebileceğim bi konu değil keşke olsa :(

Eksik olduğunu neyse kendiniz tamamlamaya çalışın. Udemy kurslarıyla vs. Bilgi eksikliği sizde kaygı yaratıyor. Bilgilendikçe kendinize güveniniz gelecek
ekranlarla ilgili sorun yaşıyorum. Kendisinden öğrenmezsem kimsenin sorumluluk almak istediği bi görev olmadığı için öğrenemeyeceğim. Bu saçma belirsizlik beni gerçekten istifaya zorluyor.

Bu arada anlamadığım bir de işe girerken onca mülakat test yok kişilk testi teknik mülakat oluyor. İş görüşmesi yaparken ne iş yapacağınız söylenmedi mi? Gireyim öğrenirim diye mi düşündünüz?
Mülakatlarda çok bilmiyorum ama hemen öğrenirim diye belirtteyseniz daha yavaş ilerlenmesini talep edebilirsiniz. Biliyorum diye beyan ettiyseniz açığınızı kendiniz kapatmalısınız bir şekilde. Bilgiye erişim eskisi gibi zor değil artık.
Elbette mülakat adımları tamamlandı ama herhangi bir oryantasyon süreci yok. Eğitimi kendileri veriyor. Ve bana asla yeterli gelmiyor bu süreç

Torpille falan mı girdiniz bu işe ?
Yoksa kolay kolay işi bilmeyen birini almazlar
Hatta iş bilenler bile çoğu zaman iş bulamıyor

Tavsiyem de işinizi nerden ögrenebilirseniz boş zamanlariniz da bu egitimi alın
Onlar eğitim vermedi diyorsunuz ama gerilmektense başarısız olurum korkusuyla yaşamaktansa egitim almanin yollarini arayın
hayır torpille değil kendi imkanlarımla girdim bu işe

Konfor alanindan ciktiginiz icin boyle hissetmeniz bence normal. Eski isinizde her sureci avucunuzun ici gibi bilirken simdi sil bastan bir surec. Ancak sizi yeterli gormusler ki o pozisyona getirmisler. Kendinize guvenin. Zaman icinde her sey yerli yerine oturur bence. Finansin alani cok genis siz hangi alanda calisiyorsunuz bilmiyorum ama finansal raporlar falan hep benzer kurguda oluyor ve her donem bu raporlar guncelleniyor. Eskileri nasil hazirlanmis seklinde mantigini anlamaya calisabilirsiniz. Ben de finans alaninda calisiyordum ve daha az tecrubeli oldugum donemlerde baskalarina her seyi sormadan boyle cok kurcalardim. Siz de zaten tum bunlari biliyorsunuzdur sadece kendi tecrubemden bahsetmek istedim 🙏🏼

Çok teşekkür ederim. Bende tam tersi düşünüyorlar diye düşünüyorum.
Onlar aptal mı? Sizden iyisini bulsalardı sizi değil onu alırlardı işe. Umarım değerinizi bilirler de sizi ileride üzmezler, kendileri kaybeder. Siz kendinize güvenin ve biraz daha rahat olun.

Herkese merhaba arkadaşlar.
Yaşadığım sorunumu tek başıma çözemediğim için konu açma ihtiyacı hissettim.

3 aylık evliyim,8 yıldır bi kurumda çalışıyordum,farklı bi kurumdan daha iyi bir teklif geldiği için ayrılma kararı aldım. İstifa ettim. Şuan yeni kurumumda yeni görevimdeyim. Ancak asla ama asla alışamadım. Kalabalık bi bölüm değil,korkumda bu her işlem benim sorumluluğumda ve gerçekten insiyatif almam gereken ve ciddi zor bi görev.
gerekli eğitimi alabileceğim bi ortam yok.gün içinde 3-5 telefon görüşmesinde ne öğrenirsem o. Anlık anladığımı düşünüyorum sen bunları anladın zaten diyip sürekli üstüne yeni bilgiler ekleniyor. 10 günde bana yüklenen bilginin haddi hesabı yok. Zaten ofis ortamı mevcut durum gereği yok.
Sabah bilgisayar başına kalbim çarparak oturuyorum. Gerçekten abartısız bu şekilde. Sürekli eski işim ile kıyaslıyorum. Orada ünvanım neredeyse yoktu ve bana bişiler katabilecek bi görevde çalışmıyordum ama kafam cok rahattı,burada hem ünvan hemde maddiyat anlamında tatmin oluyorum ancak mutlu değilim,eğitimsizlik beni korkuyor. Akıp giden bi temponun içinde kendi başıma öğrenmeye calısıyorum. Kafama takılan soruyu danışabileceğim tek bir kişi var oda her zaman müsait olamıyor ve her sorumda adamı darlıyorum gibi hissediyorum. Şuan 13 iş günü oldu işe başlayalı,ya o izne çıkarsa ya tek kalırsam diye içim içimi yiyor. Sabahtan bu saate kadar aralıksız ağlıyorum bi odada,eşimle aram bozuldu bu gerginliğim onuda üzüyor haliyle. İşten ayrılma gibi bi lüksüm yok maddiyat anlamında henüz yetersiziz. Ve ne yapacağımı bilmiyorum, ne olur bana akıl verin. Gecici bi süreç midir bu yoksa böyle başladım böyle gider mi? Yöneticim ile konuşmalı mıyım?

çok mu erken bu işi anlamadım demek için. Ne olur bana akıl verin yardım edin ne olur..
Kamu sektörü mü, özel sektör mü

Konfor alanindan ciktiginiz icin boyle hissetmeniz bence normal. Eski isinizde her sureci avucunuzun ici gibi bilirken simdi sil bastan bir surec. Ancak sizi yeterli gormusler ki o pozisyona getirmisler. Kendinize guvenin. Zaman icinde her sey yerli yerine oturur bence. Finansin alani cok genis siz hangi alanda calisiyorsunuz bilmiyorum ama finansal raporlar falan hep benzer kurguda oluyor ve her donem bu raporlar guncelleniyor. Eskileri nasil hazirlanmis seklinde mantigini anlamaya calisabilirsiniz. Ben de finans alaninda calisiyordum ve daha az tecrubeli oldugum donemlerde baskalarina her seyi sormadan boyle cok kurcalardim. Siz de zaten tum bunlari biliyorsunuzdur sadece kendi tecrubemden bahsetmek istedim 🙏🏼
Çok teşekkür ederim rapordan zirada ekran konusunda eksikliklerim var. Açıp telefonu sorduğumda sanki bu da artık aptal mı sürekli aynı şeyleri sorup duruyo gibi bi algı yaratmaktan o kadar çok korkuyorumki. Ofis ortamında olsak bi şekilde adapte olucam ama oda yok. Onun haricinde sorabileceğim kimsem yok. Bide yetersiz görüp işten çıkarılırsam nası geçiniriz onu zaten düşünmek bile istemiyorum. Bu korku ve kaygılardan bildiğim noktaları bile unuttuğumu fark ettim

O zaman yapilamayacak bişey yok kendinize güvenin, eminim işi de iyi yapiyorsunuzdur
Sizinki sadece endişe
İyi yapıyorum. Eski işimde çok çok iyi bi performans gösteriyordum hatta. Ama buraya alışamadım. Soru sorunca sıkılıcakmıs gibi düşünüyorum. Deneyimli personel sıfatımdan dolayı bu konuyuda nası bilmiyo salak mı bu algısı olur diye korkumdan sesimi cıkaramıyorum. Gectiğimiz günlerde aradım kendisini cok geriliyorum vs diye elinden geldiğince yardımcı oluyor ama benim için şuan yeterli değil. Hele ki izne cıkarsa ben ne yapacağım bilmiyorum

Çok teşekkür ederim rapordan zirada ekran konusunda eksikliklerim var. Açıp telefonu sorduğumda sanki bu da artık aptal mı sürekli aynı şeyleri sorup duruyo gibi bi algı yaratmaktan o kadar çok korkuyorumki. Ofis ortamında olsak bi şekilde adapte olucam ama oda yok. Onun haricinde sorabileceğim kimsem yok. Bide yetersiz görüp işten çıkarılırsam nası geçiniriz onu zaten düşünmek bile istemiyorum. Bu korku ve kaygılardan bildiğim noktaları bile unuttuğumu fark ettim
Kendinize guvenip bu dusunceleri birakirsaniz hizlica adapte olursunuz, merak etmeyin. Ekranla alakali seylerin belki ekran goruntusunu alabilirsiniz ne secilmis neler isaretlenmis gibi.

Kendinize guvenip bu dusunceleri birakirsaniz hizlica adapte olursunuz, merak etmeyin. Ekranla alakali seylerin belki ekran goruntusunu alabilirsiniz ne secilmis neler isaretlenmis gibi.
Herkes için farklı bi adım yapıldığı için buda mümkün değil birini öğrensem diğeri kalıyor..

Ne duyarsam not almaya calısıyorum elimde sayfalar dolusu not var. Ama anlamıyorum bu işi gerçekten sanki beynim almıyor

Unvan olarak beni tatmin ediyor dediniz. Deneyimli oldugunuz bir alan olmasaydi tatmin edici bir unvanla sizi almazlardi diye dusunuyorum.
Sektorunuz ne bilmiyorum ama ne kadar yabanci olabilirsiniz ki?
Bu kadar yabanci biri ne kadar ust pozisyona getirilebilir? Oryantasyon bile olmadan bu kisiden ne beklenebilir?
Bir yerde bi kopukluk var.

Sorumluluk konusunda haklisiniz. Ben de yükten sıkıldım haziranda istifa edicem. Planladigim gibi gitmezse yonetici degil duz eleman olarak devam etmek istedigimi soyliycem.
Unvan ve para olunca bunun bedelini kat kat ödüyoruz.

Herkese merhaba arkadaşlar.
Yaşadığım sorunumu tek başıma çözemediğim için konu açma ihtiyacı hissettim.

3 aylık evliyim,8 yıldır bi kurumda çalışıyordum,farklı bi kurumdan daha iyi bir teklif geldiği için ayrılma kararı aldım. İstifa ettim. Şuan yeni kurumumda yeni görevimdeyim. Ancak asla ama asla alışamadım. Kalabalık bi bölüm değil,korkumda bu her işlem benim sorumluluğumda ve gerçekten insiyatif almam gereken ve ciddi zor bi görev.
gerekli eğitimi alabileceğim bi ortam yok.gün içinde 3-5 telefon görüşmesinde ne öğrenirsem o. Anlık anladığımı düşünüyorum sen bunları anladın zaten diyip sürekli üstüne yeni bilgiler ekleniyor. 10 günde bana yüklenen bilginin haddi hesabı yok. Zaten ofis ortamı mevcut durum gereği yok.
Sabah bilgisayar başına kalbim çarparak oturuyorum. Gerçekten abartısız bu şekilde. Sürekli eski işim ile kıyaslıyorum. Orada ünvanım neredeyse yoktu ve bana bişiler katabilecek bi görevde çalışmıyordum ama kafam cok rahattı,burada hem ünvan hemde maddiyat anlamında tatmin oluyorum ancak mutlu değilim,eğitimsizlik beni korkuyor. Akıp giden bi temponun içinde kendi başıma öğrenmeye calısıyorum. Kafama takılan soruyu danışabileceğim tek bir kişi var oda her zaman müsait olamıyor ve her sorumda adamı darlıyorum gibi hissediyorum. Şuan 13 iş günü oldu işe başlayalı,ya o izne çıkarsa ya tek kalırsam diye içim içimi yiyor. Sabahtan bu saate kadar aralıksız ağlıyorum bi odada,eşimle aram bozuldu bu gerginliğim onuda üzüyor haliyle. İşten ayrılma gibi bi lüksüm yok maddiyat anlamında henüz yetersiziz. Ve ne yapacağımı bilmiyorum, ne olur bana akıl verin. Gecici bi süreç midir bu yoksa böyle başladım böyle gider mi? Yöneticim ile konuşmalı mıyım?

çok mu erken bu işi anlamadım demek için. Ne olur bana akıl verin yardım edin ne olur..
Herhangi bir konuda sorduğunuz soruları ve cevapları not edin. Neyi nasıl yaptığınız yada size nasıl anlatıldıysa hem aklınızda kalır hemde aynı şeyleri yaparken göz atarsınız notlara.
Süreç zor olabilir herşeyi zamanla oturtursunuz. Korkmayın ben ilk işe başladığımda fotokopi makinesi ile kavga eder haldeydim sonra herşeyi öğreniyorsun. İnanın yaklaşık 6 ay falan dişinizi sıkarsanız oturur herşey rahat olmaya çalışın size iyi gelen şeyleri yapın. Sizi motive eden obje resim gibi şeyler koyun masanıza.

Back
X