• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok pişmanım

Lisede yurtta kaldım.
Daha doğrusu yatılı okulda okudum.
İlk zamanlar çok zordur alışmak.
Çünkü sığınacak liman, yuva ve aile yok.
Küçük yaşta hem okul hem de yaşam mücadelesini ele almak ayrı bir sorumluluk zaten.
Ama şuanki halimi yatılı okuluma borçluyum.
Dirençli, güçlü ve özgür bir birey olmayı öğreten yer orası.
Hayat tecrübesinin ta kendisi.
En güzel ve an acılı dolu günlerimi geçirdiğim yer.
Çevremdekilere, yaşadıklarına ve üzüntülerine baktığımda pis pis sırırtmama neden olan hayat tecrübem.
Yurt öyle bir yerdir ki ya ezilirsiniz ya da kendinize ait bir dünya kurup maalesef ki ezersiniz.
Başka şekilde barınma şansınız yoktur.

Şimdiki aklımla tek dönmek isteyeceğim yıllardır.
Çok iyi anılarım veya dostluklarım olduğundan değil.
Yaşadığım fanustan çıkıp, koca bir dünyayla tek başıma mücadele etmeyi öğrenip, ego ve şımarıklıklarımdan sıyrılıp, ne kadar şanslı biri olduğumu anladığım yıllardır.
Daha vicdanlı, daha paylaşımcı ve daha hümanist biri olmama yardımcı olan yerdir.
Hayatın tokadını sürekli yiyip yine de her gün ayağa kalktığım, daha da canla başla kendimle yarıştığım yer.

Kısaca sabredin diyorum, sabredin ki hayatınızın hiçbir evresinde edinemeyeceğiniz hayat tecrübesini şimdiden alın.
 
Ben lisedeyken okulum eve 55 km uzaktı ve ben yurtta kalmıyordum gidiş dönüş 110 kilometre yol çektim 4 yıl boyunca, hatta ara semtlere dolanıp öğrenci bırakarak 120 km oluyordu o bence sen hiç şikayet etme. Üniversitede de 4 yıl yurtta kaldım. Lise öğrencisi olarak yurttan ve iyiyse okulundan şikayet etme güzelim, her şey iyi bir üniversite için.
 
bende şuan aynı durumdayım naklimi fen lisesi olduğu için başka bi okula aldırdım fakat okul evimden çok uzak yurttada kalmak istemiyorum :KK42: senin içinde hayırlısı olur inşAllah, durum çok kötüyse yani derslerini etkiliyosa fazla zorlama derim hem mutlu olman daha önemli.
 
arkadaslar cidden zor durumdayım evim okula yaklaşık 50km uzak ve yurtta kalıyorum yurttan nefret ediyorum ve kalmak istemiyorum okulum yasadığımız yerdeki en iyi okullardan birisi ben nakil almak istiyorum ama ailem daha düşük puanlı bir okula gitmemi istemiyo servis tutmak neredeyse imkansız çünkü 50km ye kimse gitmez 1 sene yurtta zor dayandım artık yurtta kalmak istemiyorum ne yapmalıyım nakil alamam ailem buna tamamen karsı . gecen sene okulu yazarken ne düşünüyordum bilmem ! çok pişmanım[/QUOTE .
Benim kardesim de gecen sene kisedeydi. Okulu sevmiyordu arkas cevresi de yiktu hic. Ewe gelip surekli agliyordu. Ben de kimseye bakma ders xalis dedim. Bu surekli ders calisti ve karnesi oyle geldi ki inanamadik hemde sayisalci. Sonra okul bitti simdi gulerek hatirliyor.onlar onemli degil onemli olan egitim. Kal gitsin yutta ne olacak hic olumasan daha mi iyi
 
Genelde ilk iki yıl zor geçer ama sonra ayrılmamak için ağlarsın :)
 
Canim bak egitimde okul cok onemli. Kendine sans ver biraz daha. Bak gecen yil ve onceki yil kazandigi cok daha iyi bir okulu, yurtta kalamama aileden ayri duramama gibi sebeplerle birakip gelmislerdi. Ve sonra cok pisman oldular. Cunku bir daha geri donusu olmayan bir okula gecis yaptilar. Lise yillari guzeldir, orada guzel arkadasliklar edinebilirsin. En onemlisi de basta dedigim gibi egitim ama.
 
Okulun gerçekten iyiyse dayanmaya çalış derim canım. Hiç kolay olmadığından eminim ancak 1 yılı gitmiş bile. Kaydını aldırmak istediğin okul da istediğin gibi çıkmayabilir. O zaman geri de dönemezsin kararından.
 
Back
X