- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.382
- 798
Lisede yurtta kaldım.
Daha doğrusu yatılı okulda okudum.
İlk zamanlar çok zordur alışmak.
Çünkü sığınacak liman, yuva ve aile yok.
Küçük yaşta hem okul hem de yaşam mücadelesini ele almak ayrı bir sorumluluk zaten.
Ama şuanki halimi yatılı okuluma borçluyum.
Dirençli, güçlü ve özgür bir birey olmayı öğreten yer orası.
Hayat tecrübesinin ta kendisi.
En güzel ve an acılı dolu günlerimi geçirdiğim yer.
Çevremdekilere, yaşadıklarına ve üzüntülerine baktığımda pis pis sırırtmama neden olan hayat tecrübem.
Yurt öyle bir yerdir ki ya ezilirsiniz ya da kendinize ait bir dünya kurup maalesef ki ezersiniz.
Başka şekilde barınma şansınız yoktur.
Şimdiki aklımla tek dönmek isteyeceğim yıllardır.
Çok iyi anılarım veya dostluklarım olduğundan değil.
Yaşadığım fanustan çıkıp, koca bir dünyayla tek başıma mücadele etmeyi öğrenip, ego ve şımarıklıklarımdan sıyrılıp, ne kadar şanslı biri olduğumu anladığım yıllardır.
Daha vicdanlı, daha paylaşımcı ve daha hümanist biri olmama yardımcı olan yerdir.
Hayatın tokadını sürekli yiyip yine de her gün ayağa kalktığım, daha da canla başla kendimle yarıştığım yer.
Kısaca sabredin diyorum, sabredin ki hayatınızın hiçbir evresinde edinemeyeceğiniz hayat tecrübesini şimdiden alın.
Daha doğrusu yatılı okulda okudum.
İlk zamanlar çok zordur alışmak.
Çünkü sığınacak liman, yuva ve aile yok.
Küçük yaşta hem okul hem de yaşam mücadelesini ele almak ayrı bir sorumluluk zaten.
Ama şuanki halimi yatılı okuluma borçluyum.
Dirençli, güçlü ve özgür bir birey olmayı öğreten yer orası.
Hayat tecrübesinin ta kendisi.
En güzel ve an acılı dolu günlerimi geçirdiğim yer.
Çevremdekilere, yaşadıklarına ve üzüntülerine baktığımda pis pis sırırtmama neden olan hayat tecrübem.
Yurt öyle bir yerdir ki ya ezilirsiniz ya da kendinize ait bir dünya kurup maalesef ki ezersiniz.
Başka şekilde barınma şansınız yoktur.
Şimdiki aklımla tek dönmek isteyeceğim yıllardır.
Çok iyi anılarım veya dostluklarım olduğundan değil.
Yaşadığım fanustan çıkıp, koca bir dünyayla tek başıma mücadele etmeyi öğrenip, ego ve şımarıklıklarımdan sıyrılıp, ne kadar şanslı biri olduğumu anladığım yıllardır.
Daha vicdanlı, daha paylaşımcı ve daha hümanist biri olmama yardımcı olan yerdir.
Hayatın tokadını sürekli yiyip yine de her gün ayağa kalktığım, daha da canla başla kendimle yarıştığım yer.
Kısaca sabredin diyorum, sabredin ki hayatınızın hiçbir evresinde edinemeyeceğiniz hayat tecrübesini şimdiden alın.