Çok salak hissediyorum

zehra231

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
441
107
123
Ankara
Merhabalar biraz uzun yazmak istiyorum.19 yasindayim. Umarım güzelce ifade edebilirim kendimi. Çoğu zaman edemem çünkü.
Geçen sene bizim sınıfta bir çocuk vardı. O zamanlar hiç ilgimi çekmemişti. Çünkü fazla eleştirel ve sadece kendi bildiğinin doğru olduğunu düşünen biri olduğunu düşünüyordum. Çünkü hocalara karşı,diğer arkadaşlarına karşı her zaman eleştirel ve baskın duruyordu. Sonra bu sene özel üniversiteye geçiş yaptı.
Ziyâret etmek için bu sene okula geldi. Biz sınıfdan birkaç arkadaşla tiyatroya gidecektik. Ortak arkadaş olduğumuz için o da geldi. Kalabalık bir gruptuk. Benim yanıma bir arkadaş onun yanına da o oturdu. Biz tam anlamıyla ilk defa orada sohbet etme fırsatı bulduk.
Ben konuşurken şaşırdığını fark ettim. Sanki böyle olduğumu düşünmeyen biri gibiydi. O muhalefet halinden de eser tok gibiydi. Hiç utanmayan çocuğun konuşurken utandığını ve arada dilinin sürçtüğünü fark ettim. Dediğim gibi çok sosyal ve çevresi geniş olan bir çocuktur. Rahattır da. Tiyatro arasından sonra da yanıma o oturdu.
Çıkışta grupça bir mekana gittik. Oyun oynayacaktık. Sigara içmeye çıktıklarında kızlara sordum. Oyun oynarken çok hırslı , çirkefleşebilir dediler. Ama aksine çok ilgiliydi. Bakıyordu. Elime dokunarak kartı alıyordu. Arada omzuma dokunuyordu. Ben de çok etkilendim. Diğer erkek arkadaşla konuşunca bozuluyordu sanki. ben öyle sanmışım galiba. Bunları düşünüyordum sürekli. Bugün işte ortak arkadaşımız ile markete gittik. Ona dedim ki X ne kadar olgunlaşmış. Hiç eskisi gibi değildi dedim. O da dediki gülümseyerek o sana öyle davranıyordu. Bana senin hakkında ne kadar saf kız. Onunla konuşurken dikkat etmeliymişim gibi hissediyorum. Kötü bir şey söylersem hemen ağlayacak gibi demiş.
Kendimi o kadar kötü hissettim ki kızlar. Gerçekten safım ben. Kaç gündür benden etkilendiğini düşünüp heyecanlanıyordum. Oysaki çocuk sadece bana acımış resmen. Üzülmeyim diye hassas davranmış o kadar. Kendimi o kadar kötü hissettim ki arkadaşlar. Ben saf bu tabirlerden çok yoruldum. Sanki kimse beni ciddiye almıyor. Aşk olarak sevmeyecek gibi geliyor. Ben her şeyi yanlış anlamışım. Çok üzüldüm

Son düzenleme:
Ben bunu okuduğumda şunu hissettim: O çocuk kendini güçlü göstermek için,ilgilendiği belli olmasın diye böyle bir kulp bulmuş olabilir.Bence sizden hoşlandı ve saf demek bence de temiz demek,öyle salak anlamında değil.Diğer insanlarda bulamadığı bir içtenlik yakaladığı için diğer insanlara karşı olan tavrından farklı tavır takınmış size karşı.Ben olumsuz bir şey göremiyorum

Ben bunu okuduğumda şunu hissettim: O çocuk kendini güçlü göstermek için,ilgilendiği belli olmasın diye böyle bir kulp bulmuş olabilir.Bence sizden hoşlandı ve saf demek bence de temiz demek,öyle salak anlamında değil.Diğer insanlarda bulamadığı bir içtenlik yakaladığı için diğer insanlara karşı olan tavrından farklı tavır takınmış size karşı.Ben olumsuz bir şey göremiyorum
İnanın bana sadece yardımcı olmaya çalışıyordu. Çünkü sosyal bir insan. Herkesle arkadaş sadece beni rahatlatmaya çalışmış

Her şeyi yanlış anlamanızı bir kenara bırakırsak adam gerçekten düşündüğünüz gibi ilgi gösterse adama meyledeceksiniz gibi geldi. Gerçekten biraz saf olabilirsiniz diyeceğim ama öyle değil. Böyle atarlı giderli, cool havalarında , her şeyi ben bilirim diyip daha en basit azotu bile bilmeyen tipler kendilerini çok güzel satıyor. Kadınlar da buna bayılıyor bir yasa kadar neden bilmiyorum. Ya kadınlar kendilerini yeterince gelistirmiyor ya erkekler çok iyi çalışmış bilemiyorum. Yani itici bir tıp şu anlattığıniz, baksaniza o dersin eğitimini almış hocadan bile daha çok bildiğini düşünebilme cehaletini gösteriyor. Bu dediğim de olabilir tabi ama bir olur iki olur, böyle üstüne yapışmış bir ünu varsa öyle olmaya çalışıyordur sadece cool yaa...Öyle birinden de incelik beklemeyin bal gibi de dikkatini çekmişsiniz yoksa ikinci yarıda niye gelip yanınıza oturmuş kirmamak için mi? Buna niye kirilasiniz? Yine yaptıklarının şimdiye kadar özenle işlediği karakterine uymayacagini düşünüp kendi yerine sizi kırılgan göstermeye calismis. Çok yazdım ama hayatını böyle yaşayanlara prim vermeyin diye...

İnanın bana sadece yardımcı olmaya çalışıyordu. Çünkü sosyal bir insan. Herkesle arkadaş sadece beni rahatlatmaya çalışmış

Zaten böyle sürekli kendini ortaya atan ben bilirim havasında olan insanlarla ilişki yürümez canım. Kendilerini dünyanın merkezi sanırlar. Egolari dan önlerini görmezler. Uzak durman isabetli olur. Safim diye de üzülme zira Bu devirde çok nadir bulunan bir erdemdir kendisi.

Bence ilgi açlığı çekiyorsunuz sipsevdi de olabilirsiniz belki. Yani hemen bi gecede hosanmak sonra o kişiyi düşünmek falan.. bıraz güçlü ve dik durup neredeyse hiç tanımadığınız bir insanın omzunuza falan dokunmasina izin vermemeliydiniz sonra sizden çekinir arkanızdan böyle konuşmaya cesaret edemezdi. Birakin soğuk desinler buz gibi desinler burnu havada desinler bence bunlar diger durumdan daha iyi

Bence de safsınız. Ama çocuğun sizden hoşlandığını düşündüğünüz için değil; bir sinsiyi arkadaş bellediğiniz için.
Çocuk gerçekten böyle bir şey söylemiş mi bilemem ama o kız arkadaşınıza fazla güvenmeyin. Karşısındakini önemseyen hiç kimse gelip böyle bir şey anlatmaz.

Ekleme: Başlıkta "salak" demişsiniz, ona dikkat etmemiştim. Size saf diyerek salak demek istemedim, yanlış anlaşılma olmasın :110:

Son düzenleme:
Her şeyi yanlış anlamanızı bir kenara bırakırsak adam gerçekten düşündüğünüz gibi ilgi gösterse adama meyledeceksiniz gibi geldi. Gerçekten biraz saf olabilirsiniz diyeceğim ama öyle değil. Böyle atarlı giderli, cool havalarında , her şeyi ben bilirim diyip daha en basit azotu bile bilmeyen tipler kendilerini çok güzel satıyor. Kadınlar da buna bayılıyor bir yasa kadar neden bilmiyorum. Ya kadınlar kendilerini yeterince gelistirmiyor ya erkekler çok iyi çalışmış bilemiyorum. Yani itici bir tıp şu anlattığıniz, baksaniza o dersin eğitimini almış hocadan bile daha çok bildiğini düşünebilme cehaletini gösteriyor. Bu dediğim de olabilir tabi ama bir olur iki olur, böyle üstüne yapışmış bir ünu varsa öyle olmaya çalışıyordur sadece cool yaa...Öyle birinden de incelik beklemeyin bal gibi de dikkatini çekmişsiniz yoksa ikinci yarıda niye gelip yanınıza oturmuş kirmamak için mi? Buna niye kirilasiniz? Yine yaptıklarının şimdiye kadar özenle işlediği karakterine uymayacagini düşünüp kendi yerine sizi kırılgan göstermeye calismis. Çok yazdım ama hayatını böyle yaşayanlara prim vermeyin diye...
Hayır ben de bu huylarına geçen sene itici bulduğum için hiç konuşmadık zaten. Ama bu görüşmede yakınen tanıma, fikirlerini görme şansım oldu. Ve olgunlaşmış hissettim. Çünkü eski halinden eser yoktu. Ben de o yüzden etkilendim zaten

Acımış oldugunu yada saf oldugunuzu düşündüğünü var sayalım. Arkadaşınız sizin buna üzüleceğinizi bilmiyor mu ki gelip size yetişririyor hemen? Buna takıldım ben nedense..

Bence ilgi açlığı çekiyorsunuz sipsevdi de olabilirsiniz belki. Yani hemen bi gecede hosanmak sonra o kişiyi düşünmek falan.. bırak güçlü ve dik durup neredeyse hiç tanımadığınız bir insanın omzunuza falan dokunmasina izin vermemeliydiniz sonra sizden çekinip arkanızdan böyle konuşmaya cesaret edemezdi. Birakin soğuk desinler buz gibi desinler burnu havada desinler bence bunlar diger durumdan daha iyi
Belki de ilgi açlığı çakıyorumdur haklisiniz. İnanın başkası olsa izin vermezdim. Ama düşünceleri beni etkiledi.

Acımış oldugunu yada saf oldugunuzu düşündüğünü var sayalım. Arkadaşınız sizin buna üzüleceğinizi bilmiyor mu ki gelip size yetişririyor hemen? Buna takıldım ben nedense..
Gelip söylemesi doğru bişey de arkadaşı o an çocuğa karşı neden savunmayip da tesadufen konu acildiktana sonra söylüyor. Bende ona takildim

Laf arasında söyledi. Art niyeti yoktur diye düşünüyorum. Çünkü laf lâfı açmıştı. Şuan pek hatırlamıyorum ama

Saf kişiler böyle karakterler için biçilmiş kaftandır ilgi gösterecek olsa bile uzak durun. Herkese çirkef size melek olsa nolur günün birinde gerçek yüzünü size de gösterir. Bide bunlar karşılarındaki kişiyi çok iyi okur ki sizi de çözmüş hemen. Üzülmeyin saf olmak aslında çok güzel bi duygu içine kötülük karışanlar bunu anlayamaz.

Kendinizi böyle görmeyin lütfen. O arkadaş dediğim gibi yapmış. Bakın geçen bir film izledim. Beşinci sınıftan liseye kadar bir kızla sürekli dalga geçiyorlar okulda süreklo cisli diyorlar falan. Bunların da başını başka bir kız çekiyor. Dalga geçilen kız yalnız kalıyor kendiniz kapatıyor, öyle ki diğer dalga geçenler niye geçtiğini bile bilmiyor. Onu beşinci sınıftan beri tanıyanlar biz niye onla dalga geciuordik diyor unutmuşlar bile yani. Sonra üzücü bir olayın ardından kız intihar ediyor. Sonra anlaşılıyor ki bu dalga geçilen kız aslında kızla en çok dalga geçen kızın en yakın arkadaşı imiş ve bu dalga geçen arkadaş anne babası ayrıldigi zaman o yaşta altına isermis hala bu kiz da yatılı evinde kaldığında görurmis. Sonra 5. Sınıfta okulla kampa gittiklerinde o kız uyku tulumuna isemis ve birisi fark Edip bunu kim yaptı diye dalga geçince direkt kendisini de bilen en yakın arkadaşını gösterip dalga geçmiş ve lakabını takmış. Sonra sürekli dalga geçmesi de bu yüzdenmis. Bu sadece film ve yine uzun yazdım ama:)) aynı mantık işte...

Siz ne konuştunuz sohbet ederken?
Şu yüzünden soruyorum; sizi kırmamak üzmemek için öyle tavır takınmış ya bu kanıya nereden varmış olabilir?

Back
X