çok sert davranmayın lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Birgaripinsan

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
35.292
Puanlar
598
daha önce konu açtım aldatıldım ve 2 Ay içerisinde boşandık. 2 çocuğumuz var. zaten sorunlu Bi evlilikti ve şimdi farkediyorum ki sebebi de büyük ölçüde aldatılmammış. Eve işi bahane etmesi sebebiyle geç gelmesi, bizle ilgilenmemesi vs vs. neyse yakalanınca eski eşim de boşanmak istedi. artık aşık mı oldu diğer kişiye yoksa dğzelmeyeceğini bildiği için mi eşyalarını topla git dedim ve öğrendiğim gün çıktı gitti ve hiç diretmedi. ama hala inkar ediyor bu arada kadın madın yok diye. (ben eminim) neyse özet geçtiğime göre asıl konuya geleyim.

eski eşim hiç boşanan erkekler gibi davranmıyor. mesela hiç diretmedi evi tamamen bana verdi. (elimde mahkemeye sunacak kanıt yoktu) çocukların nafakasını verdi. Ben ömür boyu senin de çocukların da yanındayım diye sözler veriyor hatta çalışmana gerek yok falan diyor. (ben tabi ki çalışcam) protokolde yazmamasına rağmen çocuklarla taşınacağım eve yeni eşya alabilmek için arabasını satıyor hatta şuan boyacıyla birlikte yeni evi boyuyor evde yapmasını istediğim değişiklikleri soruyor vs vs. (Ben ailemin yakınına taşınıyorum) çocukları avmye götürüyor Sen de gel alışveriş yaparsın evde sıkılma diyor vs vs... tabi ben ona kötü davranınca o da canavarlaşıyor ama boşanma davasından sonra ben kavgaları bitirdim öfkemi içime gömdüm artık her şey bitti öfken sana zarar çocuklara zarar diye.

neyse o böyle iyi davrandıkça benim kafam karışıyor ben mi kötüydüm gerçekten diye. biliyorum hiçbir şey aldatmaya sebep değil ama ben mi hakketmedim sevgiyi diye. sinirli biriyim zaten evlilikte de sorunluyduk aldatmadığı zamanlarda bile sabah eve geldiği bir işte çalışıyordu. evde sadece uyuyordu. sonra kalkıp işe gidiyordu. normal insanlar gibi birlikte Bi yemek Bi kahvaltı Bi akşam çayımız bi sohbetimiz hiç yoktu. Yani evet evde negatif Bi kadın vardı ama kendine göre o kadın haklıydı. haksız mıydı? mutlu değildim mutlu da edemiyordum. yoksa sorun bende miydi? vicdan azabı mı çekiyor yoksa o iyi biriydi de ben mi kötüydüm? Ben mi uzaklaştırdım? Ben mi sevgiyi hakketmiyorum? çoğunlukla da tam tersini düşünüyorum ve tamamen onu suçluyorum. Ben onu aldatmadım tüm bu ilgisizliklere rağmen, onun yaptığı gibi yüzlerce yalan söylemedim hatta hiç söylemedim evlilikte sorunların sebebi de Ben değildim çözümü de benim elimde değildi. nasıl suç bende olabilir? lütfen gözümü açın ve beni kendime getirin ama çok hassas Bi dönemdeyim yavaş vurun.

bu arada bu sorular tekrar barışmayla ilgili değil. geri dönüş mümkün değil artık. ama bu öyle Bi süreç ki her gün farklı Bi duygu durumu yaşıyorum. cevap veren herkese teşekkürler şimdiden.

Belki vicdan yaptığı için elinden geleni yapmaya çalışıyordur. Evlilikler her zaman tek taraflı bitmez ama sizde aldatılma var, kendinizi suclamayin.. umarım bundan sonrasında çok mutlu olursunuz
bana da vicdan yaptığı için böyle davranıyor gibi geliyor ama aklımda tek soru bu kadar vicdanı vardı neden aldattı diyorum.

bana da vicdan yaptığı için böyle davranıyor gibi geliyor ama aklımda tek soru bu kadar vicdanı vardı neden aldattı diyorum.
Erkek milleti biraz salak, ilk başta bu kadar vicdan yapacağını düşünmemiştir.

vicdan denen duygu genelde insana hata yaptıktan sonra yüklenen bir duygu olabiliyor bazı durumlarda, Şekil A'da görüldüğü üzere :')

Yavaş vurun die konu açtığınıza göre sizde gayet biliyorsunuz gerçeği . İlla duymak istiyorsanız çocuklarına karşı vıcdan yapıyordur yapıyorsa da konu sizinle alakalı değildir .
çünkü Bi yandan yanlış düşündüğümü biliyorum. hiç bir şey aldatmaya sebep değil. ama konuda da belirttiğim gibi bu öyle Bi süreç ki her şey aklınıza geliyor. Bi gün tamamen karşınızdakini suçluyorsunuz bi gün kendi hatalarınız geliyor aklınıza öyle yapmasaydım bir şey değişir mi diyorsunuz. oysa benim yaptığım hatalar onunkinin yanında devede kulak. öyle tuhaf işte bir öyle Bi böyle düşündüğünüz günler oluyor bugün de böyle Bi karmaşa...

Eğer sen sevgiyi hak etmeseydin( böyle olduğunu hiç sanmıyorum) adam olan önce senden boşanır sonra naparsa yapardı aldatmak karşındaki insanı bu konuma düşürmek belki de seni hiç tanımayan bir kadına kimbilir senin hakkında anlattığı şeyler düşülen bu durum tamamen adamın karaktersizliğiyle alakalı sizle alakalı hiçbir sıkıntı yok adamın bu davranışları da benim aklıma sadece şunu getirdi demek ki aldatmaktan daha büyük bir falsosu var eğer o inatlaşırsa siz o ipin ucunu tutarsanız o ipin ucu öyle bi yere çıkacak ki şimdiki verdikleri yaptıkları gözüne bile gelmiyor belki de o kadından gayrimeşru çocuğu var bu bile olabilir

valla olabilir şu saatten sonra hiçbir şeye şaşırmam ve bunu ben de düşündüm. veya belki evli Bi kadın. Onu korumaya çalışıyor. Ya da sadece çocuklara daha fazla yara vermemeye çalışıyor. diyorum ya aklıma her ihtimal geliyor.

Aldatılma sonrası boşanma olunca eski koca bu kadar hayatın içinde olmalı mı?
İki çocukla onun desteğine ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz ama sanki sebebiyle itibariyle ne kadar uzak o kadar iyi gibi düşünüyorum uzaktan. Öyle olsa bu kadar kafa karışıklığı da olmazdı.

Vardiyalı çalışma sisteminde değilse sabaha kadar hangi iş sürebilir? Sizin aldatılma olayı sandığımızdan önce belki de.
Evde koca yokken kadın nasıl mutlu edip, mutlu olabilir? Kafanızın karışacağı bir şey yok aslında ama eski eşiniz ne kadar hayatınızda olursa o kadar bu gelgit yaşarsınız. Bunun içinde karşılıklı zamana ihtiyacınız vardır belki. Yeni düzen kurunca, bazı şeyler oturunca birbirinize daha az maruz kalıp, üzerine daha az düşünürsünüz.

Çocuklarını çok düşünen adam babasız yaşayacakları hataları yapmaz onun vardır çok büyük bir yamuğu bence bu

Sen kusurlu, sevilmeyecek biri olsaydın zaten o boşanmak için zıplardı öncesinde, hiç de idare etmezdi. Hatasını, onun yüzünden negatif olduğunu o zaman da biliyormuş, üstüne aldatma olmuş, seni ve ailenizi kaybetti, vicdan yapası tutmuş. Gel-git yaşaman çok normal ama bence bu kadar yakınında durmamalı.

kesinlikle haklısın beni de en çok zorlayan kısım bu. Yeni Bi düzen kurmam gerekiyor açıkçası ailem çok da elini atmıyor. kenarda bi param yok yani taşınma eşya boya işlerini kendim hallederim diyemiyorum. boşanma çok yeni henüz o bağı koparamadık. şu taşınma işleri bittikten sonra sadece çocuklar için gerekli olduğu zaman konuşursak bu süreç daha kolay geçecek. 1 aya taşınırım heralde. umarım ondan sonrası daha kolay olacak.

olması gereken boşanma bu değil mi , üstelik kusurluyken. Böyle süreçlere alışkın olmadığımız için ilginç geliyor bu sorgulamalar da o yüzden.
bazıları da böyle söylüyor. çocuklar olunca bu normal diye. kendi tanıdıklarından örnek veriyorlar insan gibi boşananlar da var diye.

di mi ama madem ben kötüydüm yakalanana kadar aklı neredeydi? neden karı koca hayatına bile devam ediyordu. yakınımda durması konusunda çok haklısınız. Bir türlü o sınırı çizemedik. diğer yorumda yazdığım gibi şu taşınma olayları bitince gerekli sınırı çizecem inşallah.

boyadigi ev senin degil çocuklarının da evi
kendi hatasiyla bittigini bildigi icin vicdan azabi cekiyordur, gelirinin evi güzelce duzmeye yetmeyecegini bildigi icin çocukları yer sofrasinda yesin, sehpada ders calissin istemiyordur.
normal geldi bana. keske her bosanan benzer davranışlar sergilese

evet büyük ihtimal vicdan azabı çekiyor. hiç vicdanı kalmadığını düşünmüştüm ama biraz varmış demek ki. neyse kendimi b.k gibi hissetmemeliyim o zaman? zaten yapması gerekeni yapıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`