• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok sert davranmayın lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aldatma sonucu boşandık. kısaca evlilik diye bir şey yoktu ortada. sadece 4 maks 5 saat uyumaya geliyordu eve. buna da işlerin yoğunluğunu bahane ediyordu. evet iş şartları her zaman kötüydü ama başka birine de vakit ayrıldığı için yalanlarla evi artık tamamen otel olarak kullanıyordu. düzelt dediğimde tamam yarından itibaren düzelti yorum diyordu ama asla düzeltmiyordu. Benim de peşine düşecek enerjim yoktu saldım çayıra. Bu 1 sene sürdü en az. Bu sebeplerle de sürekli kavga ediyorduk böyle evlilik mi olur diye. ama ayrılıp gitme cesafetini o zaman gösteremedim. ancak aldatıldığımı öğrenince yapabildim. mutsuz olmak yeterli Bi sebep değilmiş gibi sanki.
Çok çok mutlu ol çocuklarınla. Kendine de değer ver. Sana komik birşey anlatayım. Annem de aldatıldı boşandı 40 yıla yaklaştı ha🙈hiç iletişim kurmadı ne benle ne annemle. Diğer kadınlar elini avucunu yiyip gidince 27 yıl sonra. Çok sevgili halam demez mi : annen evlenmedi bak kesin sevgisi vardır. Bunları biraraya getirelim🙈🙈🙈Neremle güleceğimi bilemedim duyunca. Kendi üstlerine kalmasın yaşlanınca diye çabaları. Aldatılmak ağır gelir bir kadına. Nette konuşması vs affedilebilir bir şekilde de çocuk vs için. Birebir görüşmeler, duygusal bağlılık vs yok asla . Yolun bahtın açık olsun. Hep yanındayız🥰

Hepimizin şunu unutmaması lazım, kusursuz insan yoktur kusursuz ilişkiler de yoktur, aile ilişkilerimizde de doğru yaptıklarımız yanlış yaptıklarımız olur, arkadaş ilişkilerimizde de evliliklerimizde de ebeveynliklerimizde de.
Evlilik 2 mükemmel olmayan insanın birlikteliğidir, kadının da erkeğin de kendince huyları vardır.

Erkek aldatmak istemeye görsün dünyanın en şahane en ılımlı en becerikli kadını da olsanız aldatıyor, bizim belleğimize yine biz kadınlar tarafından erkeğin gözü dışarı kayıyorsa suç eşindedir öyle bir işlenmiş ki aldatılınca dönüp kendimizi sorguluyoruz, düşünün ki kocanın dikkatini çekmek kendimize bağlamak için birbirimize tayt giy, kırmızı gecelik giy, süslen püslen yerleri gırgırlıyor gibi yap, kapıyı işveli aç gibi taktikler veriyoruz, erkek hiç taktik istiyor mu? Bir gün sizin için kılık kıyafetine özendi mi mesela, hoş sözler flörtöz tavırlar sergiledi mi ? Yok, velhasıl kadın suçlu olduğundan değil erkeğin doyumsuzluğundan yaşanıyor bu aldatmalar zira onlara erkektir yapar öğretilmiş.
Çok haklısınız. Selin karacehennem adında bir psikolojik danışman var meşhur. Diyor ki çok işveli cilveli olmalıymış kadın. Erkekten önce kalkmalıymış. Topuklu terlikler şık sabahlıklar giyilmeliymiş. Hafif makyaj adam uyurken. 🙈sebep? Biz kadınlar niye bunları yapalım ? Adamlar horlarken iyi, eski tişörtüyle evde dolanırken iyi, horlarken iyi. Geyşa değiliz , bedenimizle para kazanan eskortta değiliz. Ne mecburiyetimiz var saten geceliklere saçma tüylü terliklere? Anca istersek giyeriz bir adamı elde tutmak için değil. Adamlardan kadınların beklentisi aman hiç olmasın. Ülkenin sözde psikologları böyle. Hele biri var ki adamların sırtı tarla sanki. Çapalama taktiği anlatır yıllardır yok biri tuzla der🙈adamlara akıl vereni hiç görmedim ama. Onlar kutsal insanlar ya da üstün ırk sanki.

Ben böyle olmanıza sevindim çocuklar için en azından anne babasının normal bir iletişimde olması sizinle ilgilenmesi bence kötü değil hatta bir artı.
Kendimi çocukların yerine koydugumda annem babamın normal iletişimde olması beni mutlu ederdi memnun ederdi burada tek düşüneceğiniz şey çocuklar olmalı zaten

evet büyük ihtimal vicdan azabı çekiyor. hiç vicdanı kalmadığını düşünmüştüm ama biraz varmış demek ki. neyse kendimi b.k gibi hissetmemeliyim o zaman? zaten yapması gerekeni yapıyor.
Bana vicdan azabi gibi gelmedi .

Sizinle olan alış verişi bitti, size sorumluluğu bitti ve sizinle olan savaşı da bitti. Savaş kalmayınca üstünden sorumluluk kalkınca rahat etti, artık sizinle savaşmadigi için öfkesi de yok. Yani o sizin için ne kadar bittiyse siz de onun için o kadar bittiniz. Sizi artık yük görmüyor. O yüzden çocukları için yaptıkları kendisine fazla gelmiyor. Sizinle barış içinde çünkü.

Vicdanı sızlıyordur diyen bütün hanımları da erkeklerle ilgili bu güzel ve iyimser dilekleri için kutluyorum ama erkeklerin vicdanı sızlamaz. Erkekleri hiç tanımıyorsunuz.

Çok çok mutlu ol çocuklarınla. Kendine de değer ver. Sana komik birşey anlatayım. Annem de aldatıldı boşandı 40 yıla yaklaştı ha🙈hiç iletişim kurmadı ne benle ne annemle. Diğer kadınlar elini avucunu yiyip gidince 27 yıl sonra. Çok sevgili halam demez mi : annen evlenmedi bak kesin sevgisi vardır. Bunları biraraya getirelim🙈🙈🙈Neremle güleceğimi bilemedim duyunca. Kendi üstlerine kalmasın yaşlanınca diye çabaları. Aldatılmak ağır gelir bir kadına. Nette konuşması vs affedilebilir bir şekilde de çocuk vs için. Birebir görüşmeler, duygusal bağlılık vs yok asla . Yolun bahtın açık olsun. Hep yanındayız🥰
çok teşekkür ederim. hepimizin yolu bahtı açık olsun. o kadar acıyı yaşadıktan sonra kaç yıl geçerse geçsin hiç Bi kadın affetmemeli. adamı unutabilir insan da hissettirdiklerini yaşattıklarını unutamaz.

Ben böyle olmanıza sevindim çocuklar için en azından anne babasının normal bir iletişimde olması sizinle ilgilenmesi bence kötü değil hatta bir artı.
Kendimi çocukların yerine koydugumda annem babamın normal iletişimde olması beni mutlu ederdi memnun ederdi burada tek düşüneceğiniz şey çocuklar olmalı zaten
aynen öyle önemli olan bu saatten sonra çocukların rahat etmesi mutlu olması.

Bana vicdan azabi gibi gelmedi .

Sizinle olan alış verişi bitti, size sorumluluğu bitti ve sizinle olan savaşı da bitti. Savaş kalmayınca üstünden sorumluluk kalkınca rahat etti, artık sizinle savaşmadigi için öfkesi de yok. Yani o sizin için ne kadar bittiyse siz de onun için o kadar bittiniz. Sizi artık yük görmüyor. O yüzden çocukları için yaptıkları kendisine fazla gelmiyor. Sizinle barış içinde çünkü.

Vicdanı sızlıyordur diyen bütün hanımları da erkeklerle ilgili bu güzel ve iyimser dilekleri için kutluyorum ama erkeklerin vicdanı sızlamaz. Erkekleri hiç tanımıyorsunuz.
ya zaten çok vicdanı olsaydı bütün bunları yaşatmazdı. çocuklar için kendini kötü hissediyordur belkiiii. bazen şey gibi geliyor metresine kavuştu ya ondan bu kadar mutlu, pozitif. veya özgürlüğüne. artık yalan söylemek hesap vermek idare etmeye çalışmak yok iki arada Bi derede hayatı bitti rahatladı.

daha önce konu açtım aldatıldım ve 2 Ay içerisinde boşandık. 2 çocuğumuz var. zaten sorunlu Bi evlilikti ve şimdi farkediyorum ki sebebi de büyük ölçüde aldatılmammış. Eve işi bahane etmesi sebebiyle geç gelmesi, bizle ilgilenmemesi vs vs. neyse yakalanınca eski eşim de boşanmak istedi. artık aşık mı oldu diğer kişiye yoksa dğzelmeyeceğini bildiği için mi eşyalarını topla git dedim ve öğrendiğim gün çıktı gitti ve hiç diretmedi. ama hala inkar ediyor bu arada kadın madın yok diye. (ben eminim) neyse özet geçtiğime göre asıl konuya geleyim.

eski eşim hiç boşanan erkekler gibi davranmıyor. mesela hiç diretmedi evi tamamen bana verdi. (elimde mahkemeye sunacak kanıt yoktu) çocukların nafakasını verdi. Ben ömür boyu senin de çocukların da yanındayım diye sözler veriyor hatta çalışmana gerek yok falan diyor. (ben tabi ki çalışcam) protokolde yazmamasına rağmen çocuklarla taşınacağım eve yeni eşya alabilmek için arabasını satıyor hatta şuan boyacıyla birlikte yeni evi boyuyor evde yapmasını istediğim değişiklikleri soruyor vs vs. (Ben ailemin yakınına taşınıyorum) çocukları avmye götürüyor Sen de gel alışveriş yaparsın evde sıkılma diyor vs vs... tabi ben ona kötü davranınca o da canavarlaşıyor ama boşanma davasından sonra ben kavgaları bitirdim öfkemi içime gömdüm artık her şey bitti öfken sana zarar çocuklara zarar diye.

neyse o böyle iyi davrandıkça benim kafam karışıyor ben mi kötüydüm gerçekten diye. biliyorum hiçbir şey aldatmaya sebep değil ama ben mi hakketmedim sevgiyi diye. sinirli biriyim zaten evlilikte de sorunluyduk aldatmadığı zamanlarda bile sabah eve geldiği bir işte çalışıyordu. evde sadece uyuyordu. sonra kalkıp işe gidiyordu. normal insanlar gibi birlikte Bi yemek Bi kahvaltı Bi akşam çayımız bi sohbetimiz hiç yoktu. Yani evet evde negatif Bi kadın vardı ama kendine göre o kadın haklıydı. haksız mıydı? mutlu değildim mutlu da edemiyordum. yoksa sorun bende miydi? vicdan azabı mı çekiyor yoksa o iyi biriydi de ben mi kötüydüm? Ben mi uzaklaştırdım? Ben mi sevgiyi hakketmiyorum? çoğunlukla da tam tersini düşünüyorum ve tamamen onu suçluyorum. Ben onu aldatmadım tüm bu ilgisizliklere rağmen, onun yaptığı gibi yüzlerce yalan söylemedim hatta hiç söylemedim evlilikte sorunların sebebi de Ben değildim çözümü de benim elimde değildi. nasıl suç bende olabilir? lütfen gözümü açın ve beni kendime getirin ama çok hassas Bi dönemdeyim yavaş vurun.

bu arada bu sorular tekrar barışmayla ilgili değil. geri dönüş mümkün değil artık. ama bu öyle Bi süreç ki her gün farklı Bi duygu durumu yaşıyorum. cevap veren herkese teşekkürler şimdiden. ❤️
Bunu eski enistem ablamada yapiyor ne senle ne sensiz,sanki ben bosandiktan sonra istedigim gibi takilayim ama senin hayatinda kimse olmasin der gibi ,acikcasi iyi niyetli bulmuyorum bosandiktan sonra asgari duzeyde gorusulmeli cocuklar icin ama onun disindaki laubalilikten baska bir sey degil,iyi davracaktin evlilikte niye yapmadin?pisman olduysan neden belli etmiyorsun ,cok çakallik kadini arada birakip baskasi hayatina girmesin diye yapildigini dusunuyorum ve cok rahatsizim ama ablamada anlatamiyorum bari siz ne yapmak istediginizr karar verin kuzum ömur boyu bekar kalamazsiniz tekrar evlenip mutlu olmak hakkiniz

Bunu eski enistem ablamada yapiyor ne senle ne sensiz,sanki ben bosandiktan sonra istedigim gibi takilayim ama senin hayatinda kimse olmasin der gibi ,acikcasi iyi niyetli bulmuyorum bosandiktan sonra asgari duzeyde gorusulmeli cocuklar icin ama onun disindaki laubalilikten baska bir sey degil,iyi davracaktin evlilikte niye yapmadin?pisman olduysan neden belli etmiyorsun ,cok çakallik kadini arada birakip baskasi hayatina girmesin diye yapildigini dusunuyorum ve cok rahatsizim ama ablamada anlatamiyorum bari siz ne yapmak istediginizr karar verin kuzum ömur boyu bekar kalamazsiniz tekrar evlenip mutlu olmak hakkiniz
tekrar evlenmeyi düşünmüyorum birinden ne haYır gördüm ki kafasındayım hayat bakalım. ama böyle gitmeyecek tabi. taşınma okul işleri bittikten sonra sadece çocuklar için mümkünse yazışarak iletişimde kalarak araya gerekli mesafeyi koyucam.

Herkes siyah ve beyaz gibi kötü ve iyi değil. Şu an size destek oluyorsa çocuklarına ve onların annelerine yardımcı oluyor. Belki bu sekilde çocukların düzenini bozduğu ve yuvasını yıktığı için vicdan azabı çekiyordur.

teşekkürler arkadaşlar cevaplar için @Mune abla konuyu kapatabilir misin yeterince yardımcı oldu ❤️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X