• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok sert davranmayın lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorun bende olabilir mi diyerek moralinizi bozup kendinize saygınızı düşürmeyin lütfen, böyle bir durumda doğrudan öz saygınızı koruyup yolunuzu ayırıp (ki günümüzde 2 çocuklar çok kolay bir süreç değil) hayatınıza bakmanız çok takdir edilesi. Hiçbir kadın durduk yere sinirli ve gergin olmaz. Hayat arkadaşınızla yeterince vakit geçiremediğinizde elbette zamanla duygularınıza yansımış, çok normal. Burada erkeğin aldatmak yerine bulduğu her fırsatı eşiyle değerlendirmesi, açığı kapatması lazımdı. Şimdiki davranışları düzelmeye çalıştığı için de olabilir vicdanını rahatlatmak istemesinden de olabilir. Ama ben sizi ayrı takdir etmek istedim, kararlı duruşunuz çok hoşuma gitti..
çok teşekkür ederim❤️.Ve çok mğcadele ettim bir şeyleri düzeltmek için. kavgaysa kavga güzellikle anlatmaksa onu da çok denedim. yapamam demedi o yüzden beklentimi bir türlü kesemedim. hep tamam saatlerime bi düzen getircem tamam şöyle yapıcam böyle yapıcam asla gerçekleşmeyen sözler. Ve bu sözleri aldatırken bile vermiş. e madem zaten bu haltı yiyordun beni niye oyalıyorsun.

Aşık olmuş ama ötekinden tam emin olamıyor. Sebebini zamanla anlarsınız çünkü diğerinden emin olduğu anda bu pozları büyük ihtimal kesmeyecek. Çocuklar için ev boyama filandan bahsediyorum. Yoksa nafaka, gerekli ihtiyaçları karşılayıp ara sıra çocuklarla zaman geçirip sizinle de çok nadir iletişim kuracak. Vicdan yapmayın o adam sizin için artık bir yabancı faydalanın ama çok alışmayın.
kadın evli olabilir ondan emin olamıyordur belki. Ben taşındıktan sonra yapmasın bir şey zaten nafakasını versin çocuklarını alsın görsün yeter. böyle ne boşanmış gibi ne boşanmamış gibi ortada yaşanmaz ki daha zor oluyor görüldüğü gibi.

kadın evli olabilir ondan emin olamıyordur belki. Ben taşındıktan sonra yapmasın bir şey zaten nafakasını versin çocuklarını alsın görsün yeter. böyle ne boşanmış gibi ne boşanmamış gibi ortada yaşanmaz ki daha zor oluyor görüldüğü gibi.
Bir de bu adam iyiydi ben becemedim düşüncelerini silin kafanızdan. Çok iyi olsaydı aldatmasını bile geçtim, kabul ederdi evet benim hayatımda biri var diye. İyi insan kimdir? İyi insan benim için en başta dürüsttür. Çok kötü biri olmayabilir ama iyi biri de değil.

daha önce konu açtım aldatıldım ve 2 Ay içerisinde boşandık. 2 çocuğumuz var. zaten sorunlu Bi evlilikti ve şimdi farkediyorum ki sebebi de büyük ölçüde aldatılmammış. Eve işi bahane etmesi sebebiyle geç gelmesi, bizle ilgilenmemesi vs vs. neyse yakalanınca eski eşim de boşanmak istedi. artık aşık mı oldu diğer kişiye yoksa dğzelmeyeceğini bildiği için mi eşyalarını topla git dedim ve öğrendiğim gün çıktı gitti ve hiç diretmedi. ama hala inkar ediyor bu arada kadın madın yok diye. (ben eminim) neyse özet geçtiğime göre asıl konuya geleyim.

eski eşim hiç boşanan erkekler gibi davranmıyor. mesela hiç diretmedi evi tamamen bana verdi. (elimde mahkemeye sunacak kanıt yoktu) çocukların nafakasını verdi. Ben ömür boyu senin de çocukların da yanındayım diye sözler veriyor hatta çalışmana gerek yok falan diyor. (ben tabi ki çalışcam) protokolde yazmamasına rağmen çocuklarla taşınacağım eve yeni eşya alabilmek için arabasını satıyor hatta şuan boyacıyla birlikte yeni evi boyuyor evde yapmasını istediğim değişiklikleri soruyor vs vs. (Ben ailemin yakınına taşınıyorum) çocukları avmye götürüyor Sen de gel alışveriş yaparsın evde sıkılma diyor vs vs... tabi ben ona kötü davranınca o da canavarlaşıyor ama boşanma davasından sonra ben kavgaları bitirdim öfkemi içime gömdüm artık her şey bitti öfken sana zarar çocuklara zarar diye.

neyse o böyle iyi davrandıkça benim kafam karışıyor ben mi kötüydüm gerçekten diye. biliyorum hiçbir şey aldatmaya sebep değil ama ben mi hakketmedim sevgiyi diye. sinirli biriyim zaten evlilikte de sorunluyduk aldatmadığı zamanlarda bile sabah eve geldiği bir işte çalışıyordu. evde sadece uyuyordu. sonra kalkıp işe gidiyordu. normal insanlar gibi birlikte Bi yemek Bi kahvaltı Bi akşam çayımız bi sohbetimiz hiç yoktu. Yani evet evde negatif Bi kadın vardı ama kendine göre o kadın haklıydı. haksız mıydı? mutlu değildim mutlu da edemiyordum. yoksa sorun bende miydi? vicdan azabı mı çekiyor yoksa o iyi biriydi de ben mi kötüydüm? Ben mi uzaklaştırdım? Ben mi sevgiyi hakketmiyorum? çoğunlukla da tam tersini düşünüyorum ve tamamen onu suçluyorum. Ben onu aldatmadım tüm bu ilgisizliklere rağmen, onun yaptığı gibi yüzlerce yalan söylemedim hatta hiç söylemedim evlilikte sorunların sebebi de Ben değildim çözümü de benim elimde değildi. nasıl suç bende olabilir? lütfen gözümü açın ve beni kendime getirin ama çok hassas Bi dönemdeyim yavaş vurun.

bu arada bu sorular tekrar barışmayla ilgili değil. geri dönüş mümkün değil artık. ama bu öyle Bi süreç ki her gün farklı Bi duygu durumu yaşıyorum. cevap veren herkese teşekkürler şimdiden. ❤️
Kız kardeşim berbat bir evliliği çekişme ötesi bir durumla bitirdi. Bitmeden önce eşyalarını almaya gittiğinde hiç olmadığı kadar iyi davranmış. Mahkeme bitince de bir kahve içelimmi deyip gözünün içine bakmış. Bunlar hep iz bırakma planı. Çok çekmesine rağmen boşanınca neden öyle yaptı diye o da kendini sorgulamıştı. Şimdi şükrediyor.

Bir de bu adam iyiydi ben becemedim düşüncelerini silin kafanızdan. Çok iyi olsaydı aldatmasını bile geçtim, kabul ederdi evet benim hayatımda biri var diye. İyi insan kimdir? İyi insan benim için en başta dürüsttür. Çok kötü biri olmayabilir ama iyi biri de değil.
çok doğru. iyiyse de artık cennete gitsin benden uzakta Bi yerine.

Kız kardeşim berbat bir evliliği çekişme ötesi bir durumla bitirdi. Bitmeden önce eşyalarını almaya gittiğinde hiç olmadığı kadar iyi davranmış. Mahkeme bitince de bir kahve içelimmi deyip gözünün içine bakmış. Bunlar hep iz bırakma planı. Çok çekmesine rağmen boşanınca neden öyle yaptı diye o da kendini sorgulamıştı. Şimdi şükrediyor.
ne tuhaf kafalar boşanırken poz kesiyorlar zaten boşanıyosun NİYE aklını karıştırmaya kendini sorgulatmaya çalışıyorsun 🤷‍♀️

Aşık olmuş ama ötekinden tam emin olamıyor. Sebebini zamanla anlarsınız çünkü diğerinden emin olduğu anda bu pozları büyük ihtimal kesmeyecek. Çocuklar için ev boyama filandan bahsediyorum. Yoksa nafaka, gerekli ihtiyaçları karşılayıp ara sıra çocuklarla zaman geçirip sizinle de çok nadir iletişim kuracak. Vicdan yapmayın o adam sizin için artık bir yabancı faydalanın ama çok alışmayın.
Alışmama kısmına çok katılıyorum.
Burada bir üye vardı, boşanma sonrası eski eş yine her konuda yanlarındaydı, çok iyiydi ama hayatına biri girince 180 derece değişti. Çocuklar kadınındır gibi laflar etmeye, onlarla bile az görüşmeye başlamıştı. Sevgilisinin çocuklarıyla daha çok ilgileniyordu falan. Bu durum üyede boşanma etkisinde bir şoka sebep olmuştu.

Konu sahibinin kocası zaten aldatmış, gözü dışarıda bir şeylerden emin olsun ya da şuanki gitsin başkası gelsin, çocukları dert etsin, yüzlerine bile bakmayabilir. Hamurunda var çünkü bu tarz şeyler.

ne tuhaf kafalar boşanırken poz kesiyorlar zaten boşanıyosun NİYE aklını karıştırmaya kendini sorgulatmaya çalışıyorsun 🤷‍♀️
İşte onsuz olamaz havası yaratıyor. Onlar masum, onlar yemin eder suçsuz diye. Bazı şeylere gerek yok deyip itersen amacına ulaşamayacak emin ol. Ve benden tavsiye olduğundan hep iyi görün☺️

Kendinizde hata aramaktan acil vazgeçin adam aldatmış bir evlilikte yapılacak en büyük hatayı yapmış, sizi sevgiye ilgiye o kadar hasret bırakmış ki biraz ilgilendi diye kendinizde hata ariyorsunuz, aldatmanin hicbir gecerli açıklaması olamaz. vicdan azabından belki çocukları için her ne için bunları yapıyorsa yapmaya zaten mecbur düzeni bozan kendisi, sakın kanmayın bu ilgili tavırlara biraz zaman geçsin barışalım diyecek muhtemelen zemin hazırlıyor bir kere yapan yine yapar

mune ablacım her zamanki gibi çok haklısın. evet ben hakketmedim de o mu haketti. aldatma büyüktür huysuz bi kadından. üstelik huysuzluğumun mutsuzluğumun sebebi kendisiyken. teşekkür ederim geldim kendime. geliyor arada tuhaf düşünceler. düşünürken bile saçmaladığımın farkındayım ama başkaları söyleyince daha etkili oluyor.
Hepimizin şunu unutmaması lazım, kusursuz insan yoktur kusursuz ilişkiler de yoktur, aile ilişkilerimizde de doğru yaptıklarımız yanlış yaptıklarımız olur, arkadaş ilişkilerimizde de evliliklerimizde de ebeveynliklerimizde de.
Evlilik 2 mükemmel olmayan insanın birlikteliğidir, kadının da erkeğin de kendince huyları vardır.

Erkek aldatmak istemeye görsün dünyanın en şahane en ılımlı en becerikli kadını da olsanız aldatıyor, bizim belleğimize yine biz kadınlar tarafından erkeğin gözü dışarı kayıyorsa suç eşindedir öyle bir işlenmiş ki aldatılınca dönüp kendimizi sorguluyoruz, düşünün ki kocanın dikkatini çekmek kendimize bağlamak için birbirimize tayt giy, kırmızı gecelik giy, süslen püslen yerleri gırgırlıyor gibi yap, kapıyı işveli aç gibi taktikler veriyoruz, erkek hiç taktik istiyor mu? Bir gün sizin için kılık kıyafetine özendi mi mesela, hoş sözler flörtöz tavırlar sergiledi mi ? Yok, velhasıl kadın suçlu olduğundan değil erkeğin doyumsuzluğundan yaşanıyor bu aldatmalar zira onlara erkektir yapar öğretilmiş.

çok teşekkür ederim❤️.Ve çok mğcadele ettim bir şeyleri düzeltmek için. kavgaysa kavga güzellikle anlatmaksa onu da çok denedim. yapamam demedi o yüzden beklentimi bir türlü kesemedim. hep tamam saatlerime bi düzen getircem tamam şöyle yapıcam böyle yapıcam asla gerçekleşmeyen sözler. Ve bu sözleri aldatırken bile vermiş. e madem zaten bu haltı yiyordun beni niye oyalıyorsun.
Maalesef erkeklerin büyük çoğunluğunda var bu. Bir tarafta garanti gördüğü bir kadın varken ona hep yaparım ederim vaatleri verip hayatında tutmaya devam eder. Biz kadınlar da hep inanırız. Aslında içten içe biliriz değişmeyeceğini düzelmeyeceğini ama merhamet mi denir duygusallık mı denir hep yapıcı yaklaşırız, belki olur diye bekleriz. Böyle durumlarda erkeğin lafına asla bakmamak lazım icraatte ne sunabiliyorsa onun kapasitesi odur. Lafta dünyaları önümüze sererler ama hiçbir zaman gerçekleşmez. Sizin yaptıklarınız çok anlaşılır, çoğu kadın da eminim sizin gibi davranırdı. Ama farkınız güçlü duruşunuz olmuş. Ortada yuva var, zaman verdim emek verdim düşüncelerine girip kendinizi ezdirmemişsiniz değerinizi bilmeniz çok hoşuma gitti. Eminim eski eşiniz de kıymetinizi anlayacaktır ama iş işten geçtikten sonra neye yarar orası da ayrı konu.. Umarım bundan sonra hayatınızda çok çok mutlu olursunuz ve yaşadığınız acılar gelecektekilere kefaret olmuştur.

Hepimizin şunu unutmaması lazım, kusursuz insan yoktur kusursuz ilişkiler de yoktur, aile ilişkilerimizde de doğru yaptıklarımız yanlış yaptıklarımız olur, arkadaş ilişkilerimizde de evliliklerimizde de ebeveynliklerimizde de.
Evlilik 2 mükemmel olmayan insanın birlikteliğidir, kadının da erkeğin de kendince huyları vardır.

Erkek aldatmak istemeye görsün dünyanın en şahane en ılımlı en becerikli kadını da olsanız aldatıyor, bizim belleğimize yine biz kadınlar tarafından erkeğin gözü dışarı kayıyorsa suç eşindedir öyle bir işlenmiş ki aldatılınca dönüp kendimizi sorguluyoruz, düşünün ki kocanın dikkatini çekmek kendimize bağlamak için birbirimize tayt giy, kırmızı gecelik giy, süslen püslen yerleri gırgırlıyor gibi yap, kapıyı işveli aç gibi taktikler veriyoruz, erkek hiç taktik istiyor mu? Bir gün sizin için kılık kıyafetine özendi mi mesela, hoş sözler flörtöz tavırlar sergiledi mi ? Yok, velhasıl kadın suçlu olduğundan değil erkeğin doyumsuzluğundan yaşanıyor bu aldatmalar zira onlara erkektir yapar öğretilmiş.
çok haklısın mune abla çok teşekkür ederim. ❤️

Maalesef erkeklerin büyük çoğunluğunda var bu. Bir tarafta garanti gördüğü bir kadın varken ona hep yaparım ederim vaatleri verip hayatında tutmaya devam eder. Biz kadınlar da hep inanırız. Aslında içten içe biliriz değişmeyeceğini düzelmeyeceğini ama merhamet mi denir duygusallık mı denir hep yapıcı yaklaşırız, belki olur diye bekleriz. Böyle durumlarda erkeğin lafına asla bakmamak lazım icraatte ne sunabiliyorsa onun kapasitesi odur. Lafta dünyaları önümüze sererler ama hiçbir zaman gerçekleşmez. Sizin yaptıklarınız çok anlaşılır, çoğu kadın da eminim sizin gibi davranırdı. Ama farkınız güçlü duruşunuz olmuş. Ortada yuva var, zaman verdim emek verdim düşüncelerine girip kendinizi ezdirmemişsiniz değerinizi bilmeniz çok hoşuma gitti. Eminim eski eşiniz de kıymetinizi anlayacaktır ama iş işten geçtikten sonra neye yarar orası da ayrı konu.. Umarım bundan sonra hayatınızda çok çok mutlu olursunuz ve yaşadığınız acılar gelecektekilere kefaret olmuştur.
çok teşekkür ederim. inşallah hepimiz çok mutlu olalım ❤️

Kendinizde hata aramaktan acil vazgeçin adam aldatmış bir evlilikte yapılacak en büyük hatayı yapmış, sizi sevgiye ilgiye o kadar hasret bırakmış ki biraz ilgilendi diye kendinizde hata ariyorsunuz, aldatmanin hicbir gecerli açıklaması olamaz. vicdan azabından belki çocukları için her ne için bunları yapıyorsa yapmaya zaten mecbur düzeni bozan kendisi, sakın kanmayın bu ilgili tavırlara biraz zaman geçsin barışalım diyecek muhtemelen zemin hazırlıyor bir kere yapan yine yapar
yani genel olarak böyle düşünüyordum zaten. hiçbir şey aldatmaya sebep olamaz özellikle de o zemini kendisi hazırlamışken. ama yine de bu düşünceler geliyor arada.

bugün itibariyle kendimi sorgulamayı bırakıyorum tekrar bu düşünce gelirse açıp bu konudaki yorumları okurum. 😊

Alışmama kısmına çok katılıyorum.
Burada bir üye vardı, boşanma sonrası eski eş yine her konuda yanlarındaydı, çok iyiydi ama hayatına biri girince 180 derece değişti. Çocuklar kadınındır gibi laflar etmeye, onlarla bile az görüşmeye başlamıştı. Sevgilisinin çocuklarıyla daha çok ilgileniyordu falan. Bu durum üyede boşanma etkisinde bir şoka sebep olmuştu.

Konu sahibinin kocası zaten aldatmış, gözü dışarıda bir şeylerden emin olsun ya da şuanki gitsin başkası gelsin, çocukları dert etsin, yüzlerine bile bakmayabilir. Hamurunda var çünkü bu tarz şeyler.
gıyabında diyorum düşünüyorum bunu aslında. şuanki hali çok öyle gibi gözükmese de genel olarak erkeklerin birini bulunca özellikle tekrar evlendiğinde nasıl çocuklarını sildiğine çok fazla şahit oldum ve kendisinden de bunu bekliyorum ne yalan söyleyeyim o potansiyel var mı var. umarım olmaz çocukların iyiliği için ama olursa çocuklarıma ben yeterim inşallah. napalım öldü sayıp yola devam edeceğiz.

bana da vicdan yaptığı için böyle davranıyor gibi geliyor ama aklımda tek soru bu kadar vicdanı vardı neden aldattı diyorum. 😀
Aldatmanın vicdanla aşkla sevgiyle filan alakası yok ki. Tamamen çüksel bi durum.

Tam da size böyle hissettirmek icin yapıyor olabilir.
Hatasını anlayan insan önce kabullenir ,adam aldattığını bile kabul etmiyor,kaldı ki pişman olsun.
Ben sadece sizi yumuşak karninizdan vurmaya çalıştığını düşünüyorum. Vicdan yaptıgını sanmıyorum açıkçası.

size de geçmiş olsun. çok şükür çocuklarım iyi ki varlar ama bunun da ayrı dezavantajları var. benim açımdan değil çocuklar açısından. inşallah sevdiğiniz ve sevildiğiniz güzel bi evlilikte Anne olursunuz. ❤️
Güzel dileğiniz için teşekkür ederim. Dilerim o günleri görür ve burada paylaşıp insanlara umut olabilirim.

Yani bir suclu aramak zorunda değilsiniz bence isterseniz barisabilirsiniz. Ortada çocuk olmasa daha farklı düşünürdüm ama çocuk olduğu için bence kurtarma ihtimalinix varsa kurtarın derim.

Yani bir suclu aramak zorunda değilsiniz bence isterseniz barisabilirsiniz. Ortada çocuk olmasa daha farklı düşünürdüm ama çocuk olduğu için bence kurtarma ihtimalinix varsa kurtarın derim.
yok tekrar evlenme barışma gibi bir şey olamaz artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X