Çok sessizim, cevap veremiyorum

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
198
Merhaba
Benim hiç sevmediğim bir huyum var. Çok sessizim, kötü bir muameleyle karşılaştığımda, haksızlığa uğradığımda ya da şahit olduğumda cevap veremiyorum.

Mesela geçen metroya bineceğim, yürüyen düz bant var. Ona bindim sağda duruyorum. Yürümüyorum yavaş yavaş bantta akıp gidiyorum. Arkamdan babam yaşında bir adam yürü kızım yürü yürü dedi sonra yanımdan geçti gitti. Ben de kendi kendime söylendim. Başkası olsa adama kızar. Halbuki yolu da tıkamıyorum. Sağda duruyorum, solumdan geçsin gitsin.

Ya da evime yeni bir temizlikçi aldım, davlumbazı silmemiş. Silmesini beklerdim. Çünkü ayda bir alıyorum detaylı temizlik yaptırıyorum. Herkese 160 giderken ben tanıdık ve çok iş yaptırıyorum diye 200 lira veriyorum. Ama kadına şurasını yapmamışsın demeye çekiniyorum. Komşum dedi ki kadın gittikten sonra, bak orayı silmemiş dedi, ben de unutmuştur dedim. Çok mu safım anlamadım.

Dolmuşa biniyorum, dolmuş şöförü sigara içiyor, ses çıkaramıyorum. Çekingenlik mi var anlamadım.

Ya da kendim araba kullanırken saçma sapan hareket yapan önüme kıran şöförlere selektör bile yapamıyorum.

Nasıl geçerim bu huyumdan?

Merhaba
Benim hiç sevmediğim bir huyum var. Çok sessizim, kötü bir muameleyle karşılaştığımda, haksızlığa uğradığımda ya da şahit olduğumda cevap veremiyorum.

Mesela geçen metroya bineceğim, yürüyen düz bant var. Ona bindim sağda duruyorum. Yürümüyorum yavaş yavaş bantta akıp gidiyorum. Arkamdan babam yaşında bir adam yürü kızım yürü yürü dedi sonra yanımdan geçti gitti. Ben de kendi kendime söylendim. Başkası olsa adama kızar. Halbuki yolu da tıkamıyorum. Sağda duruyorum, solumdan geçsin gitsin.

Ya da evime yeni bir temizlikçi aldım, davlumbazı silmemiş. Silmesini beklerdim. Çünkü ayda bir alıyorum detaylı temizlik yaptırıyorum. Herkese 160 giderken ben tanıdık ve çok iş yaptırıyorum diye 200 lira veriyorum. Ama kadına şurasını yapmamışsın demeye çekiniyorum. Komşum dedi ki kadın gittikten sonra, bak orayı silmemiş dedi, ben de unutmuştur dedim. Çok mu safım anlamadım.

Dolmuşa biniyorum, dolmuş şöförü sigara içiyor, ses çıkaramıyorum. Çekingenlik mi var anlamadım.

Ya da kendim araba kullanırken saçma sapan hareket yapan önüme kıran şöförlere selektör bile yapamıyorum.

Psikoloğa gitmeniz lazım aynı sizin gibi bi dostum vardı (vardı diyorum çünkü artık öyle değil) Dolmuştan inmek için "inecek var" derken bile o kadar sessiz söylerdi ki adam duymazdı sonra etraftakiler tekrar edince dururdu belki de yüzlerce metre sonra.. Düzenli psikolojik destek aldı.. Adım adım gittiler.. Önce küçük tepkilerle başladı.. Şimdi hakkını herkesten iyi savunacak duruma geldi

Son düzenleme:
Kendini zorla, en kötü ne olabilir ki kimse seni dövecek değil.
En fazla karşılıklı atışırsınız.
Temizlikçi gelir gelmez lütfen bu davlumbazı silmeye de dikkat et, çünkü bir kaç defa silmediğini gör de.
Hedefin bu olsun.

Merhaba

Bu durumu aşmak deneyerek oluyor.İki haftada iki ayrı seminere katıldım.Konu birinde çocukluk yaralarını aşmak ile ilgiliydi,diğeride benzer konuda.Çok baskın,otoriter ailede yetişen çocuklarda görülen özelliklerden biri bu.Hakkını savunmamak,cevap berememek.uzman psikolog bu durumdan kurtulmak bedel ödemeyi göze almakla olur dedi tavsiye olarak.Altta bu şekilde davranmaya sebep olan şey her neyse bu korkunun farkına varmak,onunla yüzleşmek çözüm getirir demişti.
Bende aynı tarif ettiğiniz gibiyim.Haklı olduğum zamanlarda bile hakkımı savunamadığım oluyordu.Son zamanlarda epey aştım bu durumu.Deneyerek oluyor biraz.Hatta biraz fazla deneme yapmışım galiba.Ne oldu sana diyorlar.
Siz niye cevap veremiyorsunuz?sebebini bulun ve üzerine gidin.

Merhaba

canım kimseyii önemseme ... gereken cevabı ver . Hiç bir şey olmaz, bir şey söylerken düşünme. Düşünmeden cevap ver. Anladığım kadarıyla çok ince bir kızsın.. Kabalık yapmana gerek yok ya da kızıp bağırmana.. Kibar bir dille insanları uyar. Kimsenin seni ezmesine kullanmasına izin verme.. Malesef bu dünyada sesin çıkmazsa herkes seni ezer..
Temizlikçi kadına tepki ver bakalım bir daha yapabiliyor mu? Ciddi bir şekilde sana herkesten fazla para veriyorum bak olmadı bu yaptığın atlamışsın buraları de bakalım..
Kimseden çekinme , utanma yoksa herkes enayi yerine koyar seni inan bana ...

Eger daha sonrasinda neden soyle demedim boyle demedim falan diyorsanız ama o an cevap veremiyorsaniz pasif agresif kisilik bozuklugu olabilir bende var :KK70:

Eger daha sonrasinda neden soyle demedim boyle demedim falan diyorsanız ama o an cevap veremiyorsaniz pasif agresif kisilik bozuklugu olabilir bende var :KK70:
Böyle bir arkadaşım vardı.zamanında cevap veremediği birçok şey rüyalarına sirayet etmişti.rüyalarında veremediği cevapları verdiğini anlatmıştı ağlaya ağlaya.sonra zaten cevap veremediği eş ve ailesine dayanamadı ,ayrıldılar.

Böyle bir arkadaşım vardı.zamanında cevap veremediği birçok şey rüyalarına sirayet etmişti.rüyalarında veremediği cevapları verdiğini anlatmıştı ağlaya ağlaya.sonra zaten cevap veremediği eş ve ailesine dayanamadı ,ayrıldılar.
Aynen bende bazen kendi kendime konuşurken buluyorum kendimi niye soyle yaptim boyle demedim falan diye gece kalkip aglamisligim vardi agir donemlerde kontrol altina almaya calisiyorum biraz biraz

Neler yapıyorsunuz aşmak için.?
Valla bi ara psikologa gittim devlette ama doktorun bana tek dediği dusunme oldu tamam dedim ahhaha ozele gidecek imkanim olmadigi icin oyle ataklat geldiginde nefes egzersizleri falan yapıyorum ya da baska biseyle ilgilenmeye calisiyorum

Ay aynısı bende de var. Hatta uykularım kaçıyor bazen şunu deseydim keşke neden demedim tam vaktiydi falan diye. O zaman ben de pasif agresif im. Ooo hadi bana kolay gelsin, gecmis olsun:halay:

Ay aynısı bende de var. Hatta uykularım kaçıyor bazen şunu deseydim keşke neden demedim tam vaktiydi falan diye. O zaman ben de pasif agresif im. Ooo hadi bana kolay gelsin, gecmis olsun:halay:
Ahhaha bende cok fazla vardi bir aralar kendimle kavga ediyordum sesli sekilde ahhaha

Oy kiyamam ben sana ya bende senin gibiydim insanları uzmeyi kalp kirmayi sevmezdim saygısızlık yapabilir diye düşünürdüm ama bir baktım ki ben üzülüyorum ve sessiz kaldıkça insanlar tepeme tepeme çıkıyordu özellikle iş hayatımda mahvoluyordum sırtında bir çanta hayal et susup içine attıklarını çantana koy zamanla çantanın ne kadar çok dolduğunu ve sırtında nasıl ağrı yaptığını düşün hayır demeyi öğrendiğin gün mutlu olacaksın :KK200:

Bir şekilde üzerine gitmem lazım galiba bu durumun. O anlarda bir cesaret gelse de söylesem aslında. Olmadı psikologa giderim

Bu durumu aşmak deneyerek oluyor.İki haftada iki ayrı seminere katıldım.Konu birinde çocukluk yaralarını aşmak ile ilgiliydi,diğeride benzer konuda.Çok baskın,otoriter ailede yetişen çocuklarda görülen özelliklerden biri bu.Hakkını savunmamak,cevap berememek.uzman psikolog bu durumdan kurtulmak bedel ödemeyi göze almakla olur dedi tavsiye olarak.Altta bu şekilde davranmaya sebep olan şey her neyse bu korkunun farkına varmak,onunla yüzleşmek çözüm getirir demişti.
Bende aynı tarif ettiğiniz gibiyim.Haklı olduğum zamanlarda bile hakkımı savunamadığım oluyordu.Son zamanlarda epey aştım bu durumu.Deneyerek oluyor biraz.Hatta biraz fazla deneme yapmışım galiba.Ne oldu sana diyorlar.
Siz niye cevap veremiyorsunuz?sebebini bulun ve üzerine gidin.
Bedel ödemeyi göze almak derken biraz daha açar mısınız? Ben de böyleyim çünkü ve evet çok baskın, otoriter bir anne ile büyüdüm ( ben de anne oldum ama hala aynı annem ve hala hayatımı etkiliyor bu karakteri) demek bundanmış.

Bir şekilde üzerine gitmem lazım galiba bu durumun. O anlarda bir cesaret gelse de söylesem aslında. Olmadı psikologa giderim
Valla millet söyler karşıdakiler susar kalır, biz söyleyince (ben de sizin gibiyim) karşıdakinin cazgır çıkacağı tutar anlamadım gitti. Ağızsa bizdeki de ağız yani. Uçakla yolculuk yaptığım bir gün 3 saat rötardan ve üzerine uzun taksi yolculuğundan sonra otobüs firmasından biletimi aldım, bekliyorum. Bebek odasına çıkıcam asansör yok. Neyse görevliye sordum açık mı diye o da temizlikçi kadına sordu sonra kullanabilirsiniz dedi 2 kat çıktım çocuk çanta battaniye bir gittim kilitli yukarda görevli de yok. Tekrar aşağı indim e açık değil dedim biz hemen kadını gönderiyoruz siz bekleyin dediler tekrar çıktım bir kadın geldi sonra gayet yayvan yayvan valla burayı gececiler kilitlemişler anahtar nerde bilmiyorum dedi ben de eee dedim ne demek eee dedi yani ne olucak nerde alayım çocuğun altını dedim nerde alırsan al dedi ben de e o zaman niye açık dediniz kaç defa inip çıktım dedim amma uzattın yaa dedi bana şok oldum. İlk defa cazgırlık yapayım dedim cesaretlendim onda da lafı ben yedim.

Back
X