• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sevdiğim bir bebeği başka aileye veriyorlar

Mulier

Deliliğin eşiğindeki kadın.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
439
578
103
Merhaba arkadaşlar durum biraz karışık. Bunu anlatırken gözyaşları içinde yazıyorum. Biz Türkmenistandan gelen anne kızla tanıştık annemle 1 yıl önce iyi insanlardı. Kızın o sıra daha 1 aylık bir bebegi vardı bebeğin babası uyusturucu kullanıyormus şiddet vs varmıs anneside kızını alıp Türkmenistan'dan Türkiye'ye kaçmıs.

Bizim dairenın üst katında kiralık tutmuslardı gel zaman git zaman baya kaynastık bunlarla üzüldük durumlarına. Annesi çalısıyordu, kızla bebeği de evdeydi. Bebeği daha kucağıma alırken o kadar sevdim ki hafif çekik gözlü bir kız çocuğu adı da Aybike Allahım böyle bir güzellik böyle bir tatlılık olamaz. Daha sonra kızın da çalısması gerekti ama çocuga bakacak biri lazımdı dedim ki ben bakarım zaten evdeyim çoğu zaman sütten kesilmiş 40 gün anne sütü almıs zaten. Bebek 3 aylıktı ben bakmaya basladım zaten komsuyduk daireler üst üsteydi. Tam 6 ay o bebeğe ben baktım. Yediriyordum içiriyordum birlikte dısarı çıkıyorduk gezdiriyordum canımdan cok sevıyordum onu. Annesi ve ananesi işten gelince de indiriyordum onlara. Hatta bazen ayrı duramayıp yanımda uyutuyordum kendileri de memnundu bundan onlar da beni sevmişlerdi. Bebekle aramızda öyle bir bağ vardı ki kardeş gibi gördüm artık onu. Okula gitmem gerekiyordu şehir dısında okudugum için ağlaya ağlaya ayrıldım bebekten.

Annem aradı az önce çocugu tekrar Türkmenistan'a götürüp başka bir aileye verceklermiş diye nasıl sinirlendim nasıl üzüldüm anlatamam. Yurt dışı polise de bir sey diyemezsin ki. Bir anne nasıl verir bebeğini baska birine. Orada olsam kıyametleri koparırdım. Bir saattir ağlaya ağlaya gözlerim şişti benim güzel yavrum kendi annesinden başkasına anne diyecek kim bilir nasıl bir aile nasıl bakacaklar belli değil nefes alamıyorum...

Şartları daha iyi bi aileye vereceklerdir muhtemelen.Bebekler illaki anneleriyle yaşamalılar gibi gelmiyor bana ya sadece sevgi yetmez çünkü.Tabi gönül ister ki annesinin düzgün bi mesleği olsaydı onunla büyüseydi ama hayat masallardaki gibi olmuyor.Dilerim minik Aybikenin harika bi ailesi ve hayatı olur

Konuda bana göre oturmayan şeyler var. Çocuk en az 1 yaşındadır artık diye tahmin ediyorum. 1 senedir hem annesi, hem anneannesi baktıktan sonra ikisi birden evlatlık mı vermeye karar vermiş? Hadi bir kişi vermek istese, diğeri karşı çıkar. Bu saatten sonra başkasına evlatlık diye verilmez hem anne hem anneanne tarafından. Veya bu çocuk tamamen yabancı bir aileye evlat mı edindiriliyor, yoksa başka durum mu var mesela... Ne bileyim, bilmediğiniz şeyler var diye düşünüyorum. Sonuçta aileden değilsiniz, yakınlarında da oturmuyorsunuz. Bu insanlar gelip size ne yaptığını, ne olacağını bildirmiyor vs. Annenizden duyduğunuz kadarını biliyorsunuz. Konunun çok dışındasınız ve olay anlattığınızdan çok daha farklı olabilir.

Ha diyelim ki evet, tamamen başka bir aileye evlat diye veriliyor. Herhalde kimse bunları düşünmeden çocuğunu vermez. Bir de durumu onlara sormak lazım. Başka bir aile çocuğun gelişimi için çok daha uygun olabilir.

Ama yani bunların hepsi tahmin, varsayım.

Şu haliyle konu havada kalmış bana göre. Hakkında konuşmak için erken.

Sen okuyor musun. Kaç yaşındasın. Siz alsanız bebegi nasıl olur. Tek dertleri paradır zaten kim oldugunu umursamazlar bence. Annen baban ne düşünür bu konuda

Sen okuyor musun. Kaç yaşındasın. Siz alsanız bebegi nasıl olur. Tek dertleri paradır zaten kim oldugunu umursamazlar bence. Annen baban ne düşünür bu konuda
Bekar bi genç kadın nasıl alacak ufacık bebeğin sorumluluğunu kedi yavrusu değil ki bu.Evlat vermek bakamayan aileler için zor da olsa o kadar kötü bi çözüm yolu değil .Sürünecegine güzel bi hayatı olur belki.Çocuğu sokağa atmıyorlar ya

Konuda bana göre oturmayan şeyler var. Çocuk en az 1 yaşındadır artık diye tahmin ediyorum. 1 senedir hem annesi, hem anneannesi baktıktan sonra ikisi birden evlatlık mı vermeye karar vermiş? Hadi bir kişi vermek istese, diğeri karşı çıkar. Bu saatten sonra başkasına evlatlık diye verilmez hem anne hem anneanne tarafından. Veya bu çocuk tamamen yabancı bir aileye evlat mı edindiriliyor, yoksa başka durum mu var mesela... Ne bileyim, bilmediğiniz şeyler var diye düşünüyorum. Sonuçta aileden değilsiniz, yakınlarında da oturmuyorsunuz. Bu insanlar gelip size ne yaptığını, ne olacağını bildirmiyor vs. Annenizden duyduğunuz kadarını biliyorsunuz. Konunun çok dışındasınız ve olay anlattığınızdan çok daha farklı olabilir.

Ha diyelim ki evet, tamamen başka bir aileye evlat diye veriliyor. Herhalde kimse bunları düşünmeden çocuğunu vermez. Bir de durumu onlara sormak lazım. Başka bir aile çocuğun gelişimi için çok daha uygun olabilir.

Ama yani bunların hepsi tahmin, varsayım.

Şu haliyle konu havada kalmış bana göre. Hakkında konuşmak için erken.

İkisi birden veriyormus ve tanımadıkları zengin bir aileymiş. Zaten annesi hiç annelik yapmıyordu yani sevgi göstermıyordu bi tuhaftı hareketleri. Annem öğrenmis hepsini.

Canım ben 24 yasındayım okuyorum daha tabıkı isterdim ama her seyden önce annesiyle olmasını isterım. Mesleğim yok henüz. Keşke her şey olması gerektiği gibi olsa

İkisi birden veriyormus ve tanımadıkları zengin bir aileymiş. Zaten annesi hiç annelik yapmıyordu yani sevgi göstermıyordu bi tuhaftı hareketleri. Annem öğrenmis hepsini.
O zaman vermeleri daha hayırlı olacaktır demek ki. Annelik yapmayan annesi olacağına... Tamam, çocuğa bakmışlığın olmuş, sevmişsin falan ama, o çocuğun tarafından bakmak lazım olaya. Sonuçta onun hayatı değişiyor. Umarım çok güzel bir hayatı olur.

Kadın belki mecbur kaldı. Eşi uyuşturucu kullanıyormuş kaçmış gelmiş belki kadını bulmuştur. Kadın da bebeğini korumak için vermiştir. ( çok film izliyor olabilirim) ama gerçekte olabilir. Çok üzüldüm bebeğe umarım sevgi dolu bir aileye düşer.

Back
X