çok sevdiğim eşim ve ayrılma kararımız ve yaşadığım yıkım...

ya ben birşey söyleyebilrmiyim?

ben anlamıyorum arkadaş son moda bu oldu.. kültür farklılığımız vardı...arkadasım evlenırken kültürün nerendeydı dıye sorarlar adama yani.. kusura bakmayın konu sahıbı sızın şahsınıza yazmıyorum.. cevremde bu ara cok duydum bu lafı.. yenı evlenıcek bır bayanım.. ben eşimle evlenebilmek için neler feda ettim ne yollardan geçtim.. o kadar zorluklar çektik ki.. şimdi kültür farklılıgı desem aılem bana bırakın gülmeyi biyeriyle gülerler yani.. kültür farklılıgı nedir arkadaslar bana biri anlatsın nolur ya..?walla cok ıhtıyacım var bu sorunun cevabına.. evlilikten korkuyorum inanın korkuyorum yani

Ayrılık sonrası görüsmeleri bende onaylamıyorum..
İnsanlar cocugu oldugunda bile kolay kolay bir araya gelmek istemezler biten bitmistir cünkü..
Ben sevgilimi bile görmek istemem, eski cıktıgımı hala görürüm cünkü kendisi aile dostumuz sayılır, kuzenimin akrabası annelerimiz arkadas gibiydi 7 yıl oldu birbirimize ne selam verdik, ne de aynı ortamlarda bulunmamıza ragmen bir cift laf ettik, ayrılma sebebimiz büyüktü cünkü, onca laf söz, ki es' ten bahsediyoruz yasanmıslıklar cok daha fazlası..! Herkesin kendi düsüncesi tabii, saygı duyuyorum ama ben ayrıldıgım kisiyle dost kalamazdım..
:ssz:
Ayrılıklar olumlu seylerden ötürü olmaz sonucta, ortada bir problem vardır bosanılır, eger sizi sevseydi tekrar düsünürdü zaten hayır demezdi..
Artık kendinizi düsünün, esinize üzülmeyin kendinizi toparlamaya calısın..
Hakkınız da hayırlısı olsun.

evet malesef bunu söylemekten nefret ediyorum aam çok seviyorum unutmak istiyorum nefret etmek istiyorum ama olmuyor pazartesi psikologdan randevu aldım tek başıma atlatamıycağım bu sorunu rabbim herkesin yuvasında mutlu olmayı nasip etsin inşallah

cnm, seni artık sevmemesi, hastaneye gelmemesi, seninle olmak istememesi,seviyorum deyip ayrılması ( bu ne yaman çelişkidir)... nefret etmen için yeterli sebepler değil mi?? bir erkek karısını gizli gizli aldatsa bıle,başkasından hoşlansa bile... ondan kolay kolay ayrılmak ıstemez..mantıgını çalıştırmanın zamanı değil mi sence??gerçeği görmenin zamanı değil mi?? seven ınsan ölümüne kalır..zorakı ayrılıklar fılımlerde olur..

ben anlamıyorum arkadaş son moda bu oldu.. kültür farklılığımız vardı...arkadasım evlenırken kültürün nerendeydı dıye sorarlar adama yani.. kusura bakmayın konu sahıbı sızın şahsınıza yazmıyorum.. cevremde bu ara cok duydum bu lafı.. yenı evlenıcek bır bayanım.. ben eşimle evlenebilmek için neler feda ettim ne yollardan geçtim.. o kadar zorluklar çektik ki.. şimdi kültür farklılıgı desem aılem bana bırakın gülmeyi biyeriyle gülerler yani.. kültür farklılıgı nedir arkadaslar bana biri anlatsın nolur ya..?walla cok ıhtıyacım var bu sorunun cevabına.. evlilikten korkuyorum inanın korkuyorum yani

merak etme cnm, kültür farkı evlılıkten önce kendını gösterır, sonradan görme değildir kendısı :37::37::37::37:

merak etme cnm, kültür farkı evlılıkten önce kendını gösterır, sonradan görme değildir kendısı :37::37::37::37:

hayır cevremdekılerde dıyor bunu. kültür farkı var anlasamıyoruz.. medenice ayrılıyoruz...'' ya arkadaslar ben hayatımı paylastıgım adama sırtımı doneceksem ben medenıce falan ayrılamam yanı.. benım o adama sırtımı donebılmem ıcın aldatma olmalı cok cok buyuk yalanlar olmalı şiddet olmalı kumar olmalı içki olmalı.. ben boyle bır nedenlerde nıye medenıce ayrılayım.. boyle bır neden yoksa neden ayrılayım? ya bana evlılıgın anlamını yanlıs öğrettıler.. yada ben eskiye takıldım..

Maalesef bazen severek de olsa şartlar ayrılmayı gerektiriyor.
Sevgi, hayatı paylaşabilmek için gerekli unsurlardan biri. Lakin tamamı değil.
Belki de kararlarının arkasında durduğu için onu sevmiştin canım. Şimdi ise
kararının arkasında durması, sana kötü hissettiriyor.
Sanırım farklılıkları bilerek, başedeceğinizi düşünerek evlenmiştiniz.
Lakin başedemediğiniz anlaşılıyor. İlişkinize bir şans daha istemene olumsuz
yaklaşması senin adına isabetli olmuş tatlım. Kabul etseydi, yeni yolunuzda
tüm tavizleri senin vermen gerekecekti. Elbette hiç kolay olmayan bir süreçtesiniz.
Akan zamanla birlikte hayatın rayına oturacak. Onu uzaktan sevmeye alışacaksın.
Allah yardımcınız olsun.

hayır cevremdekılerde dıyor bunu. kültür farkı var anlasamıyoruz.. medenice ayrılıyoruz...'' ya arkadaslar ben hayatımı paylastıgım adama sırtımı doneceksem ben medenıce falan ayrılamam yanı.. benım o adama sırtımı donebılmem ıcın aldatma olmalı cok cok buyuk yalanlar olmalı şiddet olmalı kumar olmalı içki olmalı.. ben boyle bır nedenlerde nıye medenıce ayrılayım.. boyle bır neden yoksa neden ayrılayım? ya bana evlılıgın anlamını yanlıs öğrettıler.. yada ben eskiye takıldım..

cnm çoğu insanın bahanesıdır kültür farkı lafı..kımse kolay kolay sorunlarını söylemez..

konu dağılmadan.kültür farkı ciddi sorunlar getirebilir.eşinizle hiç bir şey konuşamaz olursunuz.o ak der siz kara dersiniz.sizin vakit geçirme şeklinizle onun ki tutmaz.benim de eşimle aramda kültür farkları var tv de çok az şeyi birlikte zevkle izleriz.ama adamı o kadar çok seviyorum ki başlarım kültürüne :))) ama ben ve eşim bunları aşmış olsakta(4 yıl nişanlılık 9 yıllık evlilik benim ki) .sevgi özelliklede saygının olmadığı yuvalarda bu aşılmaz bir sorun olabiliyor.ALLAH herkesin gönlüne göre versin.

hımm anlıyorum canım.. walla bana cok yardımcı oldun.. gercekten korkutuyorlar benı artık bu evlılıkten.. tesekkur edıyorum sana cok

rica ederim cnm..ortak bir sürü sevdiğiniz şeyler varsa, bırlıkte zaman geçirmeyi seviyorsanız ve birbirinizi yargılamak yerıne anlamaya çalışıyorsanız...sana şunu giymicen bunu etmeyeceksın tarzında konusmuyorsa ( bu kadın için önemlidir) en önemlisi hayat sana göre o, ona göre senden ibaretse..birbirinizin bazı şeylerıne saygı duyuyorsanız..ve karsındakı erkek capkın değilse :27::27: bence korkma..hayatının ınsanın bulmussun..mutluluk sadece aşk değildir, bırbırınızın kararlarına ve ısteklerıne saygı duymakta vardır içinde yoksa (sadece erkegının hayatını yaşamak zorunda kalırsın) buda zaten bır müddet sonra sevgının bıtıp, hayatının zındana dönmesıdır ( çalışan ve sosyal bir insansan karıyerıde sevıyorsan)

cnm oncelikle hakkinda hayirli olsun.bilmiyorum evladin varmi yokmu ama,esinin gelmemesinin tek sebebi seni artik unutmaya calismasidir bence. Eger seni umursamasaydi yaninda olurdu bence,hic degilse 1 defada olsa gelir bi gorurdu.emin ol seni o kadar umursuyorki seni gordugunde bazi seyleri basaramayacagindan korktugu icin gelmedi.boyle yaparak seni hayatindan cikaracak iste,senin ondan nefret etmeni saglayacak.

Son düzenleme:
konu dağılmadan.kültür farkı ciddi sorunlar getirebilir.eşinizle hiç bir şey konuşamaz olursunuz.o ak der siz kara dersiniz.sizin vakit geçirme şeklinizle onun ki tutmaz.benim de eşimle aramda kültür farkları var tv de çok az şeyi birlikte zevkle izleriz.ama adamı o kadar çok seviyorum ki başlarım kültürüne :))) ama ben ve eşim bunları aşmış olsakta(4 yıl nişanlılık 9 yıllık evlilik benim ki) .sevgi özelliklede saygının olmadığı yuvalarda bu aşılmaz bir sorun olabiliyor.ALLAH herkesin gönlüne göre versin.

ben daha 13 gunluk nıkahlıyım.. 2 yıl cıktım. 1.5 yıl nısanlı kaldım. 1 ay sonra dugunum var.. ablacım dıyıcem cunku 9 yıllık evlılık az buz degıl.. ben eşimle hiç anlaşamıyorum.. hıcbırseyımız uymaz.. bırlıkte fılm bıle ızlıyemeyız.. ama adama öl de ölürüm.. istediğimiz şeyimiz farklı olsun.. umrumda degıl.. evlenebılmek ıcın dağları taşları yardık desem yeridir yani.. ben anlasamadıgımızı bılıyorum ama bırbırımıze anlayıslı davranıyoruz.. sınırlıyken bırbırımızı kırmıyoruz.. saçma yapan küslük oyunlarına gırmıyoruz.. bız bu yuzugu parmagımıza ıkımızden bırı ölürde öyle cıkar dıye cıkar dıye yemın ettık.. farklılıklarda neymiş... yanı ben aılemde gormedım..

ben daha 13 gunluk nıkahlıyım.. 2 yıl cıktım. 1.5 yıl nısanlı kaldım. 1 ay sonra dugunum var.. ablacım dıyıcem cunku 9 yıllık evlılık az buz degıl.. ben eşimle hiç anlaşamıyorum.. hıcbırseyımız uymaz.. bırlıkte fılm bıle ızlıyemeyız.. ama adama öl de ölürüm.. istediğimiz şeyimiz farklı olsun.. umrumda degıl.. evlenebılmek ıcın dağları taşları yardık desem yeridir yani.. ben anlasamadıgımızı bılıyorum ama bırbırımıze anlayıslı davranıyoruz.. sınırlıyken bırbırımızı kırmıyoruz.. saçma yapan küslük oyunlarına gırmıyoruz.. bız bu yuzugu parmagımıza ıkımızden bırı ölürde öyle cıkar dıye cıkar dıye yemın ettık.. farklılıklarda neymiş... yanı ben aılemde gormedım..

ne mutlu sana bana o zaman.benim de eşimle kültür farklarımıza rağmen orta yolu bulup gidiyoruz.ama herkes bizler gibi değil konular büyüyor büyüyor ve sorunlar içlerinden çıkılmaz oluyor.ilişkiler yıpranıyor kişiler yıpranıyor derken evlikler bitiyor ne yazık ki.RABB'im herkesin gönlüne göre versin.size de ayrıca mutluluklar diliyorum.
konu sahibi içinde hayırlısı olsun.

ne mutlu sana bana o zaman.benim de eşimle kültür farklarımıza rağmen orta yolu bulup gidiyoruz.ama herkes bizler gibi değil konular büyüyor büyüyor ve sorunlar içlerinden çıkılmaz oluyor.ilişkiler yıpranıyor kişiler yıpranıyor derken evlikler bitiyor ne yazık ki.RABB'im herkesin gönlüne göre versin.size de ayrıca mutluluklar diliyorum.
konu sahibi içinde hayırlısı olsun.

evet aslında düşününce haklısın ablacım... bız belkı bırseylerı atlattık bızım gozumuze batmıyor ama.. baskalarına batıyor demekkı.. ama yınede severek ayrılmak ıcın gunlerce aglamak ıcın degermı yaa

Kafayı takıp inatlaşılırsa kültürel farklılıklar ayrılma nedeni.

Ama yürütmek istedikten sonrada ayrılık nedeni olamaz.

Zıt kutuplar birbirini çeker sözüne çok inanırım ben.

Son düzenleme:
İki medeni insan gibi ayrılıp neden görüşmeye devam edecektiniz ki ? Ben şahsen böyle birşeyi mantıklı bulmuyorum..Ortada çocugunuz yoksa görüşmek için bir nedeniniz yok

boşanmak için illa şiddet aldatma kayınvalide sorunları mı olması gerekiyor

kültürel farklılıklar fikir uyuşmazlığından da boşanma olabilir

evlenirken aşktan başımız dönmüş bi şekilde aman ben onun için ölürüm biterim hiçbirşey sorun olmaz diye yola çıkıyoruz ama gerçekler o değil

hayatın gerçekleri yüzümüze çarpınca böyle kalıyoruz işte

evlilik sadece gözlerimizin içine bakarak geçmiyor ki

hayata karşı bakış açımız düşüncelerimiz hobilerimiz hoşlandığımız şeyler aynı olsun ki hayattan beraber zevk alalım

bi arkadaş yazmış film bile izleyemiyoruz diye peki hayat nasıl geçecek

aşk sevgi çok önemli ama diğerlerini de pek yabana atmamak gerekiyor

huzurlu olmak beraber aynı şeylere gülüp eğlenebilmek bi o kadar önemli

sana şunu söyliyeyim cnm bnm belki anlatmak istediğin iyi birşey ama anlatmak istediğin tarz çok yanlış bunu banada yazmış olmayabilirsin ama daha kibar bir şekilde yormunu yapabilirdin.herkes hayatında istediği bişeye sahip olabilmek için çok fedekarlık yapmıştır çok yollardan geçmiştir kimine gülmüştür hayat bu yolda kiminede gülmemiştir sana evliliğinde mutluluklar dilerim alah mesut etsin:16:

boşanmak için illa şiddet aldatma kayınvalide sorunları mı olması gerekiyor

kültürel farklılıklar fikir uyuşmazlığından da boşanma olabilir

evlenirken aşktan başımız dönmüş bi şekilde aman ben onun için ölürüm biterim hiçbirşey sorun olmaz diye yola çıkıyoruz ama gerçekler o değil

hayatın gerçekleri yüzümüze çarpınca böyle kalıyoruz işte

evlilik sadece gözlerimizin içine bakarak geçmiyor ki

hayata karşı bakış açımız düşüncelerimiz hobilerimiz hoşlandığımız şeyler aynı olsun ki hayattan beraber zevk alalım

bi arkadaş yazmış film bile izleyemiyoruz diye peki hayat nasıl geçecek

aşk sevgi çok önemli ama diğerlerini de pek yabana atmamak gerekiyor

huzurlu olmak beraber aynı şeylere gülüp eğlenebilmek bi o kadar önemli
evet arkadaşım aynen sana katılıyorum yazmak istediklerimi özetlemişsin resmen...evlilik malesef ne kadarda sevsen olumsuzlıkları beklentilerinin olmadığını görünce biir yerde bazı şeyler kopuo sadece sevmek evliliğin kurtulması demek değil malesef

neden kültür farklılığı ve fikir uyuşmazlığı ayrılma nedeni olamasınki? Aynı evin içine girmeden ve birbinize deli gibi aşıkken bu farklılıklar sizi rahatsız etmiyor ve aşk gözünüzü kör ettiği için çoğu şeyi kabul ediyorsunuz. ama aynı evin içine girince bir bakıyorsunuzki aslında olay ayrı evlerde yaşarken gibi değilmiş. Aynı sinema filmini bile izleyememek sizi gerçekten çok rahatsız ediyor zamanla. Konulara bakış açınız aranızda aşılmaz sorunlar çıkarmaya başlıyor. İlk başlarda bunlar sizi az rahatsız ederken gerçekleşen tartışmalarla sonucu daha çok rahatsız etmeye başlıyor ve bu tartışmalar birbirinizie olan sevginize azaltmaya başlıyor, sevgi azaldıkça ilk başta o büyük aşkla verdiğiniz tavizlerden, kabullenmelerden vazgeçmeye başlıyorsunuz, vazgeçme başlayınca da aradaki fikşr uyuşmazlığı iyice ortaya çıkıyor ve yaşadığınız hayatı size zindan etmeye başlıyor Sonra bi bakıyorsunuz fikir uyuşmazlığı ve farklı kültürlere sahip bir insnala evlenmek aslında gerçekten büyük bir hataymış ve ardından boşanmalar geliyor.Bir evliliğin bitiş nedeni illa aldatma, içki, kumar gibi şeyler değildir. Eğer öyle olsaydı medeni hukuktaki boşanma sebeplerinden biri "şiddetli geçimsizlik" olmazdı.

Ben seni çok iyi anlayabiliyorum. Biz de eşimle birbirimizi çok sevmemize rağmen dediğin bu sebeplerden dolayı aşılmaz sorunlar yaşıyoruz ve ikimizde bu sorunların aşılmayacağının ve belki bir gün birbirimizi sevsek de boşanmak zorunda kalabileceğimizin farkındayız. çünkü olmuyor, anlaşamıyoruz, hayata 2 farklı noktadan bakan, farklı zevklere sahip insanlarız. çok iyi muhabbet edip arkadaşlarımızla beraber iyi zaman geçirebiliriz ama iyi eşler olamıyoruz işte ve yaşanan tartışmalar sonucu sevgimiz bitiyor. Evliliğimizin hala devam etmesinin nedenide hala birbirimizden tam olarak vazgeçmek istemediğimizden sürekli birbirimize bir şans daha vermemiz hani belki evliliğimiz oturur düşüncesi ile.

Eminim sizde bu noktaya bitmek tükenmek bilmeyen kavgalar sonucu geldiniz. ama bir krar verdiysen arkasında dur. en iyi karar kararsızlıktan iyidir. evet canın çok yanacak. kolay değil 3 yıllık bir evlilik var. Alıştığın bir insan var. arık sevgin azalmış olsa bile alışkanlık var. ama zamanla atlatacaksın. madem aranzıda bu tip bir sorun var, inan her gün yıpranmaktansa bitmesi daha iyi. eşinde artık yürümeyeceğini görmüş ki seni umutlandırmak istememiş. erkekler bu konularda daha mantıksal bakabiliyorlar. Allah yardımcın olsun.

Back
X