• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok sıkıldım bu konudan...Kilzar yarim

Selam kızlar 9 aydir ewliyim.Henuz gebe kalamadm.Benimle beraber evlenen arkadaslarim hep gebe kaldilar.Ama bn henüz kalamadm.Kaynanam ve çevremdekilerden sürekli baski göruyorum.Neden cocugunuz olmuyor diye.Cok üzuluyorum Eşimde cocuk istiyor Onada üzulmesin diye bir sey diyemiyorum.Napmam lazim kizlar morelim cok bozuluyor.Agliyorum bu yüzden Cok stres yapiyorum. :mad::KK42: benim gibi ailesinden ve etraftan baski goren var mi???:KK43:
Öncelikle morel değil, moral.
Biz de gebe kalamadık hem de 3 senedir.
Dr lar GEBE kalamayanlara 1 seneden evvel bakmıyorlar, oturun ağlamaya devam edin şuanda birşey yapamazsınız.

Cahil diyenler dönsün bir kendine baksın lütfen kız cahillik içeren ne söylemiş yaşı genç olsun o istedikden sevdikten imamnikahı resmi nikahı olduktan sonra sizene.Benimde yaşım 19 ne yani bende mi cahilim elhamdülillah allaha şükür elimden geldiğince bilmediğimi bile öğrenmeye çalışıyorum yaşın cahillikle felan alakası yok..

Herkez kendiaine gelince farklı karşıdakine gelince daha farklı.
Kimseyi ezmeyelim bilmiyorsa bilinçlendirelim belki bir başkası 25 yaşı da bu kız 19 burada birbirimize yardımcı oluyoruz eziklemiyor ne var yardımcı olsak sakince bilgilendirsek.

Rabbim her insanı aynı seviyede aynı şekilde yaratmış bırakalım bu düşünceleri ne yani modernmi olmuş oluyorsunuz siz şimdi gerekirse evet CAHİLİZ kime göre neye göre...
Küçüksünüz be canım. İnan üzüldüğümüz için bu tepkiler. Zaman eskisi gibi değil. 18 19 20 evlilik ve çocuk sorumluluğu için çok küçük yaşlar. Her insan içinde bulunduğu yaşı kocaman görür. Sen kendine göre yeterince büyüksün muhtemelen. Ama bak konu sahibi daha kendi kişiliği oturmadan, yalnızca kendisini ve eşini ilgilendiren bir konuda kayinvalidesine bile cevap veremeyecek bir yaşta evlenmiş. Bir de aynı evde oturuyor. 19 yaşında, çevre baskısından çocuk yapmaya çalışıp da olmuyor diye üzülmek cahilliktir. Cahil demek de hakaret değildir. Keşke bilinçli bir birey olsaydı da kendi ayaklarının üstünde durunca evlenseydi, kimseye hesap vermezdi o zaman. Sonra da Allah korusun şiddet oluyor, aldatma oluyor gidecek yerim yok gelirim yok nasıl ayrilayim diyorlar. Yine bizim icimiz yaniyor burda.

19 yasindaymm .Ben sustugum icin oluyor zatn
şuanda daha da şok oldum
19 yaşındasınız ve GEBE Kalamadım diye konu açmışsınız.

Ben 19 yaşında iken üniversitedeki sevgilimle sahilde , kampüste elele geziyordum.
Gebelik falan da hiç aklımda değildi.
Hem de bundan tam 18 sene evvel.

Küçüksünüz be canım. İnan üzüldüğümüz için bu tepkiler. Zaman eskisi gibi değil. 18 19 20 evlilik ve çocuk sorumluluğu için çok küçük yaşlar. Her insan içinde bulunduğu yaşı kocaman görür. Sen kendine göre yeterince büyüksün muhtemelen. Ama bak konu sahibi daha kendi kişiliği oturmadan, yalnızca kendisini ve eşini ilgilendiren bir konuda kayinvalidesine bile cevap veremeyecek bir yaşta evlenmiş. Bir de aynı evde oturuyor. 19 yaşında, çevre baskısından çocuk yapmaya çalışıp da olmuyor diye üzülmek cahilliktir. Cahil demek de hakaret değildir. Keşke bilinçli bir birey olsaydı da kendi ayaklarının üstünde durunca evlenseydi, kimseye hesap vermezdi o zaman. Sonra da Allah korusun şiddet oluyor, aldatma oluyor gidecek yerim yok gelirim yok nasıl ayrilayim diyorlar. Yine bizim icimiz yaniyor burda.
O konularda haklısın bazı evlilikler zorla akraba felan oluyor elbette benim evim ayrı kaynanam karışmaz heelafımda arkamda durur eşime bile karının sözünden çıkma der.

İnsan kendi düşüncesi iradesiyle birşey yapmadıktan sonra bir işe yaramaz.Oda kendi düşüncesiyle isteğiyle ayakta durmayı bilmeli bir kaç kişi cahillik okumamışsın sen gibi konuşmuş ben allaha şükür liseye kadar okudum halada dışardan devam ediyorum akıl yaşta değil baştadır.30 yaşındaki bir insanla 19 yaşındaki insan ne gördüğü nede bildiği aynı olamaz elbette

Morelimi bozuyorlar.Bizim gelinin boyle giderse bebegi olmaz diyorlar :KK43:
eşinin ailesi sorun sende diyemi görüyolar, oğullarına toz kondurmuyolarmı. sen gitmişsin doktora ama, eşin gitmemiş sanırım belki onda sorun var. bende yaklaşık 4 yıldır bekliyorum. benimle bir evlenenler 1.yi büyüttü, artık 2.yi doğuruyolar :KK43:
ama yaşın çok küçük, acele etme

Selam kızlar 9 aydir ewliyim.Henuz gebe kalamadm.Benimle beraber evlenen arkadaslarim hep gebe kaldilar.Ama bn henüz kalamadm.Kaynanam ve çevremdekilerden sürekli baski göruyorum.Neden cocugunuz olmuyor diye.Cok üzuluyorum Eşimde cocuk istiyor Onada üzulmesin diye bir sey diyemiyorum.Napmam lazim kizlar morelim cok bozuluyor.Agliyorum bu yüzden Cok stres yapiyorum. :mad::KK42: benim gibi ailesinden ve etraftan baski goren var mi???:KK43:
9 ayda böyleysen 9 yılda ne olursun acaba beni taslasınlar o zaman bu ne panık alem akılsun sa sendemi akılsın olcan daha kocanı tanı bakalım kı tanıyanlar bile sonrada aman bu kocayı diyolar acele ediyosun kaynananda herseyi soyleme istemiyoruz daha de cekıl kenara milleye ay istiyoruz valla dersen ooooo hoca hoca gezdirirler seni eski kafalılar

Canım bende neredeyse 1 yıllık evliyim hiç korunmadım Ama yinede olmadı ne yapalım Allah tan vardır elbet bir hikmeti

Klasik mahalle baskısı,nişanlanırsın ne zaman düğün derler.Evlenirsin ne zaman çocuk derler.. :ukala: stres yapmayın oluruna bırakın. Rabbimin izniyle hayırlısı ne zamansa o zaman olur bacım.

Back
X