Çok sıkıldım bu salgından ,kafayı yiyeceğim

Valla hep öyleyiz. Bak benim iki çocuğum var, ben emniyetiçiyim, eşim özel sektör çalışanı. Çocuklar 6, 8 yaşlarında. Okullar açılacak mi? Evde çocuklar artık bıktı, park tehlikeli, kreşe etude göndermeyelim dedik ama o kadar sıkıldılar ki falan filan. Takmamaya çalış, bu günlerde geçecek.
Bence basta çocuklar olmak üzere bu salgının psikolojik etkilerini hepimiz yasiyoruz, yaşayacağız da . Insallah bir an önce biter de normal hayatımıza döneriz.

Açık alan iyi geliyor. Biz de mart nisan gibi hic çıkmadık. Geceekri tenha oluyor yürüyüş yapıyoruz. Eşimin köyüne gittik bahçe vs iyi geldi..Evde dört duvar arası çok zor.

Bebegim 30 gunlukken büyük depreme yakalandik. Ev başımıza yıkılacak sandım. O ani hic unutamiyorum. Esim oglumu kollarinin arasina alip kanepenin altina yatti. Ote yandan bağırıyordu bana kanepen altına yat diye ben ise dengemi kurup kizimin yanina gitme cabasindaydim. Yatak odasinda besiginde uyuyordu gidemedim yanina. Deprem sona erdiginde kostum beşigi siddetle sallaniyordu. Travmatize oldum adeta. Lohusa halimle iki haftaya yakın bir akrabanın evinde kaldik. Gece tuvalete bile gitmeye korkuyordum. 6 ay devam etti artçı depremler. Deprem yüzünden çok yiprandim. Öte yandan bebeğim 2/3 aylıkken turkiyede ilk vaka hortladı. Bir yandan virüs bir yandan deprem psikolojisi çok yıprandım bende. Oglum neredeyse 3 yasinda surekli disariyi parki istiyor. Karantina surecinde onu zaptedecegim diye akla karayi sectim. Simdi mecburen çıkarıyorum çocuk patlıyor evde sıkıntıdan her çıktığımda kaygıyla gidip kaygıyla geliyorum. Hiç dışarı cikmamazlik yapmıyorum ara sıra sosyal mesafeye dikkat ederek çıkıyoruz bir yerlere ama kaygisiz bir sekilde cikmayi cok ozledim. Cantamizdan islak mendil dezenfektan eksik olmuyor. Bir yandan sinir bozan dugunler var. Esim gidiyor dugunlere her gittiginde 4/5 gun kplerde kalıyor tedbir amaclı. 3 yaşında ve 8 aylık olmak üzere iki küçük çocukla bir başıma kalıyorum her seferinde evde. 2020 kotu bir sene oldu hepimiz için. Ama çok şükür sevdiklerimiz sağlıklı diye düşünüyorum böyle düşününce moral buluyorum. Er yada geç bitecek bu kabus ben inanıyorum. Güçlü olmaktan başka bir şansımız yok. Çocuklarımız için ayakta durmamız lazım psikolojimizi sağlam tutmamız lazım. Salgın bittikten sonrada bize ihtiyaçları olacak cunku. Salmayın kendinizi lütfen..

Ne olur bitsin artık. Delirmek üzereyim. 3 martta doğum yaptım. Haftasına salgın patladı. O zaman iki hafta geçse de bitse dedik, sonra bir ay geçse de bitse, yaz gelse de bitse, 6 ay oldu, bebeğim 6 aylık oldu, ne babaanne, dede, ne hala, teyze kimse görmedi. Ha azalır diye diye yaz da bitti. Üstelik sosyal medyada vakalar fırlıyor. Maskeden, ellerimi sürekli dezenfekte etmekten, birileriyle normal şartlarda konuşamamaktan, kafede oturup kaygısızda kahve içememekten, dondurma yiyeementen bıktım. Üstelik sonu da yok. Allahım bitsin artık. Mutasyona uğradı, bulaşmıypr desinler.
Al bendende okadar :mad:

Biz de maskeden, bir yerlere gidememekten kafayı yedik. Tiksindim artık fırlatıp atasım geliyor o çirkin bez parçasını. Ama önlem almaya devam etmezsek çok daha kötü sonuçlar bizi bekliyor. Tüm salgın hastalıklar nasıl bittiyse bu da öyle bitecek. İleride çocuklarımıza anlatacağımız bir anı olarak kalacak.

Salgın biter de maskesiz çıkarsak bir gün kendimi çıplak hissedeceğim. Eminim ki uzun süre insanlara dokunamayacağım.Eskisi gibi sarılmak, öpüşmek şu an çok utopik geliyor. Bir yandan da düşünüyorum geçen yıl bu zamanlar kuzenimin düğünü vardı, düğün öncesi, düğünde ve sonrası yaptığımız şeyler aklımdan geçiyor, şu anda 10 da 1 bile imkansız, nasıl geldik bu duruma, 21. Yyda akıllı evler, arabalar, telefonlar sıradanlaşmışken, nasıl bir tedbirsizlik sebep oldu, neden durdurulamıyor. Hadi önümüzdeki yazı hayal edeyim diyorum, eskisi gibi olmuş herşey.ya bitmezse, adamlar iki yıl diyor, 5 yıl diyor

Onlemler iyi hos da akil sagligimiz da cok onemli. Stresten bagisikligi da dusurmemek lazim. Tum onlemlerimizi alip sosyalmesafeye de uyarak acik alanlara gidiyoruz biz. Piknik alaninda termostan cay icmek en buyuk etkinligimiz oldu artik. Park da tenhaysa aletleri dezenfekte edip oglumu da goturuyorum artik. Havalar guzelken bunlari yapmazsak kisin tekrar eve kapandigimizda ruh sagligimizi zor koruruz.

Son zamanlarda her ortama girdim çıktım mecburen ailelere de gittim Hacettepe hastanesinin koridorlarında da gezdim şükür iyiyiz bişey bulaşmadı bize ama hep maskeli ve dezenfektanlı gezdik
Kimseye de sarılıp öpüşmedik.
Uzak durduk.
Siz de mesafe ve önlemlere dikkat edecek şekilde hareket edebilirsiniz biraz dışarı çıkıp en azından ailenizle görüşebilirsiniz sanırım. Çünkü bu işin biteceği yok

Canınızı sıkmayın. Geçmişten bu yana çeşitli salgın hastalıklarla sınanmış halk. Ortalama 2 sene sürmüş hepsi eminim onlar için de cok zordu. Ama geçti. Bu da geçecek. Allah sevdiklerimizin derdimi göstermesin.

Ben acik havada mesafeli sekilde sosyallesiyorum. Anneme sarilmiyorum, her yerde maskeliyim,oglum krese gidemiyor o kadar. Bunun disinda normal hayatima devam ediyorum. Bence siz de bir yerden baslamalisiniz normallesmeye, nereye kadar boyle devam edilebilir ki?

Son zamanlarda her ortama girdim çıktım mecburen ailelere de gittim Hacettepe hastanesinin koridorlarında da gezdim şükür iyiyiz bişey bulaşmadı bize ama hep maskeli ve dezenfektanlı gezdik
Kimseye de sarılıp öpüşmedik.
Uzak durduk.
Siz de mesafe ve önlemlere dikkat edecek şekilde hareket edebilirsiniz biraz dışarı çıkıp en azından ailenizle görüşebilirsiniz sanırım. Çünkü bu işin biteceği yok
Benim anne ve babam salgın öncesi yanımızdaydı,, 75 yaşındalar, memlekete gitmediler. Hala yanımızdalar. Ama eşimin anne babası onun memleketinde köyde. Yazın yaylaya çıktılar. Hatta konu açmıştım, Bebeğim yazın 5-6 aylık olacak, eşimin anne babasına göstermeye gitsek mi diye, linç yemiştim. Salgında ne gereği var diye. Sanırım kınayanların hepsi tatile gitti, aile ziyaretlerini sıradanlaştırdılar ama eşim 1 yıldır anne babasını, kardeşlerini görmedi. Ne zaman göreceği de belirsiz. Çok da yaşlılar. Köydeler.Yaz ayında köy hep büyükşehirdsn gelen tedbirsiz insanlarla doldu. Yaz boyunca bebeğin fotoğrafını ne zaman sosyal medyaya koysam millet yorum yaptı, ne zaman geliyorsunuz, bebeği ne zaman mıncıracağız. Demek ki kucaklarına alacaklar dedim. En güzeli evde oturmak, oturuyoruz bakalım. Dışarı çıkıyoruz, ama ara sokaklar, boş ağaçlıklar

Benim anne ve babam salgın öncesi yanımızdaydı,, 75 yaşındalar, memlekete gitmediler. Hala yanımızdalar. Ama eşimin anne babası onun memleketinde köyde. Yazın yaylaya çıktılar. Hatta konu açmıştım, Bebeğim yazın 5-6 aylık olacak, eşimin anne babasına göstermeye gitsek mi diye, linç yemiştim. Salgında ne gereği var diye. Sanırım kınayanların hepsi tatile gitti, aile ziyaretlerini sıradanlaştırdılar ama eşim 1 yıldır anne babasını, kardeşlerini görmedi. Ne zaman göreceği de belirsiz. Çok da yaşlılar. Köydeler.Yaz ayında köy hep büyükşehirdsn gelen tedbirsiz insanlarla doldu. Yaz boyunca bebeğin fotoğrafını ne zaman sosyal medyaya koysam millet yorum yaptı, ne zaman geliyorsunuz, bebeği ne zaman mıncıracağız. Demek ki kucaklarına alacaklar dedim. En güzeli evde oturmak, oturuyoruz bakalım. Dışarı çıkıyoruz, ama ara sokaklar, boş ağaçlıklar

Malesef bebekleri elliyorlar
Bebeğiniz küçükmüş daha aşıları tamamlanmadan zaten iyice risk altında olur. En iyisi oturun boşverin bebek zaten şu aşamada başkasının kucağına gittiğinde yabancılamaya başladığı dönemde. Geçen yaz kızım 6-7 aylıkken kimsenin kucağında durmamıştı. Daha yeni 1.5 yaşından sonra başladı dede hala diye sormaya. İlk 1 yaş bence akrabalarına ihtiyacı yok. Eşiniz kendi gidip görsün en iyisi ailesini.

Malesef bebekleri elliyorlar
Bebeğiniz küçükmüş daha aşıları tamamlanmadan zaten iyice risk altında olur. En iyisi oturun boşverin bebek zaten şu aşamada başkasının kucağına gittiğinde yabancılamaya başladığı dönemde. Geçen yaz kızım 6-7 aylıkken kimsenin kucağında durmamıştı. Daha yeni 1.5 yaşından sonra başladı dede hala diye sormaya. İlk 1 yaş bence akrabalarına ihtiyacı yok. Eşiniz kendi gidip görsün en iyisi ailesini.
Anne ve babası çok yaşlı ve rahatsızlar. Dünya gözü ile bebek halini görsünler isterdik. Seneye büyümüş olacak. Kısmet olmadı. Eşim kendisi gitse, bu defa dönüşte 14 gün izole olması lazım. Bizim evde şu anda mümkün değil. Bebek, annemler var. Evin dışında kalacak yer yok. Ancak öğretmenevinde yer bulması lazım. O da çok pahalıya gelecek.

Ne olur bitsin artık. Delirmek üzereyim. 3 martta doğum yaptım. Haftasına salgın patladı. O zaman iki hafta geçse de bitse dedik, sonra bir ay geçse de bitse, yaz gelse de bitse, 6 ay oldu, bebeğim 6 aylık oldu, ne babaanne, dede, ne hala, teyze kimse görmedi. Ha azalır diye diye yaz da bitti. Üstelik sosyal medyada vakalar fırlıyor. Maskeden, ellerimi sürekli dezenfekte etmekten, birileriyle normal şartlarda konuşamamaktan, kafede oturup kaygısızda kahve içememekten, dondurma yiyeementen bıktım. Üstelik sonu da yok. Allahım bitsin artık. Mutasyona uğradı, bulaşmıypr desinler.
Sosyal mesafeye uyarak görüşebilirsin iz maske takarak

Eger aileniz izole bir hayat suruyorsa gorusmenizde sakinca yok ki.
Köydeler. Bize 600 km uzaktalar. Yani gidip görüp geri dönemeyiz. En azından birkaç gün Kalmamız lazım. Evler birbirine yakın, insanlar iç içe. Köy yerine, bebekle gidince kesinlikle rahat bırakmazlar. Hayırlı olsuna bile gelir millet

Bende hep böyle diyordum. Şuan karantinadayım. Covid19 temaslısıyım. Ama inanın acaba hastalanacak mıyım ölecek miyim korkusu daha ağır. Bin sene kafede oturmamak mı temaslı olmak mı deseler temaslı tabiki sosyal hayatımın sıfır olmasını seçerim. Gerçekten başımıza gelmeyince anlayamıyoruz.
Niye bu kadar karamsar ve korkuyla yaklaşıyorsunuz ki ben eşim çocuklarım ilk ayda olmuştuk ortada ne düzgün ilaç vardı nede Nasıl bir hastalık olduğunu bilmiyordu kimse o zaman bile biz hasta olduğumuz halde karamsarlığa düşmedik..

Evet dikkat etmek lazım sosyal mesafeye uyulması lazım ki bu hastalığın sonu gelsin..artık herkes grip gibi atlatiyor..benim 80 yaşındaki dedem 76 yaşındaki anneannem 57 yaşındaki babam kız kardeşim annem halalarim dayilarim hepsi atlattilar..ve bunların içinde en ağır atlatani babam oldu çünkü çok evhamlı bir insan olduğu için doktorlar iyilestigini söylediği zaman bile yok ben hastayım artık iyi olmayacak diyordu..baş hekim babanız koranayi çok iyi atlattı ama psikolojik olarak toparlayamiyor dedi..
Bu korkunuzu görünce yazmak istedim.. virüs olsanız illaki size bir şey olacak gibi düşünmeyin artık yaşlılar kronik hastalar ki benimde var rahatsızlığım hamileler bile rahatça atlatiyor korkmayın bu kadar lütfen..
Bir çok insan ağır grip halsizlik tarzında atlatıyor.

Back
X