- 14 Ağustos 2018
- 20.482
- En iyi cevaplar
- 2
- 77.063
- 598
- Konu Sahibi mermaid2608
hepimiz öyleyiz malesef
hayatta kalmaya çalışıyoruz tek amacımız bu resmen

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence basta çocuklar olmak üzere bu salgının psikolojik etkilerini hepimiz yasiyoruz, yaşayacağız da . Insallah bir an önce biter de normal hayatımıza döneriz.Valla hep öyleyiz. Bak benim iki çocuğum var, ben emniyetiçiyim, eşim özel sektör çalışanı. Çocuklar 6, 8 yaşlarında. Okullar açılacak mi? Evde çocuklar artık bıktı, park tehlikeli, kreşe etude göndermeyelim dedik ama o kadar sıkıldılar ki falan filan. Takmamaya çalış, bu günlerde geçecek.
Al bendende okadarNe olur bitsin artık. Delirmek üzereyim. 3 martta doğum yaptım. Haftasına salgın patladı. O zaman iki hafta geçse de bitse dedik, sonra bir ay geçse de bitse, yaz gelse de bitse, 6 ay oldu, bebeğim 6 aylık oldu, ne babaanne, dede, ne hala, teyze kimse görmedi. Ha azalır diye diye yaz da bitti. Üstelik sosyal medyada vakalar fırlıyor. Maskeden, ellerimi sürekli dezenfekte etmekten, birileriyle normal şartlarda konuşamamaktan, kafede oturup kaygısızda kahve içememekten, dondurma yiyeementen bıktım. Üstelik sonu da yok. Allahım bitsin artık. Mutasyona uğradı, bulaşmıypr desinler.
Benim anne ve babam salgın öncesi yanımızdaydı,, 75 yaşındalar, memlekete gitmediler. Hala yanımızdalar. Ama eşimin anne babası onun memleketinde köyde. Yazın yaylaya çıktılar. Hatta konu açmıştım, Bebeğim yazın 5-6 aylık olacak, eşimin anne babasına göstermeye gitsek mi diye, linç yemiştim. Salgında ne gereği var diye. Sanırım kınayanların hepsi tatile gitti, aile ziyaretlerini sıradanlaştırdılar ama eşim 1 yıldır anne babasını, kardeşlerini görmedi. Ne zaman göreceği de belirsiz. Çok da yaşlılar. Köydeler.Yaz ayında köy hep büyükşehirdsn gelen tedbirsiz insanlarla doldu. Yaz boyunca bebeğin fotoğrafını ne zaman sosyal medyaya koysam millet yorum yaptı, ne zaman geliyorsunuz, bebeği ne zaman mıncıracağız. Demek ki kucaklarına alacaklar dedim. En güzeli evde oturmak, oturuyoruz bakalım. Dışarı çıkıyoruz, ama ara sokaklar, boş ağaçlıklarSon zamanlarda her ortama girdim çıktım mecburen ailelere de gittim Hacettepe hastanesinin koridorlarında da gezdim şükür iyiyiz bişey bulaşmadı bize ama hep maskeli ve dezenfektanlı gezdik
Kimseye de sarılıp öpüşmedik.
Uzak durduk.
Siz de mesafe ve önlemlere dikkat edecek şekilde hareket edebilirsiniz biraz dışarı çıkıp en azından ailenizle görüşebilirsiniz sanırım. Çünkü bu işin biteceği yok
Benim anne ve babam salgın öncesi yanımızdaydı,, 75 yaşındalar, memlekete gitmediler. Hala yanımızdalar. Ama eşimin anne babası onun memleketinde köyde. Yazın yaylaya çıktılar. Hatta konu açmıştım, Bebeğim yazın 5-6 aylık olacak, eşimin anne babasına göstermeye gitsek mi diye, linç yemiştim. Salgında ne gereği var diye. Sanırım kınayanların hepsi tatile gitti, aile ziyaretlerini sıradanlaştırdılar ama eşim 1 yıldır anne babasını, kardeşlerini görmedi. Ne zaman göreceği de belirsiz. Çok da yaşlılar. Köydeler.Yaz ayında köy hep büyükşehirdsn gelen tedbirsiz insanlarla doldu. Yaz boyunca bebeğin fotoğrafını ne zaman sosyal medyaya koysam millet yorum yaptı, ne zaman geliyorsunuz, bebeği ne zaman mıncıracağız. Demek ki kucaklarına alacaklar dedim. En güzeli evde oturmak, oturuyoruz bakalım. Dışarı çıkıyoruz, ama ara sokaklar, boş ağaçlıklar
Anne ve babası çok yaşlı ve rahatsızlar. Dünya gözü ile bebek halini görsünler isterdik. Seneye büyümüş olacak. Kısmet olmadı. Eşim kendisi gitse, bu defa dönüşte 14 gün izole olması lazım. Bizim evde şu anda mümkün değil. Bebek, annemler var. Evin dışında kalacak yer yok. Ancak öğretmenevinde yer bulması lazım. O da çok pahalıya gelecek.Malesef bebekleri elliyorlar
Bebeğiniz küçükmüş daha aşıları tamamlanmadan zaten iyice risk altında olur. En iyisi oturun boşverin bebek zaten şu aşamada başkasının kucağına gittiğinde yabancılamaya başladığı dönemde. Geçen yaz kızım 6-7 aylıkken kimsenin kucağında durmamıştı. Daha yeni 1.5 yaşından sonra başladı dede hala diye sormaya. İlk 1 yaş bence akrabalarına ihtiyacı yok. Eşiniz kendi gidip görsün en iyisi ailesini.
Ne olur bitsin artık. Delirmek üzereyim. 3 martta doğum yaptım. Haftasına salgın patladı. O zaman iki hafta geçse de bitse dedik, sonra bir ay geçse de bitse, yaz gelse de bitse, 6 ay oldu, bebeğim 6 aylık oldu, ne babaanne, dede, ne hala, teyze kimse görmedi. Ha azalır diye diye yaz da bitti. Üstelik sosyal medyada vakalar fırlıyor. Maskeden, ellerimi sürekli dezenfekte etmekten, birileriyle normal şartlarda konuşamamaktan, kafede oturup kaygısızda kahve içememekten, dondurma yiyeementen bıktım. Üstelik sonu da yok. Allahım bitsin artık. Mutasyona uğradı, bulaşmıypr desinler.
Sosyal mesafeye uyarak görüşebilirsin iz maske takarakNe olur bitsin artık. Delirmek üzereyim. 3 martta doğum yaptım. Haftasına salgın patladı. O zaman iki hafta geçse de bitse dedik, sonra bir ay geçse de bitse, yaz gelse de bitse, 6 ay oldu, bebeğim 6 aylık oldu, ne babaanne, dede, ne hala, teyze kimse görmedi. Ha azalır diye diye yaz da bitti. Üstelik sosyal medyada vakalar fırlıyor. Maskeden, ellerimi sürekli dezenfekte etmekten, birileriyle normal şartlarda konuşamamaktan, kafede oturup kaygısızda kahve içememekten, dondurma yiyeementen bıktım. Üstelik sonu da yok. Allahım bitsin artık. Mutasyona uğradı, bulaşmıypr desinler.
600 kilometre uzaktalar. Ne yazık ki yaylada lar. Evler içiçe. Köyler de maske, messafe falan hikaye. Biz gitsek, arkamızdan bütün köy hoşgeldinize gelir. Sonra da haberlere çıkarızSosyal mesafeye uyarak görüşebilirsin iz maske takarak
Köydeler. Bize 600 km uzaktalar. Yani gidip görüp geri dönemeyiz. En azından birkaç gün Kalmamız lazım. Evler birbirine yakın, insanlar iç içe. Köy yerine, bebekle gidince kesinlikle rahat bırakmazlar. Hayırlı olsuna bile gelir milletEger aileniz izole bir hayat suruyorsa gorusmenizde sakinca yok ki.
Niye bu kadar karamsar ve korkuyla yaklaşıyorsunuz ki ben eşim çocuklarım ilk ayda olmuştuk ortada ne düzgün ilaç vardı nede Nasıl bir hastalık olduğunu bilmiyordu kimse o zaman bile biz hasta olduğumuz halde karamsarlığa düşmedik..Bende hep böyle diyordum. Şuan karantinadayım. Covid19 temaslısıyım. Ama inanın acaba hastalanacak mıyım ölecek miyim korkusu daha ağır. Bin sene kafede oturmamak mı temaslı olmak mı deseler temaslı tabiki sosyal hayatımın sıfır olmasını seçerim. Gerçekten başımıza gelmeyince anlayamıyoruz.